Yok ikinci geliyo inşallah.. oğlumda 16 haftalıkken hissetmiştim bunuda dinliyorum ama tık yok.. oynasada rahatlasak en azından içimiz rahat eder.Ben hisseder gibi oluyorum arada ama galiba bebek hareketleri degildir cunku daha cok erken eger ilk gebeliginse 16 hafta civari hissediliyo canim
Benimde ikinci hamileliğim canım bizdede mide bulantıları geçti ama halsizlik ve ara ara uyku hali devam ediyor.. sadece artık hareket etmesini istiyorum çünkü korkuyorum vallahi bişey olacak diye.Benim ikinci hamileligim fakat hiç bir şey hissetmiyorum hele suan maşallah diyim migde bulantim geçti halsizliz vs eski hayatima döndüm lekelen me olmustu 11 haftaya kadar devam etti oda geçti suan yemek ten sonra azda olsa şişen ve sık acıkma hali oluyor bunun dışında hamilelik belirtim yok benimde kontrol 5 eylül geçmiyor zaman
Allah tamamina erdirsin insallah saglikla kucagina al bebegini yurekten soyluyorum insallah bir daha hicbir sıkınti yasamadan gebeligini tamamlarsinBoşuna paralama kendini şuan kimsenin psikolojisi normal değil. Bazısı kolay elde eder bazısı bizim gibi zor ve zor ulaşınca da canın çıksa gıkın çıkmaz. Şuan karnımdaki beşinci gebeliğim ama yaşayan yok vede uzun uğraşlar maddi manevi emekler sonucu elde ettiğim bi gebelik. 7. Haftada bildiğin parçalı açık kırmızı yoğun bi kanamayla düşük tehlikesi geçirdim ve o kadar üzüldüm ki doktorun eline yapışmışım nolur bişeyler yap bunuda kaybedersem yaşayamam demişim ki söylediğimi hatırlamıyorum ağlamaktan ayakta duramıyordum. Aynı hafta bulantı kusma başladı 55 kiloyla hamile kaldım şuan 49 kiloyum idrarımda kusma ve beslenememeye bağlı 3 keton pozitif karaciğer böbrek fonksiyonlarıma kadar bozuldu. Safrayla birlikte kan kustum diye mideden biyopsi almaya kadar gidecekti durum. Haa bide bunlar olurken işin en trajikomik kısmı ben sağlıkçıyım ve damar yolum yirminin üstü girişime rağmen açılamadı ve ne hastaneye yatabildim nede tedavi olabildim.rapor aldım evde yatıyorum onun varlığına ve var olması için dua ediyorum.dün öğlene kadar kesintisiz kustum öğleden sonra onu gördüm eli kolu hareket ediyordu ben burdayım der gibi kusmadım o saatten beri. Evet bende bulantı kusmam geçsin diye dua ediyorum ama bu hayatta yaptığım en mükemmel şey için değer biliyorum
Bende o gunleri sabisizlikla bekliyorum hareketlerini tam bi hissetsek icimiz rahat edicek benim gobegim oyle bi sistiki artik hamile oldugumu iyice hissetmeye basladim ama enteresan bi sekilde sabah dumduz aksama dogru 5 aylik gibi oluyorumYok ikinci geliyo inşallah.. oğlumda 16 haftalıkken hissetmiştim bunuda dinliyorum ama tık yok.. oynasada rahatlasak en azından içimiz rahat eder.
Bende öyleyim sanırsam gaz yaa yoksa bebek sabah küçülecek akşam büyüyecek değil yaaBende o gunleri sabisizlikla bekliyorum hareketlerini tam bi hissetsek icimiz rahat edicek benim gobegim oyle bi sistiki artik hamile oldugumu iyice hissetmeye basladim ama enteresan bi sekilde sabah dumduz aksama dogru 5 aylik gibi oluyorum
Benimde oglumda 4 aylikken kucucuk cikmisti simdi bana noldu anlamadim ama ikincide gobek daha hizli cikarmis karin kaslari gucsuzlestigi icin bencede ya gaz ya siskinlik bisey var bendeBende öyleyim sanırsam gaz yaa yoksa bebek sabah küçülecek akşam büyüyecek değil yaaoğlumda çok geç karnım çıkmıştı bakalım bunda nolacak
Sana katılıyorum ben onzyd kullanıyorum mecburen çok fazla bulantım var. Kızımda ilaçlar serumlar kullanmama rağmen hiç bir şey yiyemiyordum resmen hiç bir şey. Su dahi içemiyordum. İlaçlara karşı temkinli olmak lazım ama gerektiği yerdede kullanılmasına karşı değilim. Ben bu ilacı içmesem ne yemek yiyebilirim ne su içebilirim. Zaten kızımda su içemedim suyu hep azdı belki etkisi vardı belki yok. Ciddi bulantılarda bu kadar katı olmamak gerektiğini düşünüyorum. Bizde insanız neticede. Ha ayrıca arkadaşlar sanmayınki aldığınız serumlarda bulantı ilacı yok:))) ona da bulantı ilacı katılıyor. Hatta benim doktorum bulantı ilacının yanında ekstra B vitamini ve C vitamini de katıyordu.O da iyi değil ben öğürürken çok zorlanıyorum belki yarım saat boş boş da öğürüyorum ilaç vermeseydi bebeğe bile zarar verebilir bu durum çünkü karnıma kramplar giriyo kötü oluyorum
Tamam mecbur kalmadıkça kullanılmamalı ama ilaç zararlı değil yerinde kullanıldığında çok faydalı hem anne hem bebek için
Şişkinliktir yaa gebelikte çok oluyo.. inşallahta karnım erken çıkar ben çok seviyorum hamile göbeğiniBenimde oglumda 4 aylikken kucucuk cikmisti simdi bana noldu anlamadim ama ikincide gobek daha hizli cikarmis karin kaslari gucsuzlestigi icin bencede ya gaz ya siskinlik bisey var bende
Bende cok seviyorum ilk gebeligimde cikmiyo diye uzuluyodum bile bi sefer bi cikti 10. Haftada ama goguslerimle karnim yarisiyo adeta onlarda cok buyudu simdiden kiyafetlerim gogus yerinden dar gelmeye basladiŞişkinliktir yaa gebelikte çok oluyo.. inşallahta karnım erken çıkar ben çok seviyorum hamile göbeğinidelimiyim nee
Teşekkür ederim amin inşallah hepimizin ki sağlıkla devam etsin doğurup büyütelimAllah tamamina erdirsin insallah saglikla kucagina al bebegini yurekten soyluyorum insallah bir daha hicbir sıkınti yasamadan gebeligini tamamlarsin
Benim göğüsler hep 90 dı zaten şimdi sütyenler sıkıyo 95 e gidiyorum yavaştanBende cok seviyorum ilk gebeligimde cikmiyo diye uzuluyodum bile bi sefer bi cikti 10. Haftada ama goguslerimle karnim yarisiyo adeta onlarda cok buyudu simdiden kiyafetlerim gogus yerinden dar gelmeye basladi
Ay canım eminim çaresizlikten demişsindir öyle birşey.Benimde ilk hamileliğin daha kötüydü.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.Keşke hamile kalmasaydım diye ben söylemiştim arkadaşlar. Ama bu hamileliğim için dememiştim.
Kızımda öyle bulantılar yaşadımki (herkesin derdi kendine dağ). Ne serum ne bulantı ilaçları hiç bir şey fayda etmiyordu. 24 saat midem bulanıyordu devamlı ağlıyordumgece uyuyamıyordum gündüz hep uyanık her şey iğrenç kokuyor. Salçasız yağsız makarna dahi yiyemiyordum. Ben dayanamıyordum. Üstelik bir sene sonunda kavuştuğum yavrumdu ama sanki hamile değilimde ölüm döşeğinde gibiydim. Devamlı yatıyordum sadece tuvalete gidiyordum. Şimdi abarttığımı düşünenler olabilir ama benim bulantı ve kusmalarım kimseye benzemiyordu. Psikolojim bozulmuştu Doğuma kadar kustum ve bulantım oldu. Suni sancı ile normal Doğum yaptım. Açılmam çok yavaştı 10 saat sonunda doğurdum. Bana hep soruyorlar doğum zor muydu. Bence hamilelik daha zordu aylarca bitmeyen bulantı ve ksumalar tiksinmeler. Keşke hamile kalmasaydım lafını zaten ciddi söylemiyorsunuz artık öyle zor geliyorduki Çok şükür bu gebeliğimde öyle olmadım. Şu an yine ilaç kullanıyorum ama rahatlatıyor. Her günümüze şükür. Herkesin imtihanı farklı kimse kimsenin derdini küçük görmesin.
Aynen canım çaresizlikten demiştim tabikiAy canım eminim çaresizlikten demişsindir öyle birşey.Benimde ilk hamileliğin daha kötüydü.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
Canım sen o anki psikolojiyle söylemişsin biz bilemeyiz ki neler çektiğini boşver söylenenlere aldırma..Keşke hamile kalmasaydım diye ben söylemiştim arkadaşlar. Ama bu hamileliğim için dememiştim.
Kızımda öyle bulantılar yaşadımki (herkesin derdi kendine dağ). Ne serum ne bulantı ilaçları hiç bir şey fayda etmiyordu. 24 saat midem bulanıyordu devamlı ağlıyordumgece uyuyamıyordum gündüz hep uyanık her şey iğrenç kokuyor. Salçasız yağsız makarna dahi yiyemiyordum. Ben dayanamıyordum. Üstelik bir sene sonunda kavuştuğum yavrumdu ama sanki hamile değilimde ölüm döşeğinde gibiydim. Devamlı yatıyordum sadece tuvalete gidiyordum. Şimdi abarttığımı düşünenler olabilir ama benim bulantı ve kusmalarım kimseye benzemiyordu. Psikolojim bozulmuştu Doğuma kadar kustum ve bulantım oldu. Suni sancı ile normal Doğum yaptım. Açılmam çok yavaştı 10 saat sonunda doğurdum. Bana hep soruyorlar doğum zor muydu. Bence hamilelik daha zordu aylarca bitmeyen bulantı ve ksumalar tiksinmeler. Keşke hamile kalmasaydım lafını zaten ciddi söylemiyorsunuz artık öyle zor geliyorduki Çok şükür bu gebeliğimde öyle olmadım. Şu an yine ilaç kullanıyorum ama rahatlatıyor. Her günümüze şükür. Herkesin imtihanı farklı kimse kimsenin derdini küçük görmesin.
Benimde eylul dogumlu oglum havalarda serinlemeye baslamisti kolay olmustu martta iyi ne sicak ne soguk yaza kadarda buyumus olurlar zaten bir an once o zamanlar gelse oyle ozledimki bebis annesi olmayi oglum 5 yasina geldiBenim göğüsler hep 90 dı zaten şimdi sütyenler sıkıyo 95 e gidiyorum yavaştanoğlumda adım penguendi bunda nolacağım acaba .. en zoru son ay Allahtan kışa denk geldik oğlumda nisan doğumluydu çok rahat etmiştim..
Aynen canım. Yok kimseyi takmıyorum kızmam da söyleyene. Çünkü bu yaşananlar insanı öyle olgunlaştırıyorki. Sabrı öğreniyorsun. Özelllkle anne olmak insanın her şeye bakış açısını değiştiriyor. Benimki sadece bulantı herkesin gözünde. Tabi Emin’im düşük yapan arakadaşlar ve kanama geçiren arkadaşlarınki daha zordur. Ama ben kanama yaşamadım bende bunu yaşadım ve bana çok zor geldi. Tabi daha sonraları hep şükrettim en azından kanamam yok bebeğim iyi. Allah herkese güç kuvvet sabır versin. Allah hepimizin hamileliğini kolaylaştırsın inşallah. Birbirimize dua edelim inşallah kimin duası kabul olur kim bilir.Canım sen o anki psikolojiyle söylemişsin biz bilemeyiz ki neler çektiğini boşver söylenenlere aldırma..
Ben biraz korkuyorum açıkçası oğlumun tepkisinden çünkü ilk torun ilk çocuğum kardeşi gelince neler olacak bekliyoruz ailecek hayırlısıyla.. birde oğlum evde sıkılmayacak kardeşiyle oynayacak en çok ona seviniyorum inşallah tabi..Benimde eylul dogumlu oglum havalarda serinlemeye baslamisti kolay olmustu martta iyi ne sicak ne soguk yaza kadarda buyumus olurlar zaten bir an once o zamanlar gelse oyle ozledimki bebis annesi olmayi oglum 5 yasina geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?