2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Cnm buraya ilk yazdığında sanki süreli değilde sürekli gibiydi bi ara geçer gibi oldu sonra tekrardan bi ağrı gibi oldu şuan daha iyiyim, yorgunluktan oldu diye düşünüyorum ama bu haftalarda olabiliyormuş

Tamam cnm günde 15 taneden fazla olunca doktora gitmek gerekiyor 15e kadar normal hele bu son dönemler artık vücut doğuma hazırlanıyor sen kontrol et 15i geçerse doktoruna söyle alttan muayene eder birde nstye bağlar seni

Sağolasın cnm eğer hala öyle yoğun bi ağrı olsaydı kesin gittiydim acile, öyle aklımdan geçirdim, ya aklıma takılıyo diyelim ki şimdi ben doğum olarak rahatsızlandım kadın doğum hastanesinin aciline başvuracam demi ,

Kizceler ben geldim
Bebek cantasina neler koyacaksiniz.
Ben
İki hastane cikisibir battaniye
İki tulum
4 tane citcitli atlet
2 tane capraz baglanan atlet
Uc tane corap
2 tane mendil ve bebek bezleri koydum
Eksik ya da fazlam var mi
Bi tane biberon koy cnm ne olur ne olmaz sütün gelmezse hemen mama verirsiniz, battaniye hastane çıkışlarının içindeki battaniyeden ekstra olarak koyuyosun galıba ,çünkü penye battaniye bi tane yetmeyebilir,

Kizceler ben geldim
Ben
İki tulum
4 tane citcitli atlet
Uc tane corap

Benim hastane listem böyle bebek için :
5 tulum
5 zıbın
4 yelek
3 çorap
1 hastane çıkışı
1 şapka
6 önlük
1 uyku tulumu
3 havlu
Pamuk
Bebek şampuanı
1 battaniye
1 çarşaf
1 tane komple doğum sonrası kıyafet : pijama,zıbın,şapka,yelek,eldiven,çorap.
Tarak
Alt değiştirme kremi

Kendim için :
Doğumhane için 1 tişört ve tek kullanımlık külot.
Tek kullanımlık külotlar
4 gecelik takımı
4 adet bol kıyafet (üst alt)
4 adet emzirme sütyeni
1 emzirme yastığı
Göğüs pedleri
3 tane havlu
Özel bölge için sabun
Şampuan krem kendimiz için.

Bunlar 4 gün için. Biz burda normal doğum 4 gün kalıyoruz sezaryen 1 hafta :)

Kizceler ben geldim
Ben
İki tulum
4 tane citcitli atlet
Uc tane corap

Tekrar

Hayırlı olsun kav yasa ya da aya kadar aldın? Biz dün cilekten 1190tlye aldık uyku seti cibinlik dahil anne yanı 6 9 aya kadar

Canım 3 4 yaşa kadar kullanılabiliyor kademesi de var aşağı inebiliyor anne yanı da oluyor sallanıyor da teşekkürler canım sana da hayırlı olsun
Kızlar ben duş alırken çok zorlanıyorum ya zaten egilemiyorum fazla ve ayakta durduk ca bebek baskı yapıyor zaten sürekli yattığım için ayakta fazla kalamiyorum.bu gidişle kizkardesim i cagiracam yıkanmaya

Bende bugün çok zorlandığımı farkettim artık çoraplarımı giyerken bile zorlanıyorum

Kızlar sizde gidip gelip bebeğinizin eşyalarına bakıyor musunuz bebek arabasını sürekli kullanmak istiyorum

Kuzum Bende tokalarına bakıyorum sürekli doktoruma saçları var mı dedim o da sürpriz olsun dedi hep böyle süslemek hayalim

Sanırım evet canım ben yurtdışındayım burda direkt doğum hastanesinin acilinş arıyoruz bu tarz durumlarda direkt oraya gidiyoruz

okuyunca bi an gozlerim acildi. 5 citcitli koyunca abartiyor muyum diyodum kendime ama siz 4 gun kalcaksaniz normal :)))))
ben de iki hastane cikisinda bunlar var.yani onluk sapka vs
Ben normal olursa 1 gun kalcam
Havlum eksik bebek icin
Bebegi yikatmayi dusunmuyorum yikasalarda sampuansiz talep etcem o yuzden sampuan falan almadim
Kendim icin sudyen bir tane fazlalastirayim.
Ay sagol ben eksiklerimi yazayim bi kenara :)))

Bi tane biberon koy cnm ne olur ne olmaz sütün gelmezse hemen mama verirsiniz, battaniye hastane çıkışlarının içindeki battaniyeden ekstra olarak koyuyosun galıba ,çünkü penye battaniye bi tane yetmeyebilir,
hastane cikisi icindeki battaniye sadece. Bir tane daha mi koymaliyim

Bizimki uzun baya birde evde yedek olması şart döner dönmez bunlar yıkanacak ayrı ayrı

Bizimki uzun baya birde evde yedek olması şart döner dönmez bunlar yıkanacak ayrı ayrı
Evde yedeklerim var . Bi kac tane daha ama yanima almak konusunda kararsiz kaldim :))))
Simdi bir battaniye daha koydum.
Sudyen lazim bana bi de hasta pedi.
Bisi sorcam bu tek kullanimlik kulotlar nedir. ???

Evde yedeklerim var . Bi kac tane daha ama yanima almak konusunda kararsiz kaldim :))))

File külot canım kirlenince çöpe atıyorsun malum ilk günler çok kanama oluyor hastanede hijyen açısından atılan külot istiyor

hastane cikisi icindeki battaniye sadece. Bir tane daha mi koymaliyim
Bi battaniye daha koy cnm çünkü bebişin kafasında veya kulak içlerinde doğum anında bulaşan kan filan oluyo batabiliyo battaniye ,bi de cnm daha kalın olan battaniyeden de köy bi tane peluş gibi olanlardan, hastaneden çıkarken bi normal battaniyeye bide peluş battaniyeye sarıp çıkartırsın malum çok küçükler bebişler kendilerini bile zor ısıtıyorlar, ayakları filan çok üşüyo ben onun için önce ayağına çorabı sonra üzerine alt tulumunu giydıriyodum böylece ayakları daha sıcak oluyodu

Omega-3 kapsülleri gebelikte mutlaka kullanılmalı diyebilir miyiz?
Omega-3 yağ asitlerinin potansiyel etkileri olduğu, beynin gelişimini olumlu etkilediği biliniyor. Omega-3 almış annelerin bebeklerinin doğum sonrasında motor becerileri ve zihinsel fonksiyonlarının omega-3 almamış bebeklere göre daha fazla olduğu bildiriliyor. Bir başka çalışmada da erken doğan, düşük ağırlıklı bebeklerin doğumunu yüzde 40 önlediği açıklandı. Ayrıca bu kadınların bebeklerinin doğum ağırlığının da arttığı görüldü.

Doğum kilosunda ne kadar etkili?
Örneğin 2.5 kilo doğacak bebeklerin 3.5 kilo doğmasını sağlıyor. Özellikle küçük doğabilecek bebekler için yararı var.

Okul başarısında ne gibi etkileri var?
Son beş yıllık çalışmalar, anneleri omega-3 alan çocukların el, göz koordinasyonlarının ve algılama- larının daha iyi olduğunu gösteriyor. Örneğin lisanı daha çabuk öğreniyorlar, bir şey söylendiğinde daha hızlı algılayıp, kavrıyorlar.

Kizlar makalenin bir kısmını alabildim ama guzel bilgiler var. Omega almak önemliymiş.

Bi kaç arkadaşımız depend marka bez külotlardan almıştı oda baya kullanışlı sanırım ben henüz almadım sezeryan olacağım için hastane muhtemelen hasta bezi isteyecektir, mesane pedi aldım ekstra ,normal perden daha kalın oluyo

Branş nedir canım ?
Kızlar e bebekte bebek arabaları indirimdeymis.
Casual Sonic çift yönlü Bebek Arabası var videolarını izledik internetten hoşumuza gitti. Bakan oldu mu ? Bir fikir verseniz sizce kullanışlı mı ?

Güzel modeller vardı ben de dün e bebek e gittim. Bizde ki park yatak da vardı ama ufak tefek değişiklikler olmuş ama gerçekten çok sağlam kraft marka. Dedim ki 2.bebekler şanslı. Ben ne yatak araba oto koltuk puset hiçbişi almadım çünkü vardı. Alacaklara Allah kolaylık versin herşey çok pahalanmış

Ay sen 34 haftaya geldin bile canim .Heyecan var mi :)

Olmaz mı canım bu sefer bi de olacakları bildiğinden daha heyecanlıyım

Cnm aslında gebelikte oturarak yıkanmayı önermiyolar diye biliyorum bende oturuyum dedim ama daha çok zorlandım,bide ılık suyu öneriyolar

Ben normalde de oturarak yıkanmam sanki yıkanmamış gibi hissederim. Ama demek ki bi bildikleri var.
Kolay gelsin canim en erken tarih senin gorunuyor tabi diger bebisler aceleci davranip gelmezse

Kısmet. Vaktinde gelsin bebişlerimiz anneleri strese sokmayalım dimi.

Kızlar sizde gidip gelip bebeğinizin eşyalarına bakıyor musunuz bebek arabasını sürekli kullanmak istiyorum

Ben bugün 5 saat ütü yaptım. Salonda eşim ve kızım da vardı. Tulumları şapkaları bi seviyoruz görmeniz lazım sanki ilk kez bebek olacakmış gibi. Oy oy diye diye bi hal olduk ailece

Şuan ki hissetiğim sadece karnım da bi kasılma var cnm ama biraz daha hafifledi ,geçmezse ve artarsa doğum başlanmış diyebiliriz dio dr kaan kocatepe

Düşünme canım böyle şeyleri. Vaktinde olur herşey inşallah. Nst ye girdin mi ? Haftanı hatırlayamadım. Ama muhtelemne ağrın yorgunluk tan iyi dinlen
Kizceler ben geldim
Ben
İki tulum
4 tane citcitli atlet
Uc tane corap

Canım tulum atlet fazla değil mi? Zaten göbek bağı olacağından çıtçıtlı giydiremezsin. Onun yerine iç zıbın dan 2 değil 4 koy...bazen göbek deliğinden kan oluyor bazen bez kayıyor falan. Pişik kremi önemli. Emzik biberon Aldın mı ne olur ne olmaz. Bir de kendin için göğüs ucu kremi ve göğüs pedi al. Sütün akarsa çamaşırın kirlenir sonra sertleşiyor süt kuruyunca. Tek kullanımlık kilot olarak da depend aldım ben 2 kutu...battaniye haricinde bi de kundak tarzı dışarda sarmak için varsa koyabilirsin.

Ayyy 4 gün mü.sebep ne peki bu kadar uzun olması
Burada eğer normal doğumda ağrı yoksa aynı gün taburcu bile ediyorlar.

Depend güzel ben beğendim.

Bebekleri yıkamıyorlar diye biliyorum. Çünkü doğdukları anda vücutlarındaki bi madde adını hatırlamıyorum o koruyor onları. Sadece pamukla ya DW havlu ile siliniyor. Şampuanla yıkandığını ilk kez duydum.

Evet bende oyle duydugum ve dogrusunun bunun okdugunu dusundugum icin sampuan ve yikama istemiyorum ama ilk dogumum olcak hastane ne der bilmiyorum. Eger yikicaz dese bile sampuan istemicem

Tesekkurederim . Evet oyle yapayim.
Tek kullanimlik kulotlara gelince bende mesane pedi gornustum onu alacaktim ona bakayim

Kızlar bel ağrısı olanlar tarifleyebilir mi yani böyle mekanik mi hissediyorsunuz yoksa sancı gibi mi alt kısım mı bide
Canım kalçanın tam üzerinde mekanik ağrı oluyor benimki, sancı şeklinde pek olmadi ama bazen öyle zorluyorki yürümekte zorlanıyorum,bi yerlerden tutunarak hareket ediyorum. Dinlenince hafifliyor. Ayakta çok kalınca çok kötü oluyorum hatta yatakta dönemiyorum bile ama sabaha çok hafiflemis kalkıyorum yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…