• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Kızlar tek tek alıntı yapamadım kusura bakmayın
Hastanede de telefon pek iyi çekmiyor

Bugün benim şanssızlığım galiba
Hastane o kadar kalabalık ki her şeye çok hızlı baktılar
Allah kimseyi düşürmesin bu devlet hastanelerine

Kadın Doğumda benim doktorum ameliyatta olduğu için başka bir doktor baktı
Bu nst ye göre Doğum sancısı var diyemeyiz dedi
Ama yeni nst çekmediler
Hızlıca ultrasndan baktı
Ben 35 haftalığım ama hemşireye söylediği bütün değerler 34 33 32 haftaydı
Bebek küçük mü kalmış dedim yoo iyi dedi
Bulantımı kusmamı falan söyledim hiç yorum yapmadı

Ürolojide de tahlil verdim
Sonuçları aldıktan sonra muayene olcm

Malesef bazi devlet hastaneleri boyle
Size daha komigini anlatayim ben 33 haftamda tip fakultesine gittim. Normal poliklinikten sirami aldim neyse sira bana geldi. Ultrasona aldilar beni. Bir tane 25 en fazla 30 yaslarinda bir kiz bacak bacak ustune atmis, ama boyle odadakilerle nasil laubali kendini begenmis konusuyor. Ses tonu da boyle concon konusan kizlar olur ya oyleydi. Neyse bakti iki dk. Sonra kaldirdi beni. Eee dedim durum ne. Haftasiyla uyumlu cok guzel dedi. Uyumlu derken kg, olculeri kac dedim. Soylemedi makine olcmuyor dedi bende israr ettim sonra bana agiz ucuyla kg gayet iyi 1200 dedi. Sok oldum haftasiyla uyumlu dediginiz 1200 mu dedim ? Ki biliyorsunuz bpd,hc,fln,ac olculerine gore kg hesaplaniyor. Sonra plasentadan dolayi beni riskli gebelige gonderdiler. Orasi da bakti bu sefer olcumlerini bir ay geri cikardi. Birde ustune bebekte solunum sikintisi var diye yuksek riskli gebelige gonderdi. Oraya gittim vajinal bakti bebegin kilosunu 1500 e yakin, olcumlerini de uc hafta geri cikar
Benimde aklıma o geldi canım çünkü 2 kez detaylı yapıldı ve ne zamandır doktorumun kontrolu altıntayım previa olsa farkedilmez miydi ? ekrandan da gördüm bebeğin başı hizasında gibi :110: Doktorum sakin ama sordum ne yapmamam gerekir? Diye o da senlik bir şey yok canım normal istediğini çok biliyorum 38. Haftada karar verelim dedi🤔 bende tamam dedim. Yani 38 de sezeryan derse 39 da yani nisanın 1 i ile 5 i arası doğum olabilir😱😱

Canım bende baştan beri var ve bu sefer bende de yüksek çıkmış ama ben su içemiyorum fazla senin değerlerin kaç çıkmış? Bi kere kültür yaptırdım temiz çıktı hiç ilaç kullanmadım.

Canım inan bilmiyorum 35. Haftamda söyledi bunu ve önemsemedi biraz aşağıda görüyorum dedi bugunde 38. Haftanda karar verelim doğum şekline dedi çünkü benim normali çok istediğimi biliyor😒 acaba çatı mı yapıp karar verecek?

Hakkımızda hayırlısı olsun canım❤ Elimizden ne gelebilir ki?

Canim previada cati muayenesi yasak seninki sadece biraz asagidadir muhtemelen. Vajinal mi bakti ? Previa varsa oyle birseyden suphelenmis olsa mutlaka alttan da bakardi eger bakmadiysa korkma. Bebegij esini biraz asagida gormustur istedigi sekilde yukari cikmasini bekliyordur bence. İnsallah da oyledir.

Ay bak sen miniğe ya. Maşallah hareketli epey benimki de çok hareketli bir daha gidene kadar görecez bakalım 😂😂
Şaşırttı bizi :)) seninki sizi şaşırtmaz inşallah
Aynen cnm.
Cnm iyi doktorlar varda, özelde 750 TL ye bakıyorlardı, yılbaşından sonra sormadım ücretlerini mutlaka artmıştır. Testler zaten çok pahalı dolardan önce genetik dışında yapılan test 7/8 bin miş. Oda olmuştur 15 bin.
Ben devlette iyi doktor araştırıcam peritanaloji doktoru iyi genetik uzmanlığı olduğu için, bide Haseki ye gidicem. Testleri de devlet yapıyor bana.
Bu testleri devlet herkese zaten yapmıyor. Gerekli görüldüğü kişilere yapıyor.
Özele gitsem 20 bin gider. O parayı çocuğa harcarım hiç değilse evladıma harcadım derim.
Devlette çok iyi bakıyor bana.
He bide özele gitsem kalp damar cerrahine de mutlaka gönderir bide orda bı güzel yolarlar beni.
E devlet kalp damar cerrahinde de baktı bana geçen bacaklarim şişmişti ya venöz için doppler de yaptılar. Ücretsiz .
Düşünsene özele gitmişim beni yola yola donsuz eve dönmüşüm :):):):):)
Sağlık sektöründe gerçektende çok büyük paralar dönüyor. İstanbulda tercih edebileceğin seçenek olduğu için şanslısın canım. Bizim buralarda bildiğim kadarıyla ya 1yada 2 tane devlette perinatoloji uzmanı var. Onlarında hangisi kan pıhtılaşması üzerinde uzman hiç araştırmadım. Yada uzmanlığı var mı onuda bilmiyorum. Ama dediğin gibi araştırıp yolu koyulsam iyi olucak. Bu arada canım aklıma yeni geldi kullandığın b vitamininin adı ney. Onada devam ediyor musun yoksa bıraktın mı

Kizlar ben de green clean baby nin lavantabyagi ozlu sivi deterjanini aldim. Yikadim tabii leke vs olmadigi icin iyidir sudur budur diyemicem ama icerik anlaminda temiz ve uygun.bimden 26 ya almistim sanirim. Yumusatici almadim. Ama minoris cok oneriliyor. Bu bitince onu denemek istiyorum. Bu arada biberonlari temizlemek icin beyaz sirke ve karbonat kullanmayi planliyorum. Pompayi vs de hazirlicam. Baska onerebileceginiz bir sey var mi?
Yumuşatıcı önermiyorlar zaten kuzum ben de almadım. Biberonlar için deterjan almadım kaynatıp normal temizliklerini de dediğin gibi beyaz sirke ve karbonatla yaparım diye düşündüm

Tatlım benim plasenta da aynı seninki gibi aşağıda, marjinal previa diyorlar buna, kanalı kapatmıyor ama tam rahim agzinin yanında bitiyor plasentanin ucu. Bana da doktor normal yapabilirsin ama kanama çok.olabilir diyor.. sezeryan da olabilir normal de olabilir dedi, ilerleyen haftalarda karar verelim dedi aynı sana dediği gibi. Hayırlısı olsun hepimiz için diyorum

Aynı şeyleri demiş canım❤️ Biraz aşağıda görüyorum dedi sanırım gidişata göre karar verecek bebek de kanala inerse belki o yukarıda kalır inan bilemedim ki🙄 hakkımızda hayırlısı olsun kuzum❤️
Malesef bazi devlet hastaneleri boyle
Size daha komigini anlatayim ben 33 haftamda tip fakultesine gittim. Normal poliklinikten sirami aldim neyse sira bana geldi. Ultrasona aldilar beni. Bir tane 25 en fazla 30 yaslarinda bir kiz bacak bacak ustune atmis, ama boyle odadakilerle nasil laubali kendini begenmis konusuyor. Ses tonu da boyle concon konusan kizlar olur ya oyleydi. Neyse bakti iki dk. Sonra kaldirdi beni. Eee dedim durum ne. Haftasiyla uyumlu cok guzel dedi. Uyumlu derken kg, olculeri kac dedim. Soylemedi makine olcmuyor dedi bende israr ettim sonra bana agiz ucuyla kg gayet iyi 1200 dedi. Sok oldum haftasiyla uyumlu dediginiz 1200 mu dedim ? Ki biliyorsunuz bpd,hc,fln,ac olculerine gore kg hesaplaniyor. Sonra plasentadan dolayi beni riskli gebelige gonderdiler. Orasi da bakti bu sefer olcumlerini bir ay geri cikardi. Birde ustune bebekte solunum sikintisi var diye yuksek riskli gebelige gonderdi. Oraya gittim vajinal bakti bebegin kilosunu 1500 e yakin, olcumlerini de uc hafta geri cikar

Canim previada cati muayenesi yasak seninki sadece biraz asagidadir muhtemelen. Vajinal mi bakti ? Previa varsa oyle birseyden suphelenmis olsa mutlaka alttan da bakardi eger bakmadiysa korkma. Bebegij esini biraz asagida gormustur istedigi sekilde yukari cikmasini bekliyordur bence. İnsallah da oyledir.

Alttan bakmadı canım bir şey olsa mutlaka atlamazdı😟 sağolsun doktorum beni sakinlikle muayene ediyor panikle o da bir şey dese bu sefer ben mahvolucam allahtan tecrubeli biri.. bir de 16. Haftadan beri kendisi muayene ediyor 35. Haftada ortaya çıktı bu durum :110:

Benimde aklıma o geldi canım çünkü 2 kez detaylı yapıldı ve ne zamandır doktorumun kontrolu altıntayım previa olsa farkedilmez miydi ? ekrandan da gördüm bebeğin başı hizasında gibi :110: Doktorum sakin ama sordum ne yapmamam gerekir? Diye o da senlik bir şey yok canım normal istediğini çok biliyorum 38. Haftada karar verelim dedi🤔 bende tamam dedim. Yani 38 de sezeryan derse 39 da yani nisanın 1 i ile 5 i arası doğum olabilir😱😱

Canım bende baştan beri var ve bu sefer bende de yüksek çıkmış ama ben su içemiyorum fazla senin değerlerin kaç çıkmış? Bi kere kültür yaptırdım temiz çıktı hiç ilaç kullanmadım.

Canım inan bilmiyorum 35. Haftamda söyledi bunu ve önemsemedi biraz aşağıda görüyorum dedi bugunde 38. Haftanda karar verelim doğum şekline dedi çünkü benim normali çok istediğimi biliyor😒 acaba çatı mı yapıp karar verecek?

Hakkımızda hayırlısı olsun canım❤ Elimizden ne gelebilir ki?
Canım bu durum previayla alakalı değil bana göre. İkimizinde rahim tersti hatırlıyorsan. Muhtemelen onunda etkisi var diyorum plesantanın yerleşimi konusunda. 38.haftada karar verelim demesinin sebebide anladığım kadarıyla şu şekilde,tamamen aşşa inebilirde yukarı çıkabilirde anlamında değerlendirmiş muhtemelen. Plesantanın önde çıkması doğum esnasında riskli olduğu için sezeryan tercih ediyorlar,ilk önce bebeğin başı çıkması gerekiyor ya. Kız zaten günlerimizin epey az kaldığının farkına yeni mi vardın 😂

Kizlar ben de green clean baby nin lavantabyagi ozlu sivi deterjanini aldim. Yikadim tabii leke vs olmadigi icin iyidir sudur budur diyemicem ama icerik anlaminda temiz ve uygun.bimden 26 ya almistim sanirim. Yumusatici almadim. Ama minoris cok oneriliyor. Bu bitince onu denemek istiyorum. Bu arada biberonlari temizlemek icin beyaz sirke ve karbonat kullanmayi planliyorum. Pompayi vs de hazirlicam. Baska onerebileceginiz bir sey var mi?

Biberonlar için ilk temizlemeyi özel biberon bulaşık deterjanı ile yapacağım bebek bakım bölümünde bulmuştum

Şaşırttı bizi :)) seninki sizi şaşırtmaz inşallah

Sağlık sektöründe gerçektende çok büyük paralar dönüyor. İstanbulda tercih edebileceğin seçenek olduğu için şanslısın canım. Bizim buralarda bildiğim kadarıyla ya 1yada 2 tane devlette perinatoloji uzmanı var. Onlarında hangisi kan pıhtılaşması üzerinde uzman hiç araştırmadım. Yada uzmanlığı var mı onuda bilmiyorum. Ama dediğin gibi araştırıp yolu koyulsam iyi olucak. Bu arada canım aklıma yeni geldi kullandığın b vitamininin adı ney. Onada devam ediyor musun yoksa bıraktın mı
Cnm,
Solgar B12 sublingual 1000 pq
Her gün icilmiyor cnm, haftada 3 gün.
Vücudum hiç üretmedigi için ömür boyu devam edicem.
Doğum Rabbimin izniyle olsun, bebek sütten kesildiğinde de b12 iğnesi olucam.

Cnm,
Solgar B12 sublingual 1000 pq
Her gün icilmiyor cnm, haftada 3 gün.
Vücudum hiç üretmedigi için ömür boyu devam edicem.
Doğum Rabbimin izniyle olsun, bebek sütten kesildiğinde de b12 iğnesi olucam.
İkimizinde hatırladığım kadarıyla aynı genlerde sorun var canım. Gebelikten önce b12 değerini hatırlıyor musun ?

Canım bu durum previayla alakalı değil bana göre. İkimizinde rahim tersti hatırlıyorsan. Muhtemelen onunda etkisi var diyorum plesantanın yerleşimi konusunda. 38.haftada karar verelim demesinin sebebide anladığım kadarıyla şu şekilde,tamamen aşşa inebilirde yukarı çıkabilirde anlamında değerlendirmiş muhtemelen. Plesantanın önde çıkması doğum esnasında riskli olduğu için sezeryan tercih ediyorlar,ilk önce bebeğin başı çıkması gerekiyor ya. Kız zaten günlerimizin epey az kaldığının farkına yeni mi vardın 😂

Evet canım rahimlerimiz de ters en çok doğumdan sonra düzelecek mi onu merak ediyorum :KK45: haklısın canım 38. Haftamızda belli olacak artık, yaklaştı diyoruz da hep gün falan verirse kalpten giderim heralde çok heyecanlandım:rolleyes: bi de beklerken 33. Haftada kızı acil sezeyana aldılar nedenini duyamadım:110:

Kızlar bunları da babannemiz almış :KK200: sağolsun 10 lu hastane çıkışımızı da almış artık son kıyafetlerimiz oldu makineye attım yıkanıyorlar şuan☺️

Eklentiler

• 501B3D60-C613-46C5-97D6-9C90C5F3D5A2.webp
    501B3D60-C613-46C5-97D6-9C90C5F3D5A2.webp
    50,5 KB · Görüntüleme: 61
  • 2678592B-ACEE-4502-8905-C85F196B87A0.webp
    2678592B-ACEE-4502-8905-C85F196B87A0.webp
    24,9 KB · Görüntüleme: 69
  • 12825563-556D-4B83-9328-8E671392378D.webp
    12825563-556D-4B83-9328-8E671392378D.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 65
  • 8C7068B3-CC3B-4B8F-8969-4A9F97D95682.webp
    8C7068B3-CC3B-4B8F-8969-4A9F97D95682.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 72
Kızlar bunları da babannemiz almış :KK200: sağolsun 10 lu hastane çıkışımızı da almış artık son kıyafetlerimiz oldu makineye attım yıkanıyorlar şuan☺
Hastane çıkışı sen almamıştın sanki canım iyi olmuş, senin yaptığın takım da çok güzeldi ama 😊 güzel günlerde sağlıkla kullansın İpek ❤️

Bugün kontrolümüz vardı. 35+2 bebeğin kilosu 2800 olmuş. İlk defa nst ye girdim . Sancı falan çıkmadı.Bundan sonra her hafta kontrol olcakmış. 37.haftada pelvis muayenesi yapılacak. Ben nstdeyken iki normal doğım bekleyen vardı. Kendimi onların yerine koydum . bi kötü oldum :KK53: Sanki hiç doğum yapmayacakmışım gibi geliyor ama halbuki çok az kaldı. Çok garp duygular. :işsiz:

Kızlar bunları da babannemiz almış :KK200: sağolsun 10 lu hastane çıkışımızı da almış artık son kıyafetlerimiz oldu makineye attım yıkanıyorlar şuan☺
Ayy kız cicileri pek tatlı oluyor.
Bende kız bulana kadar doğuranlardan olmasam bu gidişle😂😂
İyi günlerde giyin inşallah kuzum❤️

Al benden de o kadar. Hiçbirşeyi yıkayıp ütülemedim henüz.
Ben magnetleri keseleyip eğer hala kaldıysa A101 e mini ahşap kasa gelmişti. Ondan alıp içine dizicem canım. Keselere jüt ipiyle fiyonk yapabilirim. sukulent siparişi de verdim. Onlarla bir bütünlük sağlar diye düşünüyorum.
Sulukent çok orginal bir seçim olmuş, çok hoşuma gitti bu fikir...:KK200:
BellaCiao BellaCiao yurt dışında yaşadığı için onun kullandığını bulamazsın diye yazmak istedim, çoğu kişi dalan roxy kullanıyor. Ben daha yıkamadım ama green clean baby aldım sıvı deterjan o da. İçeriği temiz
Green Clean markasını instagramda da duydum, bende onu alayım o halde, granüller çok cazip gelmedi nedense... Teşekkür ederim.:KK200:

BellaCiao BellaCiao teşekkür ediyorum :KK200:

Masallah canim babaanne pek zevkliymis hepsi cok tatli
Bugün kontrolümüz vardı. 35+2 bebeğin kilosu 2800 olmuş. İlk defa nst ye girdim . Sancı falan çıkmadı.Bundan sonra her hafta kontrol olcakmış. 37.haftada pelvis muayenesi yapılacak. Ben nstdeyken iki normal doğım bekleyen vardı. Kendimi onların yerine koydum . bi kötü oldum :KK53: Sanki hiç doğum yapmayacakmışım gibi geliyor ama halbuki çok az kaldı. Çok garp duygular. :işsiz:
Masallah canim kilosu gayet iyi.gun yaklastikca bende de korku basliyo

Hastane çıkışı sen almamıştın sanki canım iyi olmuş, senin yaptığın takım da çok güzeldi ama 😊 güzel günlerde sağlıkla kullansın İpek ❤

Teşekkürler kuzum ❤️ Evet canım almamıştım o da biliyordu almadan olmaz dedi sağolsun almış:KK200:
Ayy kız cicileri pek tatlı oluyor.
Bende kız bulana kadar doğuranlardan olmasam bu gidişle😂😂
İyi günlerde giyin inşallah kuzum❤

Allah sana da nasip etsin inşallah canım ❤️ 2. De artık kız olursa pembişler süsler püsler alırsın her şeyden☺️
Masallah canim babaanne pek zevkliymis hepsi cok tatli

Masallah canim kilosu gayet iyi.gun yaklastikca bende de korku basliyo

Teşekkürler canım ❤️ Zevklidir valla

115 aşırı düşük kuzu
180 ile bile iğne veriyorlar genelde..
Gerçi benimde sınırda çıkmıştı ama banada birşey vermemişti doktorum.

Saolsun eski doktorum demekki bunu da atlamis. Ona sevgi ve dileklerimi gonderiyorum tekrar.

Peki cnm bebegi cok etkiler mi bu durum ?

Back
X