Kuzum inanki tsh olayı olmasa derdim ki genetik olduğu için geriden geliyodur psikolojik olarak tsh değerini görünce hemen beyin ona yöneldi galiba.Kuzum bilgim yok ama birkaç gün geriden gelmesinin onunla alakası olduğunu sanmıyorum, her bebeğin gelişimi farklıdır önceden de konuştuk ya genetik faktörler de etkiliyor bunu. Kaldı ki hepimizin bebeği henüz çok küçük, gram hesabı yapılıyor minik oynamalar normaldir :) ilaç kullanman gerekiyorsa eğer başlarsın hiçbir şey olmaz merak etme :) ki çok yüksek çıkmamış sanki internetten baktım şimdi biraz
Gripten dolayı enfeksiyon yüksek çıkmış olabilir tabi, ama önlem amaçlı idrar tahlili yaptır istersen. Benim de arada sarı akıntım oluyordu çok hafif idrar yolları enfeksiyonu çıktı.
Çok sağol canım Allah razı olsunCanım ben bunların cevabını bilmiyorum kanda ki enfeksiyon gripten kaynaklı olabilir.. çok geçmiş olsun
Çok sağol canım Allah razı olsuncanım ben 15 senedir tsh yüksekliğinden hap kullanıyorum çok yüksek değil değerin ama sınırın üstünde mutlaka git dahiliye veya endokrinolojiye şimdilik bu değerin bebeği çok etkileyeceğini sanmıyorum.için rahat olsun ama belki hapa başlamazsan daha yükselebilir devamlı ölçtür.
Çok sağol kuzum Allah razı olsunGeçmiş olsun kuzum. Bir bilgim yok o konuda. Tsh çok yüksek çıkmamış endişe edilecek birşey olacağını sanmıyorum kuzum gittiğinde doktor ilaç verebilir amaKilo ve boy meselesini de kafaya takma artık genetikte giriyor çünkü işin içine :)
Canım sen kaçlık kullanıyorsun ilacını değerlerin nasıl çıkıyorCanim ben troit hastasiyim ilaç kullanıyorum.iyi bir dahiliyeciye gittim onun söylediğini soyliyim sana.uc aya kadar 2.5 altı dedi üç aydan sonra 3 normal bir değer dedi.seninde öyle yüksek çıkmamış zaten korkma.uc ayıda doldurdun zaten.diger konuda benimde idrarında biraz değer çıkmıştı hiç önemli değil hamilelerde oluyo dedi doktor.ama akintın yanma varsa dedi ona bakarız.buyik ihtimal enfeksiyon var sende akıntıdan belli
Rica ederim kuzum, yazmışlar zaten 4. Aydan itibaren tsh sınırı 3 korkma o yüzden çok yüksek değil :) bu arada enfeksiyon için ilaç vermedi bana bol suyla at dedi. O yüzden suyu ihmal etme sen önlemini al. Hiçbir şey çıkmaz inşallahKuzum inanki tsh olayı olmasa derdim ki genetik olduğu için geriden geliyodur psikolojik olarak tsh değerini görünce hemen beyin ona yöneldi galiba.
Salı günü doktora gidene kadar kafamda kurar dururdum :)
Ben en güzeli dahiliyeye gidince dediğin gibi idrar tahlilide isteyeyim canım gidene kadar bool su içeyim gitsin vücuttan mikroplar :)
Çok sağol canım bu arada bilmeyip benim için araştırdın
Çok sağol canım Allah razı olsun
Bilmeyip düşünüpde cevap verdiğin için teşekkürler
20+2 hafta olacak canım 23 kasımdaNasıl oldun canım düne bakarak biraz daha iyi misin
Ayy keşke benide yönlendirse ne kadar güzel olurdu
Tüp bebek yaptırdığınız yerde yapıyolarsa ya orda yada ünide yaptırın dedi
İnsan şu doktora gidin diye adını verir
Geçmek bilmiyodur kuzum günler :)
Ne güzel attın desene stresi
Kaç artı kaça aldın gününü canım
Sağol canımm bool gr olarak yarar inşallah minik kuzuma
Canım yazdım ama benim tsh değerimi de doktor yüksek buldu dahiliyeden randevu aldım duruma göre ilaç mutlaka kullan dedi bebek gelişimi için önemli dedi. Sende istersen dahiliye uzamanına bi danış canım için rahat etsin. Enfeksiyon idrardan olabilir canım bende de biraz çıktı ama bol su dedi dedim pek içemiyorum midem bulanıyor olduğu kadar artıkKızlar bana bir el atın lütfen
Dün sağlık ocağında tsh takibi için kan verdim,hep sınırda geldiği için 3-4haftada bir ölçüm yaptırıyorum ilaç kullanmıyorum
Bugün sonucumu aldım tsh 3.1 ft3 3.34 ft4 1.27 çıktı salı günü dahiliyeye randevu aldım.
Sorum şuki tsh yüksekliği için ilaç kullanan arkadaşlar geç mi kaldım,bebeğin gelişiminde bir kaç gün kadar gerilik var kilo bakımından tshla alakalı olabilir mi
Bir diğer sorum ise kan ölçümüde yaptırdım wbc değerim biraz yüksek çıktı(enfeksiyon)
Enfeksiyon neyden kaynaklı olabilir grip atlatıyorum ondan mı yoksa sarı akıntım var ondan mı olabilir
Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Güzel haberler maşallah :) Bende öyle oluyorum Hatta gördükten sonra o mallık hissi geçmiyor sırıta sırıta geziyorumSelam kızlar bende doktordan geldim şükürler olsun her şey yolunda elllerini açmış oynatıyordu kuzum yaallahım o an o ekrana girip ellerini ısırmak istedim zaten leylanın teki oluyorum kontrollerde her şeyi unutuyorum adımı sorsanız düşünücem o şekilde allahım sağlıkla kucağımıza alalım inşallah bebeklerimizi..
Yalnız kanımı düşük buldu demir ilacına devam edicem. Tsh için dahiliyeye yönlendirdi referans aralığında ama önemli dedi gerekirse mutlaka ilaç kullan dedi bebek gelişimi için önemli dedi. Detaylı ultrason sonuçlarını da mutlaka göster dedi.
Önceden balkonumda zeytin çekirdekleri yumurta kabukları köpek tüyleri olurdu.
Şimdi kuş yemi üflemişler temizlemek için
Bıktım bıktım
Balkonda denk geldim az önce söyledim yandan üfledim uçmuş oraya diyorCanim sanirim ust komsun yapiyor. Ben senin yerinde olsam cikar soylerdim baskasinin pisligini temizlemek zorunda degilsin. Ben genelde balkonda bir kutum var onun icine cirparim bezimi olmadi kusun tuyunu balkona uflesin sonra da temizlesin. Benim ust komsum yapmis olsa inan gider soylerdim
Benim çıldırdığım bir konu canım kaç kere yukarı çıkıp tartıştım en ufak bir şey bile çırpmayacaksınız dedim radar gibiyim en ufak harekette cama çıkıyorumÖnceden balkonumda zeytin çekirdekleri yumurta kabukları köpek tüyleri olurdu.
Şimdi kuş yemi üflemişler temizlemek için
Bıktım bıktım
21. Haftaya verdi randevu.Canım hangi haftaya verdi gününü
Benim takip doktoru zaten ya üniye perinotolojiye yada tüp bebek yapan yerde varsa perinatoloji oraya yaptırmamı tavsiye etti
Ama gel görki ben hala perinatoloji doktoru konusunda karar veremedim
Canım bu arada sen orjinal clexane 0.4lük kullanıyorsun demi
En iyisini yapıyorsun. Ben ilk taşındığımda bir baktım sofra bezi çırpılmış görür görmez üst kata çıktım 50 yaşında kadını azarladım. Kadında birşey diyemedi. Meğer 2 üstümmüş yapan ama tahmin etmeliydim böyle yapanlar genelde arsız oluyor üste çıkmaya çalışıyor.Benim çıldırdığım bir konu canım kaç kere yukarı çıkıp tartıştım en ufak bir şey bile çırpmayacaksınız dedim radar gibiyim en ufak harekette cama çıkıyorum
yok canım benim akıntım var da enfeksiyon kandaydı maalesef. O yüzden gidiyorum bir aydır.Geçmiş olsun canim.akintin mi vardi
Aynen canım çok çok gömlek üstü. Randevuları falan da çok yoğun oluyor. Ben hakan bey e aldım. Bir aksilik olursa allah korusun giderim recep hasa bir de onun görüşünü alırım diye düşündüm. İnş gerek kalmaz.Ben de normalde medipol koşuyolunda takipteyim. Hakan beyden de herkes memnun ama Recep bey sanırım çok daha iyi. Çok teşekkür ediyorum içim rahatlıyor böyle yorumlar gördükçe. Tabi inşallah bi aksilik çıkmaz :)
Recep has a mı aldın canım? Çok yoğun oluyor o. Yoksa hakan bey e mi? Daha önce söylediysen kaçırmış olabilirim kusura bakma canım.Bende 11. Hafta için randevu almıştım 5 hafta öncesinde ama gidemedim 3 gün önceden arıyorlar geliyor musunuz yerinize hasta alacağım vs diye muhtemelen gitmediğim için tekrar randevu alamam ama zaten hep perşnatologa gittiğim için detaylı 4d usg ye giriyorum ve doktorumdan da çok memnunum
Fl yi 7 ile çarpıldığını bilmiyordum boyu için. Öğrendiğim iyi oldu canım çok teiekkür ederim. Evet artık ayrı ayrı ölçüyorlar :)amin inşallah canım bugün 16+2 yiz artık boyunu ölçmüyor doktor bi kaç seferdir ama baş karın çevresi uyluk kemiği ölçüyo ya fl değeri var onu 7 ile çarpınca boyu çıkıyomuş ben öyle yapıyorum 16 cm çıkıyo o zaman böyle yapabilirsin sen de ayrı ayrı ölçtüğünden her değer için başka hafta çıkıyo atıyım resmini Eki Görüntüle 2202442
Gözün aydın canım. Maşallah kuzucuğaKızlar bi erkek daha geliyor.buyuk ihtimalle erkek dedi.zaten bacak arasında tam açmış maymun.116 gram 13 14 cm dedi nasil sizce.14+3 oldu bugun
Canım azıcıık geri olması olağan bir şey. Tsh ilaç kullanırsın çok sorun değil. Asıl fikir sahibi olduğum mevzu enfeksiyon maalesef bir aydır uğraştığım için:) canım wbc nin yüksek olması enfeksiyon evet bunun sebebi de iki türlü karar veriliyor. Bir crp ye bakarlar bir de tam idrar tahlili yaparlar. Crp kan da idrar da zaten malum. Eğer crp yüksekse kanda enfeksiyon vardır ve ilaçsız geçmesi mümkün değil. İdrar da varsa çoksa yine ilaç, çok değilse özellikle limon ya da az sirkeli su içip, bol su tüketirsen kurtulursun allahın izniyle. Ama asla ihmal etme. Enfeksiyon tehlikeli malum.Kızlar bana bir el atın lütfen
Dün sağlık ocağında tsh takibi için kan verdim,hep sınırda geldiği için 3-4haftada bir ölçüm yaptırıyorum ilaç kullanmıyorum
Bugün sonucumu aldım tsh 3.1 ft3 3.34 ft4 1.27 çıktı salı günü dahiliyeye randevu aldım.
Sorum şuki tsh yüksekliği için ilaç kullanan arkadaşlar geç mi kaldım,bebeğin gelişiminde bir kaç gün kadar gerilik var kilo bakımından tshla alakalı olabilir mi
Bir diğer sorum ise kan ölçümüde yaptırdım wbc değerim biraz yüksek çıktı(enfeksiyon)
Enfeksiyon neyden kaynaklı olabilir grip atlatıyorum ondan mı yoksa sarı akıntım var ondan mı olabilir
Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Kuzum gözün aydın. Maşallah kuzumuza...Selam kızlar bende doktordan geldim şükürler olsun her şey yolunda elllerini açmış oynatıyordu kuzum yaallahım o an o ekrana girip ellerini ısırmak istedim zaten leylanın teki oluyorum kontrollerde her şeyi unutuyorum adımı sorsanız düşünücem o şekilde allahım sağlıkla kucağımıza alalım inşallah bebeklerimizi..
Yalnız kanımı düşük buldu demir ilacına devam edicem. Tsh için dahiliyeye yönlendirdi referans aralığında ama önemli dedi gerekirse mutlaka ilaç kullan dedi bebek gelişimi için önemli dedi. Detaylı ultrason sonuçlarını da mutlaka göster dedi.
Aynen canım bana direk bol su iç dediler.150 kullanıyordum biraz fazla gelmiş haftasonu 75 e düşürdü.uc aydan sonra 3 dedi doktor.hazir gıda almazsan sağlıklı beslemişsen duzeliyo.diyet yaptığımda hep düşüyordu benim.hamilelikte çoğu bayanda cikiyo en fazla 25 lik verir sana korkmaÇok sağol canım Allah razı olsun
Hamileliğin başından beri 2.5 falan geliyordu sınırda gördükleri için hapsız 3-4 haftaya bir takip ediyolardı
Sağlık ocağı doktoruda hap başlayabilirler dedi.
Senin kaç çıkıyo canım ilacın kaçlık kullanıyosun
Çok sağol kuzum Allah razı olsun
Büyük ihtimal hap verir dedi sağlık ocağı doktoruda
Korktum canım ne bileyim ya kan akışı az oluyor yada hormon bozukluğundan oluyorsa diye
Canım sen kaçlık kullanıyorsun ilacını değerlerin nasıl çıkıyor
Bu arada çok geçmiş olsun
Ben hep 2.5 altı olması gerek diye biliyordum bak bunu bilmiyordum sağol canım bilgilendirme için
Bol su fayda etmez mi eğer idrarda enfeksiyon varsa
Maşallah bebise.ya bende bugün gittim soracaklarimi bile unuttum heyecandanSelam kızlar bende doktordan geldim şükürler olsun her şey yolunda elllerini açmış oynatıyordu kuzum yaallahım o an o ekrana girip ellerini ısırmak istedim zaten leylanın teki oluyorum kontrollerde her şeyi unutuyorum adımı sorsanız düşünücem o şekilde allahım sağlıkla kucağımıza alalım inşallah bebeklerimizi..
Canım ben hissediyorum. 13 haftalık falandım balık kayması gibi hissediyordum. Şimdilerde. Dönüp durduğunu daha net hissediyorum. İçimi gıdıklıyor ara ara. Ama tabii sürekli değil.Hareket leri kesin olarak hisseden var mi??
ben de hissediyorum tam 16+0 olduğu gün akşam başladı daha önce pıtpıt seğirme oluyo demiştim burda 14 haftadayken sonra onlar geçti 16+0 a kadar hissedemedim bi şey korkmaya başlamıştım artık niye hissetmiyorum diye ama şükür 2 gün önce hissetmeye başladım rahatladım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?