• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Kızlar bugun bende laflardan nasibimi aldım😒

İlk önce dahiliyeye gittim doktor yoktu asistanı vardı 36 haftalık hamileyim dedim eeee nerde bebek ? Dedi bu 1. Siydi :110:

Sonra idrar için wc de sıra beklerken arkamda tam teşekküllü bir teyze ve onun arkasında ondan daha genç birisi arkadaki aaa hamile dedi teyze de kaç haftalıksın dedi 36 dedim nee dedi ? E doğuracan sen (ama eliyle de karnıma dokunuyo) karnında yok erkek tabii dedi 😳 yok erkek değil diyemeden arkadaki kadın allah bana da nasip etsin dedi, amin inşallah diyemeden iç karnın geniştir dediler🤮🤮

Bende maaşallah deyin dedim :mad: maaşallah maaşallah dedi teyze ama gözü de göz değildi çok sinir oldum ya bizim daha toplum olarak çok yol kat etmemiz gerekiyor gerçekten umudum kalmadı artık her şeye neden yorum yapılır ki? Neredeyse 12 kg almışım ben hala neredr bu karın? Size ne kardeşim :bicak:

Bizim insanımızın ağzı kapanmaz ben buna inandım artık
Göbeğin küçük olur Bebek nerde derler
Göbeğin büyük olur şişmişsin derler
Derler de derler

Ay bide sen maşallah deyin demişsin ya aklıma bir söz geldi, biraz argo ama söylemeden duramicam :deli::deli:
Birisi böyle fena gözleriyle bakarak nazar değdirecek bir laf söylediğinde “gözün g.tüme” derler :D

Kızlar hepinizden özür dilerim böyle argo yazdığım için ama duruma tam uydu içimde kalamazdı :KK53:

Normalde bende kalkardım bugün kalkmadım hiç, sabah koyuydu rengi.
Gece uyku arasında da su içtiğim halde uyanmamışım :)
Kuzu sanada öneririm su içmeyi unutuyorsan küçük şişelerde satın alın sürekli yanında gezdir ben öyle alıştım su içmeye. Şimdide 1,5 lt alıyorum yanıma hedefim 2 tane bitirmek 😂
İçip işiyorum affedersin 😂
Benim de kendim ictigim yetmiyor bir de esime iciriyorum uyandirip gece :KK70:aonra da suyum bitti doldurur musun diyorum :)) sonra yine iciyorum 😂 gece en az 3 kere kalkiyorum ben. Wc ye gidiyorum ustune yine su iciyorum. Sonra yine geliyor.. oyle bir ksiir dongu. Ama cok seviyorum su icmeyi.

Canim bence kesinlikle ya susuzluktan ya da tas probleminden o.. ben de kum varken cok yasiyordum anlattigin sorunu..
ama sen sakin kimseye kizip oyle cosma. Bebegini dusun bir dahakine 💙

A April wind bnm hgb 13 ferritin 29 :KK70:
Asiri yesillik ve yesil mercimek tuketen bir insanim. Onun faydasi oldu. Benim bi bucuk sene once hep dusuktu hamile kalmadan once cok dikkat ettim..
Akşama bi yeşil mercimek çorbası yapayım bari 😂

Normalde bende kalkardım bugün kalkmadım hiç, sabah koyuydu rengi.
Gece uyku arasında da su içtiğim halde uyanmamışım :)
Kuzu sanada öneririm su içmeyi unutuyorsan küçük şişelerde satın alın sürekli yanında gezdir ben öyle alıştım su içmeye. Şimdide 1,5 lt alıyorum yanıma hedefim 2 tane bitirmek 😂
İçip işiyorum affedersin 😂

Aynı dediğin gibi ben de küçük şişlerden aldım canım
Önce onlarla su içmeye alıştırmakta biraz
Sonra 1,5 litreliklere geçtim onu gezdiriyorum yanımda
Her odaya da şişeyle su koydum gördükçe içeyim diye
Sonrası Yarım saat geçmeden koşa koşa tuvalet 😀

Gayet iyi baya baya Hemde.
Yöntemi var mı 😂?
Benim Ferittin 9, hgb 12,5 idi en son

Canım demir desteği kullandirmiyor kadin doğum doktorum, aile hekimi de kızıyor kullanmıyorum diye. Ben de endişelendim düşük mu diye bu nedenle.:KK64:
Demir kullanmıyorum diye, et yemeye calisiorm sık sık, bir de bol portakal :kk77:

Canim bence kesinlikle ya susuzluktan ya da tas probleminden o.. ben de kum varken cok yasiyordum anlattigin sorunu..

Asiri yesillik ve yesil mercimek tuketen bir insanim. Onun faydasi oldu. Benim bi bucuk sene once hep dusuktu hamile kalmadan once cok dikkat ettim..

Yok bir daha öyle iş yapmam kesinlikle ya çok korktum ders oldu bana
Bugün eşim de evde yok yatış günü ilan ettim kendime 😀

Benim de kendim ictigim yetmiyor bir de esime iciriyorum uyandirip gece :KK70:aonra da suyum bitti doldurur musun diyorum :)) sonra yine iciyorum 😂 gece en az 3 kere kalkiyorum ben. Wc ye gidiyorum ustune yine su iciyorum. Sonra yine geliyor.. oyle bir ksiir dongu. Ama cok seviyorum su icmeyi.
Ahah aynı ben yatmadan önce bile bi gidiyorum üstüne su içiyorum, uykuya Dalana kadar bir daha gidiyorum falan 😂 Birde ben cam kenarında yatıyorum her seferinde eşimi ite ite çıkıyorum yataktan adamı da rahat bırakmıyorum 😂
Ben yine içmeme rağmen sabah uyanıyorum susuzluktan ölmüşüm gibi oluyorum.
Önceden hiç su içmezdim hiçte susamazdım halbuki.

Kızlar kan sulandırıcı iğne vuranlara bişey sorcam ben karından vuruyordum doktorum alt karın tarafından vurabilirsin demişti ama bugün iğneden sonra biraz kanadı sonrada şimdi orası iyice sertleşmiş sanırım ödem yapmış biraz kolonyayla ovdum ama hala çok ağrıyor başına gelen varmı başka ney yapabilirim ağrısı gecmiyor....
Canım ben karını bırakalı çok oldu bacaktan yapıyorum. Yaptığım yerler haliyle ödem oldu,kolonyayla falan ovmadım. O bölgeye birkaç gün yapmıyordum diğer bacağa geçiyordum.
Kuzum o zaman senş bir daha üzerse ona güzel bi ders ver kadın çağır bakalım ne yapacak?

Canım allahtan çok kalabalık değiliz eşimin tarafında neredeyse kimse yok benim taraftan da teyzemler falan gelir onlar da anne yarım dışarıdan yabancı kimse gelmez yine de kendim bile öpmemeyi düşünüyorum nasıl dayanacaksam :KK17: ikram vs de olduğu kadar canım bebeğim usluysa yaparım ama bırakamazsam da hazır şeyler alırız naapalım
Tercih meselesi kuzum az olucakmış gelenin gidenin fırsatın olursa yapabilirsin. Ben düşünmüyorum kafamada takmıyorum :)
Ev mübareğine gelenim bile akraba,eş dost,arkadaş,tanıdık,tanımadık derken çok fazla oldu. Allah yokluğunu göstermesin. 1 günde 3 posta misafir ağırladığımı bilirim. O yüzden şimdi taviz vermemeyi düşünüyorum 😊

Canım maşallah yaa, ben de çok yerim yeşil mercimek, bizim Tokat'in bati vardir meşhur, bilir misiniz bilmem, onu yiyip dururum ben:kk77::halay:

Rahim kası kuzum o kasların geriliyor o yüzden merak etme yani korkulacak birşey yok 🙏🏼🤗

Bul iç ama şimdi değil çünkü aynı anda doğumu kolaylaştırıyor 36 haftadan itibaren tavsiye ediliyor normal doğum için 😅

Bizimki hint müzik hastası :KK70:

Bizim oğlanda öyle babasına tepki veriyor sessini tanıyor 😍
Kız bunu söylediğinde iyi oldu :) gerçi ben onu bulup içesiye zaten doğuma az kalmış olur 😂

Canım maşallah yaa, ben de çok yerim yeşil mercimek, bizim Tokat'in bati vardir meşhur, bilir misiniz bilmem, onu yiyip dururum ben:kk77::halay:

Yok kuzum bilmem. Valla ben hamile kalmadan bi sene once haftanin uc gunu taZe sebze pisirirdim. Bi gun muhakkak kirmizi et iki haftada bir balik yerdim. Pekmez vs de cabasi. Oylelikle toparladi degerler. Inanin hamileyken o kdr dikkat edemedim bile. Ama gercekten faydasi oluyor cok. Ama oncesinde de lise doneminde kan ve b12 icin tedavi gordum iki sene kdr. Onlar da alt yapi olusturmustur eminim.

valla bende is için çocuğa çok kızmam ona da bir bez veriyorum temizlik yaparken kendi sorumluluk alınca rahat birakiyor. Çocuğa tek kızma sebebim annem babam kayinvalidem oluyor o kadar çok yuz veriyorlar ki ben çocuğumla birlikte oluru olmazı güzelce öğretiyorum onlar olsun olsun diye abartıyorlar bugün 2 buçuk yaşındaki oğlum tam 6 tane cokomel 1 tane ici oyuncaklı yumurta 2 paket çubuk kraker 1 paket marsmellow yedi ve bunların hepsini bi kaç saat içinde yedi normalde hic vermiyorum büyüklere de rica ediyorum bu çocuk meyve ve kuruyemiş yemeyi de seviyor bunlara vereceğiniz para ile meyve yada kuruyemiş alin ona da sevinir diyorum yok. Çocuğa onların yaninda hayır olmaz deyince kendini kaybediyor ağlıyor bağırıyor gelip bana vuruyor. Bende poposuna hafifçe vurup uyarıyorum sanki etini koparmışsın gibi ağlıyor. Onlarda ana yapma etme çocuğa kızma diyorlar arkadaş siz yapıyorsunuz bunu bu hale getiriyorsunuz anlamıyorlar... Yani ne kadar kitap okusakda o cocuklar büyükanne büyükbaba gördükçe onlardan yuz buldukça bizim otoritemize uymuyorlar. Bi kaç gün büyük anne büyük baba görmezse gene eski haline döner ama bu süreç sürekli tekrar ediyor...
Canım senin eğitme tarzın yetiştirmen tam olması gerektiği gibi. Aile büyüklerinin yaklaşımı sanki güzel birşey yapıyormuş gibi oluyor çocuklara,çocuğuda bu cezbediyor.
Halbuki dediğin gibi ceviz kuru yemiş meyve verseler oda çocuğun dikkatini çekicek.
Çocuk sevgisi almayla vermeyle verilmemeli,illa sevildiğini hissettirmek istiyorlarsa bol bol oyun oynamayı çocuğu mutlu etmeyi deneyebilirler. Kvdem falan bilinçlidir o konuda çocuğa şimdiden kayınlarımı uyarıyor. Çocuğa ıvır zıvır zararlı şeyler yedirmeyin diyor buda beni mutlu ediyor :) zaten marketimiz var nasıl olucak kara kara onu düşünüyorum 🤔

Yok kuzum bilmem. Valla ben hamile kalmadan bi sene once haftanin uc gunu taZe sebze pisirirdim. Bi gun muhakkak kirmizi et iki haftada bir balik yerdim. Pekmez vs de cabasi. Oylelikle toparladi degerler. Inanin hamileyken o kdr dikkat edemedim bile. Ama gercekten faydasi oluyor cok. Ama oncesinde de lise doneminde kan ve b12 icin tedavi gordum iki sene kdr. Onlar da alt yapi olusturmustur eminim.

Benim de hep kanım demirim düşüktü
Hatta nikah için tahlil verdiğimizde demirim 3 çıkmıştı, Demir eksikliği anemisi yazmışlardı kağıda
O zaman doktor bana bu değerlerini düzeltmeden sakın hamile kalma demişti

Evlendikten bir yıl sonra kansızlık için tedavi gördüm
Kırmızı serumlar var ya onlardan verdiler bir hafta boyunca
O zaman doktor bana şöyle demişti “önce ilaçlarla istenilen seviyeye getiririz sonra sen o seviyede tutmak için beslenmene dikkat edersin. Yok ben pekmez içerim üzüm yerim düzelir diye bir şey yok. Önce mutlaka ilaçlarla bunu normal istediğimiz seviyeye getirmemiz gerek” demişti

Yani demek ki sen tedaviden sonra çok güzel dikkatli beslenmişsin ki değerlerini korumuşsun canım ne güzel

Kızlar bebek sanırım iyice kanala iniyor. Vajina kısmındaki kemiklerim ağrıyor sanki iki taraftan çekiliyormuş gibi pelvis bölgesi 😢😢😫😫
Ve bellim de çok ağrıyor.
Vücut doğuma hazırlanıyor sanırım 😖😖
Kıız günün yaklaşıyır mu ne 💙
Gerçi bellide olmaz lanala inip açolman falan olmaz haftalarca bekleyede bilirsin :)

Kızlar ben hastanedeyim, suyum geldi. Sabah sezeryan olacağım. Ciğer geliştirici vuruldu..
Bana ve bebeğime dua edin. :KK43:
Çok korkuyorum..
Canım nasılsın doğumun oldu mu
Allah yatdımcınız olsun 💙
Okuyunca şok oldum :)
Günaydın kızlar :KK54:
Bütün kış hastalanmadım evin içinde eşim kardeşim hasta olduğu halde şimdi bi kalktım boğazım acıyor ilerlemez umarım :hasta:
Geçmiş olsun canım havalar aldatıyor bizim burdada hasta olcam diye ödüm kopuyo :)

Harika kokuyor yaaa. Ben gebeligimde deterjanimsi şeyler koklamayi aseriyorum biliyo musun. Nerde sampuan sabun deterjan orda ben
Senin kızda temizlik hastası mı olucak ki :))
Ondan mı deterjan çok kokluyorsun 😊
Kızlar bu arada dün kendimi çok yordum diye mi yoksa yine mi taş düşürüyorum anlamadım
Çok afedersiniz sabah idrarım kıpkırmızıydı :KK43:
Sancım da var
İnşallah kötü bir şey yoktur
Canım kanlı idrar iyi değil biliyorsun demi
Bir doktora mı gitsen

Hayirli haberlerle gel kuzucum. Nisantosa selamlarimizi soyle de guzel poz versin cimcime :KK49:

Canim ayni magnetten ben de yaptirdim. Isim yaziyor.. konseptli oldu gibi oldu benim biraz. Hastane cikisiylq fln ayni. Cikelatasi farkli olucak bir tek ve o siseelerden yaparsam yaparim belki henuz kestiremiyorum :) 💙 fikirlerin gayet guzel 👍🏻
O ozge3335 canim bobregi hic sorun etme. Tanidigim iki kisinin gebeyken boyle bir sey tespit edilmisti. Dogduktan sonra da takip ediliyor. Sonra esitleniyor. Hic merak etme.. hic muhim degil kuzum 💙
@BellaCiao kuzum bahsettigin agri eger yatar pozisyondayken olan bir agriysa evet senin sipa kanala girdiginden baglar gerilmesiyle oluyormus. Dun ben ayaga kalktigimda oldugu icin doktora sormustum. O ayaga kalktiginda olmasi dogal demisti. Orada hamak gibi oldugunu dusun ortaya 2.5 kilo bir baski dusun haliyle tum baglar gerilir ve acir. Ama yatar pozisyondayken bu agrilar olursa bilki kanala giriyordur dedi :rapci:
Minnosko Eren hazirlaniyor demek ki 🧿💙
Sağ ol canım inşallah 🙏🏻 Hepimiz sağlıcakla alalım kucağımıza ❤️

Benim de hep kanım demirim düşüktü
Hatta nikah için tahlil verdiğimizde demirim 3 çıkmıştı, Demir eksikliği anemisi yazmışlardı kağıda
O zaman doktor bana bu değerlerini düzeltmeden sakın hamile kalma demişti

Evlendikten bir yıl sonra kansızlık için tedavi gördüm
Kırmızı serumlar var ya onlardan verdiler bir hafta boyunca
O zaman doktor bana şöyle demişti “önce ilaçlarla istenilen seviyeye getiririz sonra sen o seviyede tutmak için beslenmene dikkat edersin. Yok ben pekmez içerim üzüm yerim düzelir diye bir şey yok. Önce mutlaka ilaçlarla bunu normal istediğimiz seviyeye getirmemiz gerek” demişti

Yani demek ki sen tedaviden sonra çok güzel dikkatli beslenmişsin ki değerlerini korumuşsun canım ne güzel
Aynen canim. Benim de o zamanlar yerlerdeydi. Depolari tuketmissin dedi. Ben o icilenlerden once unite kan falan verilmisti. Sonra igne ve icilenlerden verilmisti. O zmn benim doktorumda oyle demisti. Artik ignelerden canim cok aciyordu. Hap verin demistim iki gun sonra adini bile unutur hale gelirsen sorumlusu ben olamam demisti. Oylelikle devam etmistim. Ki kesinlikle iyi toparladim. Hem deger anlaminda hem kilo anlaminda :KK70:bir daha oyle olmamak adina da dikkat ediyorum evet.

O Ocimum basilicum bize haber ver gercekten ben de merak ediyorum minnosu.. gelmistir artik dimi dunyaya? Emziriyordur belki de:KK51:

Aslinda Lusi Lusi ye numarasini vermis midir ki? Arayip hbr alabiliriz ilerleyen saatlerde 😍

Zaten sana doğumdan sonra gelseler bile ilgilenemezsinki canım, bazen tuvalete gidemiyorum fırsat bulup. Az birşey uyudu mu kafamı dağıtmak için buraya giriyorum , Yusuf'un kıyafetlerini hergun makineye atıyorum onları topluyorum katliyorum , yemek yiyeyim diyorum sofraya oturunca sanki haberi oluyor başlıyor ağlamaya.
Yani misafir ağırlamayı bırak insan kendisiyle zor ilgileniyor.
Bende senin gibi düşünüyorum canım. Bebek eve yeni gelmiş olucak alışma süreci neyin nasıl olucak süreci biraz zaman alıcak diye tahmin ediyorum. İlerleyen zamanlarda helseler bile kendi düzenimiz az biraz oturmuş olur,hizmet edebilecek durumda olursam ederim,edemezsem yoksa benim için oda sorun değil. İnsanlarda anlayış olmazsa birazda onların sorunu

Kızlar bugun bende laflardan nasibimi aldım😒

İlk önce dahiliyeye gittim doktor yoktu asistanı vardı 36 haftalık hamileyim dedim eeee nerde bebek ? Dedi bu 1. Siydi :110:

Sonra idrar için wc de sıra beklerken arkamda tam teşekküllü bir teyze ve onun arkasında ondan daha genç birisi arkadaki aaa hamile dedi teyze de kaç haftalıksın dedi 36 dedim nee dedi ? E doğuracan sen (ama eliyle de karnıma dokunuyo) karnında yok erkek tabii dedi 😳 yok erkek değil diyemeden arkadaki kadın allah bana da nasip etsin dedi, amin inşallah diyemeden iç karnın geniştir dediler🤮🤮

Bende maaşallah deyin dedim :mad: maaşallah maaşallah dedi teyze ama gözü de göz değildi çok sinir oldum ya bizim daha toplum olarak çok yol kat etmemiz gerekiyor gerçekten umudum kalmadı artık her şeye neden yorum yapılır ki? Neredeyse 12 kg almışım ben hala neredr bu karın? Size ne kardeşim :bicak:
Amaaan şu insanları anlamak çok zor valla
Sinirimi hoplattı hepsi,hamile kalmadan önceki halini nerden biliyorlarda böyle yorum yapabiliyorlar pes doğrusu 😝

Back
X