Geçmiş olsun canım. Sadece yat ! Yapacak başka hiç birşey yok rahim ağrıları dediğin sanırım kasılmalar. Kasılmalar erken doğumu tetikler. Senin durumunda tuvalet ve duş dışında yatağından kalkmaman lazım. Eğer sadece yatarsan bu durumu atlatırsın inşallah ! Benimde çok kasılmam var rahim boyu kısalmış canım 50mm olması gerekirken 32mm eğer 25mm altına düşersem bebek için akçiğer iğnesi yapılığ hastanede yatacağım doğuma kadar. Oda her an doğum olabilir.. ben tam 1 aydır yatıyorum doktor kontrolleri dışında dışarı çıkmadım. Sadece yemek yemek için oturuyorum. Duş ve tuvalet geri kalan tüm gün yatıyorum. Faydası var mı ? Var demek ki yoksa belki şu an doğurmuş olurdum demi..
gönlünü ferah tut. Ben ilk başta çook kötüydüm 1 hafta siteye giremedim üzüntüden kızlar çok merak etti beni psikolojim yerli bir oldu gecem gündüzüm göz yaşlarıyla geçti. Şimdi iyim hemde çok mutluyum kendime bebeğime inanıyorum sende inan lütfenHerşey çok güzel olacak sen kalbindeki sessi kendi hissetiklerini dinle.
Canim bende de previa var qma marjinalmis. 24 haftalikken Hafif kanama oldu o sekilde ogrendim. Bana rapor Verdi doktorum. Ogrwtmenim gitmiorm okula. Yatiorm evde qma 28,30 haftaya kadar yukari cikabilir dedi doktor. Cikmazsa sezeryan dedi. Bircok kisiyi dogurttum kafaya takilacak birsey degil, dinlen qma hayati kendine zindan etme dedi. Yani cok da olumsuz konusmadi. Seninki ne tur previa? Dinlenmeye calis lutfen canim kafana da cok takma
Kuzum bir daha yaparken mola vererek yap, ben öyle yapıyorum. Yemek yaparken bile ara verip içeri bi 10 15 dk uzanıp sonra tekrar devam ediyorum.Diğer msjm da yarım kalmısfırının icini temizledim dün cok fazla eğilmem ve uzanmam gerekti. Hala ağrım var. Ankastre fırın haliyle yerde o yüzden çömelir pozisyonda o kadar kalmak bişey yapar mı
Nisan kocaman olmuş maşallah
Çok şükür daha kanamam olmadı hiç ama heran olacak gibi tedirginim. Benim rahmimde çok ağrı acı var, oturup kalkarken ölüyorum bildiğin. Çok fazla yürüyemiyorum. Çıkacak gibi acıyor. Karnım bariz bir şekilde aşağıda.
Alakası var mı bilmiyorum bebeğim çok fazla hareketli, dışarıdan farkedilecek kadar.
Bilmiyorum ki türünü kuzum, aklıma gelip hiç sormadım. Ama bu kontrolde soracağım. 2 haftaya bir çağırdı kontrollere. Sadece aşağıda olduğunu plesenta previa olduğunu söyledi. Kesin sezeryan dedi. Bana çok olumsuz konuşuldu maalesef.
Şu bir iki hafta daha üniv var, sonra evde yatıp dinleneceğim zaten.
Seninde ağrıların var mı?
Yükleme gibi yapıldı derken nasıl yani canm. Ben de dün sağlık ocağına gittim.kahvalti yaptım 2 saat sonra kan verdim. Doktor tokluk şekerine bakıcaz ama bu yükleme gibi sonuç vermez yani burda çıkmasa da yine şeker olabilir dedi.yaptir veya yaptırma diyemem ama yapılması konusunda artık tip dünyası hem fikir dedi. Eşim ve annem yaptırma diyorlar bende öyle kahvaltı yaptım gittim bakalim sonuç çıkmadı daha. Hatta doktor kandırmaca yapma normalde ne yiyorsan nu ye de gel dedi. Ben normalde reçel yemiyrm ama sırf merakimdan biraz reçel yedim de gittim bakalim ne çıkacak. Seninkini nasıl yaptilar peki başka nasıl bi işlem yapıldı özel hastaneydi dimi bide senin canmİnşallah olmaz canım Allah korusun evlatlarımızı.
Doktorda aynısını söyledi minyonda olabilir gelişim geriliğide dedi.
İlerleyen haftalar daha çok belli eder,hareketlerini takip etmemi söyledi
Çok sağol kuzum Allah razı olsun kızım inşallah aradaki farkı kapatır.
Erken doğma düşüncesi bile üzücü
Kuzum tsh 4.49 mu 4.99 mu ne tam emin olamıyorum sonuç yanımda değil.
Minyoon bir bebek olsun varsın kuzum yeterki aradaki farkı açılmasın gelişimi durmasın kuzum.
Doğru diyorsun canım üzülmek stres olmak yok benim pamuk kızım çıtı pıtı narin kızım olucak inşallah sağ salim vaktinde saatinde doğucak ❤
Canım öncelikle moralini bozma,sterste yapma ama biz önlemimizi alalım.
Devlet hastenisine 2 defa gittim ac ölçümü bile yapmıyorlar baş ve uyluk kemiğini ölçüyor sadece.
Gelişme geriliğinin en büyük göstergesi ac ölçümü baş ve uyluk kemiği geriliği çok etki etmiyor.
Artarak devam eden 2 hafta ve fazlası gerilikler bebek için sakıncalı.
Bunun için erken doğum istiyor doktorlar.
Özelde bir doktor bulmanı tavsiye ederim kuzum
Hem suyuna baksın,hem dopler yapsın,hemde sıkı takip yaptır canım.
Şuan için geriliğin normal sınırda 2 hafta ve üstü dikkat gerektiriyor.
Kendini üzüp stres olma tedbiride elden bırakma canım
Senin ve eşinin boy durumu nasıl
Canım yükleme gibi yapıldı tek farkı şekerli su yerine kahvaltı yaptım ardından tokluk bakıldı
Sagol teyzesiNisan kocaman olmuş maşallah
Abi de kendi aleminde
Benimkinin adıda aile başlıyodu gerisini hatırlamıyom :)Benexol kullanıyorum kuzum b12 için. İnşallah canım
Aynı ilacı kullanıyoruz bende kullanıyorum iki aydır osteocareyi. Birde ilacı yutabilsem damağıma yapışıp kalıyor. :) Ama ağrı konusunda bir faydasını göremedim gibi. Bu kontrolümde iyice soracağım, türünü ve nelere dikkat etmem gerektiğini..Cok yogun bir agrim yok sukur. Bana osteocare yazdi doktor magnezyum kalsiyum destegi olsn diye. Kasilmalara ve agrilara iyi geliyormus canim. Sen de bir sor doktoruna istersen
Bende kararsizim cnm. Eşim ve annem engel oluyor eşimin ablası yengeleri hiç yaptırmamış hatta canan karatay izliolar o yüzden sakıncalı diolar. Ama hangi doktora gidersem gideyim kuzenim doktor ona bile sordum mutlaka yaptır diyorlar. Dün tokluk sekerime bakıldı daha sonuçlar çıkmadı. Kahvaltı yaptim gittim 2 saat snra kan verdim bakalim nasıl çıkacak ama doktor uyardı yine burada çıkmasa bile burdan anlaşılmaz yükleme yaptırman gerekir dedi. Bilmiyen bnde haftaya daha net bi şekilde karar vericem herlde.Merhaba kızlar,
bugün şeker yüklemesi yaptırdım 50 mg saatlik bakıldı ve 154 çıktı . Sinir 140 miş ben aşmişim..
Salı günü tekrar çağırdı doktor 100 mg lik daha yapılacakmış o güne kadar aynı Yeme düzenine devam et diyet yapma dedi. İkinci yüklemeden sonra karar verecekmiş.
Geçen gün buraya kararsızım yaptırmak konusunda yazmıştım , benim gibi kararsız olanlar dusunmesin yaptirsin belli olmuyor ne cikacagi
Doğru canım söylemiştin kafam gitti inanki yerindenBen gittim acile canım ama bakmadılar maalesef randevu almak gerekiyormuş
Sağlıkçı olmama rağmen bende kararsız kalmıştım ama çok araştırdım ve yaptırmak gerekiyor. Bende bu hafta yaptıracağım.Bende kararsizim cnm. Eşim ve annem engel oluyor eşimin ablası yengeleri hiç yaptırmamış hatta canan karatay izliolar o yüzden sakıncalı diolar. Ama hangi doktora gidersem gideyim kuzenim doktor ona bile sordum mutlaka yaptır diyorlar. Dün tokluk sekerime bakıldı daha sonuçlar çıkmadı. Kahvaltı yaptim gittim 2 saat snra kan verdim bakalim nasıl çıkacak ama doktor uyardı yine burada çıkmasa bile burdan anlaşılmaz yükleme yaptırman gerekir dedi. Bilmiyen bnde haftaya daha net bi şekilde karar vericem herlde.
Canan Karatay dahiliye uzmanı canım, en iyisini kadın doğum uzmanı bilir. Kadın baya kafa karıştırıyor gerçekten. Ama benim kuzenim de şeker çok fazla yüksek çıkmıştı ailesinde diyabet yok , kendisi de şekerle arası olmayan bir insan . Eğer yükleme yaptirmasaydi bilemeyecekti çocukta neler çıkacaktı . Bende kararsızdim ama doktorum istedi mutlakaBende kararsizim cnm. Eşim ve annem engel oluyor eşimin ablası yengeleri hiç yaptırmamış hatta canan karatay izliolar o yüzden sakıncalı diolar. Ama hangi doktora gidersem gideyim kuzenim doktor ona bile sordum mutlaka yaptır diyorlar. Dün tokluk sekerime bakıldı daha sonuçlar çıkmadı. Kahvaltı yaptim gittim 2 saat snra kan verdim bakalim nasıl çıkacak ama doktor uyardı yine burada çıkmasa bile burdan anlaşılmaz yükleme yaptırman gerekir dedi. Bilmiyen bnde haftaya daha net bi şekilde karar vericem herlde.
Bella' cım ayrintilida yani uc hafta once benimde 34 mm cikti. Doktora sordum normal dedi. Normal degil miymisSu an soguk soguk terlemeye basladim birde bu mu cikti basima
Biliyo musunuz 28 haftadir kizimin yuzunu goremedim :) kapatiyor elleriyle hep. Bugun belki gosterir dedim bana misin demedi yine..
Aynı ilacı kullanıyoruz bende kullanıyorum iki aydır osteocareyi. Birde ilacı yutabilsem damağıma yapışıp kalıyor. :) Ama ağrı konusunda bir faydasını göremedim gibi. Bu kontrolümde iyice soracağım, türünü ve nelere dikkat etmem gerektiğini..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?