2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Sinirliyim uyuyacaktım uyuyamıyorum kedi muzurluk yapıyor
Bende dün hiç içmemişim dışardaydık vs derken eve geç girdik Zaten, yatmadan önce git gel sürekli içtimde gece kötü oluyor
Ben geçen akşam abartmıyorum 15 dk da bir wc ye gittim. Çok uyuz durum hele sabah erken kalkmak zorunda olduğum için çok daha uyuzdu.

benim yeme düzenim de şöyle;

sabahları h.içi 6da 1 veya 2 haşlanmış yumurta, 1 dilim süzme peynir, 5 zeytin, yeşillik, salatalık, domates, 1dilim tb ekmek

arada (acıktıysam eğer) 9.30 gibi 1 süt veya 1 kase yoğrtla ya meyve(yarım ayva veya mandalina) meyvem yoksa 2 ceviz içi

öğlen kurumda ne yemek varsa o :) ama pilav veya makarnaları almıyorum tatlı da almıyorum ayrıca yemekte yoğurt yoksa 1 kase yoğurdumu evden getiriyorum

arada (acıktıysam) 15.30 gibi sabahtan meyve yemediysem meyve ceviz yemediysem ceviz veya 1 yemek kaşığını geçmeyecek kadar kuru üzüm

akşam evde pişen, et, tavuk, balık, sebze, baklagil ne varsa ondan 1 tabak yanında ya salata ya yoğurt ya da soğan söğüş
pilav makarna yine yok ama bulgur pilavı varsa 5-6 yk alıyorum

akşam yemeğinden sonra bişey yemiyorum
haftada 1 balık yiyorum,
kızartma yapmıyorum zaten gebelikten önce de yapmazdım

haftada 1-2 defa belki sütlü tatlı yerim, çikolata, şerbetli tatlı yok, abur cubur yok bi de pazar kahvaltılarım esnek, börek, simit, poğaça falan ölçülü yemek kaydıyla

ilk aylar tabi böyle beslenemedim inanılmaz bulantım vardı gece gündüz serum desteği almıştım sürekli, ve hep kuru tuzlu şeyler yiyebilmiştim, 2 ay evde yemek pişmedi düşünün ama sonra düzenim bu şekilde gitti aralarda haftada 1 kaçamak yaptığım oldu, dışarda yedim canımın çektiği şeyleri ama genel düzeni bozmamaya çalıştım

Günaydın canım süt yerine yoğurt ye içemiyorum hiç sütü onun yerine yoğurt yiyorum.. Bende etten çok yeşillik düşkünü oldum.

Maşallah canım ne güzel
Ben akşama kadar evde yalnız olunca canım bir şey istemiyor
Yemem gereken şeyleri yemeye çalışıyorum sadece

ben evde olunca yemek aklıma gelmiyor işten güçten öyle bir kendimi kaptırııyorum ki, ama yapacak bişeyim olmasa kesin tv açar bişiler yerdim yani .ama ben tv bile açmıyorum o derece yani.

ben de abartmıyorum her gün yiyorum çikolata. çikolata yoksa kek, o yoksa tatlı. yani normalde bu kadar tüketmezdim. mesela ilk hamileliğimde çok düzenli hurma yerdim. şimdi en son ne zaman yedim kimbilir.

Bir arkadaşımada olmuştu çok sıcak suyla ve çok sık yıkandığı için oluyormuş meğer.sende öyle mi yikaniyorsun.birde sters kaynaklara oluyo.gecmis olsun
Çok sıcak suyla yıkanırim ama çok sık girmiyorum haftada 2 kere bazen 3 kere inş uyuz değildir de içim rahatlar göbektede çıkınca korktum yani

Ben de bir ara tosta fena sarmistim
Aynı sizin gibi sabah kahvaltımı yapıyordum
Öğlene doğru acıkınca da tost yiyordum
Tabi tost demek ekmek demek
Artık yememeye çalışıyorum.

Bu arada ben şimdiye kadar 5 kilo aldım kızlar normal mi sizce
Görenler hala söylemesem anlamıyor hamile olduğumu
ama tartıda ben kiloları görünce moralim bozuluyor tabi

ben evde olunca yemek aklıma gelmiyor işten güçten öyle bir kendimi kaptırııyorum ki, ama yapacak bişeyim olmasa kesin tv açar bişiler yerdim yani .ama ben tv bile açmıyorum o derece yani.

Ben de hiç TV izlemiyorum canım
Sabah eşim işe gidince kalkiyrm kahvaltımı yapıp ortalığı toparliyorum
Sonra odama geçip yatakta kitap okuyrm
Eşim öğle arasında geldiği günler zaten zaman çabuk geçiyor
O 1de geri ise gidiyor ben yine mutfağı topla yemeği ayarla derken eşimin gelme saati yaklaşmış oluyor

Süt içen arkadaşlar market sütü mü içiyorsunuz, köy sütü mü

Ben normalde köy sütü icemiyordum kokuyor diye
Hamile olunca bir iki denedim ama yok icemedim koktu
Sütü marketten kutu süt alıp tarçınlı ballı içiyorum
Ama yoğurdu köyden gelen sütle evde kendim yapıyorum
Yumurtayı da köyden alıyoruz

Ben ekmeği abarttım son zamanlarda. tost sevdası başladı bende nerden çıktıysaonun dışında sağlıklı beslendiğimi düşünüyorum ama ekmeği azaltmam lazım.

H Heart of Gold canım ton balıklı salata demişsin ama ton balığı sağlıklı değil pek önermiyorlar hamilelikte, sık tüketme hatta hiç tüketme derim.

Market sütü içiyorum canım laktozsuz alıyorum hatta diğeri gaz sancısı yapıyor. Yumurtayı köy yumurtası alıyoruz da yoğurdu kendim yapamıyorum maalesef market yoğurdu o da.

tv de zaten izlenecek bişi yok en güzeli kitap okumak en iyisini yapıyorsun.

bilmiyordum tatlım...yani dip balıklarını tüketmek tehlikeli onu biliyorum ama ton da mı anyıymış. sağolasın almam bi daha ece.

ben de abartmıyorum her gün yiyorum çikolata. çikolata yoksa kek, o yoksa tatlı. yani normalde bu kadar tüketmezdim. mesela ilk hamileliğimde çok düzenli hurma yerdim. şimdi en son ne zaman yedim kimbilir.

İlk hamilelik daha dikkatli oluyor herkes için sanırım ya ben de sütüm yoğurdum balığım eksik olmazdı şimdi ne denk gelirse yiyorum

yok babamda baba tarafında var şeker hastalığı ama ben de yok normalde ama gebelikte çıkmıştı kızımda bunda da çıkar diyet yapmıştım normaldi ilk gebeliğimde

ben de paket sütü içiyorum. ama doğumdan sonra açık süt alacağım. bir arkadaşımız yeni bir yer açtı, oradan almayı düşünüyorum

Ben ekmeği azaltmak için kahvaltıda haşlanmış patates haşlanmış yumurta yapıyorum
Onlari yiyince ekmeğe ihtiyaç kalmıyor zaten
Kimisi patates de nişasta zararlı diyor ama bana beyaz ekmekten daha iyi gibi geliyor
En azından midemi yakmiyor beyaz ekmek gibi

Ton balık zararlı mı ya
Ben de salata yapayım diye dün almıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…