• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Yemeye mi gelecekler bide bak yorma kendini
Belin göbişten ağrıya bilir
Çorba yaptım içemedim
Soslu makarna yaptım onu bile yiyemedim
Açım resmen
Ne gece ne sabah zaten uyku yok
Bende çayla bisküvi yiyeyim bari
Yemekli olunca yormadan olmuyor kuzum ya mecbur yorulacağım bugün. Göbekten mi ki acaba o kadar büyümedi aslında karnım ama ondan da olabilir. Canım benim ya valla bulantı çok zor. Çay mideni bastırır belki biraz.

:KK49:bence de kendi hazırlasın, benim annem kalmıştı gece yanımda, kendi evinden geldiğinden kıyafetleriyle geldi benim söylememe gerek kalmadı. Ama yan odamda aynı gün doğum yaptığımız kişinin eşi hiç bir şey almadığı için yanına eve geri dönmek zorunda kaldı. ilk gece günlük kıyafetleriyle yatmış adam, bebekte ufak bir problem nedeniyle 1 gece daha kalmaları gerekti. 2. gece için eve gitmek zorunda kalmıştı, kadıncağız yalnız kalınca eşine bayağı bi sövmüştü. Ben uyarayım da, ev hastaneye yakınsa problem olmaz tabi.
Benim yanımda da koz kardeşim kaldı. Eşimi hastaneye almamışlardı zaten. Kız kardeşim sabaha kadar uyumadı. Biz zaten Doğumdye gitmemiştik. Kontrol diye gidip doğurup gelmiştim. Eşim evde bir güzel uyumuştu ama ona sorsan çok yorgundu. Ben değilde o sancı çekmiş sanki.

Uzun bile sürse sağlıkla doğsun da. Ben sancı odasında 12 saat falan durdum, sancılar arası bile belim ağrıyordu ama rahat nefes alıyordum en azından. Sakinleştirici müzikler dinlemiştim. İlk 24 saat sancı evde çektim. Sadece 2 kez hastaneye gelip NST ve muayene olup eve dönmüştüm.

Bu arada o kulaklık kayboldu o akşam eşim aylarca kızdı durdu telefonunun orijinal kulaklığıydı. Telefonu da yeni almıştı. O kızdıkça ben ona kızdım senin çocuğunu doğurmakla meşguldüm diye, bu sefer kaybolsa da üzülmeyeceğim kulaklık götüreceğim.

Bir de doğum sonrası oda ile sancı odası falan farklı oluyor mutlaka minik çanta olmalı yanımızda bebeğin ilk giyeceği 10lu takımı ve doğum süresince kullanılabilecek eşyalar (telefon, kulaklık minik bir yastık gibi) minik çantaya koyulmalı.

Hemşireye teslim ediyoruz ya doğmadan önce giydireceğimiz şeyleri ben yumuşak tülbent gibi bez de vermiştim. Onunla da sildiler bebeği, sonra giydirdiler, oradaki taşlaşmış yeşil ameliyathanede kullanılan bezlerden iyidir.
Ben de aynen senin dediğin gibi inçe bir bez verdim. Bir takım kıyafet ve battaniye. İlkinde tül kese içinde vermiştim. Bunda da yine güzelmbir heybe tarzında bir şey aldım ona koyup vereceğim. Özenli duruyor en azından. Sancı odası,Doğum odası, ve Doğum sonrası odası 3 ayrı oda görüyoruz :) bebeciği zaten hemen Yanımda giydirdiler. Kucağıma verip doları çıkardılar biri. O kadar güçsüz ve yorgundum ki ama yine de sıkıca tutmuştum kızçemi düşer diye.

Canım malum yatıyorum.dikisim mi rahim mi anlamadım cız cız batıyor.bir yere gidemiyorum yarıyorum.buraya da hep sıkıntımı yazıyorum haliyle o yüzden canınızı sıkmak istemiyorum.bayağı yoruldum artık .inan sadece wc ve doktor için kalkıyorum.yattığım yerden yardımcı kadını eşini kızımı yönetmek çok zor.artık etrafındakiler de gıcık kapıyor benden...sen nasılsın..bak bana bir dokun bin ah işit...
Hic oyle deme ve dusunme canim sayili gun kaldi gececek bunlar
Inan dile getirmiyorum burda kizlarin cabi sikilmasin diye ama hergun agliyorum zor bir hamilelikte ben geciriyorum.Tabi senin kadar yatmiyorum senin isin daha zor cevrendekilerde azcik sabretsinler ne var yani

Ya benim sol ayağıma basınca ayağımdan kalcama bi acı oluyo basamiyorum artik son 10 gündür böyle bel fitigimi oldum acaba diye dusunuyorum yada hep sol yat sağ yat vücut ağır mi geldi anlamadim daha da agirlascam korkmaya başladım böyle olan varmi

Canım malum yatıyorum.dikisim mi rahim mi anlamadım cız cız batıyor.bir yere gidemiyorum yarıyorum.buraya da hep sıkıntımı yazıyorum haliyle o yüzden canınızı sıkmak istemiyorum.bayağı yoruldum artık .inan sadece wc ve doktor için kalkıyorum.yattığım yerden yardımcı kadını eşini kızımı yönetmek çok zor.artık etrafındakiler de gıcık kapıyor benden...sen nasılsın..bak bana bir dokun bin ah işit...
Canım senin vakinaya dikiş attılar ya. Dikişin ipi azıcık uzun kalmışsa kuruyup sertleştiği için batıyor o. Bir dahaki kontrolünde mutlaka sor. Kuzenimde öyle olmuştu. Dr ipin ucunu kesti de hayata döndü.

Ya benim sol ayağıma basınca ayağımdan kalcama bi acı oluyo basamiyorum artik son 10 gündür böyle bel fitigimi oldum acaba diye dusunuyorum yada hep sol yat sağ yat vücut ağır mi geldi anlamadim daha da agirlascam korkmaya başladım böyle olan varmi
Biz de yel girmek diyor annemler. Magnezyum takviyesi al istersen.

Bakıyorumda çoğunlukla erkek bebek bekleyenler isim koyamamış. Biz de bulamadıkta daha :KK70:bir türlü ortak noktada buluşamadık eşimle. Eşim Tuna diye ısrar ediyor ama ben emin değilim:işsiz:

Benim de oğlumun ismi yok henüz :KK45:
Yağız
Yiğit
Mert
Erdem
Alper (?)
ve ikinci isim Efe ya da Ege.
Ama ilk isim listede hiç yazmayan bir şey olabilir. Senin aklında isim var mı?

Yiğit ve egeyi seviyorum hatta yiğit ege olarak birleştirmeyi düşündüm. Ama babamız ısınamadı. o Kuran'da geçen istiyor. Kuranda geçiyor veya geçmiyor önemli değil önemli olan anlamı güzel olması değil mi ? Ben mi yanlış düşünüyorum. Mesela kezban, aleyna isimleride kuranda geçiyormuş ama anlamları hoş değil

Kalsiyum eksikliginden canim
Ogluma hamileyken geldi basima sut fayda etmiyor ceviz ve kasar peyniri yedim bol bol sonra gecti

İyi olmana çok sevindim
Benimde ilk 3 ayda ki mide bulantım geri döndü resmen , azıcık yemek yiyip bırakıyorum
Bu gün hiç yerimden kalkamadım valla hep yattım
Sende çok zorlama kendini kanama tamamem bitene kadar
Doktor ne dedi kanama için
Bende 2 gundur kendimi zorluyorum yogurt ve yumurta yemek icin. Bebege bisey gitsin artik. Zaten icimde buz gibi hisler var :( doktor kanama icin, plasenta rahim agzina yakin oldugundan dolayi oluyor dedi, ozellikle sordum yatmana gerek yok sadece iliskiye girmeyin dedi. Onun disinda hicbiseyi kisitlamadi, pazartesi kontrole cagirdi, oncesinde bisey olursa konusalim dedi. Cok onemsemedi acikcasi. Genel olarak rahat bi doktordur zaten, seni de rahatlatan cinsten.

olmaz dunurcumm ben sensiz ne yaparım :KK200:

Kız ne bozuyorsun aramı dunurumle:eğlence: gül gibi geciniyoruzz

Bendeee erkek bebiş isim önerileri bekliyorum ama kriterimiz cok esim sagolsun :halay:
-İcinde tr karakterli harf gecmeyecek
-sert unsuzleri icermeyecek,
-anlamı guzel olacak
-mumkunse unisex olacak
-......................................
:kızgın:

Benim ki de Kuran da geçsin istiyor bende diyorum ki anlamı güzel olsun yeter Kuranda geçip anlamı kötü olanda var. Mantıkende isim koyarken en üst kriter bu olmalı. bakalım anlaşacağız inşallah

Mesela bende unisex olsun istemem. İşte özellikle yaşadığım mailde müşteriye görüşme talep ederken nasıl telafuz edeceğimi şaşırıyorum kendisini yeni tanımazsam. Unisexlerden deniz ismini "erkekte" beğeniyorum mesela sana da örnek olsun

çok fena hasta oldum:hasta: Boğazlarım fena şiddetli öksürüklerin ve hastalığın Bebeğe zararı var mı acaba
Gecmis olsun cnm ateşe dikkat et 38.5 u geçmeden dr a git benim geçen 38.4 tu bir iki saat uğraştım düşmedi acile gittim çok onemsediler hemen serum falan takip dusurduler. Oksurukte cok siddetliyse dr a görün bence

Bende 2 gundur kendimi zorluyorum yogurt ve yumurta yemek icin. Bebege bisey gitsin artik. Zaten icimde buz gibi hisler var :KK43: doktor kanama icin, plasenta rahim agzina yakin oldugundan dolayi oluyor dedi, ozellikle sordum yatmana gerek yok sadece iliskiye girmeyin dedi. Onun disinda hicbiseyi kisitlamadi, pazartesi kontrole cagirdi, oncesinde bisey olursa konusalim dedi. Cok onemsemedi acikcasi. Genel olarak rahat bi doktordur zaten, seni de rahatlatan cinsten.
Önemli ciddi bir sorun olmasında KuZum
Yarısından çoğu bitti Allah ın izniyle
Ama ben cidden gebelikten bu kadar stres sıkıntı tahmin etmezdim
Her an bir korku stres oluyormuş ister istemez

Ya güldürdün beni :KK70:ben o zamanlar yine bu forumda takılıyordum benden önce doğum yapanlardan biri yazmıştı hani sancı nasıl bişey diye soranlara. Vallahi önüne gelene çakasın geliyor demişti:KK70:cidden de öyleydi daha iyi bi tabire rastlamadım.

Tıpkısının aynısı ben:KK53:

Deniz olabilir mi? Ben de oğlum için düşünüyorum da deniz ismi hoşuma gidiyor ama E ile başlasın takıntımı atamadığımdan karar veremedim:KK53:

Unisex için gokceyener gokceyener ye aynı ismi önermişiz :KK53:

Bende de bazı takıntılar vardı bulamayınca unuttum artık onu. Mesela erkek olursa eşimin baş harfiyle olsun (Ö ) kız olursa benimkiyle (F ) olsun. İçerisinde türkçe karakter olmasın Ğ gibi . Sonra kararsız kalınca takıntılarıma çizik attım :KK47:

Back
X