musluktan almayıda onermıyor o kısı benım semtın mesela musluk suları cok kotu kıreclı ıcılmıyo bıle oyle bıseylerden bahsetmek ıstemıs herhalde ama yınede paketlı degıl sonuc olarak bakarsan yanı aslında cok ta see etmeye gerk yok bızler sankı oyle buyumusuz yok paraben yok bılmem ne bez yokmus benım zamanımda sımdı su bez boyle bu bez boyle dıye konusur olduk ıste yapıyoruz ama ne kdar gereklı ne kadar dogru herkes elınden geldıgınce bıseylerı yapıyor ama ben baby me nın pamuklarından da mutlaka alıcam her evde olması gerekn bırsey bence alt degıstırmede kullanılmasa bıle
peki bebeği hangi suyla yıkıyor pardon musluk suyuna güvenmiyorsa :) ketılda kaynayan sudan kullandığım da oldu ona izin var mı
bizim çocuk dr pamuk ve suyu destekliyordu hatta zor geliyor dediysem musluktan sıcak akmıyor mu diye lafı ağzıma tıkmıştı ben de 3 yıla yakın pamuk su yaptım
Günaydın hayırlı cumalar herkese,
Arkadaşlar benim bir süredir göğüs ve karnimda kaşıntı oluyor özellikle göğüs tarafında sinek ısırır gibi ısırık ve kaşıntı var.
Üçüncü aydan beri düzenli nemlendirici kullanıyorum.
Badem yağı ve Hindistan cevizi yağı kakao yağı kullaniyorum sirayla, Sebamed kremle birlikte ama hiç faydası olmadı yine catliycam galiba da kaşıntı uyumuyor ki.
Sabah bir susam yağı sürdüm o ferahlatti bir.
Siz de durumlar nasıl?
merhaba ilk gebelikte lierac kullanmıştım ama kısa bi süre bi tüp bile bitmemişti, çatlak olmadı. bu kez daha başlamadım sarı kantaron yağının iyi geldiğini duydum. fakat tecrübelerime göre vücut yapısının çok etkili olduğu kanısına vardım. tabi önlem almak iyi olur ama bazen ne yapılsa engellenemiyor. kaşıntı karında oluyor benim de.
ben ikisini de önermem, trukid diye bi marka var içeriğine bakabilirsiniz losyonunu da kullanıyorum hala kızıma, alerjik bi çocuk. bu marka oldukça temiz. biraz pahalı gelebilir ama çok uzun süre gidiyor.
Yanı kendı dusuncem normal yapabılırım gozuyle bakıyorum cesaret fln acısından ama ne olur da bılemıyorum yok bebıs donmez sancı gelmez fln bı sorun olursa ne olur bılmıyorum sımdıden tahmın etmek zor hatta dogum anına kadar bellı olmuyor o ıs malesef, ama normal dogumu tadabılmek cok ıstıyorum Rabbım ınsallah nasip eder :) senin ilk bebegın normaldı dımı oyle hatırlıyorum
peki bebeği hangi suyla yıkıyor pardon musluk suyuna güvenmiyorsa :) ketılda kaynayan sudan kullandığım da oldu ona izin var mı
bizim çocuk dr pamuk ve suyu destekliyordu hatta zor geliyor dediysem musluktan sıcak akmıyor mu diye lafı ağzıma tıkmıştı ben de 3 yıla yakın pamuk su yaptım
Nekadar dikkat edilsede, yinede gebelik sekeri cikabilir yurtdisinda secip secmeme gibi bi hakkimiz yok mecburuz yaptirmaya ki zaten yaptirmaktan yanayim
Ya bende kıl mıl yoktu, hamilelikte göbeğim azcık kıllandı, yüzümdeki sarı tüyler uzadı bi değişik bir şey oldum o yüzden kıl yapıcı yağlardan korkuyorum. Bi ara kaşsızdım bademle çıkardım kaşları
Kasinti bendede oluyor normalbence sonucta karinlar buyudu gorunurde catlak yok ama kimiside simdi anlamazsin dogumdan gel catlak olusup olusmadi ozaman daha cok belli diyor
merhaba ilk gebelikte lierac kullanmıştım ama kısa bi süre bi tüp bile bitmemişti, çatlak olmadı. bu kez daha başlamadım sarı kantaron yağının iyi geldiğini duydum. fakat tecrübelerime göre vücut yapısının çok etkili olduğu kanısına vardım. tabi önlem almak iyi olur ama bazen ne yapılsa engellenemiyor. kaşıntı karında oluyor benim de.
Ben seferinden musluktan sıcak su aldım. Suyu bekletmedim. Yıkamışsın gibi düşün aynı pamuk ve su.
Bence o kişinin ıslak mendil satışlarında gözü var :)
Bence islak mendil ve pamugun ayri ayri kullanim amaci olabilir. Yani pamuğu evde kullanirken dışarı çıkınca islak mendil kullanmak gibi...
Yalnız musluk sularıyla ilgili şunu diyebilirim. Benim oğlum 3 aylikken amipli dizanteri geçirdi. 3 aylik bir bebeğe nerden bulaşmış olabileceğini sorunca dr musluk suyundan olabilir demisti. Çok ciddi bir hastaliktir. Yani musluk suyu deyip geçmeyin kızlar...
Ya bende kıl mıl yoktu, hamilelikte göbeğim azcık kıllandı, yüzümdeki sarı tüyler uzadı bi değişik bir şey oldum o yüzden kıl yapıcı yağlardan korkuyorum. Bi ara kaşsızdım bademle çıkardım kaşları
Kızlar ben konuyu pek anlamadım ama merak ettiğim birşey vardı sorayım size. Benmde geçtiğimiz pazartesi sigorta girişim yapıldı. Ama öylesine yapılmıştı nezamandır aklımızdaydı. Çalışmıyorum şuan ama kendi işimizde sekreter olarak gösterilip sigorta girişim yapıldı. Hani emekliliğim boşuna gitmesin diye yaptırdık. Peki benim birşey yapmam gerekiyomu çalışıyor göründüğüm için. Yapmam gereken birşey varsa bende yapayım sorun olmasın sonra :)
Çalışmadığınız halde neden sigorta yaptırdınız? Yaptığınız şuanda suç. Bir tanıdığımızın başına geldi. Hizmetleri iptal edildi. Ve doğum ödeneği alırsanız yasal faiziyle geri alınır. Ödediğiniz paralar da yanar.
Kuzum ben iki arada bir derede babynestini, fon perdelerini diktim şimdi nevresim takımı yapıyorum. Evde olsam daha neler yapacağımda vaktimde de kalmıyor halimde akşamları
Birisine daha yazdım. Eğer çalışacaksınız olur ama Çalışmadığınız halde sırf ödenek almak için bunu yapmanız suç. Ve tespit edilmesi çok kolay. Bir tanıdığın başına geldi. Doğum sonrası aldığı ücretler yasal faiziyle beraber geri alındı ayrıca günleri iptal edildi.