- 29 Temmuz 2018
- 2.050
- 4.346
- 133
Sen sırtüstü yatırıyormuydun geceleri peki canım. Reflü yatagı desiğimizşeyde eğimli bit yatak. Aynı sizin tarif ettiğiniz gibi ayak kısmına dogru alçalan bi yatak. Yani beslenme sonrası hemen yatırmasakta kusma ihtimalleri var uyurken ben ondan korkuyorum. Yani gece uykusundan :)
Aynen canim o çanta biz baya oldu alalim bu dalin setini 40tl miydi neydi unibaby ve dalin vardi onun çantasini begenmedik senin hesap dalininkini aldik bende şehir disi falan olursa uzun sure kalacagimiz onu kullaniriz diye dusundum deterjanini bitirdik bebe yaginida biraz kullandim ben çatlak olmasin diye sen yinede iyi bir pisik kremi al canim ben en çok pisikten korkuyorum mustelanin pisik krem aldik onu kullanacagim dalininkini disari icin kullanacagim bebek cantasinda dursun yada gunduz onu gece mustelayi kullanirimkız aynı seyı yapmısız ya o set bende de var 7li set cantası cokhosuma gttı grı sarılıyı dıyosun dımı gecen yüklemıstım hatta bır arkadasa anlatırken. ben de Sebamedin setindekileri beğenmedim sadece şampuanını aldım Dali'nin de baktı eşim kampanyası vardı 11kasımda. pişik kremibebeyagı sıvı deterjanı da var diye onu da aldık Hem çanta da olmuş oldu yakın bir yere giderken sırt çantası takmak yerine onu kullanırım diye düşündüm yazın da. 50li üründen memnın musun canım.ben hıc oyle kullan at almadım sırt cantasından da çıktı dıye. Ben de senin gibi düşündüm pişik kremi bitince Bepanthol alacağım ama o akşam baktım bepanthol mesela 30 TL idi set 72 falandı aa dedım.bnu alayım bari
hemen eskimezse kullanırım Tabii ki çok sevimli hastanede de annemlere dedim Bunda değiştirelim altını diye. onun çoklu paketi vardır belki. Bir de bebeğin vücuduna yaramazsa pişik kremı dedıgın gb ya işte bu işler öneriden çok tecrübeyle oluyor galiba çünkü ablam dalininki de iyi dedi içerikleri de karşılaştırmak lazım bakıp aslında.bn de bıtınce alırım dıye düşünmüştüm bakayım alırımbelkı onu da. Ben sleepynin ıslak mendilini aldım hatta Koli ile alsak diyorduk kampanyadan. arkadaşım Sakın öyle bir hata yapma belki bebeğe alerji olur dedi. onun kızına yaramamış sonra unibabye geçmiş elimde patlamasın diye 4 paketi aldık Biz de bir sıkıntı yapmazsa ekstradan alırız sonradan herkese her şey farklı etki yapıyor bir de söz konusu Bebiş olunca vallahi bugünlere nasıl geldik çok şükürAynen canim o çanta biz baya oldu alalim bu dalin setini 40tl miydi neydi unibaby ve dalin vardi onun çantasini begenmedik senin hesap dalininkini aldik bende şehir disi falan olursa uzun sure kalacagimiz onu kullaniriz diye dusundum deterjanini bitirdik bebe yaginida biraz kullandim ben çatlak olmasin diye sen yinede iyi bir pisik kremi al canim ben en çok pisikten korkuyorum mustelanin pisik krem aldik onu kullanacagim dalininkini disari icin kullanacagim bebek cantasinda dursun yada gunduz onu gece mustelayi kullanirim
Acikcasi ben dalininki gibi desenli olacak diye heves ettim aldim oda duz desensiz çikti) birde tek kullanimlik degil onuda baya bi kullanabilirsin batmadigi surece
hani bebek altini degistirirken aniden altina yapar minder batmasin altina sererim
Diye ozelliklede disarida degistirirken daha çok isimize yarayacak hem hijjenik bi yerde degistirmis oluruz hem
Ortaligi batirmayiz heran ne olacak belli degil
Ama elinde olani kullanip ise yariyor evet dersen. Dogumdan sonrada alabilirsin canim
Canım bizim grupta doğum yapıp 2 gün kalanlar 10 tane bezin ve kıyafetlerin yetmediğini yazdılar. Altına geçmeler, kusmalar falan derken ya evde hemen alınacak şekilde kıyafet ve bez de ayarla ya da hastane çantana atıver bence.bebek için
*takım kıyafeti*pişik kremı*bebe yagı*10 tane bezi.(evim yakın ekstradan aldırıcam eşime yetmezse)*ıslak mendılı*burun aspiratörü*tırnak makası*agız mendılleri*yedek hastane çıkışı
*hastane çıkışının içi için uzunkollu body ve patıklı alt*3çıtçıtlı body*1tulum*fırça tarak seti*2çorap*1külotluçorap*2 eldiven*astronot tulum(çıkarken giymekiçin)*ince battaniye*peluş battaniye*Emzik*Biberon seti
Anne için
lohusa seti*emzirme sütyeni*Hamile külodu 2adet*emzirme atleti*normal iç çamaşırı pamuklu*2şer çift ince ve kalın çorap, Lohusa pedi(koyucam henüz) *Yedek pijama takımı*Süt sağma makinası*Göğüskalkanı*Dişfırçası,macunu*Makyajçantası*saçfırçası*Bitki çayı(koyacagım)*Çıkarken gıymek için kıyafet*Havlu*Deodorant*Toka*taç,terlik seti. takıyastıgı ve suslemeler ıste Aklıma gelenler canım listeyı bulamadım hepsını yazmaya calıstım.hatırlamaya çalıştım
ben de her konuda tedbırlıyımdır dısarı cıkarken bıle plan yaparken bıle hava durumuna saatlik bakarım oyuzden detaya iniyorum irdelesem daha neler alırım acaba düşünemiyorum. Bence de tedbirini al canım Fazla mal göz çıkarmaz hesabı ben de yerim olduğu için koydum ufak tefek şeyleri fazladan bide süslemeler ekstradan ztn 2. çantayı yaptım onlar yer kaplıyorlar ençok da. kapı süsüm zten kocaman bakalım onları da uzunca bır kutuya koyarım aklına gelrse esım onu da alır arabaya. Plan yaparken az gibi geliyor ama uygularken gerçekten öyle olmuyormuş insan yaşayınca anlıyor sen de ne güzel tecrübelisin ilk doğumunda lazım Olmayan şey Belki şimdi lazım olacak bılemeyız gercektenKızlar bende ilk gebeliğimde kocaaaamaaan bi bavul hazırlamıştım :) çoğunu kullanmadan getirdim geri :) eşime jole, saç kurutma makinesi, yedek kıyafet bile koymuştum gerisini siz düşünün :)) hastaneye gidince hemen bi duş almıştım, sonra da saçımı düzleştirip tepeden hafifçe bağlamıştım, doğum bitince açarım fotolarda güzel çıkarım diye, ama benim Doğum olana kadar saçım kıvırcık oldu resmenhatta Doğumdan çıkarken hasta bakıcı halime acıyıp ‘kızım şu saçını bi toplayalım herkes kapıda , seni böyle görmesinler demişti :))) şimdi okadar abartmam herhalde ama yine de bende biraz fazla pimpirikliyim yine bi bavul hazırlıcak gibi duruyorum. Hastanem de çok yakın deil. Eksik kalacağına fazla olsun diyorum ben. Mesela eltim tek yedek pijama koymuş, gece öyle çok kanaması olmuş ki ne üst kalmış ne yatak, pijamayı ellerinde yıkayıp pencereden sarkıtmışlar kurusun diye. Yani o rezillikleri yaşamaktansa herşey fazla fazla olsun, kalanı getirir dolabıma koyarım, kirlencek deil ya bavulda
kaç tane daha koyayım canım totalde 20 yeterlı olur mu ki evimiz bir dakika hastaneye O da yetmezse gelip alır eşim artık bugün 2 tane daha tulum ekledım kontrol ederken pamuklı olanlardan neolur neolmaz dıye. Bilgilendirdiğin için sağol canımCanım bizim grupta doğum yapıp 2 gün kalanlar 10 tane bezin ve kıyafetlerin yetmediğini yazdılar. Altına geçmeler, kusmalar falan derken ya evde hemen alınacak şekilde kıyafet ve bez de ayarla ya da hastane çantana atıver bence.
Canım benim de çok yakın ben eşimin veya herhangi birinin gönderilmesi halinde kolayca alacağı şekilde koydum ama kıyafetleri yanıma aldım. Sanırım 1 gün için 10 tane yeterli oluyormuş 6-7 kere kaka yapabildiğinden bahsediyorlardıkaç tane daha koyayım canım totalde 20 yeterlı olur mu ki evimiz bir dakika hastaneye O da yetmezse gelip alır eşim artık bugün 2 tane daha tulum ekledım kontrol ederken pamuklı olanlardan neolur neolmaz dıye. Bilgilendirdiğin için sağol canım
Öyle kuzum zor gelindi bugunlere ne evhamlar ne evhamlar bi diyorum daha dün gibi bir an diyorum kendimi bildim bileli hamileyim gibi geliyor bi an su gibi geciyor bi an yok diyorum on sene gitti omrumden En iyisini yapmissin canim kolisinle almayip simdi bizdede dalin islak mendili var o setten cikan bir oakette otribebe burun aspratorun icinde unibaby yesil paketli olan cikti bir koli unibaby yenidogan alacagim yaramassa eltimde onu kullaniyor işlerimiz ortak zaten ona veririm diye dusundum ilk kirkimiz cikana kadar zor gelmezse pamuk kullanacagimhemen eskimezse kullanırım Tabii ki çok sevimli hastanede de annemlere dedim Bunda değiştirelim altını diye. onun çoklu paketi vardır belki. Bir de bebeğin vücuduna yaramazsa pişik kremı dedıgın gb ya işte bu işler öneriden çok tecrübeyle oluyor galiba çünkü ablam dalininki de iyi dedi içerikleri de karşılaştırmak lazım bakıp aslında.bn de bıtınce alırım dıye düşünmüştüm bakayım alırımbelkı onu da. Ben sleepynin ıslak mendilini aldım hatta Koli ile alsak diyorduk kampanyadan. arkadaşım Sakın öyle bir hata yapma belki bebeğe alerji olur dedi. onun kızına yaramamış sonra unibabye geçmiş elimde patlamasın diye 4 paketi aldık Biz de bir sıkıntı yapmazsa ekstradan alırız sonradan herkese her şey farklı etki yapıyor bir de söz konusu Bebiş olunca vallahi bugünlere nasıl geldik çok şükür
ekledım canım zaten Temizlik Ürünleri bakım çantamda daha bayağı yerim vardı ekledim hemen.Canım benim de çok yakın ben eşimin veya herhangi birinin gönderilmesi halinde kolayca alacağı şekilde koydum ama kıyafetleri yanıma aldım. Sanırım 1 gün için 10 tane yeterli oluyormuş 6-7 kere kaka yapabildiğinden bahsediyorlardı2 gün için 20 tane yeter bence, belki de ihtiyaç olmaz ama az olacağına fazla olsun.
BU arada ben dudak kremi de ekledim. Sezeryandan önce ve sonra bir süre bir şeyler yiyip içmek yasakmış, arkadaşı ziyarete gitmiştik dudakları çok fena olmuş, kurumuş çatır çatır çatlamıştı, ıslata ıslata bir hal olmuştu.ekledım canım zaten Temizlik Ürünleri bakım çantamda daha bayağı yerim vardı ekledim hemen.Dediğin gibi bez daha önemli altında bekletmemeyiz kakasını bez fazla olsun da
nekadar süre yenmıyor içilmiyor narkozu atana dek mı. Normal doğumda da geçerli mi buBU arada ben dudak kremi de ekledim. Sezeryandan önce ve sonra bir süre bir şeyler yiyip içmek yasakmış, arkadaşı ziyarete gitmiştik dudakları çok fena olmuş, kurumuş çatır çatır çatlamıştı, ıslata ıslata bir hal olmuştu.
Biz pampers 1numara almistik icinde 22adet var hiç çikarmadim paketten mikrop falan kapmasin diye posetin icinde yeter herhalde yetmezsede hastane yakininda eczanelerden alinabilir benimkorkum canta hazirlanana kadar doguracam endisesi varekledım canım zaten Temizlik Ürünleri bakım çantamda daha bayağı yerim vardı ekledim hemen.Dediğin gibi bez daha önemli altında bekletmemeyiz kakasını bez fazla olsun da
NOrmal doğumda problem yok canım, sezeryandan önce 8 saat açlık gerekiyormuş. Eğer planlı sezeryansa zaten önceki gün hafif şeyler öneriyor doktor, gece yiyip içme tamamen kesiliyormuş.nekadar süre yenmıyor içilmiyor narkozu atana dek mı. Normal doğumda da geçerli mi buçok can yakıcı bir durum olmuştur İyi düşünmüşsün
Kızlar bende ilk gebeliğimde kocaaaamaaan bi bavul hazırlamıştım :) çoğunu kullanmadan getirdim geri :) eşime jole, saç kurutma makinesi, yedek kıyafet bile koymuştum gerisini siz düşünün :)) hastaneye gidince hemen bi duş almıştım, sonra da saçımı düzleştirip tepeden hafifçe bağlamıştım, doğum bitince açarım fotolarda güzel çıkarım diye, ama benim Doğum olana kadar saçım kıvırcık oldu resmenhatta Doğumdan çıkarken hasta bakıcı halime acıyıp ‘kızım şu saçını bi toplayalım herkes kapıda , seni böyle görmesinler demişti :))) şimdi okadar abartmam herhalde ama yine de bende biraz fazla pimpirikliyim yine bi bavul hazırlıcak gibi duruyorum. Hastanem de çok yakın deil. Eksik kalacağına fazla olsun diyorum ben. Mesela eltim tek yedek pijama koymuş, gece öyle çok kanaması olmuş ki ne üst kalmış ne yatak, pijamayı ellerinde yıkayıp pencereden sarkıtmışlar kurusun diye. Yani o rezillikleri yaşamaktansa herşey fazla fazla olsun, kalanı getirir dolabıma koyarım, kirlencek deil ya bavulda
Gerçekten zormuş canım sezeryan olacaksa Sen de önlemini al bence de nemlendirirsin sürekli dudaklarını. hatta ellerine yüzüne bile sürüvücudun susuz kalacak sonuç olarak nemlendır kendını hepNOrmal doğumda problem yok canım, sezeryandan önce 8 saat açlık gerekiyormuş. Eğer planlı sezeryansa zaten önceki gün hafif şeyler öneriyor doktor, gece yiyip içme tamamen kesiliyormuş.
Sezeryan sonrası arkadaş 6 saat kadar yiyip içememişti, sonrasında su ve çorba olarak akşam yemeği vermişlerdi.
Ulaşabilirsin Aynen canım beze her hastanenin yanında eczane var zaten maşallah 22de yeterdir heralde yaniiBiz pampers 1numara almistik icinde 22adet var hiç çikarmadim paketten mikrop falan kapmasin diye posetin icinde yeter herhalde yetmezsede hastane yakininda eczanelerden alinabilir benimkorkum canta hazirlanana kadar doguracam endisesi var
Ona daha neler diyorum bakalim anliyormu hergun gelme sakin diye söylüyorumUlaşabilirsin Aynen canım beze her hastanenin yanında eczane var zaten maşallah 22de yeterdir heralde yaniibenişine söyle çkk şeyyapmasın:)
Benim henüz belli değil tabi ama ne olur ne olmaz diye aklıma gelenleri attım. Serum falan veriyorlar gerçi ama o susuzluğu gidermiyor gördüğüm kadarıylaGerçekten zormuş canım sezeryan olacaksa Sen de önlemini al bence de nemlendirirsin sürekli dudaklarını. hatta ellerine yüzüne bile sürüvücudun susuz kalacak sonuç olarak nemlendır kendını hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?