• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
İlk doktorunun yaptığı da hiç etik değil baştan biliyordu madem sorumluluk almayacaktı keşke en baştan söyleseydi🤬🤬
Para para para ah beddua edicem de etmiyorum gözleri kör olmayasıcalar. Az bi vicdan sahibi olsalar keşke.
Sana yazıyor gibi oldum ama ortaya bi sitem edesim geldi. 😬

Bende anlamadim gercekten. Tip fakultesine gittim birde. En az iki hafta en fazla bir ay beklemek lazimmis eger hic kg almazsa sezeryana aliyorlarmis. Previa yuzunden 35-36 da dogum yapariz demislerdi haftaya 35 olacagim ama hic dogumdan bahsetmedi. Bire bir takip etmediginden, riskli gebelik dr oldugundan oturup durum hakkinda da cok konusmuyor. Haftaya da Allah korusun gr bile almamis olurda naparlar bilmiyorum. Ciger ignesimlni sordum dogumdan birgun once vurulsa yeter dedi. Kanamam oluyor dedim cok olmadigi surece previada kanama olmasi normal dedi. Aglamaktan basim agriyor kimse benimle ilgilenmiyor :KK43: Sirf suyu iyi diye sanirim bekletiyor belki kilo alir diye. İnan hicbirsey anlamadim of of
Ay cok uzuldum.bir atlatsanda kurtulsan.acaba kan akisi iyi ondan mi bekliyorlar.almanizi istiyorum diye sen mi teklif etsen.anlamdim bu isi

Güzel soru 😂 Ama belli bir zamanı vardır büyük ihtimalle atıyorum 3-6 gün arası gibi.
Onu arayıp öğrenmek lazım🤔
Birde bizim asm hergün alıyor 11e kadar galiba.
Günleri varsa bile farkedeceğini sanmam yine alırlar bence bana öyle geliyor 🤔
Beyin yakan sorular hep senden mi gelcek 😆
Perşembe benim izlenim var detaylıca öğrenip haber ederim :)
Canim surdan da anlarsin hıçkırınca hep alt tarafimda hissediyorum benimki hala dogum pozisyonunda.kafada buyuk olunca altta rahat etmistir:KK53:sen nerde hissediyorsun
Canım çok tuhaftırki çocuk makat geliş ama bende altta hissediyorum,sırtının olduğu yerde hissediyorum o_O
TEŞEKKÜRLER CANIM. kızlar bi de devletin karşılamadığı özel aşılar var. mesela rota virüs gibi. tabii o zamanlar gelsin yine konuşuruz. yaptırmak şart değil isteğe bağlı.

ee o zaman benim oğlan tekrar döndü mü ki? 2-3 gündür acayip hareketli zaten. perşembe kontrolüm var çok merak ediyorum umarım döner.

çok güzel canım...ben de hacı şeriften fil modelli verecektim. eşim annem kardeşim dedi ki; ne gerek war. ambalajı çöpe gidecek diye ekstradan 40 50 tl veriyorsun dediler. öyle olunca ben de hafta sonu normal madlen yaptırdım 1 kutu. aslında çok heveslenmiştim ama sağlık olsun.

evet canım 2 kez alınıyor. uzun zaman oldu sebebini hatırlamıyorum. ama sorarım gidince.
Sağol canım 2 kez alınıyormuş arkadaş açıklamış. Öğrenmiş olduk :)
Fenilketonuri yani dediğiniz gibi topuk kanı her bebekte iki kez alınır ilk 24 saatte 1 sonraki hafta içinde ikinci alınır. Bu bebek hastanede 24 saat kaldığı için hastaneden taburcu olmadan önce hastane alır taburcu olunca da asm alır ikinciyi. Birbirini desteklemesi için kontrol amaçlı yapılır devlet takibinde gerekli bir durum eğer bir sorun çıkarsa ankara merkez lab. Arayıp aileyi bilgilendirir tekrar gerekirse kan tetkiki yapar sıkıntı yoksa arama yapmaz. Her arama da bebekte sıkıntı olduğu anlamına gelmez bazen kan alımında oluşan sıkıntı için ararlar tekrar kan verilir. Dağlık problemi varsa da devlet takibe alır gerekli görülen tahlil ve tedavi için tam teşekküllü bir hastaneye yönlendirir. Şimdiden bunları düşünmeye gerek yok şeker anneler. 2 sene yenidoğan yoğun bakımda çalıştım 500gr doğan bebek bile gördüm. 1kg altı bebeklerde kalp ameliyatı olanları bile gördüm. Hidrosefali bir bebeği taburcu ettik 1 sene sonra geldiğinde yüzündeki o gülümsemeyi hala unutamam anne o kadar büyük bir sevgiyle bakmış ki o hasta bebek inanılmaz iyi görünüyordu. Erken doğan zamanında doğan hiç farketmiyor eğer hastalık olacaksa son anda bile neler neler oluyor. Güzel düşünüp güzel beklemek lazım. Bide tam anlamıyla teslim olmak bide. Bazı durumların önüne geçilmiyor çünkü...
Peki bu topuk kanından tam olarak nelere bakılıyor

Kızlar ben ancak geldim kayinvalimdedeyim..Dr geç aldı 5 e geliyordu bebek iyi çok şükür kilosu 3 e yaklaşmış dedi bende bird aha sordum kaç kilo diye 2950 dedi plesanta aynı devam ediyor ve fazla bekletmeden alalım dedi pazartesi ye gün verdi kabul etmedik kayinpederim ameliyat olacak Martin 25 olsun dedi 37+1 oluyorum.yarın da anesteciyle görüşecem aksama ancak çıkarım ve dr açılmadan belli olmuyor demi dedim rahime yapisikmi alacakmis siniz dedim suan öyle gözüküyor dedi seninki tam kapatmis rahim alınır dedi..asistan a döndü kanama nin hiç olmayışı daha kötü dedi demekki rahime yapişmiş dedi azda olsa kan gelse o iyi dedi yani kızlar kanama olması iyiymiş ama benim hiç olmadı o yüzden rahim gider dedi.Rabbim yardım etsin çok korkuyorum dr da şöyledim çok korkuyorum diye sen niye korkuyorsun biz korkarım dedi
Riskli ameliyatın sonuçta dedi.baş asagida donmus.gurubun 2 annesi ben olacam galiba.😢
Kuzum herşey yolunda gider inşallah ya
Ben artık üzülüyorum keşke hiçbirimiz hiçbir sorun yaşamasaydık doya doya hamilelik yaşayamadık keyfini süremedik ona üzülüyorum.
Hadi bakalım yine 37. Hafta iyi olmuş doktor kabul ettiyse kuzum benim. Umarım gerek kalmaz rahimi almaya vs doktorda haklı duruma göre hareket edecek şuan en kötüsünü söylemek zorunda.. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallahhh 🙏

Bugün kontrole götürdüm oglusumu :) 4 günde evdeki bakımla 200 Gr almış teyzeleri.

Doktor sen daha iyi bakmışsın aynen böyle devam dedi. Erken doğduğu için testisler torbaya inmemis henüz , ama sorun değil kendiliğinden inecek dedi.

Aslında yenidogan yoğun bakım da ki hemşire evolvia mamayı önermişti onu aldık ama midesini bulandırdı . Sonra arkadaşıma danıstim o da ebe , Aptamil premature bebek mamasi al hem daha hızlı kilo aldırır hemde tadı daha güzel evolvia içinde balık yağı var kokusu kötü gelir dedi. Bende Aptamil almıştım , doktor da Aptamil daha iyi 3 kilo olana kadar premature mamaya devam dedi.

Tek dikkat etmemiz gereken şey enfeksiyon , birkaç ay evden çıkmak eve kalabalık misafir kabul etmek yok dedi doktor. Zaten gebeliği de evde geçirdim artık aynı düzene devam
Ay masallah cok iyi kilo almis.aman kimseyi almayin eve yakin akrabaya bile dikkat edin.mamayi hep verecek misin

Kızlar ben ancak geldim kayinvalimdedeyim..Dr geç aldı 5 e geliyordu bebek iyi çok şükür kilosu 3 e yaklaşmış dedi bende bird aha sordum kaç kilo diye 2950 dedi plesanta aynı devam ediyor ve fazla bekletmeden alalım dedi pazartesi ye gün verdi kabul etmedik kayinpederim ameliyat olacak Martin 25 olsun dedi 37+1 oluyorum.yarın da anesteciyle görüşecem aksama ancak çıkarım ve dr açılmadan belli olmuyor demi dedim rahime yapisikmi alacakmis siniz dedim suan öyle gözüküyor dedi seninki tam kapatmis rahim alınır dedi..asistan a döndü kanama nin hiç olmayışı daha kötü dedi demekki rahime yapişmiş dedi azda olsa kan gelse o iyi dedi yani kızlar kanama olması iyiymiş ama benim hiç olmadı o yüzden rahim gider dedi.Rabbim yardım etsin çok korkuyorum dr da şöyledim çok korkuyorum diye sen niye korkuyorsun biz korkarım dedi
Riskli ameliyatın sonuçta dedi.baş asagida donmus.gurubun 2 annesi ben olacam galiba.😢

Canim ben bu doktorlari inan hic anlamiyorum. Birinin dedigi oburunu tutmuyor. Ben iki dr a sordum ikisi de kanama olmasi bizim icin istenmeyen bir durum bir pedi dolduracak kadar olursa mutlaka gel dediler ve kanamam old halde bana hicbiri bu guzel birsey demedi hepsi rahim alinma ihtimalinden bahsetti :( Hatta kanama old zaman durmama ihtimali bile varken senin dr nasil buna iyi gozuyle bakti anlamadim. Doktorun bence kotu senaryolari sana bir bir siralamis. İnanma derim o adama. Tibben previada kanama olmasi basli basina bir risk cunku. Ben cok arastirdim ve iki uc ayri perinatloji dr sordum. Bugunku dr da perinatoloji dr ydu oda ayni seyi dedi. Lekelenmem var dedim sikinti o zaman, cogalirsa hemen vakit kaybetmeden gel dedi.

Ama ne guzel bak bebegin kocaman olmus kilosu da cok guzel sevinmelisin. Artik dogumu yapsalar bile sorun olmaz Allahin izniyle insallah. Bana previali biri olarak sorarsan eger cok bekletmeden aldir ne kadar cok beklerse o kadar yapisiyor cunku. Previalari da zaten 36-37 de aliyorlar 38 i goren cok az. Kimse risk almamak icin bekletmiyor canim

Kizceler ben de kontrolden geldim. Her sey yolunda cok sukur. 2490 olmus Çınar beyler.. risk görmediği için cinsel ilişki ve egzersizleri arttırabilirsiniz dedi. Ama bizim ki bunu duyunca sevinmedii :)) adam o kdr alıştı ki yapmamaya :KK48: hala korkuyor :skandal: ama artık bir yerden başlamak lazım sanırım :) o değil ben de korkuyorum sanırım ama bişi olmaz artık dimi. Doğumda kolaylaşır diye yapıcaz mecbur 🆒
Boyu da 47 cm olmuş... bu arada aşağı indiğini doktor da doğruladı. Elle muayene etti karnımı fln artık aşağı inmiş baya dedi. Ödemime baktı, kilo tansiyon her şey gayet güzel dedi. Bu arada son üç haftada kilo aldım gibi geliyordu ama 1 kilo almışım.. ve bunun zaten 600 kadari cinara gitmis doktorum pek memnun kaldi bu durumdan. Gecen sefer demedigini birakmamisti az kilo aldm diye simdi takdir etti.. kontrollu gitmisim de. Aslinda bence kendi yanlis olcmustu oglusumun kilosunu. Bosu bosuna vidi vidi etmisti :KK47:
Benden hbrler boyle kuzular...

Mini_mini Mini_mini canim ins sen de guze hbrlerle gelirsin. Haber vermeyi unutma 💙
Maşallah canım çok güzel haberlerle gelmişsin :nazar:
Çokta güzel kilo almışsın 😊
Kizlar doktordan geldik. Durum kotu :KK43: Bebegim bir haftada gr bile almamis. Olcumlerinin de hepsi uc hafta gerilemis. Kilosu da gecen haftayla ayni 1500 gr civari :KK43: Birde ustune kordonda risk olusmus vaza previadan ziyade baska sorunlarda cikmis. Napacagimi sasirdim artik plasentaya da uzulmuyorum bir haftada gr bile almamis :KK43: 34 haftalik bebek 1500 nasil olur anlamiyorum cok mutsuzum tek korkum da bebekte bir kusur olmasi yada bebegimi kaybetmek. İnt sunumlara baktim bebek olumleri cok oluyormus mafoldum Allahim insallah ona da bana fa ssglik verir ama inanin artik birsey yemek istemiyorum o kadar yedigim seyler nereye gitti hicbiri mi bebege gitmemis aklim almiyo :KK43: Cok uzgunum cok
Canım plesantada kireçlenme gibi birşey mi başlamış ?
Bebeği neden almadılar gelişimi durmuş çünkü

Bu sefer açıklama yapmış en azından.
Kilosu da çok iyi maşallah canım o zamana kadar biraz daha alır. Doktor kötü ihtimalleri söylemiş sana belki de hiç sorun olmayacak doğum sırasında. İnşallah bebişin de sende sağlıklı şekilde çıkarsınız doğumdan.

Maşallah canım çok güzel haberlerle gelmişsin :nazar:
Çokta güzel kilo almışsın 😊

Canım plesantada kireçlenme gibi birşey mi başlamış ?
Bebeği neden almadılar gelişimi durmuş çünkü

Canim iki hafta ust uste hic kilo almazsa oyle alacakmis. Simdi bir hafta oldu haftaya durumuna gore degerlendirecekmis. Yeni bir dr gectigim icin gelisiminin durup durmadigina iki haftalik kontrol sonrasi aldigi gra gore bakacakmis.

Kızlar kayınvalidem WhatsApp tan mesaj atmış bebeğin büyüyen karyolasına iğne oyasından nevresim takımı yapmış 😄
Vaay bee ne kaynanalar var görün kızlar hemide iğne oyası yapmış helal olsun :KK9:
Güle güle güzel günlerde kullanın canım ❤

Bugün kontrole götürdüm oglusumu :) 4 günde evdeki bakımla 200 Gr almış teyzeleri.

Doktor sen daha iyi bakmışsın aynen böyle devam dedi. Erken doğduğu için testisler torbaya inmemis henüz , ama sorun değil kendiliğinden inecek dedi.

Aslında yenidogan yoğun bakım da ki hemşire evolvia mamayı önermişti onu aldık ama midesini bulandırdı . Sonra arkadaşıma danıstim o da ebe , Aptamil premature bebek mamasi al hem daha hızlı kilo aldırır hemde tadı daha güzel evolvia içinde balık yağı var kokusu kötü gelir dedi. Bende Aptamil almıştım , doktor da Aptamil daha iyi 3 kilo olana kadar premature mamaya devam dedi.

Tek dikkat etmemiz gereken şey enfeksiyon , birkaç ay evden çıkmak eve kalabalık misafir kabul etmek yok dedi doktor. Zaten gebeliği de evde geçirdim artık aynı düzene devam
Maşallah canım Yusufumuza çok güzel kilo alıp büyüme yolunda 💙
Gelen giden şu dönemde olmasın canım en güzeli seni varlıklarıyla strese sokcaklarına oğluşunla bol bol vakit geçirin en güzeli :anne::KK200:

Kızlar çok sağolun...İnş kimse sorun Yaşamaz.şu yaramazları bi kucaklasak hayirliyla Totosu na Totosu na vuracam.artık rahim alinmasina da alıştım sadece sezeryan sonrası çok çekecem anam bir görseniz küçük küçük çocuklar asistan.. birde oyle havalilarki..kızlar rahim alınınca adet görünmüyor demi ama tüpleri bırakacam mwnepoza girmeyeceksin dedi..valla erkenden mwnepoz demek her hastalığın başı demek mis.Ayy şimdiden neler düşünüyorum.

@Mini_mini cnm bende internette okuduğum kadarıyla kanama olanların rahmi alınmamış genel.olarak sen bence içini daha da rahat tut.çok vaka okudum çünkü...Hakkımızda hayırlisi olsun cnm...

Ay masallah cok iyi kilo almis.aman kimseyi almayin eve yakin akrabaya bile dikkat edin.mamayi hep verecek misin
Evet canım mecburen veriyorum. Memeyi ememiyor . Emdiginde yorulup bırakıyor o zaman da doymuyor . 3-4 öğün pompayla süt sagip veriyorum geri kalanda mama .

Kızlar çok sağolun...İnş kimse sorun Yaşamaz.şu yaramazları bi kucaklasak hayirliyla Totosu na Totosu na vuracam.artık rahim alinmasina da alıştım sadece sezeryan sonrası çok çekecem anam bir görseniz küçük küçük çocuklar asistan.. birde oyle havalilarki..kızlar rahim alınınca adet görünmüyor demi ama tüpleri bırakacam mwnepoza girmeyeceksin dedi..valla erkenden mwnepoz demek her hastalığın başı demek mis.Ayy şimdiden neler düşünüyorum.

@Mini_mini cnm bende internette okuduğum kadarıyla kanama olanların rahmi alınmamış genel.olarak sen bence içini daha da rahat tut.çok vaka okudum çünkü...Hakkımızda hayırlisi olsun cnm...
Canım sen tam olarak kaç haftaliksin. Bas aşağı geliş mi dedi doktor. Bilgilerin bana benziyor. Bende bugün gittim kâğıtta baş geliş yazıyor. Bu doğum yakın mi demek?

Frambuazlı çay önerdiler bana canım seninki bundan mı ?

Maşallah canım ❤🧿

Çok güzelmiş canım 😍

Maşallah kuzum kilosu iyi gidiyor 🙏🏼🍀
Frambuazlı çay neymiş kız ilk defa duydum canım çekti :KK70:
İnsanın ilk defa duyduğu şey nasıl canını çektirir oda garip :rolleyes:

Maşallah canım Yusufumuza çok güzel kilo alıp büyüme yolunda 💙
Gelen giden şu dönemde olmasın canım en güzeli seni varlıklarıyla strese sokcaklarına oğluşunla bol bol vakit geçirin en güzeli :anne::KK200:
Pek laftan anlayan olmuyor şu ara yatılı misafirim bile oldu canım , odamdan çıkmadım esimde izinliydi zaten. Mutfağa girip pişirdiler hicbirseye karismadim. Geçmiş olsuna gelenlerde oldu , ben odamda emziriyorum dedim çıkmadım hiç. İnsanlarda anlayış yok gerçekten.
Doğum yapan kadına en az kırkı çıkana kadar kimse gitmemeli.

Canım sen tam olarak kaç haftaliksin. Bas aşağı geliş mi dedi doktor. Bilgilerin bana benziyor. Bende bugün gittim kâğıtta baş geliş yazıyor. Bu doğum yakın mi demek?
35+2 yim cnm bende plesanta previa var ondan erken alıyor dr kalsa 36+1 de alacaktı ama kayinpederim ameliyat olacak o yüzden 25 martta verdi 37+1 oluyorum.

My bayb My bayb ay kuzu sana yazıyor gibi oluyorum ikidir ama bir arkadaş daha sormuştu baş aşağı olma meselesini Doğum yakın mı gibisinden ortaya cevaplayayım Bebek ters olsa dahi Doğum başlayabilir baş aşağı durmasıyla alakası yok💛
Bebişin doğal olması gereken pozisyon baş aşağı, yerçekiminden dolayı ve fıtratı gereği. Doğum yakın anlamına gelmiyormuş ve bebişlerin büyük bir çoğunluğu 32 gibi baş aşağı pozisyonu almış olurmuş. Doğumda ise yani son haftada %3-4 oranında bebiş ters olurmuş sadece 😇

Back
X