2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    282
Siz de masallah profesör olmussunuz acaba soylediginiz bu kadar seyin ardinda kaynaklariniz ve dayanaklariniz var mi tartisilir. Belli ki kulakdan dolma bilgilerle kesin bilgiye ulasmis gibi konusuyorsunuz bu sizin yorumunuz saygi duyarim bunun yaptirilmamasi gerektigi soyleyen tek doktor canan karatay degil ayrica sadece sorusturma baslatildi ve kendini nasil savunmasi gerektigini bilir, ben burda onu savunucak dgilim dunyada bir cok ulke buna gerek gormuyo. Ayrica siz benm bebegimi ne derece dusunup dusunmedigimi sorgulayacak kisi dgilsiniz bn onu dusundugum icin yukleme yapmiyorum. Baskalarinin fikirlerini degistirmek ya da kesin bilgi bu demeye hakkim yok sizinde bu hakka sahip oldugunuzu dusunmuyorum. Prof Dr. ya da uzman olursunuz bana tıbbi açıklama yaparsiniz ayri. Sizin dusuncenize saygi duyarim sizin de bnm dusunceme saygı duymanizi rica ediyorum. Ben dogru bulmuyorum. Siz buluyosaniz yaptirin bu beni ilgilendirmez kendi kararınız.
 
Son düzenleme:
Anladim ama Canan Karatay sırf bu dusuncesi yuzunden 15 gün meslekten men cezasi aldi.Yine de sizin karariniz tabi ama doktorunuz istiyorsa yaptirin derim.Bir de Banu Çiftçi'nin bu konu hakkinda yazisi vardi okumanizi tavsiye ederim.
Tesekkur edrim tavsiyeniz icin kendisi takip ettigim bi doktordur yazisini degil de videosunu izlemistim. Bnm tek doktorum olmadi aciksasi surekli seyehat halinda oldugum icin. Bu doktorumla da yeni tanistim malesef. Arastirdigim kadariyla fikirlerime yakin (yuklemeyi gerekli gormeyen) bi doktor buldum, yakin cevremde alaninin en iyileri arasinda onun da fikrini almak istiyorum belki uygun tahliller sonunda bende bir risk gorup yaptirmak isteyebilir. Eger oyle bir riskim varsa da yaptiririm tabi.
 
Şimdi bu normal doğum mu benim devrelerim yanıyor.
 
kendımce kaynagım ve dayaganım varkı konusuyorum sızınde bıraz arastırıp okumanızı ıstedım sadece, düşncenize saygı duyuyorumun altında soylememenız gereken seyler soylemıssınız.Asıl ben saygı duyuyorum bu konu karsısında.Sizin bebeğinizi sizden daha cok dusunecek degilim,bebğnizi düşünüp düşünmemenizi sorgulamıyorum veyahut canan karatayı savunuyorsun demiyorum.Gereksiz kalkan olusturmana gerek yok burda güzelcene sormussun napsam bilemedim yine de diye bı acabanız olmus yınede , bı acabanız olmasaydı kendı bıldıklerımı aktarmazdım.Haşa ben prof yada saglık kurumunda calısan bırı degılım ama okuyorum görüyorum youtube da bır cok doktor var izliyorum.Her zaman savundugum sey asagıda resımler ekledım lütfen okuyun , seker yukleme testını yaptırmayıp zarar goren ınsanlar var ben bunları sıze sunabılıyorum.Pekı ya sız bana seker yukleme testıını yaptırdım ve basıma böyle bı son geldı dıyen bırını bulun paylasın bende daha cok bılgı sahıbı olayım bu konuda.Dünyada bir cok ülke buna grek görmüyo demişsiniz.Gerek görmeyen ülkeleri lütfen bana söykeyın ben de size gerek goren ulkelerı soyleyım HOLLANDA BELCIKA AMERIKA İSVİCRE , daha fazalsını okumak ıstersenız erhan karaalp sayfasına bakabılırsınız.Veya cagrı gülümser banu ciftci kağan kocatepe ve aklıma suan gelmeyen doktorlar.. ben birşeyi kesin biliyorum bu böyledir diyede birşey asla demedim demem.Bu testi yaptırmayıp ölen erken dogan zarar gören bebeklerı bılıyorum ,okuyorum.. sadece bu sebep bıle benım gorusumu bu yonde değiştiriyor. Şeker yüklemesi yaptırmak istemezseniz bıle buna rağmen lütfen düzenli aralıklarla parmagınızdan alınan kan la , basit bi işlem bu , aclık tokluk sekerlerınızı en azından 1 2 haftada bir yapıp takıp edıp doktorunuzdan değerlendırmesını ısteyebılırsınız.Çünkü genetik faktorunuz var en azından ıcınızı bu sekılde rahat ettırebılırsınız bunu da yine seker konusunda acabanız kalması dıye alternatıf bır yontem olarak soyluyorum Ben burda kımsenın kotulugune bırsey demıyorum bu sekıl bı savunmaya gecmeseydınız keske.Yardımcı olmaya calısıyorum sadece
 

Eklentiler

  • 1.webp
    36,8 KB · Görüntüleme: 59
  • 2.webp
    33,4 KB · Görüntüleme: 61
  • 3.webp
    46,1 KB · Görüntüleme: 63
  • 4.webp
    46,1 KB · Görüntüleme: 49
  • 5.webp
    42,4 KB · Görüntüleme: 63

Uzm.Dr. Enver Göncüoğlu demişki , uzun bır yola cıkacaksınız ve tekerlerınızı kontrol etmeden o yola cıktıgınızı varsayalım hiçbişey olmayabılır ama yuzde 4 ıhtımalle kaza gecırebılırsınız sırf kontrol etmedıgınız ıcın.EN güzeli yola cıkmadan tekerınızı kontrol etmek ve o sekılde yola cıkmak degılmidır. GEbelık sekerı 100 kişide 4 kadında cıktıgı varsayılıyo ve amac o 4 kadını bulabılıp saglıkla kontrollerını yapabılmek. Ayrıca seker yuk yapılan cocukların 10 sene boyunca takıbı yapılan arastırmalar var herhangı bır zarar verıcı durumla karsılasılmamıs en basıtınden ve en sevdıgım doktordan bır ornek vaktı olan ızlesın 3 4 dk bırsey
 
Canim guncel kilo 50.5
 
@Ytmz canım güncel kilo 69 kızlar gebelik şekerinden konuşulmuş ben bu hafta kontrole gittiğimde açlık kan şekerine baktı sadece sonuçlara güzel dedi hatta ben sordum şeker yüklemesi olacak mı diye doktor gerek olmadığını söyledi toplamda 3 kilo aldım hatta 2 kiloyu da sadece bu ay aldım sağlık ocağında yapılıyormuş ebe doktor yapmazsa bir ekimde aç bi şekilde gel demişti şimdi emin olamıyorum doktor istemedi ama yine de yaptırmak mı gerek
 
Uslubunuzun farkinda bile degilsiniz kendi fikrinizi empoze etmeye calisir gibi davraniyosunuz. Keskin ve suclayici tavrinizdan dolayi oyle yazdim ve bnm amacim burda tartismk degil kendimi ya da dusuncemi size ispatlamak degil. Ben canan karatayin gorusunu begendigimi dile getiriyorum ve siz tartisma ortami yaratiyosunuz. Yazdiklarinizda yardimci olmaya calisan bir durum yoktu. Ben kimsenin fikrini degistirmeye calismam ama sizin uslubunuz bunu yansitiyordu. Burasi tartisilcak bi ortam degil bn sadece fikrimi soyluyorum ve siz saldirir gibi konusuyosunuz ve soylediginiz ulkeler canan karatayin da yukleme yaptirmayan ulkeler olarak saydiklari ulkeler ve ilave olarak ingiltere fransa da var. bazi doktorlarin soylediklerini gelip burda bana soyleyerek kaynakca gostermis olmuyorsunuz. Ben en iyisini biliyorum gibi en dogrusu bu gibi itamlarda bulunmam. Arastir diyosunuz surekli de sizin arastirmalarinizda karsi goruse saygi duyup karsi gorusu de dinleyip karar verdiginizi sanmiyorum. Evet turkiyede cogu doktor onayliyor. Bu cokluk beni tatmin etmiyo malesef. Bana arastir diyerek mi yardimci oluyorsunuz?
Mumkun oldugunca kibar davraniyor ve kirmamaya calisiyorum. Bu konuda beni kararsizliga iten ise; Cogu doktorun yukleme yapilmasini istemesindeki neden, dusuk bir dilim dahi olsa gebelik sekeri olan kisiyi bulup ona gore ilerlemek. Tamam ama buyuk bir dilim neden bosu bosuna o kadar gr seker yukletmek zorunda kaliyor. Bir seylri onlerken baska yerden de zarar verilmis olabiliyor. Ben eger risk varsa netlik acisindan yaptirabilirim. Ama risk olmayan anne ve bebeklere gerekli oldugunu dusunmuyorum. yani seker yuklemesi goruldugu kadar masum degil sonucunda hos olmayan durumlar cikabiliyor bebekte. En kotusu kalp durmasi gibi. Bence siz de biraz canan karatay dinleyin.
 
Evet bahsettigim normal dogumdu
Biliyorum :) ironi olarak sormuştum 40 dikiş nedir vajina
Makat gelişli bebek anne nasıl talep ediyor doktor da nasıl risk alıyor neyseki sağlıklı doğmuş
Esas normal doğum kesisiz ve epiduralsizdir geri kalanı müdahaleli doğuma girer
 
Bu sundugunuz bilgilerin hepsini biliyorum ve izlemistim zamaninda. Uzulerek soyluyorum ki bu bilgiler beni tatmin etmemisti.
Paylasimlariniz icin tesekkur ederiz
 
Benim dr um da açlık sekerime ve kiloma bakıp gerekli gormedi.27. Haftada tekrar aclik tokluk bakıp tekrar karar verecekmis. Ben doktorum yaptir diyene kdr Yaptirmayacagim yani
 
D vitaminine birde B12 ye baktırın kızlar onlar yapıyor halsizliği. Bana en son magnezyum vermişti ağrı ve kramplar için o da işe yarıyor.
Canm geçen hafta bütün tahlilleri yaptırdım bise yoktu. Zaten dvit magnezyum falan kullanıyorum. Belkide sürekli evdeyim ondan :)
 
mrskulkedisi Canım şeker yüklemesi yaptır ya da yaptırma bu tamamen senin kararın saygı duyarım.amacım kararını etkilemek değil ama bir iki mesajında "o kadar şeker " ifadesini kullanmışsın,açıklık getirmek istedim.50 gr şeker yüklemesi bir dilim pasta ya da iki dilim baklavaya eşdeğer.ve hamileligimiz boyunca her zaman olmasa da mutlaka tatlı yemisligimiz olmuştur.bu yüzden ben yaptırmakta bir zarar gormedim ve yaptirdim.yükleme yapıldı diye zarar gören bir hamile ya da bebek ben görmedim bugüne kadar,ama diyabetli olduğundan haberi olmayıpta zarar görenler çok fazla.herkesin kendi kararı tabiiki.yaptirilmayacaksa bile sık sık açlık tokluk şeklinde takip edilmesi gerekli diye düşünüyorum ben.allah hepimizin evlatlarına sağlık versin de sağ salim kucağımıza alalım inşallah.
 
Benim dr um da açlık sekerime ve kiloma bakıp gerekli gormedi.27. Haftada tekrar aclik tokluk bakıp tekrar karar verecekmis. Ben doktorum yaptir diyene kdr Yaptirmayacagim yani
Saol canım cevabın için bende sağlık ocağında yaptırmak istemiyorum zaten doktorum gerek görmediği için bana da aynı şeyi söyledi önceki testlerinde normal çıkmış dedi yapmaya gerek görmedi tekrar da çağırmadı bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah sağ salim kucağımıza alırız miniklerimizi
 
Bir de yükleme yaptıracak arkadaşlar ben elmalı gazoz gibi teneke kutuda bir içecek içtim ve çok rahat içebildim.hastanenin eczanesinden aldırdılar eşime.eger öyle bir imkanınız varsa onunla yaptirmanizi tavsiye ederim.
 
İnsallah canim onerilerin icin tesekkur ederim.
Yazdiklarinin coguna kesinlikle katiliyorum. Ben iki gorusten doktorlari da dinledikten sonra yaprtirmayi uygun gormedim ve seker zehirdir denildikten sonra da sekerle ilgili cok arastirma yaptim ve gercekten zehirmis. THAT SUGAR diye bi belgesel var onu izledim izlemediysen tavsiye ederim. Sekerin vucudumuzdaki etkilerinden bahsetmis. Ve 1 ay seker ve sekerli urunler tüketmeyerek benim de bazi deneyimlerim oldu. Yani normal bir insana bu kadar zararliyken çoçuğa da zararli olabilir diye dusunuyorum.
Ben ne canan karatayi ne de banu ciftci vb doktorlari kesinlikle hakli ya da haksiz diyemem tibbi bi arastirmam yok cunku. Ama arastirmalrima gore soylediklerinin altini en iyi dolduran canan karatay gibi geliyor bana, diger tezleri rahat curutebiliyor. Dogrudur ya da yanlıştır kesinlikle diyemem. Bu nedenle insanlarin fikirlerini degistirmek istemem. Herkes evladi icin en iyisini ister cunku. Yaptirilip bebek olumlerinin gerceklesmesi de var yaptirmayip da var. Allah korusun. Bu biraz vicdan isi ve ince bir cizgi diye dusunuyorum. Allah korusun eger bebegim benden gidicekse ona birseyler yukledigim icin gitmesin. Kaderci yaklasiyorum evet gelecegimi goremiyorum cunku.
Bu yuzden %100 bir bilgiye ulasmadan burda kesinlikle boyle soyle denilmesine tepkiliyim sadece. Uslubunuz icin tesekkur ederim ayrica.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…