Dediğin gibi o zaman fiyat gayet iyi canım. Bide bu çekim için elbise falan bulmak lazım şimdiFiyat iyi bence ben sordum 750 tl dedi ama sadece tek çekim için :) Video tablo vs dahil olursa 1000 tl bulur.
Sadece bir büyük 2 küçük albüm dahildi fiyata.
Canım bende tüp bebekle hamile kaldım , 30 haziran son adet tarihinin başlangıcı 2 temmuzda ilaçlara başladım. 5.gun embriyosu transfer edildi.Kızlar selam, aklıma takılan bi durum var tüp bebekle hamile kalanlar sat ile bebek uyumsuz cıkıyor yani bebek 5-6 gün büyük cıkıyor ayrıntılı ultrasonda da böyleydi bu durum ikili testte de muayenede de. Sat dikkate alınınca yok mümkün değil organları daha gelişmiş o haftadan diyor doktorlar. Tüp bebek transferine göre ayarlayınca tam cıkıyor. Şimdi sorum şu ben izne ayrılacagım 31+6da ama sata göre daha 3 hafta var transfere göre 2. Ben ne yapayım doktorum sat baz alıyor. Recep has( ki kendisi en iyi perinatologlardan) transferi baz alıyordu. Ne yapmalıyım? Bir de izne ayrılmak icin bi devlet hastanesine gidip ben izne ayrılcam da bana bakın sonra da kagıt verin desem oluyor mu?
Sadece telefonla arayan o oldu ondan belkide sıcak geldi. İnternet sitesinden yaptığı çalışmalara baktım onlarda hoşuma gitti. Bide benim doğum düşündüğüm hastaneyle anlaşması varmış doktorları hemşireleri iyi tanıyor bu da artı oldu benim için.Fiyatlar yakınsa içine sinen yere yaptır canım hiç araştırma başka boşver
benimki bir ara 2.5 hafta geriden geliyordu onu skntı yapma.Senin haftalarindayken oyleydi. Sonraki iki hafta toparladi bizde yeni yakaladik haftamizi. 28 haftaya kadar gelmis bundan sonrası da gelir insallah.Canım 27+6 bebeğim 12 gün geriden geliyoro da ayrı bi dert
Amin canım hepimizin somu güzel olur insallah beslenme olarak bana önerenileceğin bi şey var mıbenimki bir ara 2.5 hafta geriden geliyordu onu skntı yapma.Senin haftalarindayken oyleydi. Sonraki iki hafta toparladi bizde yeni yakaladik haftamizi. 28 haftaya kadar gelmis bundan sonrası da gelir insallah.
İlgilenmeleri güzel tabi, hastaneyi çalışanları bilmeleri de artı :) istediğin gibi olur umarım çekimler deSadece telefonla arayan o oldu ondan belkide sıcak geldi. İnternet sitesinden yaptığı çalışmalara baktım onlarda hoşuma gitti. Bide benim doğum düşündüğüm hastaneyle anlaşması varmış doktorları hemşireleri iyi tanıyor bu da artı oldu benim için.
Benim hedefim yoktu iyi ki de olmamış geçerdim muhtemelen :) iştahım çok açık yiyorum haliyle kilo alıyorum. Baya aldım bendeKizlar güya ben kendime hedef koymustum. 58 ile hamile kaldim 68 le bitirme gibi bir hedefim vardi. Bugunki kilom 72 olmus bile. daha 10 hafta ya yakin zamanimiz var. Ne yapcam ben böyleeeee. O eski halimden eser yok simdi. Arabesk dinlemek istiyorum
Bende son bikaç haftaya kadar iyi gidiyodum da sanki şimdi birden hızlandı kilo alımım gibi geliyorbenimki bir ara 2.5 hafta geriden geliyordu onu skntı yapma.Senin haftalarindayken oyleydi. Sonraki iki hafta toparladi bizde yeni yakaladik haftamizi. 28 haftaya kadar gelmis bundan sonrası da gelir insallah.
Ben hayatim boyunca hic süt icmedim diyebilirim. Gebeligin ilk aylarinda da icmiyordum sonra bebek geriden gelince vicdan azabi hissettim ve sabahlari kahvaltıda süt icmeye basladim .Süt bence işe yaradi. yogurt ve ayran takviyesi de yapiyorum zaten.Amin canım hepimizin somu güzel olur insallah beslenme olarak bana önerenileceğin bi şey var mı
Valla ben aşırı yiyorum ya icimde bi canavar var gibi . Iki kisilik degilde 5 kisilik yiyorum. Hic böyle birsey hissetmemistim insan devamlı aç hisseder miBende son bikaç haftaya kadar iyi gidiyodum da sanki şimdi birden hızlandı kilo alımım gibi geliyordoktorum iki hafta önce 6 kilo daha alabilirsin demişti toplamda 10 kiloyla tamamlatacaktı ama zor sanırım bu gidişle. Aynı da yiyorum ama anlamadım
Kizlar güya ben kendime hedef koymustum. 58 ile hamile kaldim 68 le bitirme gibi bir hedefim vardi. Bugunki kilom 72 olmus bile. daha 10 hafta ya yakin zamanimiz var. Ne yapcam ben böyleeeee. O eski halimden eser yok simdi. Arabesk dinlemek istiyorum
Ben 75 ile hamile kaldım canım o yüzden dikkat ediyorum. En son 2 hafta önce doktora gittiğimde 79 olmuştum. 85 ile tamamlasam keşke ama zor gibiValla ben aşırı yiyorum ya icimde bi canavar var gibi . Iki kisilik degilde 5 kisilik yiyorum. Hic böyle birsey hissetmemistim insan devamlı aç hisseder mi
Maşallah kuzum maşallah ya sağlıklı olsunlar gerçekten hepimiz çok emek verdik annelik çok zormuş allah kimsenin kucağını boş bırakmasınBen hayatim boyunca hic süt icmedim diyebilirim. Gebeligin ilk aylarinda da icmiyordum sonra bebek geriden gelince vicdan azabi hissettim ve sabahlari kahvaltıda süt icmeye basladim .Süt bence işe yaradi. yogurt ve ayran takviyesi de yapiyorum zaten.
Ceviz ,muz,ayva,havuc en cok tükettiğim besinler. Bunlari hergun yemeye dikkat ediyorum. Gittigim son kontrolde bebek 2 hafta da 3 haftalik kadar büyümüştü. Düşün ekstra gelismis :)))))
Kızlar aranızda doğum fotoğrafı ya da hamilelik çekimi yaptıracak olan var mı
Ben görgüsüz gibi hamile çekimi, doğum çekimi, yenidoğan çekimi hepsini istiyorumBikaç gündür araştırmaya başladım bi yer içime sindi gibi bu söylediklerimin çekimleri 1 büyük boy albüm, 2 tane biraz daha küçüğü babanne ve anane albümü, 1 tane poster, video çekimi hepsi için 2600tl dedi. Pazarlıkla biraz daha inecek gibi fiyat nasıl bilemedim.
Bilmiyordum canım söylediysen daha önce kaçırmışım
O korku bende de başladı aklıma geliyor bi korkuyorum yabenim de daha belli değil son haftalarda belli olur dedi doktor.
Yengem doğum yaparken yanındaydım ben, normal doğum yaptı hemen ayağa kalktı falan iyiymiş böyle diyordum. son birkaç aya kadar da ne var ki normal doğumda diyordum ama birkaç aydır endişeler başladı
Kızlar selam, aklıma takılan bi durum var tüp bebekle hamile kalanlar sat ile bebek uyumsuz cıkıyor yani bebek 5-6 gün büyük cıkıyor ayrıntılı ultrasonda da böyleydi bu durum ikili testte de muayenede de. Sat dikkate alınınca yok mümkün değil organları daha gelişmiş o haftadan diyor doktorlar. Tüp bebek transferine göre ayarlayınca tam cıkıyor. Şimdi sorum şu ben izne ayrılacagım 31+6da ama sata göre daha 3 hafta var transfere göre 2. Ben ne yapayım doktorum sat baz alıyor. Recep has( ki kendisi en iyi perinatologlardan) transferi baz alıyordu. Ne yapmalıyım? Bir de izne ayrılmak icin bi devlet hastanesine gidip ben izne ayrılcam da bana bakın sonra da kagıt verin desem oluyor mu?
Her iki Doğum içinde olumlu olumsuz hikayeler var.
Normal Doğumda; fazla kesisi olup dikişi iltihaplanan çok acılı olan bir ay ayağa kalkamayanlarda var. Örnek üst komşum. Aklın varsa kesinlikle normal yapma diyor. 2 ay yattı tam.
Ablam normal yaptı; çok kolay olmuş. dikişide vardı hiç yatmadı, hastaneden eve çıktığı gün yemeğini bile kendi yaptı. Hiç sıkıntıda çekmedi maşaallah. Farklı farklı örnekler işte..
Annem ve eşim; doktor normal dese bile biz sezeryan isteyelim sen normali yapamazsın diyorlar.
Valla bence hangisini yapabileceğine inanıyorsan onu düşün canım. Evet sağlık önemli ama psikoloji de çok önemli.
Amin canım hepimizin somu güzel olur insallah beslenme olarak bana önerenileceğin bi şey var mı
Haklısın canım en güzeli normal doğum tabi ama insan ister istemez korkuyor :) doktor zor olur derse hiç şansımı zorlamayım diyorum. Yapabilirsin derse normal doğuma yönelirim hayırlısı zaman ne gösterecek bakalımben yaptıracağım ama sadece doğum öncesi dış çekim. kızıma ve kendime melek model elbise aldım. bir de mavi taç alacağım ona henüz karar vermedim.
fiyat sordum ben de. dediler ki poz başı 25 tl. çerçeveli resim 100 tl, albümlerde boy boy. ama küçük boy albüm ( içinde 10 adet) ve yanında çerçeve 500 tl dediler.
poz başı 25 tl saçma geldi bana, ayrıca çoğaltmak istesem nasıl olacak... biz de bir arkadaşımızdan rica edeceğiz kendisini profesyonel makinası var. eğer olursa o çekecek değilse fotoğrafçıya mecbur evet diyeceğiz.
canım korkma, Allahın izniyle sağ salim doğuracağız. herkesin farklıdır ben de normal yaptım gayette iyiydim. tabii dikişler düşene kadar oturma kalkma sıkıntı ama acı veren birşey yok. zaten günler su gibi geçiyor. olursa normal doğum en güzeli.
canım 32.hafta raporunu almak için 32+0 - 32+6 o günlerden birinde gitmelisin. çalışabilir raporu için geldim dersin. muayene eder durumuna göre verir ya da izne ayrıl der. hani tüp bebekle hamile kaldım şu tarih de transfer oldu gibi dersen sanmam devlet hastanesi o tarihi baz alsın. adet tarihinin ilk gününü baz alıyor çünkü sistem.
canım ben de duyuyorum hatta yakın zamanda bir arkadaşın yeğeni normal doğum yaptı 40 a yakın dikiş atmışlar. çok üzüldüm. yani sen normal doğum yapamazsın demişler illa da yapacağım demiş. sonuç bu. herkesin esnekliği farklı. bu konuda doktorlarınıza güvenin.
ben de bi kaç gündür dikişsiz doğum yapabilmenin yöntemlerine bakıyorum. geçen doğumum da 5-6 dikiş vardı yine azdı. ama bunda hiç olmasın istiyorum tabii normal olursa inşaAllah yani. henüz belli değil çünkü.
Çok haklısın ben de bazen düşünüyorum gerçekten bünye ile alakalı yada sanırım plasenta ile alakalı çünkü bi arkadaşım dokuz ay kusma ve bulantı yaşadı bide çok ciddi manada yaşadı sadece çubuk kraker yiyordu herşeyden tiksindi bebeği 3500 doğduCanim biliyosun benimde 10-12 gun geriden geliyordu. Doktor ben beslenmiyorum saniyor ama benim yediklerimi belki kimse yemiyordur ama degisen birsey olmadi. Bence bu birazda bunyeyle, plasentanin durumuyla,kan akisiyla alakali.
Bak birgun boyunca standart yediklerimi yazayim ;
5 ceviz
1 yumurta
1 corba kasigi keciboynuzu pekmezi
İki kibrit kutusu kadar kasar, zeytin
Tereyagballi ekmek
Et suyuyla yapilmis corba
Buyuk kase yogurt
Bir muz
Bir elma
Aksam yine et sulu corba (iki gunde bir ilik)
Ana yemek, bir kase yogurt
Bir buyuk bardak Portakal, kirmizi portakal, limon, mandalinanin taze sikilmis suyu
Yarim ayva
Buyuk bardak sut icine blendardan gecirilmis badem,ceviz,findik koyuyorum)
Bir muz
Genelde evde irmik tatlisi bulunur. Bir dilim sutlu tatli
Yine bir yemek kasigi pekmez
Gece de gec yattigim icin kuruyemis yiyorum
Her gun en az 2 lt den fazla su
Bu sekilde bile 10 gun geriden geliyor sanirim yemesem ne olurdu. Aklim almiyor maddi durumu iyi olmayan, sokakta yasayan insanlar nasil kilolu bebek doguruyorlar. Doktora sorsan kendine dikkat etmiyorsun diyor ki dusun evden disari burnumu cikarmadigim halde rahim boyum bile oturdugum yerden kisaliyor :) Tabi beslenme de etkilidir ama bana etki etmedi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?