2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272

Allah kolaylık versin canım
Hem çalışıp hem anne olmak çok zor.

Ben evlendikten sonra iki yıl çalıştım, çok yoruluyordum. Eşine bu tempoda bir de çocuk olduğunu düşünemiyorum derdim hep.
Aslında bu yıl da çalışacaktım ama kısmet olmadı. Dayanabilir miydim bilmiyorum.

Kızlar ya şimdi bir arkadaş mesaj yazmış.
Kendisiyle de uzun zamandır görüşemiyorduk. Kanser tedavisi görüyordu, ilik nakli olmuş, hastaneden çıkmış. Çok sevindim.

Ama kızıma koymayı düşündüğümüz isim ile ilgili olumsuz şeyler yazmış moralim bozuldu.

Kızımızın ismini eşim seçti. Nazlı Hilal olacak inşallah adı. İstiklal marşında geçtiği için bu ismi seçti eşim.

Arkadaşım hilal ismini koyma. Hilaller hep kötü şeyler yaşar, mutsuz olur bir araştır istersen falan yazmış.
Böyle şeylere inanmak istemiyorum ama moralim de bozulmadı değil.

32 de mi izne ayrılacaksın canım ben de tam işe başlayacağım 37ye kadar çalışayım dedim

Arkadaşının tedavisinin iyi ilerlemesine çok sevindim canım Allah şifasını versin inşallah tamamen düzelsin sağlığı.
Bana garip geldi öyle bi genelleme yapmak. Belki onun tanıdıklarına öyle denk gelmiştir :) kimbilir kaç tane hilal var dünya üzerinde hepsi mi öyle yani ? Ki benim de vardı tanıdığım hilal gayet ağırbaşlıydı çok severdim. Bildiğim kadarıyla kötü şeyler de yaşamadı

Ayy ne saçma Hilal isimli arkadaşlarım oldu hepsi de çok tatlı minnoştular öyle kötü şeyler yaşar falan çok saçma genellemeler tüm Alilerin Ayşelerin kaderi aynı mı bu yargıya göre yani. Bence içinize sineni koyun herkes her şeyi söylüyor.
Biz de kızımıza Nisan koymayı karar verdik doğumun martta olma ihtimali olunca herkes martta olacaksa Nisan koymanın ne mantığı var başka isim seçin vs demeye başladı Allah allah herkes her şeyi söylüyor canım işte

kızım da bu hafta 2 kez aynı şeyi yaptı. zaten tam dalamıyorum dediğin gibi koca göbekle sanki tır çeviriyor gibiyim. odasından bana bağırıyor anne anne diye. efendim diyor. uyandım diyor gecenin 4 ü :) peki beni niye uyandırıyorsun diyorum. yanına gidiyorum yatakta iki büklüm yatıyorum sonra kalk kendi yatağına geç. bölük pörçük uykuyla işe geliyorum. yüzüm gözüm şiş hep...

ben inanıyorum. yani bazı isimlerin gerçekten farklı durumları var.

mesela benim cihan isminde bir arkadaşım vardı. ilkokuldan. sağ kulağı az duyardı o yüzden hep koridor tarafında otururdu sırada. sonra yine bir cihan diye aile dostumuzun oğlu wardı doğduktan sonra bi olay yaşanmış. çok tatlı çok güzel bir bebekmiş. eve bi gün biri gelmiş tanımadıkları biri. o da beşiğinde yatıyormuş. annesi kapıyı açmış satıcının biri. neyse su istemiş kadın içeri almış. bebeği görünce çok güzel bir bebek demiş ama maşallah dememiş. artık nasıl kem gözle baktıysa o gece cihan havale geçiriyor. el ve ayak da sıkıntı oluşuyor. çok ameliyat geçirdi. sonra ailesi araştırıyor. cihan isminde kim varsa bir engeli varmış. ve yaklaşık 10 sene önce adını mahkeme kararı ile değiştirdiler.

32 de mi izne ayrılacaksın canım ben de tam işe başlayacağım 37ye kadar çalışayım dedim

yarın onu öğreneceğim. mesela şimdi ben rahatım tamam ufak tefek yorgunluklarım oluyor ama çalışmama engel değil gibi şu an. ama yarın doktor belki çalışma uygun değil diyecek öyle derse ayrılacağım değilse 37. haftaya kadar devam. 5 hafta az bir süre değil çünkü sonrası daha önemli benim için. hele de ücretsiz izin alacağım az maaş da almıyorum. 1 ay 1 aydır :)

Şimdi aklıma geldi 2017de Ege depremi olmuştu 6.5 şiddetinde. Biz balayında yakalandık o depreme Bizde ki şans. Hatta edepsiz Kişiler eheheh gittiniz deprem yaptınız geldiniz demişti ay komedi
O depremi bende birebir yerinde yaşadım kuzu
Tatile gitmiştik Bodruma,belkide aynı yerlerdeydik

Ne formulü kızzz
En iyisi mi dediğin gibi ben onu doktora sorup öyle yapayım bide bi tarafımı yamulturum falan

Sağol canım inşallahh:) valla bu bebekler de hep babaya benziyo niyeyse:)
Ben de ilk defa devlete gideceğim kendi dr um bebeğin böbreklerde çok az genişleme var gibi takip edelim dedi. Ne olur ne olmaz devletten de randevu aldım bu kez yine aynı şeyi derse bir de devletteki dr a göstermiş olurum.

Bende 3 haftadır göremiyorum haftaya cuma randevum tip fakültesinde zaten bebeğe bakmıyor lar bile direk plesantaya bakıyorlar o da 2 dakika bile değil eşim dedi birde özele gidersin gitmeye korkuyorum plesanta yukarı çıkmıştır ümidiyle bekliyorum dr.gittiğimde çıkmamış sözünü inan hiç duymak istemiyorum o yüzden erteliuorum hep özeli.kime gidecegimi de bilmiyorum.

Benim de hilal diye arkadaşım var dünya iyisi

Kuzu kaçıncı haftadan sonra hızlı geçiyor nolur söyle bir ümit ver bana da

Ay gerçekten az kaldı benimde 6 hafta var sayılır 36.da alirlarsa senin hiç yoktan bitmiş benim.daha eksiklerim var sadece beşik hazır bazı kıyafetler hazır hepsini alıp yıkayıp utulemek istiyorum ama eşim sürekli çalışıyor fırsatımiz hiç yok zaten yuruyemiorum artk çantaların hazır olması lazim

Benimki de bu sabah 4 te hadi kalk sabah oldu diyor bana Seninki yine iyi kendi yatağındaymış. Nasıl alıştırıcam kendi yatağına bilmiyorum. Daha dün akşam hadi yatağında yatalım dedim ben sizin yatakta uyucam diyor

Seninle aramızda 3 gün var canım :) bir yandan sanki 1 senedir hamileyim gibi geliyor , bir yandan da çok çabuk geçiyor gibi.. bu ay karın büyüdükçe şikayetlerde arttı aslında ama bugunumuze şükür..
Arabayı bizde almadık acelesi yok aslında doğumdan sonrada alınabilir, beşiği de annemler alacak bize ondan dolayı araştırmadim hic

Moralini bozmak istemem canım ama bence artık çıkmaz. Biliyorsun benimki de marjinal.. Yani çıksa bile az çıkar bence. Doktorumda bu şekilde söyledi.
Benim 14. haftadan beri belli ve çoook az çıktı.
Tabi biz yine güzel düşünelim ama çıktı çıkmadı diye şartlama kendini.. Ben kabul ettim artık..
Az kaldı zaten birde iyice arttırmayalım stresimizi..

Yapılacakları yavaş yavaş günlere böl canım. Daha yıkanacaklar ütülenecekler alınacaklar vs var. Çantam bile yok. Ev temizliğim var. Beşik alınacak ve daha yer açılacak vs hergün azar azar yapıcam. Sende öyle yap. Bir eksik bir fazla bitiricez artık.
Sağsalim kucağımıza alalım da..

Kuzu kaçıncı haftadan sonra hızlı geçiyor nolur söyle bir ümit ver bana da
Kuzum bana şu son 2-3 haftadır çok hızlı geçiyor.. Hatta geçmesin istiyorum. Ama yapacak birşey yok tabi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…