Sağolun kizlar ben o mesajı ilk girdiğimde yazmıştım sonra doktorun yanına tekrar girdim ve beni tıbbi genetik uzmanına gönderdi onunla da detaylı konuştum. Esasında bizdeki durum down sendromu değil trizomi 18 miş. Perşembeye kadar düşünüp gitmemi istedi yarın kendi doktorumla görüşeceğim ama bu doktor zaten perinatologdu ve detaylı inceledi. Yani doktora güveniyorum. Hem ultrason hem amniyosentez acısından. Bakalım yarın doktorum ne diyecek

Allah yardımcınız olsun..

Içini ferah tut kuzum, doktora da güveniyorsun madem o seni en doğru yönlendirecek olandır. Miniğin ve senin için dua ediyorum, Allah hakkınızda hayırlısını versin

Evet normaldi ama kalbi ve bobreklerine de baktı risk var dedi. Düşük riski 500 de 1 mis
Benim ilk kizimda da kist vardi. Böbreklerinde de genisleme vardi ve kuzeni down sendromlu oldugu icin yüksek ihtimal demişlerdi. Israrla almak istediler biz kabul etmedik ve sıkıntısız doğdu elhamdülillah. Boyle seyler gorulebiliyor bana hamileligim zehir oldu. Aldirmayi düşünmüyorsan lütfen içini rahatlat senin moralini bozan olumsuz konuşan doktora bir daha gitme. Bunlarla karşılaşmak bile bizim icin bir imtihan moralini yüksek tut canım.

Canım geçmiş olsun sıkıntı var galiba okuyamadım msrjların hepsini ama Rabbim en güzelini nasip eder inşallah içini ferah tut... Rabbim meleğine sağlıkla kavuşmayı nasip etsin

Bende 6 verip 2 geri aldım zaten bu ayda 2 3 kilo normal yazıyo bebek gelişimi şeysinde. Çoğu zaman aç yatmamıza rağmen alıcaz mecbur birde vitamin ilacı var çünkü. Takılma kiloya boşver yeterki oğlun iyi olsun. Pıt pıt eden elleri ayakları yicez daha doğunca:) haftaya gidicem normalde kontrolüm haftayaydı zaten gitmişken detaylıyıda halledeyim diyorum bakalım

B Berayege canım rabbim yardımcın olsun bebişe sağlık sıhhat versin umarım iyidir sonucun güzel çıkar bana kalırsa testi yaptırmalısın çünkü downdan çok daha riskli bir sendrom burda yazmaya gerek yok herkes biliyodur. Ama içime kötü bir his doğmadı kuzum inşallah hayırlı haberlerle dön. Ben şeyi merak ettim İkilide ve ölçümlerde normal miydi?

Şimdi farkettim bişey öğrenmiş oldum 17 cm değilmiş ama 17 yazıyor yani 1,7 ile 7 çarpı yaptım 11,9 cm çıktı normalmiş gram yazıyor canım ultrason kağıdında voule yazan yer ordan yazıyor

Sağol canım:) detaylı için organlar daha iyi geliştiğinden daha güzel gorulebildiginden 22. Haftada yaptırın diye bişey okumuştum.bazen gelişimi geç olabiliyor ya bebislerin. 19. Hafta da mı gideceksin canım. Ben 3 hafta sonraya aldım randevuyu 22 nin içinde olucam, sende bir araştır çok acele etmemek gerek yok sanki. Tabi nacizane bir öneri benimki

:) Terimler ilginç , Türkçe yazsa anlıycaz:)

Merak ettim baktım en son ultrason kağıdıma şimdiye dek hiç dikkat etmemişim meğer value terimine value değer demekmiş canım bebeğin kilosu boyu vs. Bende de kilosunu gösteriyor daha doğrusu şimdilik gramini

Şimdi farkettim bişey öğrenmiş oldum 17 cm değilmiş ama 17 yazıyor yani 1,7 ile 7 çarpı yaptım 11,9 cm çıktı normalmiş gram yazıyor canım ultrason kağıdında voule yazan yer ordan yazıyor

Bende pek anlamıyorum voula da 304 g yaziyo, 7 ile de biseyi çarpıp boyuna ulasiyoduk, çok unutkanim bu aralar

Onu birdaha unutmam sanırım:) minicikler ya, Allah herkesin bebeğinin sağlıkla doğmasını büyümesini nasip etsin.dogduktan sonrası çok çok önemli.
Bir komsumun 5 aylık bebeği kanser teşhisiyle hastaneye yatırıldı onu duyunca çok üzüldüm, sizlerde dua ederken o bebeğe de edin kimin duası kabul olur belli olmaz, inş sağlığına kavuşur yavrucak.

Bende boyle bi mucize isterdim.
Su bi hafta gecmez simdi

Haklısın canım. Evet normaldi ki ikisini de farklı yerlerde yaptırdım hadi biri yanıldı desek. Koroid peleksus kisti 18. Hafta sonunda çoğu çocukta oluşup kaybolurmuş daha sonraları. Bende yaptırmaya karar verdim çünkü dediğin gibi çok daha riskli bir sendrom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…