• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Kızlar ben gözlük kullanıyorum,uzağı bulanık görüyorum.
Son zamanlarda arada sırada gözlüklede net görmediğimi fark ettim.
Dün 2 defa oturduğum yerden gözümün önüne metal cisimler,cam parçası gibi cisimcikler geldi.
O esnada başım dönmedi.
Başına hiç böyle bir durum gelen var mı ?
Hamilelikle mi alakalı yoksa göz numaram mı büyüdü ki o_O

Kızlar ya ben bu aralar kendimi hiç iyi hissetmiyorum :KK43:

Sürekli uykum geliyor ve sürekli halsizim başım dönüyor

Özellikle kahvaltıdan sonra masadan kalkacak bile halim olmuyor, bir anda elim kolum dökülüyor :KK43:
Yatağa zor atıyorum kendimi
Başım dönüyor gözüm kararıyor, uzun süre kendime gelemiyorum

Sizce bu üzerinde durulması gereken bir durum mu
Kontrolüm Cuma günü
Uykusuzluk halsizlik baş dönmesi tansiyondanda olabilir canım.
Kanında düşmüş olabilir en son kaçtı baktırdın mı yakın zamanda.
Şeker düşüklüğüde sebep olur bu durumlara

Kızlar kontrolden çıktık.
2,400kg ve 44cm bir aşk böcüğü var içimde 😍🧿
Baş aşağa pozisyonda. Şimdilik normal doğuma karar kıldık 🙏🏼

Veeeee artık yavaştan normal hayatıma dönebilirmişim 🥳🥳🤩🤩 rahim ağzı kısa haala ama kapalı o yüzden bundan sonra korkulacak birşey yokmuş 🤞🏼🍀🍀
Hadi gözün aydın canım🍭

Tansiyonun düşüyo olabilir cnm o an ölç ,bende sürekli oluyo böyle sanki ruhum çekiliyor, dün öyleyken ölçtüm 8_5 çıktı

Tansiyon aleti yok evde canım
Şimdiye kadar da almak aklımıza gelmedi hiç

Sinir oluyorum böyle olduğu zaman :(
Enerjik olup işlerimi halletmek istiyorum ya da en azından uyuşuk şekilde yatmak değil de keyifli yatıp kitap okumak istiyorum
Ama ben ceset gibi yatıyorum böyle halsizlik geldiğinde :(

Veeeee artık yavaştan normal hayatıma dönebilirmişim 🥳🥳🤩🤩 rahim ağzı kısa haala ama kapalı o yüzden bundan sonra korkulacak birşey yokmuş 🤞🏼🍀🍀

Maaşallah canım:nazar::nazar::nazar: gözün aydın güzel haberlerle gelmişsin
Sen İstanbul'da olsaydın kanuni, Sadi konuk, Zeynep Kamil, Haseki hastaneleri kesinlikle asla bırakmazlardı biliyormusun.
Preeklapsiden doğuma giren kadının başında sayısız doktorla doğuma alıyorlar. Devlet deyip geçmeyeceksin gerekli hastada inan ki elinden geleni yapıyorlar.
Sen eğer İstanbul'da olsaydın ben seni alıp kanuni de çok iyi prof bı perinatoloji doktoru var ona götürecektim inan bana.
Ya işte benle devlet çok ilgileniyor ama doğumunun sezeryanla olması gerek tüpümün alınması gerek, devletle hiç bu konuyu konuşmadım. Eşim bu doktoru bulunca adamda bırakmadı, hatta bı ara bende tereddüt yaşadım beni bırakır mı diye.
Beni eğer bıraksaydi iki başka doktorum daha var onlara gidicektim biri prof biri operatör doktor ama çok iyi hekim ikiside, prof en az en az 10 bine doğumumu yapardı, operatör olan doktorda en az en az 7 bine yapardı.
Şu an ki doktorum bu fiyatlardan çok daha uyguna yapıyor. Her an iletişim içinde Allah razı olsun.
Hani bizim gibi riskli hastalarla ilgilenip ilgilenip sonra yok ben senle uğraşamam diyen hekim olmasın. Bunlar nasıl yemin ediyorlar.
Sen içini ferah tut cnm.
Hepimiz o gün sana dualarımızı göndereceğiz.
Rabbimiz sana yardım ettikten sonra doktor da kim.

Canım kanunideki perinatoloğun adı ne? Olur ya lazım olur bi kenara not edeyim.

nasıl önemsemez ki; hadi bizim şimdi başladı artık az kaldı diye. senin ki başlardan beri böyleymiş. nasıl doktorlar anlamıyorum? sözde, öncelik hep annenin sağlığı derler
canim ilgileniyorlar, o konu da sorun yok.
Benim galiba çatım da dar, benim çatı kemiklerimin açılırken çat diye ses çıkıyordu ilk duyduğumda şok oldum.
Bu olağan durum senin sağlığını bebeğim sağlığını etkileyen durum değil dedi.
Bide annemde benim gibiymiş.
Sanırım genetik birazda, ya ben yürümeyiyorum bı gör dizi çekimi vardı hastanede ara vermişler cumartesi kapının onundeydi bütün çalışanlar, annemle hastaneye giricez ben oraya kadar bile yürüyemiyorum yardıma geldiler :):):):)
Bazı gebeler var ay ne güzel maaşallah vallahi hiç zorlanmıyorlar.

Uykusuzluk halsizlik baş dönmesi tansiyondanda olabilir canım.
Kanında düşmüş olabilir en son kaçtı baktırdın mı yakın zamanda.
Şeker düşüklüğüde sebep olur bu durumlara

En son geçen hafta baktırmıştım canım düşüktü ama doktor bişey demedi
9 10 falan çıkıyor

Bir de fark ettim özellikle gece iyi uyuyamadığım zamanlarda gündüz çok fena oluyorum
Bu gece de çok kötü geçti
Doğru düzgün uyuyamadım midem bulandı kustum sabaha karşı
Azıcık uyumuşum namaza kalktım sonra zaten uykuya dalmak yine zor oldu
Bölük börçük uyudum yani

Bugun kontrolum vardı. Gittim asistan bir doktor iki tane hastası kaldı sırada umursamadan sezeryana gitti, öğleden sonraya kaldın dediler, iptal ettirdim kaydımı döndüm eve. Nefret ediyorum devlet haatanelerinden.bir daha hastaneye dahi gitmek istemiyorum ya sinirlerim laçka oldu yemin ederim😢

Neden iptal ettin randevunu ? Ben gecen hafta tip fkl tek basima gitmistim doktor ciktigindan ogleden sonraya kaldi. Bende oglen hastanenin bahcesinde yemek yedim sonra tekrar gittim baya sira bekledikten sonra beni aldi. Toplam uc saate yakin beklemisimdir. Keske hemen gitmeseydin bir yemek fln yerdin olmadi bisiler icerdin o sirada da.

Kızlar yaa :işsiz:
Kızımın doğumunda sadece 1 kerecik giydiğim lohusa pijama takımım vardı. 3 yıldır gardrop bekliyor tabi.
Dün elime aldım dantelleri sapsarı olmuş :mad:
Ne yaptıysam çıkaramadım. Var mı önerisi olan ?

Gözün aydın canım çok sevindim senin adına :KK9:

Kuzum maşallah sübhanallah çok güzel haberlerle gelmişsiniz :nazar:💙
Hedeflerimizi yavaş yavaş Allahın izniyle tamamlamak nasip oldu çok şükür bugünümüze.
İnşallah sağ salim sağlıkla evlatlarımızıda kucağımıza aldığımız günleri görürüz :anne:
Kuzum bende de göbekte tüylenme oldu ya:110: doğumdan sonra dökülür mü acaba? Hiç dokunmadım ama ben aşağı kısma doğru belirgin tüyler var onlar önceden de vardı onları eldivenle alıyorum.

Canım keşke bahçede falan otursaydın maalesef olabiliyor öyle:63:

Temizlik?? o_O Canım ancak evi süpürüp siliyorum haftada 1 zaten yeni taşındık ev temiz halıları da yıkamaya yollamıştım temizler şuan keşke yine yapabilsem en azından kapıların silinmesi gerekir belki annem önden gelirse ona yaptırırım çünkü hiç dermanım yok

Bana da doğumdan önce gel bir de doğumdan sonra gel dedi canım çarşambaya randevu aldım ama doğumdan sonra ilaç içmeyi düşünmüyorum zaten normal referans aralığındaydı şimdi içersem gerçek değerimi göremem ki, en azından 1 2 ay ilaç içmem sonra gittiğimde de bakarım değerime diyorum kuzum

Kuzum inşallah güzel değerler gelir hiçbir sorun çıkmaz:KK200:

Tansiyonun düşüyordur canım tansiyon aletin yoktu değil mi? O çok işe yarıyor bende kötü olduğumda ölçüyorum hep düşmüş oluyor
Canım bu kararı son kontrolünden sonra ver bence.
Değerin çok çok düşmüş yerindeyse kullanma ama doktorun kullan derse kullanmanı tavsiye ederim.
Anneden geçen süt antikorları bebeğin değerlerinide etkiliyor,yenidoğana ilk etapta bakılan değerlerden bir taneside tsh

canim ilgileniyorlar, o konu da sorun yok.
Benim galiba çatım da dar, benim çatı kemiklerimin açılırken çat diye ses çıkıyordu ilk duyduğumda şok oldum.
Bu olağan durum senin sağlığını bebeğim sağlığını etkileyen durum değil dedi.
Bide annemde benim gibiymiş.
Sanırım genetik birazda, ya ben yürümeyiyorum bı gör dizi çekimi vardı hastanede ara vermişler cumartesi kapının onundeydi bütün çalışanlar, annemle hastaneye giricez ben oraya kadar bile yürüyemiyorum yardıma geldiler :):):):)
Bazı gebeler var ay ne güzel maaşallah vallahi hiç zorlanmıyorlar.

O konuda sana katılıyorum genetik yapı çok önemli. kızlar annelere çekiyor her konuda. adet görme bile aynı süre benim annem ve kızkardeşimle.

annem işte ikiz doğurmuş normal doğum
kızkardeşim 2 doğum yaptı ikisi de normal doğum. hele ikincisi çok hızlıydı suyu geldi sancı derken 3 saatte oldu bitti, akşamına da taburcu olmuştu.
benim de ilki normal. İnşaAllah hayırlısı Allahtan bu da normal olur.

En son geçen hafta baktırmıştım canım düşüktü ama doktor bişey demedi
9 10 falan çıkıyor

Bir de fark ettim özellikle gece iyi uyuyamadığım zamanlarda gündüz çok fena oluyorum
Bu gece de çok kötü geçti
Doğru düzgün uyuyamadım midem bulandı kustum sabaha karşı
Azıcık uyumuşum namaza kalktım sonra zaten uykuya dalmak yine zor oldu
Bölük börçük uyudum yani
Kan ilacı kullanıyormusun peki
İlaca rağmen mi düşük.
Tarif ettiğin uykusuzluk uykuyu alamamada bunların en büyüp sebebi canım.
Şimdi duş alıp rahat bir uyku çeksen kuş gibi hafiflediğini fark edersin 😊
Kızlar yaa :işsiz:
Kızımın doğumunda sadece 1 kerecik giydiğim lohusa pijama takımım vardı. 3 yıldır gardrop bekliyor tabi.
Dün elime aldım dantelleri sapsarı olmuş :mad:
Ne yaptıysam çıkaramadım. Var mı önerisi olan ?
Hangi renk canım beyazsa bas aceye :KK53:

oh ne güzel gözünaydın canım güzel haberlerle gelmişsin.
şimdi tadını çıkarabilirsin son haftaların. :KK49:

Dün 2 defa oturduğum yerden gözümün önüne metal cisimler,cam parçası gibi cisimcikler geldi.
O esnada başım dönmedi.

canım ben de yıllarınnnnn gözlüklüsüyüm. bu dediğin yükselme gibi geldi bana. baş dönmesi değil de, baş ağrısı oluyor mu peki. ya da bakarken zorlanma, gözlerini kısıp bakmak için zorluyor musun

Maşalalh kuzum🧿
Güzel haberlerle gelmişsin sevindim💙
Kuzum bende de göbekte tüylenme oldu ya:110: doğumdan sonra dökülür mü acaba? Hiç dokunmadım ama ben aşağı kısma doğru belirgin tüyler var onlar önceden de vardı onları eldivenle alıyorum.

Canım keşke bahçede falan otursaydın maalesef olabiliyor öyle:63:

Temizlik?? o_O Canım ancak evi süpürüp siliyorum haftada 1 zaten yeni taşındık ev temiz halıları da yıkamaya yollamıştım temizler şuan keşke yine yapabilsem en azından kapıların silinmesi gerekir belki annem önden gelirse ona yaptırırım çünkü hiç dermanım yok

Bana da doğumdan önce gel bir de doğumdan sonra gel dedi canım çarşambaya randevu aldım ama doğumdan sonra ilaç içmeyi düşünmüyorum zaten normal referans aralığındaydı şimdi içersem gerçek değerimi göremem ki, en azından 1 2 ay ilaç içmem sonra gittiğimde de bakarım değerime diyorum kuzum

Kuzum inşallah güzel değerler gelir hiçbir sorun çıkmaz:KK200:

Tansiyonun düşüyordur canım tansiyon aletin yoktu değil mi? O çok işe yarıyor bende kötü olduğumda ölçüyorum hep düşmüş oluyor
Kuzu bazılarında dökülüyormuş benim önceden de vardı artmış biraz yada koyulaşmış sanırım.
Benim beklentim yok napalım dökülmezse de kociş kıllı sevsin azıcık 😂😂
O esnada başım dönmedi.
Kuzum hamilelikten olabilir.
Nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama okumuştum gözleri de etkileyebildiğini.
Yinede doktora sor bakalım bi sebebe bağlı olabiliyor muymuş diye💛

Kan ilacı kullanıyormusun peki
İlaca rağmen mi düşük.
Tarif ettiğin uykusuzluk uykuyu alamamada bunların en büyüp sebebi canım.
Şimdi duş alıp rahat bir uyku çeksen kuş gibi hafiflediğini fark edersin 😊

Hangi renk canım beyazsa bas aceye :KK53:

Evet canım ilaca rağmen düşük
Doktor da çok ilginç hep normal diyor ve şimdiye kadar benden hiç tahlil istemedi
Hep ben kendim endokrinde dahiliyede falan tahlil yaptırıp doktora götürdüm

İlk kez geçen hafta konuştu, kanını toplamaya çalış Doğumda sıkıntı yaşama dedi
Bir de benim kız on gün kadar geri çıktı ya
Kansızlıktan olabilir dedi
Bu kadar
Ne desem her şeye normal diyor, gebelikte olur öyle diyor

Mesela özellikle geceleri bacaklarımın ağrısından uyuyamıyorum
Huzursuz bacak sendromu gibi, sürekli atıyor ve hareket ettirme ihtiyacı duyuyorum
Normal diyor

O konuda sana katılıyorum genetik yapı çok önemli. kızlar annelere çekiyor her konuda. adet görme bile aynı süre benim annem ve kızkardeşimle.

annem işte ikiz doğurmuş normal doğum
kızkardeşim 2 doğum yaptı ikisi de normal doğum. hele ikincisi çok hızlıydı suyu geldi sancı derken 3 saatte oldu bitti, akşamına da taburcu olmuştu.
benim de ilki normal. İnşaAllah hayırlısı Allahtan bu da normal olur.
Dogumun kolaylıkla olsun cnm benim.
Herşey çok rahat olacak bence.

Back
X