2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

20 küsur eğitim hayatı, 6 yıl çalışma kariyerime ilk defa ara verdim evde olunca tvde hiç önünden geçmediğim programları izlemeye başladım valla, evde olmak çok değişik geliyor :))

Ben orayi biraz pahali diye duymustum.memnunmusun doktorundan
Evet canım pahalı valla ama benim çalıştığım kurumun anlaşması var hastaneyle ben hepsini ödemiyorum o yüzden rahatlıkla gidebiliyorum. Muayenesi 150 tl olmuş ve bir ara sık gittim. Çok zor olurdu bizim için. Memnun gibiyim :)

Kizlar kontrole gittim anca firsat bdum yazmaya. Ikili test sonucum iyi cikti insallah da sikinti olmaz. Gorunuste bebegim de saglikli gorunen bir anormalisi yok. Hep boyle gider ins. Cinsiyet konusunu heycanla bekliyordum ogrencegime de emindim. Fekat hangi acidan bakilsa farkli gorundu. Aa burda kiz aa bu acidan erkek dedi. Takinti yapti 10dk bakti. Erkek agirlikli olmak uzere nadir olur ya net bisi demiycem kiz da olabilir cnku dedi. Adam sagolsun her acidan organ goruntusu cekmis cd ile verdi. Ben baktigim kadariyla resmen pipi ama o dr bi bildigi vardir diye net konusmuyoruz biz de. Cinsiyet heycanimiza ortak oldu 2haftaya tekrar gelin ozmn netlesmis olur 5dk ugrayin isterseniz dedi hemen kabul ettik. Cinsiyet bi netlessin ilk isim kizimdan kalanlari sakladigim koca baza altini bosaltmak olacak. Battaniyeler yok ortuler yok kiyafetlermis herseyi de pespembe yapmisim saf gibi kardesime verrcegim yeri de cocuk plani da var olmadi bi ihtiyaci olana gidrcek. Ben son ana kdr bekleyemem baslarim hazirliklara. Kizimda da ogrendigim gibi pazara gitmis bi ton bisi almistim bu arada cinsiyet ayni bile olsa alisveris sart olacakti bizde kic8m temmuzda dogmustu 2 numara mart basi. Biri yaz biri kis bebesi. Tecrubeli anneler bilir ilk 3 ay nerdeyse 2 3 hafta da bi kiyafetleri olmaz oluyor. 8aya kdr da 2 ayda bi alisveris yapiosunuz. Mevsim degisikligi ayri buyuyrn bebe ayri kiyafet istio. Kizin 03 aylar yazlik yolsuz badidan bi iki kolsuz tulumdan ibaretti iki numara kara kista dogacak kadife takimlar fln lazim. Kizin 3 6 ay sonbahardi bu yaza gelecek bi iki kiyafet harici kalin gelicek fln. Bu arada Tecrubesiz analara soyle soyliyim dogduklarinda ortalama 3kg 50cm.ler, 1. Ay 4.5 kilo 57cm, 2. Ay 5.5kg 60cm, 3. Ay 6.5kg 63cm, 4.ay 7.5 kg 65cm, 5. Ay 8kg 67 cm diye gidiyorlar. Sikintisi olmayan bebeler hemen hemen ayni oluyor bnmki zayif olur demeyin biz 8 arkads hep ayniya yakin gittik. Boy zaten standart kesin uzuyor. 6aydan snr calisan anne meme retleri ek gidaya geciste sikinti alerjiler hareketlenmeler bas gosterince bebeler de ayrismaya basladi. 1 yasina geldiklerinde bnm kiz 13 kgydu hala da 13 kg. Aramizda 9kg da kalip hala ayni olan da var ama. Velhasili icinde kayboluyor diye tam almak zorunda kaliyorsun o da 2 3 haftaya olmayabiliyor ilk aylarda. Ben kizda tam buyume az yavasladi dedim 3aylik gibi tam bu zamanlardi mevsim degisti hayda hadi yine alisverise. O yuzden ihtiyav mevsimler bebeler cok sik degisiyor. Zorunlular disindakileri almayin. Suslu bisiler hic almayin, zor giydirilen almayin tulum gibi, ic citcitliyi bol alin, eski moda zibini da almayin amacini hic cozemedim ben onlarin hic kullanan da gormedim. Ilk 1 ay icin hastane cikisi kismini battaniye muslin citcitli kismini alip bide disarda kontrol vs icin 1 2 takim kalin bisiler astronit benzeri alin ki zaten hediye de gelecek kalani ihtiyavini daha iyi kavradiginiz ilk ay snrsina birakin. Nisandan snr mevsim de degisecek. Bu arada indirimde gordugunuz yazliklardan 3 6 ay 6 9 ay cok begendiginiz 1 2 parca yazlik alabilirsiniz. Ben hic unutmuyorum yazin dogcak kiza kis indiriminden 10tl lik kadife tulum 15tl lik takim almistim lcw dan en cok onlari giymisti sezondan 3 kati ucuza almis olmustum.
Bulantisiz agrisiz saglikli gunler sevgili anneler opuldunuz!

Yok hayatım nerder daha çok istiyor canım. Geçen ay 1 tane içmek zorunda kaldım. Ama sadece 1 kere içtim hamilelikten beri. Çok zor tutuyırum kendimi
Bende toplamda 4 tane içtim ama canım istediği için değil arkads ortaminda aman dedim dumandan etkileniyorum icim bari ama sonra pişmanlık yaşadım ama gecti aynı benim de arkadaşım günde 6 tane iciyordu kahvenin sınırı yok maşallah sağlıklı iri bebek doğdu

benimde tarama testim pazartesi çıkıcak sonuca internnetten baktımda sadece biri belli olmuş ondanda bişi anlamadım. korkuyorum umarım düzgün çıkar. rabbim gönlünüzdekini nasip etsin inşallah hayırlı olsun :)

20 küsur eğitim hayatı, 6 yıl çalışma kariyerime ilk defa ara verdim evde olunca tvde hiç önünden geçmediğim programları izlemeye başladım valla, evde olmak çok değişik geliyor :))
Aynen canım bende nerdeyse sürekli yatıyorum.hiç bir is yapmıyorum.arada mecbur kızım için mutfağa giriyorum.tv hep açık elinde telefon öyle gün geçirmeye çalışıyorum

kızlar yaa benim gibi su içemeyem var mı? günde 1.5 litre anca içiyorumdur
Ahahah iyi iciyosun daha ne olsun. Ben ilkinde sudan tiksinmistim.gunde 1 bardak icmiodum. Dr a sordum ic dedi dedim kusuyorum icsem de suyum yerinde mi guldu o su o su degil alakasi yok dedi. Hic sikinti olmadi hakikaten. Oradaki suyu besleyen karbonhidrat seker yani. Seker hastasi hamileler de amniyo sivisi fazlaligi olur hatta bazen sivi fazlaligindan teshis ediliyorlar. Su lazim tabi de 1.5 cok iyi bnce :)

Valla bende eşimle gidiyorum genelde tek başıma dolmuşla gidemem arabada bile kötü oluyorum öğüre öğüre gidiyorum. Ben pek araştırmadım açıkçası canım bu doktora denk geldik bununla devam ettik gidiyoruz şimdilik bakalım. G Gamze1201

Aynen canım bende nerdeyse sürekli yatıyorum.hiç bir is yapmıyorum.arada mecbur kızım için mutfağa giriyorum.tv hep açık elinde telefon öyle gün geçirmeye çalışıyorum
Hayatımda hiç bu kadar yatmamıştım, bebek doğduktan hiç yatamayacağız şimdiden depoluyoruz işte:)

Ama doktor bana kesinlikle su içmek gerek dedi. Sen genede iç suyunu. Benimde cok midemi bulandırıyor ama ondan degil aklima gelmediği icin içmiyorum ben

Bennde senin gibiyim.aynı.çocuklarımı 3 aydır olmuyorum.Eşim desem garibime arkamı dönüp yatıyorum. Beraber olmak bile istemiyorum. Neyseki anlayışlı...insallah geçer bu durum biran once
Hamile kaldığından beri ilişki yasak bize sanırım uzun bir sürede beraber olamayız
İkimizde korkuyoruz zaten

Ayy ne kadar zor ya. Benim yakın arkadaşıma ve gorumceme de dediler engeli aldırın dediler hemde. Şükürler olsun ki sağlıklı çocukları. Ne olursa olsun kabul edeceğim icin gerek duymuyorum. Rabbim ne verdiyse o. Ins hepimiz bebislerini sağlıklı sıhhatli kucagimiza aliriz

Hamile kaldığından beri ilişki yasak bize sanırım uzun bir sürede beraber olamayız
İkimizde korkuyoruz zaten
Bize de yasak benim için farketmiyor ama eşim zorlanıyor biraz malesef bebeğimiz için herkes kendine düşen fedakarlığı yapacak.. inşllh değer tüm yasaklara sıkıntılara ))

Sonuc kotu olsa cocugu aldirir misiniz diye sormustu doktorum ben de yok deyince o zaman yapmaya gerek yok dedi. Almanyada ysiyorum burada pek yaygin degil turkiyedeki gibi.
Ama arkadaslarin da dedigi gibi sana kalmis birsey
Evet bende o yuzden istemiyorum. Zaten zor çocuğun olur demişlerdi bana şimdide Rabbimin hediyesini mi kabul etmicem. Iyi ya valla icim rahatladı zorunlu olmadigina

Gelmiyo canım vallahi ilaç içmediysem elim ağzımda sürekli
Allah yardım etsin valla zor durumun benim de bulaniyor ama şiddetli degil bazen yağlı yersem. Birde sizde de oluyor mu ben birşeyler yediğim sırada bulanmıyor o yuzden cok kilo aldim cunku habire yiyorum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…