Kızlar çıktım şimdi nstnormal şükür rahim boyuda şükür iyi ,bıcırığım 2100 gram olmuş bu hafta sanki çok almamış sağlık olsun
Acile geldim kızlar nst ye bağladılar tansiyon baktılar bekliyorum bakalım midem de bulaniyor feci halde ayy ne berbat bir şey bu
Merhaba kızlarbelki beni hatırlarsınız sizinle nisan annesi olacaktım ama eylülde düşüğüm olmuştu. Bu ay hamile olmak nasip oldu tekrar çok şükür
Daha kalp atışını duymadım, hala her wcye korku içinde gidiyorum, hala ara ara umutsuzluğa kapılıyorum.
Sizin doğumlarınıza az kaldı. Hepiniz bir avazda sağlıkla kavuşun bebişlerinize inş. Bende bi duanızı alırım
Kontrol iyi geçti kızlar dediğim gibi dönmüş yine benim yaramaz oğlan. Baş aşağı dedi kesin olarak.
Kilosu 3.300. Suyun da iyi dedi. Nst de sancı yok tansiyon iyi. Haftaya perşembe gel dedi. Tabii o zamana kadar doğurmazsam
Canım çok geçmiş olsun
Baş dönmesi ve bulantının sebebi neymiş peki
Bugün ben de aynı şekilde yattım akşama kadar
Sana ne dediler merak ettim
Şükür yeni hateket etti. Okadar cok korktum ki.
Canım kilosu iyi bence her bebek aynı almıyor kilo bazı haftalar az bazı haftalar çook alıyor :)
Umarım herşey yolundadır kuzum geçmiş olsun❤
Çok sevindim canım rabbim sağ selamet kavuştursun
Oy maşallahkuzum kilosu çok iyi
Canım sen kontrole gittin mi bu dediklerin hiç normal belirtiler değil.
Aşk olsun canım niye yanlış anlayayımCanım senin 2.gebelik tecrübelisin kendini daha iyi tanırsın. Hassasiyet olmuş da olabilir. Mesela bi kaç gündür benim kokulardan midem bulanıyordu ekşime oluyordu hemen gaviscon kullandım şimdi iyiyim sen de kendini iyi dinle. İş yerinde son günün ne zaman ? Gerekirse erken ayrıl dinlenme evde.
Seni korkutmak için demedim canım yanlış anlama. Yani artık son düzlükteyiz...aman yatayım geçer demeyin. Anlık gelişiyor herşey. Küçük bi yer de olsa en azından tahlil yapılır nst te bağlanılır kadın doğumcu ile görüşülür.
Gamsız desem ayıp olur mu
Ayıp etmiş çok.
Kuzum ben artık anlam veremiyorum ki gerçek yani laf olsun diye demiyorum.Hiç de ayıp olmaz çünkü adam gerçekten de gamsız
Şu an ona o kadar kırgın ve kızgınım ki evliliğimi düşünüyorum baştan sona
Hatırlıyor musun siz Ankara’ya gitmeden bir gün önce eşin seni üzmüştü sen de çok kızgındın
Şimdi ben de aynı duygular içindeyim
Koskoca adam nasıl bu kadar duyarsız olabiliyor anlamıyorum çok zoruma gidiyor
Şu an canım yandığı için değil ama sinirden ağlıyorum
Çok şükür canim. Allah kimseye yasatmasin. Dusuncesi zor.Bende bakınıyordum sana canım yazdın mı diye. Hareket etmesine sevindim
Sağlıkla al inşallah bebeğini kucağına canım, tebrik ederim
Çok teşekkür ederimm aminn sağlıkla kavuşalım hepimiz inşCanım kilosu iyi bence her bebek aynı almıyor kilo bazı haftalar az bazı haftalar çook alıyor :)
Sürekli hastaneye gitmek böyle düşüncelere sebeb oluyo cnm bende öyleyim, bugün daha girer girmez hastaneye o koku beni negatif etkiledi, inanırmısın o kadar çok hastaneye gidiyoruz ki, ben iki ayrı hastaneye gıdıyorım guatır ve kadın doğum, kızlarım iki ayrı hastaneye gidiyo her ikiside aynı problem göz ve diş ,eşim ayrıca başka hastaneye gidiyo diş için,Allahtan başkentteyiz maşallahımız var şehrin bütün hastanelerini öğrendik, bide burda tanıdık birileri yatıyosa ziyarete gittiğimizde ayrı ,haberlere konu olucaz hastane hastane geziyoz sankiYarın kontrolüm var diye bugün acile gitmedim ama şimdi gitsem mi diye düşünüyorum
Kızlara size çok saçma gelebilir ama benim hastane fobim var
Daha önce iki kez ameliyat oldum, defalarca taş düşürüp acillik oldum
Bunlar mı sebep bilmiyorum ama feci şekilde hastane fobim var
Kontrollere giderken bile ayaklarım geri geri gidiyor. Bana hastaneyi hatırlatan her şeyden uzak durmak istiyorum
O yüzden hastane çantamı şimdiye kadar erteledim hazırlamadım
Aynen cnm bi gittiğimde herşeyiyle güzel gelişmiş cikiyo bi gittiğimde geri çıkıyo belli olmuyo demekki çok bi kilo beklentim yok aslında 3 kilo olsun yeterCanım kilosu iyi bence her bebek aynı almıyor kilo bazı haftalar az bazı haftalar çook alıyor :)
Yaşayıp görcez kuzum bizimde senin gibi belli değilİnşallah bizim durumlar da parlak olur canımdoğumun nasıl geçeceğini de bilmiyoruz ki
Kızlar onu ben merak ediyordum ne zamandır çinko değerimi yani sadece meraktan doktor falan istemedi ama düşük de çıktı sivilcelerin çinko eksikliğinden kaynaklanabileceği yönünde yazılar okuyunca merak ettim, doğumdan sonra takviye almaya karar verdim çünkü tek tük de olsa mutlaka çıkıyor ve sinirlerimi bozuyor
Çok geçmiş olsun canım inşallah evladın için uygun olan ilik bulunurBağışıklık sistemini etkileyen bir gen mutasyonu bilinen birşey değil maalesef tedavisi de ilik nakli benim için geçti ama bebeğim için uygun ilik bulunursa yapılacak
Kuzu geçmiş olsun nasıl oldunAcile geldim kızlar nst ye bağladılar tansiyon baktılar bekliyorum bakalım midem de bulaniyor feci halde ayy ne berbat bir şey bu
Aslında gamsızlıktan ziyade ciddiyetine varamıyo bence ,benim eşimde öyle sabah bi çıkar hiç aramaz aradığı zamanda ya bişey soracaktır ya da ne yemek çok acıktım diye, ya diorum bi ara bu kadın naptı öldümü kaldımı dio ki kötü haber çabuk gelir dioHiç de ayıp olmaz çünkü adam gerçekten de gamsız
Şu an ona o kadar kırgın ve kızgınım ki evliliğimi düşünüyorum baştan sona
Hatırlıyor musun siz Ankara’ya gitmeden bir gün önce eşin seni üzmüştü sen de çok kızgındın
Şimdi ben de aynı duygular içindeyim
Koskoca adam nasıl bu kadar duyarsız olabiliyor anlamıyorum çok zoruma gidiyor
Şu an canım yandığı için değil ama sinirden ağlıyorum
Gecmis olsum canimAcile geldim kızlar nst ye bağladılar tansiyon baktılar bekliyorum bakalım midem de bulaniyor feci halde ayy ne berbat bir şey bu
Gecmis olsun canim.bugun bende acayip halsizim.dogum olmadan birgun once enerjik oluyormussun dogumda enerji lazim oldugu icin.İyi akşamlar kızlar
Nasılsınız?
Bugün hiç tadım yoktu
Yazışmaları okuyup çıktım
Sabah kahvaltıda yine bir anda kusmaya başladım
Sonra da başım döndü yattım hep
Karnım gün boyu semsertti
Biraz okşayıp sevince yumuşuyordu ama sonra yine semsert tepecik oluyordu
Şimdi yine başım dönüyor, kendimi hiç iyi hissetmiyorum
Yarın kontrolüm var, ne olur ne olmaz dedim çantamı hazırladım üstün körü, ilk acil gerek olabilecek eşyaları koydum, detay düşünüp hazırlayacak halim yok hiç
Bugün ağdaya da gitmek istiyordum ama o kadar halsizim ki gözüm kesmedi
Allah razı olsun kuzum aklına geldi paylaştın bizimle deKızlar geçmiş paylaşımlarımda biley ararken bu yazımı buldum. 2016 nisan annelerinde paylaşmışım. Gebelik kursunda öğretmişlerdi bende son zamanlarımızda arkadaşlarla paylaşmıştım, size de kopyalayım yazıyı;
Kızlar ACİL DURUMLARI paylaşayım sizinle soru yazan arkadaşlata yazmıştım bazılarını ama toplu olarak da faydalı olur aklımızda olsun diye düşündüm. Hepimizin başına gelebilir bu durumlar farkında olalım;
1) Kanama: 1 pedlik kanama olursa hemen doktora gitmeliyiz.
2) Tansiyon: Sabah kalktık ellerimiz ayaklarımız yüzümüz şişmiş. Hemen tansiyon ölçüyoruz 14-8.5 ve üstü ise yine hemen doktora gitmeliyiz (gün içinde de olabilir)
3) Sancı girmesi ağrı hissi: Bu durumda 3 bardak su içip solumuza yatıp 1 saat dinlenmeliyiz. Geçerse sıkıntı yok geçmezse doğum sancısı olabilir. Çünkü doğum sancısı dinlenmek ve su içmekle geçmez. Doktora gitmeliyiz.
4) Bebek hareketleri: Bebek gün içinde 10 kereden az hareket ederse biraz tatlı yiyip solumuza yatıyoruz (diyabeti olan normal öğününü yemeli) 2 saat içinde 3 kez hareket ederse sorun yok ama etmezse doktorumuza gitmeliyiz.
5) Su gelmesi: WCye gidip idrarımızı yapıyoruz ve bitince idrar tutar gibi tutup bakıyoruz hala su gelmeye devam ediyorsa bu bebeğin suyudur çünkü idrarı tutabiliyoruz ama bebeğin suyunu tutamıyoruz. He gelen su sızıntı halinde de olabilir onu da idrarı yine yapıp peçeteyle silip bakıyoruz su var mı varsa bi daha silip bakıyoruz su varsa bu da sızıntı halinde suyumuz geliyor demek ve hazırlanıp doktora gidiyoruz. Hatta ebe duşunuzu alın çantanızı hazırlayıp çıkın dedi. Şu çok önemli gelen su koyu yeşil renkte ise bebeğiniz kakasını yapmış demektir ve bu çok tehlikeli bir durum o zaman derhal hiç beklemeden doktora gitmemiz gerekiyor.
Amin hepimizden inşAllah razı olsun kuzum aklına geldi paylaştın bizimle de ❤
12 ay alicam Ben 18 ayda alabilirsin ama ozaman 12 aylik alacagin para 18 bolunuyo .
Canım şişme ve kusma iyi şeyler değil seni korkutmak değil amacımız ama allah korusun artık son düzlükteyiz bence hemen acile gitNe bileyim hep yatasım vardı yattım
Eşim de işteydi aramadım
Sabah uyandığımda her zamankinden farklı bir şişlik vardı elimde yüzümde
Gözlerimi bile zor açıyordum
Eşime “bugün kendimde farklı bir şeyler hissediyorum iyi değilim” dedim
O da bana “her zamanki paronayaklığın” dedi
O işe giderken ben kusuyordum gördü ama gün boyu merak edip de aramadı
Nasıl zoruma gitti
Üzüntü de mi etkiledi bilmiyorum artık
Canm herseyin yolunda olmasina cok sevindim. Cok sürdü mu peki, kalabalik varmiydi?merve teacher cnm yeşim hocaya gittim dün ki yoğun kasılmamı söyledim ve karın bel ağrımı ,sancın olursa, suyun gelırse ,leke gelirse durmuycan acile gelecen dedi, bu kasılmalarım için rahim boyumu ölçtürdü diğer büyük usg varya o odada Allahtan bayan denk geldi, rahim boyum iyi çıktı, bebeğin ölçülerini yaptı 2000 kilo olarak cıkardı ,böbreğini sordum öyle bişey görmüyorum dedi.ordan cıkıp nstye girdim sancım 20_30 en yüksek kasılmalarım olduğu zaman 40 çıktı, nst de 30 dakika kalıyosun, gidince çikolata bulundur yanında nstde,tekrar bütün sonuçları yeşim hoca gördü herşey iyi dedi tekrar yeşim hoca usgye aldı oda ölçüm yaptı yine 2100 kilo ölçtü 15 gün sonra kontrol dedi, eğer sancın varsa rahim boyu kısalmışsa yatış yaparım dedi tabi ben o an korku heyecan Allah ne verdiyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?