D
dry75
betsy_pc
canim eklediginiz urunu alaxaksanizda ben ilk aylarda kullanmaniz taraftari degilim.
Ilk aylarda kundak yapmanizi oneririm.
Cunku;
---Bebek el kol hareket etmediginden daha verimli uyuyor.Elleri kollari kipirdayinca yuzune falan geliyor uyaniyor ve uyku duzeni daha bebekken bozuluyor ve o sekilde devam ediyor.
--ikinci neden oglum 8 yasinda (ozel bir durumu nedeniyle daha once burda ustun koru aciklamistim) ergoterapi dersleri aliyor her hafta.Ve ergoterapi dersinde oglumu bildiginiz köy usulu kundakliyorlar.Nedeni zihnini kullanmasi.
Elleri kollari bagliyken cesitli yonergeler yapmasi isteniyor.Bu durumda neyi nasil yapabilirim tarzi.
Ve oglumun gitti yerde oglum dersteyken bize seminerler veriliyor.Burda bize bu kundak olayi anlatilmisti.Onceden yurtdisi kundak olayina karsiydi biz kundakliyorduk.Simdi biz kundagi biraktik yurtdisi kundaklamaya basladi.
Zaten youtube videolarinda bazen denk geliyorum bebekleri kundaktan aciyorlar hemen geriliyor falan hep yabancilarin bebesinin videosu.
Velhasil herkesin dusuncesi farkli olabilir saygi duyuyorum ama benim fikrim bildigin köy usulu kundaktan yana.Bebek sicacik oluyor karin agrisi yasamiyor ve gaz sancisi daha az yasiyor emin olun.
Kitaplarda yazanlarla bebek buyutulmuyo.Ansiklopedi bitirin bu konuda isterseniz.Geri kafali kesinlikle degilim cocuklarimda hep egitime onem veririm.Inanin oglumun ogretmeni beni arar bi kitap alicam siz arastirin bi kac kitap uzerinde yogunlasin ben karar vereyim diye.Sinif annesi falan da degilim bu arada.Ama bebek buyutme cok farkli bu konuda ebemin ninemin yaptigini uyguluyorum.
Bu asortik kundaklar bana gore degil yani.Bu lafimi unutmayin kundak yapmak dikkat daginikliginida onluyor odaklanmayi sagliyor.Tabi bunu okul caginda gozlemleyebilirsiniz ama hersey bebeklikte basliyor.