2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Çok şükür iyi olalım hepimiz inşallahh :)
Şeker yüklemesi yaptıracak mısın? Ben henüz gitmedim kontrole ayrıntılı da bebeği görünce erteledim :))
bende erteledım canıım doktor bıdahakı kontrolde yapıcaz demıstı 24 unde gıtmem gerkıyordu ama salladım bıdahakı hafta gıderım herhalde :)

bende erteledım canıım doktor bıdahakı kontrolde yapıcaz demıstı 24 unde gıtmem gerkıyordu ama salladım bıdahakı hafta gıderım herhalde :)

Bende öyle düşünüyorum :)) Hiç de yükleme yaptırmak istemiyorum ayrıca.. Bakalım dr. ne diyecek

Sadece takatım yok yanı az bı yuruyeyım tukanıyom kılodan ıturu galıba
Ooo bendede var kiloylada alakasi varmi bilmiyorum 50kiloyum ben suan ama hamileliktwn beri halsizim yurumeye mecalim yok birde hiçbisey yapasim gelmiyor yatsam sabah aksam oh

Dikkat etmeye çalışıyorum tabi ki ama ayrıntılı ultrason da girdiğim stresten sonra oluruna bırakmaya karar verdim doğrusu ,inşallah sorun çıkmaz bakalım :)

Geçmiş olsun canım aynı şeyi ben de pazartesi akşamüstü yaşadım. Doktor beni o kadar korkuttu ki apar topar edirneye sevk etti. Rahim kısalığı deyip yatış verdiler Iki gün kontrol altınd tutuldum ama rahim kısalığı yok dendi sonra . Tam olarak senin kanama sebebi ne imiş. Internette de çok kötü senaryolar var baya endişe ettim. Şu an bi sorun görünmüyo dendi ama yine de içim rahat değil.

Benim güncel kilo 79.1

Ooo bendede var kiloylada alakasi varmi bilmiyorum 50kiloyum ben suan ama hamileliktwn beri halsizim yurumeye mecalim yok birde hiçbisey yapasim gelmiyor yatsam sabah aksam oh
Ruh ikizimi buldummmm:) ben yazacak olsam valla bu kadar benzerdi bende hep yorgun hep halsizim ama bise yaptigimda yok.

Ben de diyet yaparak kontrol altinda tutmayi dusunuyorum canim, henuz gebelik sekeri icin diyet listelesini arastirmadim ama karbonhidrat ve sekeri kesmek istiyorum.
Ayrica annem ve annennemde seker var ve bn 5 kilo dogmusum bunlar aslinda risk teskil ediyo ama saglik ocaginda duzenli sekilde aclik tokluk sekerime baktılar 1 hafta, kahvaltida bal yememe ragmen degerlerim iyi cikti. Genlerden kaynakli kararsizim aslinda.

Neden dogru bulmuyorsunuz ? Tespit edilirse onlemi olan bir sey sonucta bebeğe de zarari yok yapildiginda
Dogru olabilir kesin bir bilgiye sahip degilim o yuzden kararsizim. Ayrica annem ve anneannem seker hastasi ve ben 5 kilo dogmusum. Bunlari dusununce bende de olabilir. testle teshis konuluyo da alinan surubun fazla oldugunu dusunuyorum cocugun pankreasi tam olarak olusmadan nasil direnc gostericek ve henuz cok kucuk, korkum yuklemeden sonra cocukta sorun çıkarsa yani bir seyleri duzeltirken baska yerden hasar olmasini istemiyorum. Kesin sorun olucak diye bisey yok, Rabbim bebeklerimizi korusun. Ben acikcasi yaptirisam da yaptirmazsam da icim rahat etmiycek o yuzden vucuduma yuksek miktarda seker almayi dogru bulmuyorum, teshis koymak icin bile olsa. O yuzden yukleme yaptirmayip diyet yapmayi dusunuyorum. İkisi de aslinda buyuk bi risk bana gore. Keske tipta bu durum net olsa. Eger canan karatayi dinlemeseydim ben de yaptiririmdim ama kadinin soyledikleri bana mantikli geliyo.

bu konu burada da daha önce çokca tartısıldı tabıkı ama canan karatay la yola cıkmanız onca habere rağmen yanlıs bence, cogu doktor sırf bu byzuden ayaklandı ve belırlı bı sure men cezası aldı.Dünya sağlık örgütü (WHO), American Obstetrik ve jinekolojı doktorlar bırlıgı(ACOG) Avr.obs.ve jınekolojı dokt.birliği (ESHRE) gibi kuruşlar olmak uzere yaptırılmasını öneren çokça fazla doktor var.Çoğusunun da kesın kanısı bebege bır zararı olmadıgı aksıne baska bı durum varsa bunun onelenebılecegı kı sız genetık seker oykusu olan bır bayan olarak bunu nasıl acabaya bırakabılıyorsunuz bılmıyorum.Belkide kimbilir dıyetle hallolamayacak kadar şekerınız vardır ve ınsulun kullanmanız gerekıyordur bunu bılebılırmısınz ? Tabıkıde hayır bılemezsınız ve sırf bu yuzden bebeğinizin erken doguma kılolu doguma buna baglı olarak gelısen hastalıklara yol acmıs olabılırsınız? olamam dıyebılırmısınız? dıyemezsınız malesef. Onca ınsanlar koca koca doktor olmuslar prof olmuslar cogu kesım dunya orgutlerıyle bırlıkte bu testın anneye yada bebege bır zararı olmadıgını, aksıne yapılmamasının daha zararlı sonuclar dogurabılecegını savunuyor. sırf bır doktor!!! ekranların yuzu olarak halka ne dese yaptıran kabul goren !!! bir kadını dınleyıp bu kararlara varmak ne yazıkkı ülkemız adına üzücü.Lütfen daha cok arastırma yapın daha cok makale okuyun ve Öykünüz acısından daha dıkkatlı karar verın bebeğiniz için

Anladim ama Canan Karatay sırf bu dusuncesi yuzunden 15 gün meslekten men cezasi aldi.Yine de sizin karariniz tabi ama doktorunuz istiyorsa yaptirin derim.Bir de Banu Çiftçi'nin bu konu hakkinda yazisi vardi okumanizi tavsiye ederim.

Canım 57 isim hala belli değil

Guncel kilo 99 diyetisyen kontrolundeyim artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…