En azından kendin cevap vermişsin ben onu da yapamayıp hem kendimi hem eşimi yiyorum zatn cevap versem de vermesem de kaybeden ben oluyorumKızlar ya bugün kaynana yorumlarımla sizi bunalttim farkındayım ama azıcık idare ediverin
Aslında her geldiğimde böyle sinir oluyordum ama bu kez daha bir sinir oldum gerildim. Tabi günün sonunda eşimle de gerildik bu yüzden. İyice sinirim bozuldu.
Ben kapaliyim ve giyimime de genel olarak dikkat ederim kızlar. Tarzım da yıllardır aynıdır. Pantolon - tunik - şal
Bugün dışarı çıkacaktık, ben giyindim hazırlandım. Kaynanam " giyinip süslenince pek güzel olmuşsunuz efendim " dedi.
Ben de "suslenmeyi severim dedim.
Kaynanam " ama sanki üstün artık dar oluyor karnın belli olmuş, daha bol giyinmelisin artık" dedi.
Ben de "nerdeyse 8 aylık olcm daha nereye sakliyim bu karnı" dedim.
Kaynanam başladı konuşmaya " ayıp ama böyle belli edilmez. Eskiden biz çok utanirdik" falan diyor
Ben de " Allah'ın verdiği niye ayıp olsun neyden utancm" dedim.
Kaynanam hala konuşuyor " ben karnımı hiç belli etmdim hep sakladım, eskiden çok ayiplarlardi" bilmem ne diyor.
Ben de "şimdi bir şey diyecem ama neyse susuyorum " dedim odama geçtim.
Tabi evden çıkınca eşime saydirip durdum
"Senden başka kimse benim kıyafetlerim hakkında yorum yapamaz neden orda annene tepkini koymadin" falan dedim.
Sinirden gerginlikten başım ağrıyor, karnım sancilandi akşama kadar
En azından kendin cevap vermişsin ben onu da yapamayıp hem kendimi hem eşimi yiyorum zatn cevap versem de vermesem de kaybeden ben oluyorum
ay kuzu Allah yardimcin olsun sabretcen mecbur. Iyi yapmissiniz ama gezmekle. Evde daha cok gerilirdin. Valla o kadar colugu cocugu gelini falan var evde, ustelik evdeki biri de yola gidecek resmen oglen yemegi zamani kahvalti yapmışsınız. demekki baya relax bi insan takmıyor .Mervecim bugün sinirden kendimi sokaklara attım, o yüzden sana daha yeni dönebildim
Bugün kaynanamın oğluşu yola çıkacak demiştim ya o yüzden hanımefendi erken kalktı ve ilginç şekilde erkenden kahvaltı yapıldı öğlen saat 12.30da
Bu saat bu eve göre normal hatta erken bir kahvaltı saati
Sonra bir sürü uyuz konuşmalar yaptı
Ben de gerildim, eşimle dışarı çıktık gezdik sinemaya gittik yemek yedik vs derken daha şimdi girdik eve.
Sanki evde rahat veriyor gibi diyor ki "nerde kaldınız bu saate kadar çarşıyı eve getirdiğimiz herhalde"
Cidden artık her lafı batıyor bana
50 küsür yaşındalar canım. Annem suçluyor babam da kendini aklamaya uğraşmıyor çaba sarfetmiyor. Bilmiyorum vallaAnladım cnm kafasına yer ettiyse ne yapsanız değişmez o düşünceleri,genç o zaman annen baban,gerçi yaşıda yok bu düşünceler için
Aynen öyle canım çok şükür imkanlar bol .. inşallah bebişlerde uslu olur çok yormazlar bizi.. Allah'ta kardeş nasip eder hayırlısıylaBen de aynı senin gibi düşünüyorum canım.
Bu çocuğa illa bir kardeş yapacaksak çok geciktirmeden olsun ki arkadaş gibi büyüsünler diyorum.
Gözüm korkmuyor değil ama yaş itibariyle de geç kalmadan ikinciyi yapmalı diye düşünüyrm.
Benim ikizim var :) annem hep der " ben o imkansizliklarda sizi buyuttuysem siz şimdi neyden korkuyorsunuz"
Şimdi her şey hazır. Eskiden bez yok ıslak mendil yok doktor yok para yok
Gerçekten şimdiki halimize bin şükür
En azından derdine düşüp soruyormus bir saatten sonra , bizim ki verirsen yer vermezsen açından ölür oturduğu yerdeAynı benim eşimi anlatmışsın canım.
Eşim de "ben annemin sayesinde yemek yapmayı öğrendim" der.
Kaynanam hiç vaktinde yapmazmış yemekleri.
Eşim okuldan gelirdik annem evde yok yemek yok diye anlatır.
Öyle kendi kendine öğrenmiş mecbur.
Kaynanam da hala aynı
Ne kahvaltı ne akşam yemeği vaktinde olur.
Öğleden sonra saat 4 olur mesela daha yeni sorar akşama ne yapsak diye.
Çok tembel bir kadın
En azından derdine düşüp soruyormus bir saatten sonra , bizim ki verirsen yer vermezsen açından ölür oturduğu yerdeçok garip birşey bazen psikolojik bir rahatsızlık mı diyorum cozemedim
Canim cok üzüldüm umarim bosanma asamasina gelmeden durumu düzeltirler.Kucuk kardeşin vardi birde onun icin de zor olur böyle birşey.Yuvalar dagilmasin ben cok etkileniyorum böyle şeylerdenÖyle tabi kuzu ama işte hormonlar sağolsun
BellaCiao canim bir sorun var o kismi okuyamadım
Hayırlı olsun canım
Bebişin içinde sağlıkla huzurla uyusun büyüsün inşallah
Ben ağzımı Bİle açamıyorumBu kadarcık da cevap vermezsem iyice kendimi yerim canım
Valla sen de hiç susma ezdirme kendini
Zaten ne yapsak kıymeti olmuyor, kötü gelin oluyoruz
Bari kötü davranalım da haksız yere kötü demesinler
Anladım cnm haklarında hayırlısı olsun baban bi çaba sarf etmiyosa sizde evlatlar olarak ve doğal olarak akışına bırakırsınız ,yetişkin insanlar netıcede,50 küsür yaşındalar canım. Annem suçluyor babam da kendini aklamaya uğraşmıyor çaba sarfetmiyor. Bilmiyorum valla
Gecmis olsun kuzuya, bu sene 3_4 haftaya bir hasta oluyolar,ne zaman izne ayriliyorsun canim sen ,benim 40 gunum kaldiYolunda canım. Girip okuyorum ara ara ama fırsat bulamıyorum yaZmaya. İşler yoğun, yoruluyorum erkenden uyuyorum genelde. Kızımda tam olarak hala iyileşmedi dün gece gene ateşi çıktı oda ayrı üzüyor ve yoruyor derken yazmaya fırsatım çok olmuyor. Ama okuyorum :)
Karni son ayda cikan bile var.hic mantikli gelmedi bana.hic takilma canim onaCanım ebe karnımı küçük buldu detaylı ultrasona gireceğim bir sürü sebeb saydı gelişim geriliği, küçük bebek, yada sadece pozisyon değiştirmiş de olabilir.. Yani canımı sıktı anlayacan.. artık salı günü bakacağız nedir
Teşekkür ederim canım amin inşallah
Sağolasın cnm haklısınAnladım cnm haklarında hayırlısı olsun baban bi çaba sarf etmiyosa sizde evlatlar olarak ve doğal olarak akışına bırakırsınız ,yetişkin insanlar netıcede,
Çok kötü şeyler yaşamışsınız canım ya kıyamamCanım inan seni o kadar iyi anlıyorum ki
Ben de hamileliğimin başından beri aynı sıkıntılara üzülüp duruyorum
Gebeligimin daha ilk baslarindayken buraya yazmıştım hatta. O dönem benim için de her şey üst üste gelmişti ve ciddi anlamda psikolojim bozulmuştu.
Temmuz ayında tayinimiz çıktı, yeni bir yere geldik, kimseyi tanımıyorum yapayalnızm, maddi sıkıntıya girdik.
Ben daha evimi temizleyip yerlesemeden hamile olduğumu öğrendim.
Tam bunun üstüne babamın ilik kanseri olduğunu ve son evrede durumunun kritik olduğunu öğrendik. Babam bir ay hastanede yattı, 30 kilo verdi dağ gibi adam küçücük kaldı.
Annem babamın aldattığını öğrendi, her gün beni arayıp "kızım sen hamilesin duaların kabul olur, Allahım babam ölsün diye dua et" dedi
Benim psikilojimi düşünsene
Ha bir de bu arada kız kardeşimin eşi haksız yere 6 ay cezaevinde yattı, ben kardeşimi düşünüp ağlıyorum annemi düşünüp ağlıyorum babamı düşünüp ağlıyorum
En sonunda eşim bana kızdı "biraz da karnındaki bebeği düşün yeter artık ağlama" dedi
Özeti bu
Anlatsam daha neler var
Keşke 3 4 haftada bir hasta olsaydı. Bir hafta iyiyse 3 hafta hastaGecmis olsun kuzuya, bu sene 3_4 haftaya bir hasta oluyolar,ne zaman izne ayriliyorsun canim sen ,benim 40 gunum kaldi
Ayyy kuzum ya çok geçmiş olsun.benimde oğlan öyle tatil burnundan geldi ishal oldu ateşlendi tam onu atlattık sonra boğaz enfeksiyonu 15 tatilde peşinde dereceyle ilaçla dolandim.sonra eve geldi evdede girip oldu yine ateş Allah'tan ilaçlar vardı.simdide kendim grip oldum mahfoldum şu 20 günde inan.tek başıma kosturuyorum bı destek yok.annende evet bir iki gün daha durabilirdi sonuçta kızının evi kim neyin lafını edecek torunu hasta.Keşke 3 4 haftada bir hasta olsaydı. Bir hafta iyiyse 3 hafta hastagene ateşi çıktı 39,5 dan 38,5 anca düşürdüm. Bi aksilik olmazsa 25 Mart gibi ayrılacam iZne. İnşallah O zamana kadar iyileşir kızım. Annemde kızımın gene ateşlendiğini gördüğü halde evine geri gitti bugün kocası laf edermiş artık. Ona da çok bozuldum ama hiç bişey demedim. Kendi düşünmesi lazım. Ben hamileyim işe gidiyorum. 2 gün daha dursa ölmezdi sanırım (( yada ben mi çok duygusalım anlamıyorum ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?