• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Tünaydın herkese, bende gittim endokrıne kan verdim haftaya çıkacak sonuçlarım ama bugün 2 tanesi cıkar, eğer değerlerim normalse doğuma kadar bi daha gitmiycem endokrıne 35 gün sonra sezeryan olursam tabi ,bebeğin 40 ı çıktıktan sonra gelirsin dedi, dua edin banada arkadaşalar değerlerim güzel çıksın sorunsuz giriyim sezeryana
Canım endokrıne tsh için mi gittin ?
Başka hangi değerlere baktırdın.
İnşallah sorunsuz güzel çıkar tüm değerlerin :dua:
Bende cuma günü dahiliyeye tsh için gittim.
2 gün 0.75lik 5gün 0.50lik kullanıyordum.
Değerim düşmüş,bebek büyüdüğü için 3 günü 0.75e 4günü 0.50ye çıkardı.
Doğuma kadar bu şekilde kullan,doğumdan sonra 0.25e geç dedi.
Doğumdan 1 ay sonra gel tekrar görüşürüz dedi :)

Sağol kuzum tahmin ettim biraz ama hatırlayamadım ne olduğunu.
Genelde görüyoruz bazı doktorlar erken alıyor sebep olmasa da. Halbuki ne kadar kalsa o kadar iyi diye merak ettim☺
Zaten 37den öncesi prematüre sayılıyor gözüme erken geliyor o yüzden 37. Hafta :)
Yok canım bu arkadaşımızın durumu farklı
Tam net değilim kuzu karıştırıyorda olabilirim.
Doğuma yakın bir kaybı olmuş kuzum arkadaşın o yüzden 37.de alınıyor
Benim doktorum da bitirdiğim haftayı sayıyor canım bende 36 a girdim ama 35. Hafta kontrolüne gideceğim bu gün
Benim doktor girdiğim haftayı söylüyor
Cuma 35+0dım 35 haftalık diyor :)
Hayırlı güzel haberlerle gelirsin inşallah canım habersiz bırakma bizi ❤

H Heart of Gold o zaman sutyenli atlet ve normal emzirme sütyeni bende yanıma alayım canım. Benim sezeryanlı olacak büyük ihtimalle. Gecelik almadım henüz, alsam iyi olacak galiba, daha hastaneden de birşey istemediler. Son kontrolde söylerler sanırım. Depend'in de büyük boyunu aldım bir paket. Başka da aklıma birşey gelmiyor ki..

Kizlar temizlige basladiniz mi.sizce ne zaman yapilmali temizlik.benim 7 haftam var erken mi acaba
Benim yetişmedi bile hala uğraşıyorum, keşke erken başlasaymışım.. :( Halı, dolap, perde temizliği, boya badana gibi işlerin varsa bu haftalarda her ihtimale karşı hallet canım. Çünkü insan biranda ağırlaşıyor ve çok çabuk geçiyor vakit, birde olur ya bebiş erkenden gelir filan. Geri kalan sil süpür için acele etme. Onlar zaten hemen biter, son haftalara doğru yavaş yavaş yaparsın.

A April wind Sağlık ocağından bir kitapçık vermişlerdi, orada bezi hemen açmayın bekleyin, kapatırken de pipiyi elle aşağı yatırın yazıyor ama. :KK70:Ne pipiymiş valla. Daha doğmadan dert oldu.

Cnm bende zehirli guatır var TSH,serbest t3,serbest t4 ,ve antikorlarıma bakılıyo, benim ilk çıktığında tshım 0.01 di t3 ve t4 yüksekti 3 ay ilaç kullandım gebeliğin etkisiylede değerlerim normalleşti, benim sezeryana girebilmem için t3 ve t4 değerlerimin normal olması gerekiyo ,TSH düşükte olsa girebilirsin sezeryana dedi doktorum, eğer düşük çıkarsa tshım ona göre rapor yazacak girebilir diye, normal çıkarsa yazmama gerek yok dedi,

Cnm bende zehirli guatır var TSH,serbest t3,serbest t4 ,ve antikorlarıma bakılıyo, benim ilk çıktığında tshım 0.01 di t3 ve t4 yüksekti 3 ay ilaç kullandım gebeliğin etkisiylede değerlerim normalleşti, benim sezeryana girebilmem için t3 ve t4 değerlerimin normal olması gerekiyo ,TSH düşükte olsa girebilirsin sezeryana dedi doktorum, eğer düşük çıkarsa tshım ona göre rapor yazacak girebilir diye, normal çıkarsa yazmama gerek yok dedi,
Yazmayı unutmuşum benim hastalığım kalıcı o yüzden antikorlarına bakılıyo onlarda yüksekti ama düşüşe geçti, sol tarafımda da 3 mm bi nodül var,ve bu hastalığımın bebeğe geçme tehlikesi var,

Cnm benim sürekli var altımda ağrı, aylardan beri. Ağrılardan ben bağırıyorum.
Ama doktorum önemsemiyor. Normal diyor.

nasıl önemsemez ki; hadi bizim şimdi başladı artık az kaldı diye. senin ki başlardan beri böyleymiş. nasıl doktorlar anlamıyorum? sözde, öncelik hep annenin sağlığı derler.

Bugun kontrolum vardı. Gittim asistan bir doktor iki tane hastası kaldı sırada umursamadan sezeryana gitti, öğleden sonraya kaldın dediler, iptal ettirdim kaydımı döndüm eve. Nefret ediyorum devlet haatanelerinden.bir daha hastaneye dahi gitmek istemiyorum ya sinirlerim laçka oldu yemin ederim😢

canım niye iptal ettiriyorsun ki; 1-2 saat gezer gelirdin yakın yerleri. diyorum ya devlette herşey saatli, ben de sinir oluyorum. geçen prş ben de bekledim acil sezeryan çıkmış 1 saat rötarlı muayene oldum.

Kizlar temizlige basladiniz mi.sizce ne zaman yapilmali temizlik.benim 7 haftam var erken mi acaba

sanki biraz erken. ben haftaya h içi büyük temizlik yaptıracağım. yani tahminen 10 gün sonra. erken yaptırırsam da yine ev batar. bir anlamı kalmaz.

Tünaydın herkese, bende gittim endokrıne kan verdim haftaya çıkacak sonuçlarım ama bugün 2 tanesi cıkar, eğer değerlerim normalse doğuma kadar bi daha gitmiycem endokrıne 35 gün sonra sezeryan olursam tabi ,bebeğin 40 ı çıktıktan sonra gelirsin dedi, dua edin banada arkadaşalar değerlerim güzel çıksın sorunsuz giriyim sezeryana

canım bilmediğim için soruyorum...sezaryen öncesi herhangi bir tahlil yaptırılıyor mu?

Cnm bu benim endokrin tahlillerim, yukarda da yazdım zehirli guatırım var ,sezeryana girmeden öncede muhtemelen son haftalar kadın doğumcumuz bakar kan değerlerinize, önceki doğumlarımda yapıldımı hatırlamıyorum
nasıl önemsemez ki; hadi bizim şimdi başladı artık az kaldı diye. senin ki başlardan beri böyleymiş. nasıl doktorlar anlamıyorum? sözde, öncelik hep annenin sağlığı derler.

canım niye iptal ettiriyorsun ki; 1-2 saat gezer gelirdin yakın yerleri. diyorum ya devlette herşey saatli, ben de sinir oluyorum. geçen prş ben de bekledim acil sezeryan çıkmış 1 saat rötarlı muayene oldum.

sanki biraz erken. ben haftaya h içi büyük temizlik yaptıracağım. yani tahminen 10 gün sonra. erken yaptırırsam da yine ev batar. bir anlamı kalmaz.

canım bilmediğim için soruyorum...sezaryen öncesi herhangi bir tahlil yaptırılıyor mu?

Kızlar ya ben bu aralar kendimi hiç iyi hissetmiyorum :(

Sürekli uykum geliyor ve sürekli halsizim başım dönüyor

Özellikle kahvaltıdan sonra masadan kalkacak bile halim olmuyor, bir anda elim kolum dökülüyor :(
Yatağa zor atıyorum kendimi
Başım dönüyor gözüm kararıyor, uzun süre kendime gelemiyorum

Sizce bu üzerinde durulması gereken bir durum mu
Kontrolüm Cuma günü

Cnm bu benim endokrin tahlillerim, yukarda da yazdım zehirli guatırım var ,sezeryana girmeden öncede muhtemelen son haftalar kadın doğumcumuz bakar kan değerlerinize, önceki doğumlarımda yapıldımı hatırlamıyorum

evet canım okudum sonradan mesajı. senin durumun farklı imiş.

Kızlar ya ben bu aralar kendimi hiç iyi hissetmiyorum :KK43:

Özellikle kahvaltıdan sonra masadan kalkacak bile halim olmuyor, bir anda elim kolum dökülüyor :KK43:

Kontrolüm Cuma günü
Tansiyonun düşüyo olabilir cnm o an ölç ,bende sürekli oluyo böyle sanki ruhum çekiliyor, dün öyleyken ölçtüm 8_5 çıktı

Maşallah kuzuna kilosu da iyi bende salı günü gidecem bu sefer soracam kilosunu haftasıyla uyumlu diyor geliştiriyor sadece.bende kendi kendime 2500 u geçmiştir diyorum.sağlıklı olsunlar tam vaktinde dogsunlar yeter
Güzel haberler almışsın kuzum. Maşallah Bulut paşaya kilosu çok iyi 🧿🧿🧿😍
Maşallah canım kuzucuğa 💙
Daha önce makat geliş miydi,ne zaman dönmüş ?
Sen anladın mı döndüğünü
Maaşallah canım:nazar: güzel haberlerle gelmişsin
Teşekkür ederim kızlar :KK200:
Döndüğünü hiç anlamadım ben. 3 hafta öncesinde makat gelişliydi ve ileri kilodaydı.

melike222 melike222 kuzum kuzenin sezaryen tarihini kabul etti mi erken olacak biraz diye konuşuyorduk ya o_O
O günden sonra konuşmadık canım naptı hiç bilmiyorum ki o_O
Bugün sorcağın malum olmuş heralde rüyamda gördüm kuzenimi :)
Yazmayı unutmuşum benim hastalığım kalıcı o yüzden antikorlarına bakılıyo onlarda yüksekti ama düşüşe geçti, sol tarafımda da 3 mm bi nodül var,ve bu hastalığımın bebeğe geçme tehlikesi var,
Allah korusun canım inşallah bir sorun oluşmaz sağ salim girersin doğumuna.
Artık yediğimizden mi içtiğimizden mi nedir devamlı bir hastalık çıkıyor. Ya önceden bilinmediğinden bu kadar hastalık yoktu yada hastalıklar çoğaldı.
Rabbim cümle hastaya şifa versin.
Nodülün için biyopsi yapıldı mı

Bu arada ben de temizliği kafama takıyorum nasıl olacak diye havadansudan havadansudan
Benim yardım edecek kimsem de yok

Babam ilik kanseri, kemoterapi alıyor
Eğer onun tedavisinde bir aksilik olmazsa seçimden sonra annem gelecek inşallah
Ben de 38 haftalık oluyorum o zaman, geç mi olur bilmiyorum ama mecbur annemi beklicem

Annem geldiğinde kadın almayı düşünüyorum annem de başında durur

O zamana kadar da eşimle evde derleme toplama yerleştirme işlerini hallederiz diye düşündüm

O günden sonra konuşmadık canım naptı hiç bilmiyorum ki o_O
Bugün sorcağın malum olmuş heralde rüyamda gördüm kuzenimi :)

Allah korusun canım inşallah bir sorun oluşmaz sağ salim girersin doğumuna.
Artık yediğimizden mi içtiğimizden mi nedir devamlı bir hastalık çıkıyor. Ya önceden bilinmediğinden bu kadar hastalık yoktu yada hastalıklar çoğaldı.
Rabbim cümle hastaya şifa versin.
Nodülün için biyopsi yapıldı mı
Yok cnm biyopsi yapılmadı

Kızlar kontrolden çıktık.
2,400kg ve 44cm bir aşk böcüğü var içimde 😍🧿❤️
Baş aşağa pozisyonda. Şimdilik normal doğuma karar kıldık 🙏🏼

Veeeee artık yavaştan normal hayatıma dönebilirmişim 🥳🥳🤩🤩 rahim ağzı kısa haala ama kapalı o yüzden bundan sonra korkulacak birşey yokmuş 🤞🏼🍀🍀

Canim insallah saglikla alacagiz kucagimiza dua etmekten baska elimizden birsey gelmiyor. Benim doktorum 32 haftada birakti beni :KK43: Senin herseyin riskli, senin gibi bir hasta vardi ameliyatina ben girmedigim halde sezeryandan sonra apse oldu onbes gundur onla ugrasiyorum hastanede baska drlar ilgilenir seninle kusura bakma dedi. Dunyam basima yikildi. Baska bir hastaneye gittim Allahtan ordan bir dr buldum sanirim orda dogum yapacagim. Doktorun birakmasini da gectim o kadar agir ve kalp kirici konustu ki. Yuzume bakarak resmen ölebilirsin dedi. Hala aklimdan cikmiyor Allahim insallah sagikla atlatmayi nasip eder
Sen İstanbul'da olsaydın kanuni, Sadi konuk, Zeynep Kamil, Haseki hastaneleri kesinlikle asla bırakmazlardı biliyormusun.
Preeklapsiden doğuma giren kadının başında sayısız doktorla doğuma alıyorlar. Devlet deyip geçmeyeceksin gerekli hastada inan ki elinden geleni yapıyorlar.
Sen eğer İstanbul'da olsaydın ben seni alıp kanuni de çok iyi prof bı perinatoloji doktoru var ona götürecektim inan bana.
Ya işte benle devlet çok ilgileniyor ama doğumunun sezeryanla olması gerek tüpümün alınması gerek, devletle hiç bu konuyu konuşmadım. Eşim bu doktoru bulunca adamda bırakmadı, hatta bı ara bende tereddüt yaşadım beni bırakır mı diye.
Beni eğer bıraksaydi iki başka doktorum daha var onlara gidicektim biri prof biri operatör doktor ama çok iyi hekim ikiside, prof en az en az 10 bine doğumumu yapardı, operatör olan doktorda en az en az 7 bine yapardı.
Şu an ki doktorum bu fiyatlardan çok daha uyguna yapıyor. Her an iletişim içinde Allah razı olsun.
Hani bizim gibi riskli hastalarla ilgilenip ilgilenip sonra yok ben senle uğraşamam diyen hekim olmasın. Bunlar nasıl yemin ediyorlar.
Sen içini ferah tut cnm.
Hepimiz o gün sana dualarımızı göndereceğiz.
Rabbimiz sana yardım ettikten sonra doktor da kim.

Ah bu doktorlar ya en basit soruyu bile soramayacaksak😬
Yarın bi git bakalım kuzu duruma göre hareket edersin olmadı.
Benimde mesela hamilelikte göbek tüylerim biraz arttı dokunmak istemedim makinayla kısaltıyorum. Hiç olmadı yarın ki duruma göre sende kısaltma yaparsın. Bu da mantıklı canım

Kuzum bende de göbekte tüylenme oldu ya:110: doğumdan sonra dökülür mü acaba? Hiç dokunmadım ama ben aşağı kısma doğru belirgin tüyler var onlar önceden de vardı onları eldivenle alıyorum.
Bugun kontrolum vardı. Gittim asistan bir doktor iki tane hastası kaldı sırada umursamadan sezeryana gitti, öğleden sonraya kaldın dediler, iptal ettirdim kaydımı döndüm eve. Nefret ediyorum devlet haatanelerinden.bir daha hastaneye dahi gitmek istemiyorum ya sinirlerim laçka oldu yemin ederim😢

Canım keşke bahçede falan otursaydın maalesef olabiliyor öyle:63:

Temizlik?? o_O Canım ancak evi süpürüp siliyorum haftada 1 zaten yeni taşındık ev temiz halıları da yıkamaya yollamıştım temizler şuan keşke yine yapabilsem en azından kapıların silinmesi gerekir belki annem önden gelirse ona yaptırırım çünkü hiç dermanım yok

Bana da doğumdan önce gel bir de doğumdan sonra gel dedi canım çarşambaya randevu aldım ama doğumdan sonra ilaç içmeyi düşünmüyorum zaten normal referans aralığındaydı şimdi içersem gerçek değerimi göremem ki, en azından 1 2 ay ilaç içmem sonra gittiğimde de bakarım değerime diyorum kuzum

Kuzum inşallah güzel değerler gelir hiçbir sorun çıkmaz:KK200:
Kızlar ya ben bu aralar kendimi hiç iyi hissetmiyorum :KK43:

Özellikle kahvaltıdan sonra masadan kalkacak bile halim olmuyor, bir anda elim kolum dökülüyor :KK43:

Kontrolüm Cuma günü

Tansiyonun düşüyordur canım tansiyon aletin yoktu değil mi? O çok işe yarıyor bende kötü olduğumda ölçüyorum hep düşmüş oluyor

Back
X