- 11 Eylül 2018
- 1.772
- 3.568
- 63
Geceden kaynar suyla ısladigim halde 45 dk da düdüklüde anca pisiyor. Ama ilginc olan şudur ki geceden yine islar ve sirf suyla nohutu pisirirsen 15 dk maksimum düdüklüde nohut pişiyor aşure yapmiminda öyle yaptigimiz icin. Sende o zaman şöyle yap geceden isla yine. Sonra sirf suyla tencerede nohutu pisir.baktin güzelce pişmiş ondan sonra yine her zaman pisirdigin gibi pişir yagsi salcasi eti ile süreyi kisaltmis olursun.Kızlar gülmeyin ama bugün 2. Kez nohut yapmaya kalktım.
Ben küçükken evimizde düdüklü patlamıştı evlenirken almadım hala korkarım. Yani tahmin edeceğiniz gibi normal tencerede yaptım.
İlk yaptığımda saatlerce pişmedi Hatta en son su eklemeyi unutmuşum yaktım nohutu yeni evlenmiştim :))
Bu denememde iseee tam 3.5 saatte anca pişti Hatta hala dursa iyi olurdu ama dayanamadım aldım Ocaktan. Nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum hiç. Üstelik bu sefer daha çok beklettim su da yumuşasın diye.
Bana gülmeden bir akıl verin acaba nohutta mı sorun var aldığım.
Canım bende düdüklüden hep çok korkardım fissler vitavit düdüklü aldım evlenirken kesinlikle patlama riski yok çok memnun kaldım öneririm kuru fasulye nohut tencerede pişirmek sabır işi tebrikler
Şu tam otomatik tuslulardan al gitsin . :) patlamaz ses yapmaz korkutmaz .LoveAndMarriage teşekkür ederim kızlar demek ki normalmiş.
Eşimde dedi alalım düdüklü diye valla bugün pes ettim sanırım
Denicem bu şekilde de teşekkür ederim.Sirf suyla çabuk pismesini söyle dusunuyorum ben galiba nohutu sertlestiren pisirmesini geciktiren salca veya yag .onlar nohutu sertlestiriyo galiba
Ya kaldı içimde korku sorma. Dediğin gibi var öyle aslında almak lazım Hatta bugünden sonra ciddi ciddi düşünüyorum. Annemde hiç uğraşmaz atar malzemeleri içine pişince hop karıştırır yemek hazır büyük kolaylık gerçekten.Şu tam otomatik tuslulardan al gitsin . :) patlamaz ses yapmaz korkutmaz .
Ben var ya taaa su eski babanne işi kollu düdüklüleri kullanmış insanim :) ogrenci evinde kimse cesaret edemezdi ama benim vazgecilmezim olmuştu.
Inşallaaaaah canım yAaaa Allaaahhhh sesini duysun inşallahhh o günleri de yaşarızAz kaldı canım inan ki tepinmesinden yeri gelcek gece uykundan kalkcan yeri gelcek çok çok sakin olcak
Sen bile şaşırcan hareketlerine ❤
Çok şirinsin :) orasıda öyle ya anasından babasından alacaklar bişeyler :)))Aynen kuzum Zaten şöyle bi baktım çoğunlukla bebişler normal doğmuşlar. Bazılarında 3 haftaya kadar gerilik olmuş ama sorun olmamış. İnsan yinede merak ediyor tabi neden ki diye :) Genetiktir gerçi büyük ihtimal belkide dediğin gibi ölçümler tam çıkmadığı için. Mesela benim kafamda küçük ehehe vücut tipi bana çekti diye avutuyorum kendimi
Canm benim bebekte oyle iki gündür dogru düzgün hareekt yok.cok hafifce hissediyorum dönüyor galiba ama o kadar. Bir hafta once kipir kipirdi.Once takiyordum simdi cok dinlemiyorum. cunku bu haftalarda bosa sitres olur. 28 den sonra saymaya basliycaz artikYok canım kıyaslama yapmıyorum çok şükür bebeğim iyidir canım,hareketlerini 20 haftada başladım hissetmeye ama çok hafif ve hala aynı ama bazen hiç hissetmiyorum,sakin olmaya çalışyorum kendimi strese sokmamak için
EvetttÇok şirinsin :) orasıda öyle ya anasından babasından alacaklar bişeyler :)))
Kesin ondandır.bugun uzandim hep ondan farkettim.bir gün uzan hiç bisey yapma gör coşkuyu o zaman.seninki kız miAllah rıza olsun canim içim rahatladı,belkide gündüzleri pek uzanamıyorum
Canim düdüklü dışında geç pişer.bir alışsan rahat edersinKızlar gülmeyin ama bugün 2. Kez nohut yapmaya kalktım.
Ben küçükken evimizde düdüklü patlamıştı evlenirken almadım hala korkarım. Yani tahmin edeceğiniz gibi normal tencerede yaptım.
İlk yaptığımda saatlerce pişmedi Hatta en son su eklemeyi unutmuşum yaktım nohutu yeni evlenmiştim :))
Bu denememde iseee tam 3.5 saatte anca pişti Hatta hala dursa iyi olurdu ama dayanamadım aldım Ocaktan. Nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum hiç. Üstelik bu sefer daha çok beklettim su da yumuşasın diye.
Bu kadar geç pişeceğini tahmin etmemiştim ondan oldu böyle 2-3 saatte olur diye düşünmüştümCanim düdüklü dışında geç pişer.bir alışsan rahat edersin
Ben nohutu 1 gece ıslatıyorum canım ertesi gün haşlıyorum 2 saat boyunca sonra bölüp buzdolabı poşetine koyuyorum. Yemeğini yapınca çıkartıyorum 40dk yemekle pişiyor genelde lokum gibi oluyor :))Kızlar gülmeyin ama bugün 2. Kez nohut yapmaya kalktım.
Ben reklamına denk gelmedim de bir iki tanıdığım doğumunu orada yaptırdı. Çok da memnun kaldı. Bir de ist de ki hastaneleri düşününce fiyatları da makul kaçıyor ki adam florance nightingale de. Su da doğum fln da var da bize uzak. Hele trafik olunca :))
Canım est ne mahsuru olacak. 1400 canım. Ama başka yerlerde bu rengi 1700 den aşa denk gelmedi. Bir de bu özelliklere sahip ve marka bir araba aradığında 2500 dan aşağı başka modelde bulamadık açıkçası. Birazcık katlaması zor harici özelliklerini ben çok beğendim.
Allahım kuzuucm maşallah sizeee. Çok güzel görünüyorsunuz.
Ama sen de çok kilo almadın değil mi? Benim karnımda çok çıktı ama kayınvalidemde ki tartıya göre 1.6 almış gibi duruyorum. Sanki karnım o kdr çıkınca daha fazla almış olmam gerekiyormuş gibi gwliyor.
Kanaman olduğu için bi zararı olur mu bilmiyorum canım ama hala arada doktorum rahim boyunu falan ölçmek için alttan muayene yapıyor bi zararı olsa yapmazdı heralde.Kızlar merhaba size bişey danışacağım dün kanamam olduğu için devlet hastanesine gittim istemediğim halde alttan baktılar çokta zorladılar bebeğe bi zararı olmuş mudur?
Bende digital olanlardan alicam , nohutu islat ,once icine seker (cook olmiyacak) :) katip kaynat ,hemen kayniyo ,sonra yemegine katYa kaldı içimde korku sorma. Dediğin gibi var öyle aslında almak lazım Hatta bugünden sonra ciddi ciddi düşünüyorum. Annemde hiç uğraşmaz atar malzemeleri içine pişince hop karıştırır yemek hazır büyük kolaylık gerçekten.
Bununla ilgili bi video izlemistim rahim agzina cok yaklasmadan baya mesafe birakarak bakiyoruz diye anlatiyodu sıkıntı olacağını sanmam cnm.gecmis olsun bu arada . Hala devam ediyormu neden kaynaklaniyomus kanamaKızlar merhaba size bişey danışacağım dün kanamam olduğu için devlet hastanesine gittim istemediğim halde alttan baktılar çokta zorladılar bebeğe bi zararı olmuş mudur?
Alttan bakmanın hiç bir tehlikesi yok canım. Bilhassa serviks rahim uzunluğu öyle ölçülüyor. Belki açılman var sandılar alttan bakmadan anlayamazlardıKızlar merhaba size bişey danışacağım dün kanamam olduğu için devlet hastanesine gittim istemediğim halde alttan baktılar çokta zorladılar bebeğe bi zararı olmuş mudur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?