- 12 Temmuz 2018
- 5.030
- 5.210
- 118
Bennnn bitmiyor boynum dekoltem yuzum nezaman gececek bunlar leke kalacak diye korkuyorum o bebek gibi cildimden eser yok şimdiSelam kızlar sivilcelenme probleminden muzdarip olanalar varmı benim gibi
Kilosu mu ortalamanın üstündeymiş bnm 21+2 de 392 gr dı bnm doktorum gayet normal dedi hatta burdaki diğer arkadaşların 500 gr a yakındı ben benimki küçük die düşünüordum her Dr başka bişey mi söylüyor ben anlamıyorum vallahi bunları21+1 de beneğim 400gramdı tam olarak. Doktorum bu hafta için ortalamanın üzerinde tokluk açlık şekerime baktı normal çıktı belkide sadece iri yapılı olur dedi biraz kafam karıştı şeker yüklensine gerek yok şeker aletin varsa gün içinde ölç yaz getir birdahakine dedi ama şekerim hep normal çıkıyorki
Aynen cnim 24 saat takılı kaldi.tansiyonun normal şişlik normal ozamanHadi yaa o kadar uğraştın mı? 24 saat takılı bi şey takılı kaldı falan... Amaan işte bu baş ağrısı direkt tansiyonu belli ediyo zaten. Benim tansiyonu sabah doktor ölçtü 11-7 çıktı. Akşam da 10-6 idi. Düşük dedi.
Cnim hayırdır sizde ne çıktı?Öyle olsa da başım gözüm üstünde yeri var rabbim layık gördüyse bizleri sabırla bakarım aynı heyecanla beklerim bal kızımısadece maddi olarak yetememekten korkarım
Şadi konukda normal kadın doğuma randevunu al onlar direk perinatologa sevk ediyorlar hemen muayne ediyor atilla beyde cok iyi bir perinatolog benim takiplerimide o yapıyordu inşallah ferah güzel haberler alırsın arkadasimZeynep kamile geldim bugün de bi de Bakırköy Sadi konuktan randevu alacağım, ne biliyim o zaman o ikili testleri falan boşuna mı yaptırıyoruz herşey normal çıkarken bi organa bakıp hemen moral bozuyorlar bi de tutturdular amniyo sıvısı alalım genetik incelesin diye yaptırmayacağım diyorum 10 kez soruyorlar
benim kız kardeşimi de korkutmuştu doktorlar. hemen en kötüsünü söylüyolar böbrekleri normale döndü ve sağlıkla doğdu bebeği ve unuttu gitti hepsini sende üzerinde durma kendini üzme olur mu?Düzelenler varmış okudum aslında, inşaallah sağlıkla gelir kızım
Katiliyorum sana bizimkide benim bebegime kilosu gunune gor cok dedi gobegi buyuk bebegin dedi ama burda benim kilodaydi bebekler daha kilolu olanlarda vardi ben doktorlari çozemedim biri normal diyo biri çok diyoKilosu mu ortalamanın üstündeymiş bnm 21+2 de 392 gr dı bnm doktorum gayet normal dedi hatta burdaki diğer arkadaşların 500 gr a yakındı ben benimki küçük die düşünüordum her Dr başka bişey mi söylüyor ben anlamıyorum vallahi bunları
Canım ya inşallah bişey yoktur zsten hayatta ender yaşayacağımız hamilelik sürecini böyle olumsuz ihtimallerle haram ediyorlar sadece ihtimalse söylemeyin ya hep olumsuzu çağırıp duruyorlar canım dua et başka yapacak bişey yok malesef bu ocak annelerinde çok olumsuzluk çıktı dogumdan sonra hepsi unutulur saglıkla gelirler inşallah cok stres yapmamaya çalış bebişini üzmeZeynep kamile geldim bugün de bi de Bakırköy Sadi konuktan randevu alacağım, ne biliyim o zaman o ikili testleri falan boşuna mı yaptırıyoruz herşey normal çıkarken bi organa bakıp hemen moral bozuyorlar bi de tutturdular amniyo sıvısı alalım genetik incelesin diye yaptırmayacağım diyorum 10 kez soruyorlar
Canım ya bende de aynı sorun çıktı herkese ufak bir sorun olsa da down sendromu olabilir diyorlar da , ikili testte sorun çıkmadı bizler de .Birde Down sendromunda çoğu organda sorun olduğu görülüyor.Bugün perinatoloji randevum vardı bebeğimin böbreklerine bakıldı tekrardan 2 hafta da gene artmış böbrek buyumesi biri normal ama bir böbreği büyüyor 6.8 mm olmuş, doktorlar hiç mi güzel bişiy söylemez hemen down sendromu olabilir dedi doğduğunda böbrek yetmezliğiyle doğabilir dedi ya da anne karnındaki suyunu bitirebilir susuz kalabilir dedi hep kötü hep kötü
Bende Cerrahpaşa da profesöre yaptırdım o da bana genelde kız çocuklar da olur dedi ama internette erkek diye okudumNormal olan böbreği 4.9 diğeri büyümüş 2 haftada fazla büyümüş dedi hiç kafama takmadım ben 2 hafta önce söylediklerinde çünkü böbreklerini tam göremiyorlar yüzde 50-60 na sorun var diyorlarmış falan demiştim genelde erkek bebeklerde oluyormuş doktor bi daha bi daha baktı cinsiyetine kız bebekte ilginç falan dedi
yasa gereği olmaz 33.hafta da izne çıkmaya hak kazanırsın en fazla 37. ye kadar çalışabilirsinÖzel sektörde çalisan bayanlar özellikle bu iş görememzlilik ucretini alabilmek icin 90 gün sigortali görünüp 37.haftada rapor alip hak kazaniyorlarya bu 37.haftada rapor alip çalişmamak yerine günü doldura bilmek için 39.haftaya çalişmak isterse oluyormu bu konuyla ilgili bilgisi olan varmi
Çalişmak isterse demi olmuyor çalişan çalişmak istiyor İse son gune kadar dayanayim dogumdan once izin kullanacagima sonra kullanayim diye planliyorsa olmuyormiyasa gereği olmaz 33.hafta da izne çıkmaya hak kazanırsın en fazla 37. ye kadar çalışabilirsin
canım doğum sonrasına en fazla 5 hafta ekleyebilirsin fazla ekleyemezsin iş yeri seni çalıştırırsa suç işlemiş olur yani resmi prosedür bu şekildedirÇalişmak isterse demi olmuyor çalişan çalişmak istiyor İse son gune kadar dayanayim dogumdan once izin kullanacagima sonra kullanayim diye planliyorsa olmuyormi
Canım benim bebektede önce hiper ekojen bağırsak dediler, midede de parlaklık varmış.enfeksiyon yada down olabilir dendi. 2 hafta sonra tekrar gel kontrole dedi ve dr baktı bağırsakta sorun görünmüyor hocam da baksın dedi. doç dr çağırdı kadın bir geldi biz senden sıvı alımı istemedik mi a unutmuşuz dedi. Baktı bağırsakta hiç bişey yok. Yani boşuna amniyosentez yapcaklarmıs 2 haftada kendiliğinden geçen bişey için. Amniyosentez yapılsa ne olcak bebeğimden vazmıgeçicem yada yapılacak tıbbi bir müdahale mi var boşuna sıkıntı stres. Şunu anladım ki bebeğin genel durumu iyiyse hiç bişeye takılmıycaksınZeynep kamile geldim bugün de bi de Bakırköy Sadi konuktan randevu alacağım, ne biliyim o zaman o ikili testleri falan boşuna mı yaptırıyoruz herşey normal çıkarken bi organa bakıp hemen moral bozuyorlar bi de tutturdular amniyo sıvısı alalım genetik incelesin diye yaptırmayacağım diyorum 10 kez soruyorlar
Anladim canimda kim ne bilecek benimcanım doğum sonrasına en fazla 5 hafta ekleyebilirsin fazla ekleyemezsin iş yeri seni çalıştırırsa suç işlemiş olur yani resmi prosedür bu şekildedir
Yok canım yaa sanmıyorum. Ben açıkçası daha fazla yiyorum iştahım açıldı. Kilo yapar diye çok da sakınmıyorum dolayısıyla kilo yapıyor :)Kilo vermeyi dert etmiyorum ama bir haftada 2.2 kg çok fazla değil mibir sağlık sorunu belirtisi değildir umarım.
Maşallah bak korktuğun gibi çıkmadı :) sağlıkla gelsin minnoşArkadaşlar az önce çıktım doktordan, şeker yüklememi yaptırıyorum şu an.
Doktor gebelik zehirlenmesi olduğunu düşünmüyorum, iyi görünüyosun dedi. Son gelişimden bu yana tamm 2 kilo almışımAyda 1 kilo almayı hedefle dedi. Bol bol da su tüketmemi söyledi. Bebek 741 gram olmuş Uyuyodu yüzünü arkaya dayamıştı göremedik malesef Artık 1 ay sonraya İnşaallah.. Şu an çok mutluyum, Allah hiçbirimize sıkıntı yaşatmasın!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?