- 11 Şubat 2018
- 950
- 1.291
- 43
- 40

doğurup atmışın işte cepte duruo ne güzel. ben burda 1 tane doğurcam die bi tarafım çıktı. yaşım olmuş zate 33

çok depresif gördüm bgn kendimi

D dry75

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evde ne kadar çiçek varsa hepsini takmışsın :)
Güzel olmuş ama ben galiba biraz daha sadelıkten yanayım
D dry75betsy_pc canim eklediginiz urunu alaxaksanizda ben ilk aylarda kullanmaniz taraftari degilim.
Ilk aylarda kundak yapmanizi oneririm.
Cunku;
---Bebek el kol hareket etmediginden daha verimli uyuyor.Elleri kollari kipirdayinca yuzune falan geliyor uyaniyor ve uyku duzeni daha bebekken bozuluyor ve o sekilde devam ediyor.
--ikinci neden oglum 8 yasinda (ozel bir durumu nedeniyle daha once burda ustun koru aciklamistim) ergoterapi dersleri aliyor her hafta.Ve ergoterapi dersinde oglumu bildiginiz köy usulu kundakliyorlar.Nedeni zihnini kullanmasi.
Elleri kollari bagliyken cesitli yonergeler yapmasi isteniyor.Bu durumda neyi nasil yapabilirim tarzi.
Ve oglumun gitti yerde oglum dersteyken bize seminerler veriliyor.Burda bize bu kundak olayi anlatilmisti.Onceden yurtdisi kundak olayina karsiydi biz kundakliyorduk.Simdi biz kundagi biraktik yurtdisi kundaklamaya basladi.
Zaten youtube videolarinda bazen denk geliyorum bebekleri kundaktan aciyorlar hemen geriliyor falan hep yabancilarin bebesinin videosu.
Velhasil herkesin dusuncesi farkli olabilir saygi duyuyorum ama benim fikrim bildigin köy usulu kundaktan yana.Bebek sicacik oluyor karin agrisi yasamiyor ve gaz sancisi daha az yasiyor emin olun.
Kitaplarda yazanlarla bebek buyutulmuyo.Ansiklopedi bitirin bu konuda isterseniz.Geri kafali kesinlikle degilim cocuklarimda hep egitime onem veririm.Inanin oglumun ogretmeni beni arar bi kitap alicam siz arastirin bi kac kitap uzerinde yogunlasin ben karar vereyim diye.Sinif annesi falan da degilim bu arada.Ama bebek buyutme cok farkli bu konuda ebemin ninemin yaptigini uyguluyorum.
Bu asortik kundaklar bana gore degil yani.Bu lafimi unutmayin kundak yapmak dikkat daginikliginida onluyor odaklanmayi sagliyor.Tabi bunu okul caginda gozlemleyebilirsiniz ama hersey bebeklikte basliyor.
En kötü durumda vermez ise izne ayrılırsin, 16 haftalık izin bitiminde ücretsiz izin almadan önce bir gün işe gider iznin hepsini toplu alırsın zaten sen yeni doğum yaptığın için bir şey diyemezler ve sen yokken çözüm bulunmuş olur yokluğun devam eder. Yıllık izin bitimi dilekçeni verir ücretsiz izine ayrılırsin.Verir belki bilemiyorum. Yıllık iznim yanacak yoksa benim. Doğumdan sonra ücretsiz izin kullanmayı düşünüyorum çünkü. Onları bağlayan birşey olmayacak aslında. Yıllık izni vermezlerse zaten Doğum izinine ayrılacağım. Ama sağları solları belli olmaz. Bilemedim. Bende 3 ay gitmedim. Ekim 24ten beri çalışıyorum tekrar.
Canım bildiğim kadarıyla çalışabilir raporu aldıktan sonra fiilen çalışmadığın izin istirahat raporu aldığın gibi günler fiilen çalışma günü sayılmadığı için aktarılmaz sadece fiilen ise gidip çalıştığın günler aktarılır. Bende 657ye tabiyim bu şekilde biliyorum.
Planım Çalışabilirden sonra 1 hafta izin alıp sonra 2-3 gün çalışıp sonra almaktı. İyice sorayım personel işlerine bu hafta.İzin alınabiliyor tabi takdir müdürde senin ki vermez sanki.
Fiilen çalışmadığın hiçbir gün aktarılmaz prosedür böyle bildiğim kadarıyla. Yani vücudun illa iş yerinde olacak kafamız nerede olur bilmem
Haa bu işin bir katakulli tarafı varsa ben bilmiyorum bizim kurum çok kanunlara bağlıdır onu biliyorum.
Ben iki hafta dışında ise gidemedim heyet raporu oluyor sürekli riskli geçti gebelik hala devam risk. İkiz olduğundan ben 30. Haftada 14 Ocak gibi doğum iznine ayrılacağım.
Pek tatlıı yaSEPTEMBER LOVE bunu aldım cnm hepsiburadadan. Bugünde geldi :)
Çeşitli yollar var tabi iş yerinde çalışırken ertesi gün doğuran biliyorum haftası dr tarafından farklı bildirilir dediğin gibi geriden geliyor olabilir Bebek geç döllenme olabilir bazen anlaşmalı yapıyorlar ben sürekli rapor verdiğim için bebeklerin tam günü sürekli yazıyor raporda.Planım Çalışabilirden sonra 1 hafta izin alıp sonra 2-3 gün çalışıp sonra almaktı. İyice sorayım personel işlerine bu hafta.
Eğer sonraya aktarılmıyorsa zaten geriden geliyor benim bebek, Ona göre yazarlar. Son adet tarihine göre değil. Aktarılsın istiyorum. Süt izni falan he şey geç başlıyor geç bitiyor.
Çok aşkSEPTEMBER LOVE bunu aldım cnm hepsiburadadan. Bugünde geldi :)
Çok teşekkürler canım. Zaten benimki de geç döllenme 1 hafta geriden geliyor genelde gerçi kilo boy haftayı yakaladı, başı 1 hafta geriden geliyor. Bakalım görelim. Belki 32de direk ayrılmam gerekecek. Hayırlısı diyorumÇeşitli yollar var tabi iş yerinde çalışırken ertesi gün doğuran biliyorum haftası dr tarafından farklı bildirilir dediğin gibi geriden geliyor olabilir Bebek geç döllenme olabilir bazen anlaşmalı yapıyorlar ben sürekli rapor verdiğim için bebeklerin tam günü sürekli yazıyor raporda.
Kanunda geçen ibare "... ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği halinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. " hükmü yer aliyormus bunu dayanarak alarak fiilen çalışma dediği iş yerinde olma olarak algılanıyor.
Benim gerçekte te karnım daha büyük :)
ayy benim istediğim setSEPTEMBER LOVE bunu aldım cnm hepsiburadadan. Bugünde geldi :)
Alınamaz diye bir ibareye rastlamadım ama zaten etik olmaz. Hem çalışabilir raporu hem istirahat raporu biraz çelişkili olur. Lakin iş yerinde alanlara çok iyi gözle bakmazlar ayrıca aktarılamayacağı için çok mantıklı da gelmedi bana.Ayrıca bana dediler ki çalışılabilir raporu aldıktan sonra istirahat raporu alamazsın buna zaten tamam. Yıllık izini iiyice sorgulayacağım.
İnşallah iyi olursunuz da çalışabilir ve doğum sonrasına izinleri aktarabilirsiniz. Ben zaten heyet raporu kullanıyorum çalışabilir raporu alıp işe gitsem 100 kişiden 50si hayırdır derÇok teşekkürler canım. Zaten benimki de geç döllenme 1 hafta geriden geliyor genelde gerçi kilo boy haftayı yakaladı, başı 1 hafta geriden geliyor. Bakalım görelim. Belki 32de direk ayrılmam gerekecek. Hayırlısı diyorum
Kanun koyucu insan oğlu nasıl düşünür biliyormuşFiilen çalışma süresi: Tabip raporuyla çalışabileceğini belgelendiren memur bu çalışma süresi içinde kanuni izinlerini kullanabilecektir. Ancak kullanmış olduğu bu izinler doğum sonrası izne aktarılmayacaktır. Kanun burada "fiilen" çalışmayı esas almaktadır. Örneğin; tekil gebelik yapacak kadın memur, raporla belgelendirdikten sonra çalışıp bu süre zarfında 5 gün yıllık izin, 5 gün hastalık izni ve 4 gün de mazeret izni kullanırsa doğum sonrası kullanabileceği izin süresine aktarılacak olan izin beş hafta değil, izinlerinin düşülerek fiilen çalıştığı üç hafta olacaktır.
becidina senin dediğin doğruymuş. Bizim iş yerindekiler kafadan atmış
.
Çok aşkbir eksiğin daha bitmiş oldu
O biberonları kullandığımız günlere geçmek istiyorum hayırlısıyla
ayy benim istediğim setindirim bitmeden bi alaydımm bi. sen kaça aldın 49.90 benim baktığım yerde