Cnm bebek doğduğunda ilk ağzına hurma ve zemzem suyu süreriz kizimda da yaptık haciliktan gelmesi gerekiyor hurma in cantami hazırlarken koymuştum.Hurma, Kuran'da pek çok ayette bahsi geçen, cennet nimetleri arasında "eşsiz-hurma" (Rahman Suresi, 68) ifadesiyle nitelendirilen bir meyvedir. Allah'ın Kuran'da bildirdiği bu meyve incelendiğinde, pek çok önemli özelliği olduğu ortaya çıkmaktadır. Bilinen en eski bitki çeşitlerinden biri olan hurma, günümüzde lezzetinin yanı sıra besleyici özelliği nedeniyle de tercih edilen bir besindir. Her geçen gün keşfedilen faydaları hurmayı, hem gıda hem de ilaç olarak kullanılan bir besin haline getirmiştir. Hurmanın sahip olduğu bu özelliklere Meryem Suresi'nde dikkat çekilmiştir.
Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun... (Meryem Suresi, 23-26)
Bazı kaynaklarda Rabbimizin Meryem suresinde Meryem validemize hurma ağacını sallamasını ve taze hurma yemesini tavsiye etmesinden yola çıkarak doğum öncesi tüm gıdasının hurma olduğuna hükmetmektedirler. Allah'ın, Hz. Meryem'e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir.
Resûlûllah (S.A.V) Efendimiz -"Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz. Kim loğusalığında hurma yerse onun çocuğu AKILLI ve AĞIRBAŞLI olur. Çünkü hurma Hz. Meryem'in loğusalığındaki yiyeceği idi. (Hz. Meryem validemize Allah (C.C.) kuru bir hurma ağacından onu vermişti). Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (C.C.) Onu Meryem'e ikram ederdi." buyurarak hurmanın önemini belirtmişlerdir.
Canım ben öyle biliyorum doğuma yakın tüketilmesi gerektiğini,doğumu kolaylaştırdığınıkızlar ciddi misiniz. ben ilk hamileliğimde de her gün 3 hurma yerdim. şimdi de öyle yapıyorum.... .. en başından yenmesi lazım değil myidi?
Bağımlılık yapıyor resmenBende bendeişim olsa da mutlaka bakıyorum yazıyorum.
@Heart of Gold bende yiyorum canım 1 2 taneden bir şey olacağını sanmıyorum.
Mola diyince kendimi otobüsle yolculuğa çıkmış gibi hissettimAynen öyle molalarda buradayız
Benim bildiğim o şekilde canım ne kadar doğru bilmiyorum.
Hepimiz aynıyız demekki
Evet canım banada bir arkadaşım söyledi daha önce bilmiyordumCnm bebek doğduğunda ilk ağzına hurma ve zemzem suyu süreriz kizimda da yaptık haciliktan gelmesi gerekiyor hurma in cantami hazırlarken koymuştum.
Yerini bilmiyorum canm daha bakmadim. Soyledigin iyi oldu 19.haftaya kadar kabul ettiklerini bilmiyordum gercekten.Sansimi kaybettim sanıyordum.Ay acayip sitres sardi ya.Cabucak ve en guzel sekilde gecer gider insallah.Atatürk arastirma dediğin kecioren değil mi ? Orasida eğitim ve arastirma hastanesi onlarda muhtemelen 19.haftaya kadar kabul ediyodur elini cabuk tut eger düşünüyorsanız. Ben tanıdık birinin doğumunda ziyarete gitmiştim beğenmiştim odalar iki kisilik özel oda konforundaydi ama beni orasi almayacagi için tercih edemedim 3.sezeryani kabul etmemisti bi arkadasin. Bende hic şansımı hic denemedim o yüzden. Hakkında neresi hayırlı ise orası olsun insallah
Ayy dimi yarım saat çay ve ihtiyaç molasıCanım ben öyle biliyorum doğuma yakın tüketilmesi gerektiğini,doğumu kolaylaştırdığını
Bağımlılık yapıyor resmen
Mola diyince kendimi otobüsle yolculuğa çıkmış gibi hissettim
Amin Hayirli olsun oglusunu saglikla kucagina alirsin insallahKızlaaar benim minik kelebek erkekmişçok şükür her şey yolundaymış. İnşallah hepimiz sağlıcakla kavuşuruz meleklerimize
Tutmadım kuzumLitre tuttun mu kız kaç litre oldu içtiğin su
Bende hamileliğin ilk baslarinda nette böyle forumlarda okumustum eğitim araştırma hastanelerinin 19 haftaya kadar kabul ettiğini hatta ben ibni sinanin cebeci kampüsü var cebeci tıp diye geçiyor orayi arastirmistim hocalarin randevusunu alıp doğumu orda yapmak istedim hocalar icin ayrica muayene ücreti ödüyorsun ama doğuma bedava giriyo çünkü oralarda devlet olduğu icin . Tabi aradım hocalar hep doluymus alamadım randevu aylık 150 filan di muayene ucretide .Yerini bilmiyorum canm daha bakmadim. Soyledigin iyi oldu 19.haftaya kadar kabul ettiklerini bilmiyordum gercekten.Sansimi kaybettim sanıyordum.Ay acayip sitres sardi ya.Cabucak ve en guzel sekilde gecer gider insallah.
Gozun aydın cnm senin adına çok sevindim.minnaginda saglikliymis gelişiminde güzel maşallah.Biz geldik
Şükür kuzum iyiymiş. Kendi doktorumuzda kız olduğunu tescilledi. 1 hafta önden gitmeye devam ediyormuş 129gr 12cm olmuşuz. Kanama alanlarımda baya azalmış rapor vermeyecekti ama ben istedim 1 ay daha verdi. Rabbim cümlemize hayırlısıyla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin.
Kızlar selam, doktora gittim smdi daha doğrusu evimin divindeki sağlık ocagına ugradım rutin baktı. Gelişimi herşeyi güzel şükür. Hatta 3 gün önde kilosu :) ama pek haeketli değil ellerini ağzına götürüp getiriypr ama şöyle bi kıpırdıyım pozisyon değiştiriyim olmuyor :/ canım sıkıldı gecen hafta da böyleydi pozisyon değiştirmemişti uzun süre. Tedirgin oldum
masallah suphanallah sağlıkla kucaginiza alirsiniz insallahBiz geldik
Şükür kuzum iyiymiş. Kendi doktorumuzda kız olduğunu tescilledi. 1 hafta önden gitmeye devam ediyormuş 129gr 12cm olmuşuz. Kanama alanlarımda baya azalmış rapor vermeyecekti ama ben istedim 1 ay daha verdi. Rabbim cümlemize hayırlısıyla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin.
Teşekkür ederim canım şükür iyi şimdilik rabbim sorunsuz kucağımada almayı nasip eder inş.Gozun aydın cnm senin adına çok sevindim.minnaginda saglikliymis gelişiminde güzel maşallah.
İnşallah canım inşallahmasallah suphanallah sağlıkla kucaginiza alirsiniz insallah
tebrik ederim sağlıkla kucağıniza almayi nasip etsin rabbim insallahMerhabalar hamişler
Bugün kontrole gittim erkek olduğu kesinleştisağlıklı olması yeterli. 240gr 18 cm Herşey yolunda çok şükür
Biz geldik
Merhabalar hamişler
Bugün kontrole gittim erkek olduğu kesinleştisağlıklı olması yeterli. 240gr 18 cm Herşey yolunda çok şükür
Maşallh canımMerhabalar hamişler
Desene işe ara verip dinlenme moduna geçen soluğu burda alıyo
Vay ben böyle iş yapmazdım canın çekti benim yüzümden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?