• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Kızlar çıktım şimdi nstnormal şükür rahim boyuda şükür iyi ,bıcırığım 2100 gram olmuş bu hafta sanki çok almamış sağlık olsun

Canım kilosu iyi bence her bebek aynı almıyor kilo bazı haftalar az bazı haftalar çook alıyor :)

Acile geldim kızlar nst ye bağladılar tansiyon baktılar bekliyorum bakalım midem de bulaniyor feci halde ayy ne berbat bir şey bu

Umarım herşey yolundadır kuzum geçmiş olsun 🙏🏼❤️

Merhaba kızlar 😀 belki beni hatırlarsınız sizinle nisan annesi olacaktım ama eylülde düşüğüm olmuştu. Bu ay hamile olmak nasip oldu tekrar çok şükür 😊
Daha kalp atışını duymadım, hala her wcye korku içinde gidiyorum, hala ara ara umutsuzluğa kapılıyorum.
Sizin doğumlarınıza az kaldı. Hepiniz bir avazda sağlıkla kavuşun bebişlerinize inş. Bende bi duanızı alırım 😚😚

Çok sevindim canım rabbim sağ selamet kavuştursun 🙏🏼

Kontrol iyi geçti kızlar dediğim gibi dönmüş yine benim yaramaz oğlan. Baş aşağı dedi kesin olarak. :-)

Kilosu 3.300. Suyun da iyi dedi. Nst de sancı yok tansiyon iyi. Haftaya perşembe gel dedi. Tabii o zamana kadar doğurmazsam

Oy maşallah 🧿 kuzum kilosu çok iyi 😍

Canım çok geçmiş olsun
Baş dönmesi ve bulantının sebebi neymiş peki
Bugün ben de aynı şekilde yattım akşama kadar
Sana ne dediler merak ettim

Canım sen kontrole gittin mi bu dediklerin hiç normal belirtiler değil.

Canım kilosu iyi bence her bebek aynı almıyor kilo bazı haftalar az bazı haftalar çook alıyor :)

Umarım herşey yolundadır kuzum geçmiş olsun 🙏🏼

Yarın kontrolüm var diye bugün acile gitmedim ama şimdi gitsem mi diye düşünüyorum

Kızlara size çok saçma gelebilir ama benim hastane fobim var :(
Daha önce iki kez ameliyat oldum, defalarca taş düşürüp acillik oldum
Bunlar mı sebep bilmiyorum ama feci şekilde hastane fobim var :(

Kontrollere giderken bile ayaklarım geri geri gidiyor. Bana hastaneyi hatırlatan her şeyden uzak durmak istiyorum
O yüzden hastane çantamı şimdiye kadar erteledim hazırlamadım

Canım senin 2.gebelik tecrübelisin kendini daha iyi tanırsın. Hassasiyet olmuş da olabilir. Mesela bi kaç gündür benim kokulardan midem bulanıyordu ekşime oluyordu hemen gaviscon kullandım şimdi iyiyim sen de kendini iyi dinle. İş yerinde son günün ne zaman ? Gerekirse erken ayrıl dinlenme evde.

Seni korkutmak için demedim canım yanlış anlama. Yani artık son düzlükteyiz...aman yatayım geçer demeyin. Anlık gelişiyor herşey. Küçük bi yer de olsa en azından tahlil yapılır nst te bağlanılır kadın doğumcu ile görüşülür.
Aşk olsun canım niye yanlış anlayayım
Burda hepimiz birbirimizin iyiliği için uğraşıyoruz

Çok haklısın her şey anlık gelişiyor

Gamsız desem ayıp olur mu😬
Ayıp etmiş çok.

Hiç de ayıp olmaz çünkü adam gerçekten de gamsız

Şu an ona o kadar kırgın ve kızgınım ki evliliğimi düşünüyorum baştan sona
Hatırlıyor musun siz Ankara’ya gitmeden bir gün önce eşin seni üzmüştü sen de çok kızgındın
Şimdi ben de aynı duygular içindeyim

Koskoca adam nasıl bu kadar duyarsız olabiliyor anlamıyorum çok zoruma gidiyor :(

Şu an canım yandığı için değil ama sinirden ağlıyorum

Hatırlıyor musun siz Ankara’ya gitmeden bir gün önce eşin seni üzmüştü sen de çok kızgındın

Koskoca adam nasıl bu kadar duyarsız olabiliyor anlamıyorum çok zoruma gidiyor :KK43:

Kuzum ben artık anlam veremiyorum ki gerçek yani laf olsun diye demiyorum.
Naz yapsan naz yaptı oluyorsun yapmasan yine adı naz oluyor.
Ciddi birşey olunca da tutuşuyorlar ama.
Şuan seni ciddiye almamış ama allah korusun bi problem olsa telafi edemez.
Gerçekten sinirlendim eşine. Ay körükle gidiyor gibi oldum yangına😬
Üzme kendini senn tamam sinirini nasıl atmak istiyorsan at amaa dönüp dönüp bu meseleyi kendine hatırlatıp üzme kendini. Erkekler çocukları doğdukları zaman baba olurmuş o gün geldiğinde değerimizi anlayacaklar. O duyguyu tadacaklar İnşallah

Sağlıkla al inşallah bebeğini kucağına canım, tebrik ederim :KK200::anneadayı:

Çok teşekkür ederimm aminn sağlıkla kavuşalım hepimiz inş

:confused:
Yarın kontrolüm var diye bugün acile gitmedim ama şimdi gitsem mi diye düşünüyorum

Kızlara size çok saçma gelebilir ama benim hastane fobim var :KK43:
Daha önce iki kez ameliyat oldum, defalarca taş düşürüp acillik oldum
Bunlar mı sebep bilmiyorum ama feci şekilde hastane fobim var :KK43:

Kontrollere giderken bile ayaklarım geri geri gidiyor. Bana hastaneyi hatırlatan her şeyden uzak durmak istiyorum
O yüzden hastane çantamı şimdiye kadar erteledim hazırlamadım
Sürekli hastaneye gitmek böyle düşüncelere sebeb oluyo cnm bende öyleyim, bugün daha girer girmez hastaneye o koku beni negatif etkiledi, inanırmısın o kadar çok hastaneye gidiyoruz ki, ben iki ayrı hastaneye gıdıyorım guatır ve kadın doğum, kızlarım iki ayrı hastaneye gidiyo her ikiside aynı problem göz ve diş ,eşim ayrıca başka hastaneye gidiyo diş için,Allahtan başkentteyiz maşallahımız var şehrin bütün hastanelerini öğrendik, bide burda tanıdık birileri yatıyosa ziyarete gittiğimizde ayrı ,haberlere konu olucaz hastane hastane geziyoz sanki:confused:

Aynen cnm bi gittiğimde herşeyiyle güzel gelişmiş cikiyo bi gittiğimde geri çıkıyo belli olmuyo demekki çok bi kilo beklentim yok aslında 3 kilo olsun yeter

İnşallah bizim durumlar da parlak olur canım 😂 doğumun nasıl geçeceğini de bilmiyoruz ki😏

Kızlar onu ben merak ediyordum ne zamandır çinko değerimi yani sadece meraktan doktor falan istemedi ama düşük de çıktı sivilcelerin çinko eksikliğinden kaynaklanabileceği yönünde yazılar okuyunca merak ettim, doğumdan sonra takviye almaya karar verdim çünkü tek tük de olsa mutlaka çıkıyor ve sinirlerimi bozuyor 😒😩
Yaşayıp görcez kuzum bizimde senin gibi belli değil 💗
Bağışıklık sistemini etkileyen bir gen mutasyonu bilinen birşey değil maalesef tedavisi de ilik nakli benim için geçti ama bebeğim için uygun ilik bulunursa yapılacak
Çok geçmiş olsun canım inşallah evladın için uygun olan ilik bulunur :dua:
Acile geldim kızlar nst ye bağladılar tansiyon baktılar bekliyorum bakalım midem de bulaniyor feci halde ayy ne berbat bir şey bu
Kuzu geçmiş olsun nasıl oldun
Ne durumdasın

Koskoca adam nasıl bu kadar duyarsız olabiliyor anlamıyorum çok zoruma gidiyor :KK43:

Aslında gamsızlıktan ziyade ciddiyetine varamıyo bence ,benim eşimde öyle sabah bi çıkar hiç aramaz aradığı zamanda ya bişey soracaktır ya da ne yemek çok acıktım diye, ya diorum bi ara bu kadın naptı öldümü kaldımı dio ki kötü haber çabuk gelir dio :skandal:alıştım artık aramıyo napıyım bide ekmek için arar canı sağolasıca, takma kafana hepsi aynı, sıkıntıların devam ediyosa git bi acile cnm

Kızlar geçmiş paylaşımlarımda biley ararken bu yazımı buldum. 2016 nisan annelerinde paylaşmışım. Gebelik kursunda öğretmişlerdi bende son zamanlarımızda arkadaşlarla paylaşmıştım, size de kopyalayım yazıyı;
Kızlar ACİL DURUMLARI paylaşayım sizinle soru yazan arkadaşlata yazmıştım bazılarını ama toplu olarak da faydalı olur aklımızda olsun diye düşündüm. Hepimizin başına gelebilir bu durumlar farkında olalım;
1) Kanama: 1 pedlik kanama olursa hemen doktora gitmeliyiz.
2) Tansiyon: Sabah kalktık ellerimiz ayaklarımız yüzümüz şişmiş. Hemen tansiyon ölçüyoruz 14-8.5 ve üstü ise yine hemen doktora gitmeliyiz (gün içinde de olabilir)
3) Sancı girmesi ağrı hissi: Bu durumda 3 bardak su içip solumuza yatıp 1 saat dinlenmeliyiz. Geçerse sıkıntı yok geçmezse doğum sancısı olabilir. Çünkü doğum sancısı dinlenmek ve su içmekle geçmez. Doktora gitmeliyiz.
4) Bebek hareketleri: Bebek gün içinde 10 kereden az hareket ederse biraz tatlı yiyip solumuza yatıyoruz (diyabeti olan normal öğününü yemeli) 2 saat içinde 3 kez hareket ederse sorun yok ama etmezse doktorumuza gitmeliyiz.
5) Su gelmesi: WCye gidip idrarımızı yapıyoruz ve bitince idrar tutar gibi tutup bakıyoruz hala su gelmeye devam ediyorsa bu bebeğin suyudur çünkü idrarı tutabiliyoruz ama bebeğin suyunu tutamıyoruz. He gelen su sızıntı halinde de olabilir onu da idrarı yine yapıp peçeteyle silip bakıyoruz su var mı varsa bi daha silip bakıyoruz su varsa bu da sızıntı halinde suyumuz geliyor demek ve hazırlanıp doktora gidiyoruz. Hatta ebe duşunuzu alın çantanızı hazırlayıp çıkın dedi. Şu çok önemli gelen su koyu yeşil renkte ise bebeğiniz kakasını yapmış demektir ve bu çok tehlikeli bir durum o zaman derhal hiç beklemeden doktora gitmemiz gerekiyor.

İyi akşamlar kızlar
Nasılsınız?

Bugün hiç tadım yoktu
Yazışmaları okuyup çıktım

Sabah kahvaltıda yine bir anda kusmaya başladım :KK43:
Sonra da başım döndü yattım hep

Karnım gün boyu semsertti
Biraz okşayıp sevince yumuşuyordu ama sonra yine semsert tepecik oluyordu

Şimdi yine başım dönüyor, kendimi hiç iyi hissetmiyorum

Yarın kontrolüm var, ne olur ne olmaz dedim çantamı hazırladım üstün körü, ilk acil gerek olabilecek eşyaları koydum, detay düşünüp hazırlayacak halim yok hiç :KK43:

Bugün ağdaya da gitmek istiyordum ama o kadar halsizim ki gözüm kesmedi
Gecmis olsun canim.bugun bende acayip halsizim.dogum olmadan birgun once enerjik oluyormussun dogumda enerji lazim oldugu icin.

Kızlar geçmiş paylaşımlarımda biley ararken bu yazımı buldum. 2016 nisan annelerinde paylaşmışım. Gebelik kursunda öğretmişlerdi bende son zamanlarımızda arkadaşlarla paylaşmıştım, size de kopyalayım yazıyı;
Kızlar ACİL DURUMLARI paylaşayım sizinle soru yazan arkadaşlata yazmıştım bazılarını ama toplu olarak da faydalı olur aklımızda olsun diye düşündüm. Hepimizin başına gelebilir bu durumlar farkında olalım;
1) Kanama: 1 pedlik kanama olursa hemen doktora gitmeliyiz.
2) Tansiyon: Sabah kalktık ellerimiz ayaklarımız yüzümüz şişmiş. Hemen tansiyon ölçüyoruz 14-8.5 ve üstü ise yine hemen doktora gitmeliyiz (gün içinde de olabilir)
3) Sancı girmesi ağrı hissi: Bu durumda 3 bardak su içip solumuza yatıp 1 saat dinlenmeliyiz. Geçerse sıkıntı yok geçmezse doğum sancısı olabilir. Çünkü doğum sancısı dinlenmek ve su içmekle geçmez. Doktora gitmeliyiz.
4) Bebek hareketleri: Bebek gün içinde 10 kereden az hareket ederse biraz tatlı yiyip solumuza yatıyoruz (diyabeti olan normal öğününü yemeli) 2 saat içinde 3 kez hareket ederse sorun yok ama etmezse doktorumuza gitmeliyiz.
5) Su gelmesi: WCye gidip idrarımızı yapıyoruz ve bitince idrar tutar gibi tutup bakıyoruz hala su gelmeye devam ediyorsa bu bebeğin suyudur çünkü idrarı tutabiliyoruz ama bebeğin suyunu tutamıyoruz. He gelen su sızıntı halinde de olabilir onu da idrarı yine yapıp peçeteyle silip bakıyoruz su var mı varsa bi daha silip bakıyoruz su varsa bu da sızıntı halinde suyumuz geliyor demek ve hazırlanıp doktora gidiyoruz. Hatta ebe duşunuzu alın çantanızı hazırlayıp çıkın dedi. Şu çok önemli gelen su koyu yeşil renkte ise bebeğiniz kakasını yapmış demektir ve bu çok tehlikeli bir durum o zaman derhal hiç beklemeden doktora gitmemiz gerekiyor.
Allah razı olsun kuzum aklına geldi paylaştın bizimle de ❤️

12 ay alicam Ben 18 ayda alabilirsin ama ozaman 12 aylik alacagin para 18 bolunuyo .

Ne güzel canım 1 yıl bebeğinlesin çok güzel bir süre❤️
Ne bileyim hep yatasım vardı yattım
Eşim de işteydi aramadım
Sabah uyandığımda her zamankinden farklı bir şişlik vardı elimde yüzümde
Gözlerimi bile zor açıyordum
Eşime “bugün kendimde farklı bir şeyler hissediyorum iyi değilim” dedim
O da bana “her zamanki paronayaklığın” dedi :KK43:

O işe giderken ben kusuyordum gördü ama gün boyu merak edip de aramadı
Nasıl zoruma gitti :KK43:

Üzüntü de mi etkiledi bilmiyorum artık
Canım şişme ve kusma iyi şeyler değil seni korkutmak değil amacımız ama allah korusun artık son düzlükteyiz bence hemen acile git

merve teacher merve teacher cnm yeşim hocaya gittim dün ki yoğun kasılmamı söyledim ve karın bel ağrımı ,sancın olursa, suyun gelırse ,leke gelirse durmuycan acile gelecen dedi, bu kasılmalarım için rahim boyumu ölçtürdü diğer büyük usg varya o odada Allahtan bayan denk geldi, rahim boyum iyi çıktı, bebeğin ölçülerini yaptı 2000 kilo olarak cıkardı ,böbreğini sordum öyle bişey görmüyorum dedi.ordan cıkıp nstye girdim sancım 20_30 en yüksek kasılmalarım olduğu zaman 40 çıktı, nst de 30 dakika kalıyosun, gidince çikolata bulundur yanında nstde,tekrar bütün sonuçları yeşim hoca gördü herşey iyi dedi tekrar yeşim hoca usgye aldı oda ölçüm yaptı yine 2100 kilo ölçtü 15 gün sonra kontrol dedi, eğer sancın varsa rahim boyu kısalmışsa yatış yaparım dedi tabi ben o an korku heyecan Allah ne verdiyse
Canm herseyin yolunda olmasina cok sevindim. Cok sürdü mu peki, kalabalik varmiydi?

Back
X