2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Hayırlı olsun canım..küçük bebek daha çabuk toparlıyor..benim ilk kızımda 35 de doğdu şimdi yaşıtlarından uzun...sağlıkla büyüsün inşallah

amin canim benim sagolasin cumlemizinki hersey pembe oldu bende pembeyi seviyorum baska renk almadim pembe beyaz

Hayırlı olsun darisi başımıza insallah

Onemli degil canim
bende kitap olarak var bu isteyen olursa her haftanın kini kopyala yapıştır atarım komple okumak isteyen olursa beni etiketleyip haftasını yazsın
ben bakabilir miyim 35. Haftaya giricez

Canım humana gibi çaylar boşuna fazla kalori. Şeker katkıları var içinde. Rezene bitkisini al çayını yap daha iyi. Ben öyle yapıcam. Doktoruma da söyledim olur dedi.
oyle mi yapim saglik acisindan oyle dusundum bende kararsizim size de danisayim dedim

masallah canim cok sukur sende 2. Annemizsin gecmis olsun gozunaydin rabbim saglikla buyutmek nasip etsinn

Eşim bugun de cikmadi kizlar. Enfeksiyonu azalmamis. Yarin veya çarşamba gibi konuşuyor doktorlar. Çıkınca özel beslenmesi gerekecek. Ins kayinvakidem bize gelir kalmaya . Benim icin surekli mutfak isi bu halde zor olacak...
Rabbim eşine sağlık versin şöyle kyvdene koşa koşa gelir arkadaşım evladı sonuçta

ya ben sımdı farkettım aynı bana olan olmus kuzum sedat bey de bana aynını dedı 36ya dek sabredelım dıye sonra ılacımı kestı dolunca. kesınlıkle kalkmıyosun dedi verdıgı ılac da zaten tansıyon düşüruyodu. adalat crono mu verıldı sana da

allah analı babalı büyütsün canım. Maşallah

oyle mi yapim saglik acisindan oyle dusundum bende kararsizim size de danisayim dedim

masallah canim cok sukur sende 2. Annemizsin gecmis olsun gozunaydin rabbim saglikla buyutmek nasip etsinn
3. Annemiz oldu kız )

Masallah masallah allahm hayirli omur nasip etsin alanali babali buyusun tam sıpa gelmiş

Gözün aydın cnm sağlıkla büyüt inşallah

Eşim bugun de cikmadi kizlar. Enfeksiyonu azalmamis. Yarin veya çarşamba gibi konuşuyor doktorlar. Çıkınca özel beslenmesi gerekecek. Ins kayinvakidem bize gelir kalmaya . Benim icin surekli mutfak isi bu halde zor olacak...
Canım Allah yardimciniz olsun inşallah çabuk toparlar sanada zor olur şuan senin yardıma ihtiyacin var

35. HAFTA: er-Rahîm / er-Raûf / el-Vedûd DOĞUMA ÜÇ İLA BEŞ HAFTA arasında bir zaman kaldı. Kramplarla kesilen nefesleriniz sizi korkutmasın. Gebelik haftanıza göre bedeninizin verdiği doğal tepkiler bunlar. Krampların, size yemek dahi yedirmeyecek kadar rahatsızlık verdiğini söyleyebilirsiniz. Az az ve sık sık yemek yerseniz biraz daha rahatlarsınız. Bebeğiniz hızla büyümeye devam ediyor. Yaklaşık 33 cm’ye ulaşan boyunun yanında, tırnakları da oluşmaya başladı. İnce, kibar parmaklarının ucunda oluşan tırnakların hikmetini düşünecek olursak, Yüce Yaratıcının bize lütfettikleriyle ruhumuzu bir kez daha şükürle doldurabiliriz. Siz belki de bebeğinizin tombul parmaklarının hayalini kurmak istiyorsunuzdur. Bu da mümkün. Çünkü yağ depolamaya devam eden bebeğinizin bu haftadan itibaren özellikle omuz çevrelerinde boğumlar ve şirin tombulluklar oluşmaya başlıyor. O, bu gelişimleri zevkle yaşarken, siz de eklemlerinizdeki şişlik ve boğumlardanşikâyet ediyor olabilirsiniz. O halde uzun süre aynı pozisyonda kalmaktan kaçının. Özellikle ayaklarınızın ve bileklerinizin şişmesini engellemek için ayakta kalmamaya dikkat edin. Bu, tamamen hareketsiz oturun, ya da yatın anlamına gelmiyor. Sık aralıklarla dinlenerek hareket edin. Vücudunuz ne kadar istikrarlı hareket ederse, kan dolaşımınız da o kadar faal olacaktır. Bu da sizi rahatlatır. Bu zorlu son haftalarda, bedeninizi dinleyerek ağrı ve kramplarla canınızı sıkmayın. Bunun yerine yapılacak en iyi şey belki de, bugüne kadar özlemle beklediğiniz ve hayalini kurduğunuz bebeğinizi düşünmek. Anneliğe dair kurduğunuz hayalleri gözden geçirin. Nasıl bir anne olmak istiyorsunuz? İdeal anne sizin için nasıldır? Ve tabii kendi anneniz... Anneliğiniz boyunca “Benim annem olsaydı, bu durumda nasıl davranırdı?” diye birçok kere düşüneceksiniz. Anneliği herkes önce kendi annesinden öğrenir çünkü. Her ne kadar fıtratımıza ‘annelik’ kodlanmış olarak doğmuş olsak da, bu konuda tek rol modelimiz kendi annemizdir. Anneliğinizi yaşamaya başladığınız ilkgünden itibaren, annenizi daha fazla hatırlayıp anabilirsiniz. Gerek bebeğinizin bakımıyla ilgilenirken, gerekse onun terbiyesiyle alâkalı konularda annenizin size karşı olan davranışlarını hatırlayacak, sizin için hangisi doğruysa onu yapmaya çalışacaksınız. Annenizin şefkatini bir kez daha hissedip, siz de o merhameti bebeğinize göstereceksiniz. Nasıl da sabırla davrandığını, sevgiyle okşadığını, sık sık uykuları bölünse de bu sevgiden bir şey kaybetmediğini düşüneceksiniz. Ve belki de ilk kez anneliğin ne kadar değerli olduğunu tüm hücrelerinizle hissedeceksiniz! “Yıllarca anne olan anlar” sözü ilk kez içinizde bir anlam bulacak. Âyet de buyuruyor ya: “Biz insana, anne-babasına çok iyi davranmasını önerdik. Annesi onu zahmetle taşıdı, zahmetle doğurdu. Taşınması ve sütten kesilmesi otuz aydır.”[60] Artık annenizin kıymetini daha iyi bildiğinizi fark edeceksiniz. Anne ve babanıza daha özenle davrandığınızı göreceksiniz. Böylesi bir şefkat içinde de dilinizden dualar düşmeyecek: Ya Rahîm, ya Raûf, ya Vedûd: Bize kendi merhametinden, şefkatinden ve sevginden ver ki, anneliğimizi bu duygularla taçlandırabilelim! * * * O, şüphesiz merhametlilerin en merhametlisi Rahîm’dir! Yine hiç şüphe yok ki O, en şefkatli, Raûf’tur! O, müminleri en çok seven ve en çok sevilmeye layık olan Vedûd’dur! [60] Ahkâf sûresi, 46:15. @Ytmz buyur canım

Canım Allah yardimciniz olsun inşallah çabuk toparlar sanada zor olur şuan senin yardıma ihtiyacin var
Sag ol canim. Allah'a isyan etmek değil ama zamanlaması o kdr kötü oldu ki bu hastaligin...gene de Allah beterinden korusun. Bizim de sınavımız buymus. Allah evladimi saglikla kucagima almayi nasip etsin insallah o zaman her seyi unutacagim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…