Canım izmirde oturuyorum alsancağada yakın sayılırım.. bana doktorun adını özelden yazarmısın Allah korusun olurda bi aksilik çıkar giderim bende.. şimdiki doktorumda özel ama bazen farklı görüşler gerekebiliyor.Ben izmir alsancakta dr bi çiftin özel muayenesine gittim gelişimde gerilik var diye oda geriliği kabul etti sata göre ama geriden de gelse gelişimi iyi dedi ultrasonları öyle farklı ki iç organlarını falan net görüyosun ben şok olmuştum o dr larla devam etmek isterdim ama ben başka ilin ilçesindeyim gidiş geliş drun ücreti derken bin lirayı bulmuştu
Icinde kucuk bi balik yuzuyo gibi hissetmistim ben ilk :) 17. Hafta idi.Nasıl bir his dikkatli dinlesek bizde hisseder miyiz tarif etseniz biraz))
Seninde doguma kadar kustugunu yeni ogreniyorum. Gercekten ceken bilir. Karnin burnunda kusmak icin tuvalete kosmak. Hicbirsey yapamadan kendini bi odaya kapamak 9 ay nedir bende iyi biliyorum. Simdi isler degisti tabi bir cocugumuz var. allah yardimcimiz olsun tek duam normal bir hamilelik sureci gecirmek tek gayem bu gercektenKeşke hamile kalmasaydım diye ben söylemiştim arkadaşlar. Ama bu hamileliğim için dememiştim.
Kızımda öyle bulantılar yaşadımki (herkesin derdi kendine dağ). Ne serum ne bulantı ilaçları hiç bir şey fayda etmiyordu. 24 saat midem bulanıyordu devamlı ağlıyordumgece uyuyamıyordum gündüz hep uyanık her şey iğrenç kokuyor. Salçasız yağsız makarna dahi yiyemiyordum. Ben dayanamıyordum. Üstelik bir sene sonunda kavuştuğum yavrumdu ama sanki hamile değilimde ölüm döşeğinde gibiydim. Devamlı yatıyordum sadece tuvalete gidiyordum. Şimdi abarttığımı düşünenler olabilir ama benim bulantı ve kusmalarım kimseye benzemiyordu. Psikolojim bozulmuştu Doğuma kadar kustum ve bulantım oldu. Suni sancı ile normal Doğum yaptım. Açılmam çok yavaştı 10 saat sonunda doğurdum. Bana hep soruyorlar doğum zor muydu. Bence hamilelik daha zordu aylarca bitmeyen bulantı ve ksumalar tiksinmeler. Keşke hamile kalmasaydım lafını zaten ciddi söylemiyorsunuz artık öyle zor geliyorduki Çok şükür bu gebeliğimde öyle olmadım. Şu an yine ilaç kullanıyorum ama rahatlatıyor. Her günümüze şükür. Herkesin imtihanı farklı kimse kimsenin derdini küçük görmesin.
Evet bende ayni cumleleri gecen gun kurmustum, bir an once dogsa kucagimiza alsak bir an evvel.Kizlar ben bu aksam sadece 1 kase yogurt yedim baska birsey yiyemedim.bulantidan uyuyamiyorum.biran once gecse zamanda dogum vakti gelse.bana hamilelik zor geliyo cocuk bakmak daha kolay
120yi gorduydum cocuk dogdugunda, bunda da emin adimlarla ilerliyorum benimde 95 civari falandir suan. Aci, sertlik ne ararsan var. boyumda kisa gobek meme top diye yuvarlanirim artik :)Benim göğüsler hep 90 dı zaten şimdi sütyenler sıkıyo 95 e gidiyorum yavaştanoğlumda adım penguendi bunda nolacağım acaba .. en zoru son ay Allahtan kışa denk geldik oğlumda nisan doğumluydu çok rahat etmiştim..
Peki simdi kaçıncı haftandasın? Gecti mi biraz olsun şikayetlerin canimBurda bilen arkadaslar var bende bulantidan cok cektim doktorum banada ilac vermedi agrim oldu yine vermedi kimyasal yukleyemem vucuduna cekmekten baska secenegin yok dedi artik dayanamadigim gunler oldu kipirdayamiyodum bile serum aldim.Bazi doktorlar ilaca karsi bazilarida hapsirsan ilac yazar
10+6 oldumPeki simdi kaçıncı haftandasın? Gecti mi biraz olsun şikayetlerin canim
yok cnm henüz yapılmadı ama ben zannetmiyorum onla alakalı olduğunu ılkım oğlan ve hıc böyle bısey yasamadım bunun cesıtlı nedenlerı varmış http://www.mavikadin.com/hamilelikte-karin-gobek-ayaklarda-bacaklarda-vucutta-kasinti-nasil-gecer burdan okudum ben sen de oku ıstersencinsiyetle ilgili bir tahmin yapıldımı canım sana ?erkek bebek kaşındırır diyorlar :)
ayy ben de oyle gecede 3 defa cişe kalkıyorum yat kalk yat kalk uyku da gıdıyo son zamanlarda napcaz bakalım daha cok gelıcekOyuncak et bebekler var ya bisey yedirince direkt wc sini yapan ayni onlar gibiyim ne yesem icsem saniyesinde wc geliyo
Canım benim tamamen geçti bende çok endişeleniyorum bugün kpntrolüm var umarım herşey yolundadırGöğüslerindeki acı tamamen geçen var mı benim sanki birden kesildi(
10+6 oldum
Bulantim gecti ama bazen sac bas yoldurcak kadar agrim oluyor.Mesela suan gece 12 den beri agrim var daha uyumadim
Bitlis ten Ankara’ya giderken midem bulanmasın diye resmen su içmemiştim. Neyse bayadır bebeğimi görmüyordum. Herhangi bi dr gideyim bi göreyim demiştim. Kadın doktor bana dediki resmen sadece bebek var hiç suyun yok. Hemen riskli gebelik bölümüne git. Tabi ben ve eşim çok şaşırdık. Ben ağlamaya başladım doğal olarak. 26 haftalıktı kızım daha. O korku ve endişeyle bi sürü su içtim. Sonra bir perinatologdan randevu aldık. Adam suyun az değil dedi. İçimiz rahatlamıştı. Kendi doktorumuz suyun yeterli dedi. Ama daha sonra hafta ilerledikçe suyum azaldı. Günde 3 litre ve daha fazla su içtim. Öyle öyle artık suyum kalmayana kadar devam ettik. Kızım 40 haftalıkken normal Doğum ama suni sancı ile doğdu çok şükür. Bunda da özellikle soruyorum suyu iyi mi diye şimdilik iyi çok şükür. Su içme bende alışkanlık oldu gümde 3 litre içiyordum. Şimdi 1,5 litre zorla anca içiyorum.Su içmenin çok faydası var ben ilk gebeliğimde suyumun azar azar sızdığını farkettim dr aakıntıdır deyip geçti bende inandım ama suyum lalmamış bebeğin kalp atışı azalmış ve geç doğum oldu yaşaması mucize dedi sezeryan yaptıran dr
İkincide de dr az diyodu ben günde 5litre kadar içiyodum 15gün arayla dra gidince çocuğa yetecek kadar var diyodu içmesem öbür kontrolde az diyodu
Şimdi su iyi gelmiyo ama korkudan bi içişte 3bardak içip yatıyorum bulantı hissetmeyeyim haraket ettikçe diyeşu sıcak günlerde su çok önemli
Parol kullanabilirsin canım yegane anne ilacı :))İlaçta kullanmak istemiyorum dayanmaya
Çalışıyorum
Yine bulantım var ama ilaç fayda ediyor çok şükür. Yoksa kızım daha 17 aylık onunla da ilgilenmem lazım. Allah güç kuvvet sabır versin inşallah.Seninde doguma kadar kustugunu yeni ogreniyorum. Gercekten ceken bilir. Karnin burnunda kusmak icin tuvalete kosmak. Hicbirsey yapamadan kendini bi odaya kapamak 9 ay nedir bende iyi biliyorum. Simdi isler degisti tabi bir cocugumuz var. allah yardimcimiz olsun tek duam normal bir hamilelik sureci gecirmek tek gayem bu gercektenesimin bi lafi var allah da sana boyle cocuk nasip ediyo, cok sukur.. allah su dertlerimizden kurtarsin insallah bir an evvel. Ilki gibi olmasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?