• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Kuzum belli olmaz bu arada benim anneminde rahmi tersmiş o da 47 yaşında öğrendi bunu 😂😂 ve maaşallah 2 tane normal ve çok rahat doğumu var hatta kardeşimde doktor yokmuş doğumundan önce günü gelince allah yardımcısı olmuş doktor sadece kordonu kesmiş😁 o yüzden doğumla hiçbir ilgisi yok canım

Ah şu eşler demek istiyorum bir şey söyleyip de canını sıkmak istemiyorum canım:KK200: hayatta rahat olmak iyidir ama sağlık hariç hele ki 9 aylık hamile bir karın varsa hiç ki hiç... sen git canım ama en başta tansiyon aleti siparişi ver bak babanda para vermiş elinin altında dursun doktora da mutlaka git ihmal etme canım

Haydaaa 😒 kuzum basit bir şey yap ya kek çırp çayın yanına o kuru oluyor dersen ıslak keke döndür olayı bir daha uğraşma

Kuzu maaşallah size:nazar::nazar: açık ara beni geçmiş bulunuyorsun göbüşte:KK45:
Annene çekmişsin o zaman rahim konusunda canım sende :)
Biran acaba diye kafama takıldı. Gerçi hiç belli olmuyor doğum işi kiminin sezeryan çok zorlu geçiyor kiminin vajinal. O yüzden Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah :dua:
Dün akşam üstünden beri bizim bebiş kakasını yapmıyordu eşimle sürekli gazını bezini kontrol ediyorduk. Mamasina birkaç damla zeytinyağı damlattim. Neler denedim yapmadı ikinip durdu. Ne zormuş bebeğin kabız olmasi :KK43:
Ama herşey tecrübe valla kızlar, annem geldi göbeğine bebe yağıyla masaj yaptı , ayaklarına masaj vs. derken kakasını yaptı rahatladı. İnsan öğreniyor işte yavaş yavaş
Bizlerde yavaş yavaş tecrübe ede ede öğrenicez canım. Annende kim bilir belki ilk sizleri kucağına aldığında ne kadar zorlanmıştı. Kabızlık masajının birde sırtından yapılanı çok etkili oluyormuş canım. Karnı sıcak kaldığı için sırtındanda masaj yapmak çok rahatlatıyormuş aklında olsun
Screenshot_20190305-193259.webp

Maşallah canım kuzucuğa kilosu boyu herşeyi yolunda Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin :nazar::dua: senin kuzucuk baş aşşa mı canım o yüzden mi bol bol yürüyüş tavsiye etti
Evet canim. Sukur. Her gittigimizde. 2 hafta gerideydi kilosu. Ama hic sikinti yapmadim. Cunku son ay aliyorlar kilo. Hatta burdaki bir arladasimiz. Bebegim kucuk diyordu. Alintilayamadim bebekler son ayda hizli hizli aliyorlar.

Merhaba kızlar, bugun kontrole gittik. Biraz canım sıkıldı. 32. Haftada filan bebek önde gidiyordu, en son 35 'de gitmistik 2600 Du, şimdi tam 36+1 oldum, bebek 2650 cıktı. 1 haftada 50 gr almis, 35+2 ile uyumlu cıktı gelisimi. Canım çok sıkıldı. Kan akışına filan baktı sıkıntı yok dedi, moralini bozma protein ağırlıklı beslen, makarna filan da ye bakalım, haftaya görüşelim dedi.. neden böyle oldu anlamadım. Normal beslenmeme dikkat ediyorum aslında.. inşallah haftaya kilo almis olur, iyi bir beslenme programı yapayım bu hafta :KK43::KK14:
Beslenmenin bebeğin gelişimi üzerinde gerçekten çok etlisi var canım. İrmik,pirinç,süt,çilek,muz,ceviz,tahin pekmez,yumurta,et,tavuk ,balık,yeşil mercimek,hurma,yoğurt,maden suyu bebeğe güzel kilo aldırıyor bunları tüket canım farkı rahat bir şekilde görebilirsin. Belkide ölçümden kaynaklıdır son haftalardaki ölçümler çok net olmuyormuş. Geçen benim kızın sırtı iki büklüm duruyordu,çok doğru değildir diyorum bende ölçüme

Canim beni saglik ocagi bile aramiyor. Kendi kendime ugrasiyorum hep. Dr desen tahlili istiyor ama sonucuna adam gibi bakmadan iyi diyip gonderiyor. Tansiyonum yuksek diye cirpinip durdum bi tansiyon ilaci bile yazmadi hala 15 lere cikiyor tansiyonum.
Evet benimki de geriden geliyor canim. Benimde ocakta 115 se takviye de almadim simdi 20-30 kalmistir. Sonra diyorlar ki herseye netten bakma. Gorevlerini tam yapsalar, bize duzgun aciklamalarda bulunsalar bizde bakmayiz :KK43:
Cnm nasılsın?
Bana karın kaslarının gevşemesi için ( daha doğrusu düz kasları gevşeterek kasılmaları önlüyor) tansiyon ilacı verdi doktor.
Tansiyon ve kalp sorunum olmadığı için de doktorum sürekli kontrol altında kullandırdı. O ilaç beni bugünlere getirdi.
Doktor kesinlikle bebeğe hiç bir zararı yok. Olsa sana olur onu da zaten en düşük doz zarar vermeyecek şekilde ayarlayarak vericem dedi. İlaç ismi nidicard 10 mg lik çok fazla kullandırmadı günde 3 defa verdi, hatta bu ilacı iğneyle patlatarak direk dil altından 4 saat 3 saat arayla hastayı yerinden kaldırmadan kullandırılan yöntemleri var, 15 tansiyon ne demek ya bunlar nasıl doktor.
Loş odada otur cnm, çok sesli ortamda bulunma, bacaklarini uzatarak otur yada sol yana yatarak dur.
Kanuni de preeklapsi olan bı bayan gördüm tansiyon tavan yapmış valla kadını bırakmadılar.
Hatta hep beraber nts ye baglandik.
Preeklapsi var telefonlarınızı kullanmayın, konuşmayın dediler ışığı kapatıp gittiler.hic birimiz ses çıkarmadıktan kadın rahat olsun diye. Ve kadını nts de bile yan yaptırdılar.

Açıklık yokmuş kızlar idrar ve nst istedi..
Valla korkmasım desemm yalan olur:KK43:
@Blankinfinity sende kocam gibi :)) o da hemen söylenme moduna girdi. Hiç oturmadın dimi. Ağrım yok diye dağa taşa tırmanırsın sen ztn diye bıdı bıdı etti durdu. Sanki bnm anam geldi de keyfiöden yaptım :lülülü:
Canım çok geçmiş olsun şuan nasılsın geçti mi kanama

Beslenmenin bebeğin gelişimi üzerinde gerçekten çok etlisi var canım. İrmik,pirinç,süt,çilek,muz,ceviz,tahin pekmez,yumurta,et,tavuk ,balık,yeşil mercimek,hurma,yoğurt,maden suyu bebeğe güzel kilo aldırıyor bunları tüket canım farkı rahat bir şekilde görebilirsin. Belkide ölçümden kaynaklıdır son haftalardaki ölçümler çok net olmuyormuş. Geçen benim kızın sırtı iki büklüm duruyordu,çok doğru değildir diyorum bende ölçüme

Canım bebegin başı kanaldaymis zor olctu zaten, ama karin ve bacak da geri çıkınca canım sıkıldı, inşallah kapatırız arayı bu hafta iyi beslenerek:dua::dua:

Canım maşallaaahhh :) kaç haftalıksın?
36 hafta canim. Ama cok sevindim. Hep 2 hafta gerideydik kiloda. Ne olduysa bu 3 haftada oldu. Herkes doyordu karnin cikmamas ben hic tinlmadim cunku ikinci gebeligim. Son auda alınır. Simdi yiyon. Bide ben balik etliyim. Esimde iri yapili. Bu sefer gelişmesine sevindim kilo olarak

Evet canim. Sukur. Her gittigimizde. 2 hafta gerideydi kilosu. Ama hic sikinti yapmadim. Cunku son ay aliyorlar kilo. Hatta burdaki bir arladasimiz. Bebegim kucuk diyordu. Alintilayamadim bebekler son ayda hizli hizli aliyorlar.
Çok şükür canım biz tevekkül edip elimizden geleni yapalım Allahın izniyle herşey hallolur yoluna girer :dua: üzülüp sıkıntı yapmak bizi olumsuz olarak etkilemekten başka hiç bir işe yaramıyor

Yazdım canım :)

Geçen hafta cuma gittim canım

Maşallah canım kuzucuğa kilosu boyu herşeyi yolunda Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin :nazar::dua: senin kuzucuk baş aşşa mı canım o yüzden mi bol bol yürüyüş tavsiye etti
Evet canim bas asagi dedi. Sende en son bebisin kilosu kaçtı

Canım bebegin başı kanaldaymis zor olctu zaten, ama karin ve bacak da geri çıkınca canım sıkıldı, inşallah kapatırız arayı bu hafta iyi beslenerek:dua::dua:
İnanma canım o zaman bu ölçüme. Benim acde gerilik olduğu için doktor acyi 2 defa ölçüyor. Mmlik oynamalar oluyor 2 ölçüm arasında o bile çok farklı sonuç çıkartıyor. Sen beslenmene dikkat et rahat bir pozisyonda ölçülürse sonuçu görünce şok olursun 👍

İnanma canım o zaman bu ölçüme. Benim acde gerilik olduğu için doktor acyi 2 defa ölçüyor. Mmlik oynamalar oluyor 2 ölçüm arasında o bile çok farklı sonuç çıkartıyor. Sen beslenmene dikkat et rahat bir pozisyonda ölçülürse sonuçu görünce şok olursun 👍

Inşallah öyledir canım, teşekkür ederim destegin için, inşallah haftaya sasirtir beni bebegim :dua::dua:

Bak şimdi iyice endise ettim , başka doktora git canım. Tansiyon aleti varsa kendin ölç evde. Peki bebisin hareketleri nasıl ? Kasılma var mı çok ?

Bebeğin hareketleri son günlerde fark edilir şekilde azaldı veya eskisi gibi hareketli değil
Önceden her gün ayağını dayardı nefes alamazdım
Şimdi seyrek kımıltılar veya seğirti şeklinde hareketler hissediyorum sadece

Karnım da iki gün önceki kadar olmasa da sert
Bugün sürekli yattım dinlendim ama ayaklarım korkunç şiş duruyor
O kadar şiş ki ayaklarım, parmaklarım boncuk gibi minicik kaldı ve bastıkça ayağımın altı geriliyor şişlikten
Bu haftada bu kadar şişlik normal mi bilmiyorum

Inşallah öyledir canım, teşekkür ederim destegin için, inşallah haftaya sasirtir beni bebegim :dua::dua:
İçin rahat olsun canım görünce şaşırıcaksın emin ol 😊
Bebeğin hareketleri son günlerde fark edilir şekilde azaldı veya eskisi gibi hareketli değil
Önceden her gün ayağını dayardı nefes alamazdım
Şimdi seyrek kımıltılar veya seğirti şeklinde hareketler hissediyorum sadece

Karnım da iki gün önceki kadar olmasa da sert
Bugün sürekli yattım dinlendim ama ayaklarım korkunç şiş duruyor
O kadar şiş ki ayaklarım, parmaklarım boncuk gibi minicik kaldı ve bastıkça ayağımın altı geriliyor şişlikten
Bu haftada bu kadar şişlik normal mi bilmiyorum
Canım sana ilk rahatsızlandığın günde söylemiştim yine aynısını söylücem. Begonyasın belirtilerinin aynısını yaşıyorsun,yaşadığın belirtiler normal değil

Annene çekmişsin o zaman rahim konusunda canım sende :)
Biran acaba diye kafama takıldı. Gerçi hiç belli olmuyor doğum işi kiminin sezeryan çok zorlu geçiyor kiminin vajinal. O yüzden Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah :dua:

Bizlerde yavaş yavaş tecrübe ede ede öğrenicez canım. Annende kim bilir belki ilk sizleri kucağına aldığında ne kadar zorlanmıştı. Kabızlık masajının birde sırtından yapılanı çok etkili oluyormuş canım. Karnı sıcak kaldığı için sırtındanda masaj yapmak çok rahatlatıyormuş aklında olsun
Eki Görüntüle 2246520

Aynı görseli ben de kaydettim :)
Bebek gelene kadar doldu her yer :)

İçin rahat olsun canım görünce şaşırıcaksın emin ol 😊

Canım sana ilk rahatsızlandığın günde söylemiştim yine aynısını söylücem. Begonyasın belirtilerinin aynısını yaşıyorsun,yaşadığın belirtiler normal değil

:( kardeşim de Doğumun yakın gibi anlattığın şeyler dedi
Tamam hamilelikte şişlik olur ama herkesin böyle mi mesela merak ediyorum ben

Back
X