• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Kızlar selam bileniniz var mı ? 37 dolmadan nasıl ayrilabilirim doğum iznine bi hafta erken başlatmak istiyorum izni?
Kuzu bildiğim kadarıyla doktoruna gidip çalışamaz Alman gerekiyor illa 37 olmana gerek yok ki istediğin vakit alabiliyorsun.

tugken tugken Yenidogana su verilmez diye biliyorum ama şimdi mama da veriyorum , sütte o açıdan gerekebilir mı aklıma takıldi. Fikri olan var mı kızlar ?
Cqnim mama veriliyoraa su veriliyor diye biliyorum ama anne sutu de aliyor suan degil mi su ihtiyacini karsiliyordur o sekilde. 40 i cikmadan verme bence su sert icimli cunku agir gelir suan
40 i ciksin hazir suyu kaynat cay kasigi ile ver yada minik kasik aldiysan onunla ver. Ben 40 indan beri veriyrm

Kızlar bebeginizin üstüne uyurken ne örtmeyi planlıyorsunuz, battaniye mi, uyku tulumu giydirmek mi, yada başka birşey? Ben ne ortecegimi bilemiorm hala
Battaniye örterim diye düşünüyorum şuan.
İlerleyen zamanlar neyi gösterir bilmem 🤷‍♀️
Yaz gelecek havalar ısınacak zaten penye battaniyeler iş görür sanki.

35+0 cnm ama biliyorsun 36. haftaya girmiş oluyoruz.
Kan sulandırıcı kullanıyorum kullanmadan kesinlikle olmaz.
Doktor gün verir gününden önce gelmez ise bı gün önceden kullanmayacağım sadece, doğum olduğu günde akşamına hemen yapılacak kan sulandırıcı yapılacak cnm.
Maşallah canım doğum için 1 hafta daha dayanır inşallah oğlun.
Biran ilaçları bıraktım dediğinde kan sulandırıcı iğneyide bıraktın sandım.
Kızlar bebiş normal şartlar altında ne zaman doğum kanalına giriyor? Kanala girince ne zaman doğuyor acep:KK66:
Canım kanala inmesi doğumdan 2-4 hafta önce oluyor. Bazı bebekler 1 gün içinde kanala girip doğum o günde gerçekleşebiliyor

Maşallah canım doğum için 1 hafta daha dayanır inşallah oğlun.
Biran ilaçları bıraktım dediğinde kan sulandırıcı iğneyide bıraktın sandım.

Canım kanala inmesi doğumdan 2-4 hafta önce oluyor. Bazı bebekler 1 gün içinde kanala girip doğum o günde gerçekleşebiliyor
Bebegin hizina bagli diyosuuunnn. Bakalim benim fındığım nasil girecek :KK55:

Merhaba kızlar 😀 belki beni hatırlarsınız sizinle nisan annesi olacaktım ama eylülde düşüğüm olmuştu. Bu ay hamile olmak nasip oldu tekrar çok şükür 😊
Daha kalp atışını duymadım, hala her wcye korku içinde gidiyorum, hala ara ara umutsuzluğa kapılıyorum.
Sizin doğumlarınıza az kaldı. Hepiniz bir avazda sağlıkla kavuşun bebişlerinize inş. Bende bi duanızı alırım 😚😚
Canımmm çok şükür güzel haberini aldık :dua:
Rabbim inşallah sağ salim sağlıkla evladını kucağına almayı nasip eder 💗
Gelişmelerinden bizleri habersiz bırakma

ayy bu adamlarla niye bu kadar dövüşüp duruyoruz ben anlamiyorum. Acaba sorun bizde mi kizlar?Su siralar Asabi oldugumu kabul ediyorum ama o da az inat degil ya hu. Karşımda ki hamiledir çenemi tutuyum demiyor

Canım doktorunun artik calisamayacagina dair belge vermesi yeterli olur diye düşünüyorum

Kuzu bildiğim kadarıyla doktoruna gidip çalışamaz Alman gerekiyor illa 37 olmana gerek yok ki istediğin vakit alabiliyorsun.
Dilekçe versem olmaz mı ki acaba çünkü doktor bana metin yazıp vermiyor SGK dan çıktı alıyorlar altına bi yere de kaşesini basıyor o kadar. Ben 36. Haftada doğum iznimi başlatmak istiyorum vs desem diyorum da

Çok gecmis olsun cnm.şimdi nasılsın.

Daha iyiyim canım teşekkürler

Kontrol iyi geçti kızlar dediğim gibi dönmüş yine benim yaramaz oğlan. Baş aşağı dedi kesin olarak. :-)

Kilosu 3.300. Suyun da iyi dedi. Nst de sancı yok tansiyon iyi. Haftaya perşembe gel dedi. Tabii o zamana kadar doğurmazsam
Bu son dönüşü olur artık umarım annesiyle oynamaz :)
Maşallah canım kuzucuğa :nazar:
Kızlar bn tip fakültesinde sezeryan olacagim benden asistan varis çorabı istedi bende varis yok dedim ameliyatta pihti atıyor o yüzden giydiriyoruz dedi ben hiç bilmiyorum bu arada tam uyutulacam.son 10 günüm kaldı..akLima getirmemeye çalışıyorum ama çok korkuyorum...
Tıp fakültesi olduğu için her ihtimale karşı istemişlerdir canım önlem amaçlı. Korkma kuzum Allah yardımcın olucak inşallah.Hiç kendini doğum sonrasını düşünürken buldun mu ? Hep rahminin alınacağına adapte oldun düşünsene birde kuzucuğun 10 gün sonra gövdende değil göğsünden emiyor olucak 🤗💙
İyi akşamlar kızlar
Nasılsınız?

Bugün hiç tadım yoktu
Yazışmaları okuyup çıktım

Sabah kahvaltıda yine bir anda kusmaya başladım :KK43:
Sonra da başım döndü yattım hep

Karnım gün boyu semsertti
Biraz okşayıp sevince yumuşuyordu ama sonra yine semsert tepecik oluyordu

Şimdi yine başım dönüyor, kendimi hiç iyi hissetmiyorum

Yarın kontrolüm var, ne olur ne olmaz dedim çantamı hazırladım üstün körü, ilk acil gerek olabilecek eşyaları koydum, detay düşünüp hazırlayacak halim yok hiç :KK43:

Bugün ağdaya da gitmek istiyordum ama o kadar halsizim ki gözüm kesmedi
Canım nasılsın şuanda
Mide bulantın geçti mi? gebeliğin son zamanlarında isal mide bulantısı vücudu doğuma hazırlıyor diye biliyorum.

Kızlar mesajlarınızı okuyamadım
Acile geldim
Nst baktılar
Ebe Doğum ağrıların var bu şekilde yarına kadar bekleyemezsiniz dedi
Şimdi doktora ulaşmaya çalışıyoruz
Cnm olduğun ilçeden merkezdeki doktoruna mı ulaşmaya çalışıyolar, ambulansla filan sevk etseler bari

banyo bebegin gaz sancılarına da iyi gelir rahatlatır. Karnına ve ayaklarına sıcak havlu sar o da rahatlatır. Sıcak derken ilik yani bebeği rahatlatacak kadar. Senin gözetimin altında yüzüstü uyutabilirsin. Gaz için sab simplex damla da çok iyi geliyor. Kendi çocuğuma kadar abimin dayımın çocuklarının gaz sancılarıyla uğraştığım için kendi oğlumda herşeyi tam teşekküllü bi şekilde atlattım 😂 allah yardımcın olsun gazlı bebekler biraz anneyi yoruyor.
Evet banyo rahatlatıyor canım ama birkaç gündür havalar çok soğuk İstanbul da usutur diye korkuyorum , yinede bir gün arayla yıkıyoruz . Tabi annem yıkıyor o kadar küçük ki ben şu an hayatta beceremezdim Allah'tan annem yakın.

Canım mama veriyorsan günde iki çay kaşığı kaynamış soğumuş su ver ben sutumun yetmediği zaman günde bir kez veriyorum o zaman bir cay kaşığı veriyorum
Tamam canım zaten sürekli kaynamış su bulunduruyorum mama için ondan vereyim o zaman günlük

Canımmm çok şükür güzel haberini aldık :dua:
Rabbim inşallah sağ salim sağlıkla evladını kucağına almayı nasip eder 💗
Gelişmelerinden bizleri habersiz bırakma
Ayy Allah razı olsun kuzum yaa. Kimseye söylemedik nolur nolmaz diye. Güzel dualarınız çok mutlu etti beni. Çok teşekkürler 😀

Back
X