2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
allah analı babalı büyütsün canım. Maşallah

3. Annemiz oldu kız )
Kiz 2. Kimdi ben niye gormedim hic
Tesekkur ederim canim saol
@Ytmz Doğum yapan arkadaşlar için de doğum tarihi, haftası boyu kilosu, bebeğin adını filan tablo şeklinde yazar mısın canım?
yazdim canim 1. Sayfada var ama tablo yapmayi bilmedigim icin oyle yaziyorum

Kizlar hediyeliklerimizde geldi etiketini biz kestik zimabaladik cok zevkliydi etiketinin yazisinida ben kendi kafamdan buldum buldum ama herkes cok begendi yazisini adinin anlamiyla bir olsun dedim oyle duaundum ortaya bu cikti

Eklentiler

• IMG-20181210-WA0050.webp
    78,9 KB · Görüntüleme: 111
Kizlar hediyeliklerimizde geldi etiketini biz kestik zimabaladik cok zevkliydi etiketinin yazisinida ben kendi kafamdan buldum buldum ama herkes cok begendi yazisini adinin anlamiyla bir olsun dedim oyle duaundum ortaya bu cikti
Cok guzelmis ne bu kokulu tas mi

Gozun aydin canim cok sevindim darisi hepimize ins kuveze falan girdimi canim

Normalde çok üşüyen ben , şimdi ateşler basıyor. Sizlere de oluyor mu?
bende incecik pijamayla dolaşıyorum, mutfağın kapısını açıp duruyorum. Oğlum olmasa evde kaloriferleri de kapatıcam zaar)

Ne çekti canın
bi kuruyemiş çeşidi diyeyim :))

Kiz 2. Kimdi ben niye gormedim hic

Tesekkur ederim canim saol
yazdim canim 1. Sayfada var ama tablo yapmayi bilmedigim icin oyle yaziyorum
ikiz kız annesi arkadaş, ismi a ile bşlıyor, 4 harfli :) am şuan bende unuttum :)))

Ayy bayiliyorum kokuya
hiih ayni ben benimkini yolladim oda sokakta suan
allah onlardan razı olsun yaA

çok güzelmiş canım, sağlıkla doğsun inş prenses

amin canimm insallah cumlemizinki hii hatirladim ama ben onu hic gormedim listede kayitli olmayinca bilemedim cnm hamile kaldigimizdan beri yazisiyoruz az cok isimlerden taniyoruz sayfamizda ikiz annesi olmayinca hic listede yok o yuzden bilmedim

canım 37 ve 38ı de paylasr msn yine gelişimine göre çıkarsa 38e gırecegz yarın. foto ceksen olur :) zahmet olmazsa
Kopyala yapıştır daha kolay burdan resim atılmadığı için şimdi play kitaplarda online okuyorum zaten atıyım
37. HAFTA: el-Azîz / el-Kerîm BEBEĞİNİZ BU HAFTAYLA birlikte klinik olarak doğum için yeterli olgunluğa ulaşmış durumda, aynı zamanda büyüme ve gelişimi de devam etmekte. Şayet bu ilk gebeliğiniz ise haftasını büyük ihtimalle tamamlayacak. Daha önce çocuk sahibi olduysanız, yahut şu anda ikiz gebeliğiniz var ise doğum daha erken olabilir. Bu sebeple otuz altıncı haftadan itibaren doktorunuzla her hafta görüşmenizi tavsiye ederiz. En azından acil durumlarda telefonlaşmanız bile sizi rahatlatacaktır. Zaten doğum yapacağınız yeri kesinleştirmiş olmalısınız. Hastaneye giderken yanınıza alacağınız eşyaları da hazırlamalı, valizinizi kolay ulaşılabilir bir yere koymalısınız. Telaşla ne yapacağınızı şaşırmamak için önceden hazırlıklı olmak en iyisi! Nefes alış verişiniz iyice zorlaşmış; göğsünüzde ağrılı, anlamsız bir acı hissediyor olabilirsiniz. Bebeğinizin başı doğum için aşağıya doğru döndüğünde, iç organlarınız özellikle mide ve göğüs kafesiniz rahatlayacak. Doktorunuzun size söylediği farklı bir durum yoksa, bu rahatlamayı, bu haftadan itibaren bekleyebilirsiniz. Bebeğin başının aşağıya dönmesiyle birlikte nefes almanız ve yemek yemeniz kolaylaşacak. Evet, başı aşağıya dönen bebeğinizin kafatası da son şeklini aldı; ama beyin gelişimi halen devamediyor. Zaten günde 25-30 gr da alıyor. Bununla birlikte sinir sistemi de güçleniyor. Yani son derece kontrollü bir şekilde üstün, şerefli bir insan yaratılmaya devam ediyor. Bu haftayla birlikte, bu şerefli insan için, Zekeriya ve İbrahim Peygamberlerin dualarıyla niyaz edelim: “Ey Rabbim bana kendi yanından lütuf ve kereminle tertemiz ve mübarek bir çocuk ihsan et. Şüphe yok ki Sen duayı işiten ve kabul edensin!” [62] “Ey Rabbim bana salih kullarından olacak bir çocuk ihsan et!” [63] * * * “Bunu da ancak Azîz olan Allah (c.c.) yapabilir. O, üstündür, güçlü ve her şeye galip gelendir. Allah (c.c.) Kerîm’dir. En değerli ve en şerefli olan, cömertçe nimet veren, ihsanı bol olandır.”

38. HAFTA: el-Vekîl / Zü’l-eman BEBEĞİNİZ BU HAFTADA yaklaşık 3 kg civarındadır. Boyu ise yaklaşık 35 cm. Artık kucağınızı dolduracak hacme ulaşmış durumda. Neredeyse dünya ile tanışmaya hazır, ancak dünyada yaşayabilmesi için gerekli olan ince ayarları yapılandırılmaya devam ediyor. Örneğin bağırsaklarında doğduktan sonraki 24 saat içinde yapacak olduğu mekonyum adı verilen ilk dışkısını biriktirmeye başladı. Bebeğiniz erkek ise testisleri skrotum içine inmeye başladı. Anlaşılan o ki, “Ol” emrini alan hücreler, hızla olmaları gereken yere doğru yol alıyorlar. Bu haftadan itibaren doğum sancılarınız her an gelebilir. Hamile hanımların çoğunun en büyük korkusu, doğum sancısı hiç şüphesiz. Ama bu sürecin en başından beri her anınızda ayrı bir hikmet gizli olduğunun altını çizmeye çalıştık. Aynı şekilde dayanılmaz olduğunu düşündüğünüz doğum sancılarının da birçok hikmeti var: • Öncelikle bu sancılar 9 ay boyunca suyun içinde kalan bebeği kuru ortama hazırlar.Sancı vurduğu an, bir ucu anneye bağlı olan kordondan aldığı, sıvı oksijen akımı durur ve bebek kendi ciğerinde—rezervde—tuttuğu oksijeni kullanmaya başlar. Yani her doğum sancısı bebeğinizin akciğerini çalıştırır.Sancılar bebeği doğum kanalına doğru iter, bu da doğumu kolaylaştırır. Bu arada sancılarla birlikte bebeğin beynine, doğumun başladığı, ilerlediği ve tamamlandığına dair sinyaller iletilir. Bu da bebeğin anne karnından çıktığı an, plasentadan (eşten) ayrılmasını ve annede de süt hormonlarının (prolaktin) salgılanmasını sağlar.[65] Böylesine zor bir mucizeyi yerine getirmeye vesile olmak, elbette kolay değil. Ama doğumu kolaylaştırması, annede ve bebekte en elzem olan şeyleri anında açığa çıkarması o sancıyı çekilir, en azından dayanılır hale getiriyor. Bu hikmetlerini düşünmek o an, acıyı bir nebze olsun dindirecektir. Bir de bazı anne adaylarında, gerçek doğum sancısıyla, gelip geçici sancıları ayırt edememe korkusu oluşur. Endişenizi atabilmeniz için doğumun mucizevî gerçekleşme sürecinden de bahsedelim: Gerçek doğum sancısı düzenli aralıklarla gelir. 10 dakikada bir yaklaşık 3 kez olur ve her bir kasılma 50 saniye sürebilir. Bu haftada olabilecek diğer sancıları gerçek doğum sancısından ayırmanın bir diğer yolu da şudur: Doğum sancısı istirahat etmekle hafiflemez, giderek şiddetini arttırır. Eğer kasılmalarınız belli bir düzene girdiyse ve geçmiyorsa, işte bu gerçek doğum sancısıdır. Gayet sakin olun! Sık sık gelen ağrılar, hikmet ile rahim ağzını inceltecek, sancılarla da iyice açılacak ve bebeğin doğması Allah’ın izniyle kolay olacaktır. Yaklaşık 8 ay önce verilen müjdenin kucağınıza gelebileceğinin müjdesi bu. Her sancı, her canınızın yanması sizi bebeğinize kavuşturan bir adımdır. Bu anlarda dikkatinizi sancılara değil, nefesinize verin. Derin nefes alın. Yalnızsanız, en yakınınıza haber verin. Çünkü hastaneye gitme vakti geldi! Böyle bir anı yaşarken heyecanlanmanız normal, ama korkmayın. Diliniz zikirde olmaya devam etsin. Yüce Yaratıcı İsrâ sûresinde “Benden başkasını vekil edinmeyin!” buyurmuyor mu? Allah (c.c.) bize her konuda olduğu gibi bu konuda da yeter. Tam bir teslimiyetle “Allah bana yeter, o ne güzel vekildir!”[66] duasını dilimizden düşürmeyelim! Ayrıca doğumun kolay olması için okunması tavsiye edilen, İnşikak sûresinin ilk âyetlerini doğum anında söyleyebilirsiniz: “Allah’ın adıyla! Yer içinde olanları dışarı atıp boşaldığı ve kendi yaratılışına uygun bir şekilde Rabbine boyun eğdiği zaman. Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. Ey canı candan yaratan, ey canı candan meydana getiren, ey canı candan çıkaran Allah’ım, yüceliğinle bana yardım eyle!” * * * Ey kendisine güvenilip dayanılan, Sen benim tek Vekîlimsin. Sen ki yarattıklarının işlerini onlardan daha iyi yapansın! Ey bütün korkulardan emin olunan Zü’l-eman, sığınılıp yardım istenilecek tek varlık Sen’sin! @Kartanesii8892

Dido44 kuzumm gelmiş minigin gözün aydın rabbim anali babali saglikla büyütmeyi nasip etsin inşallah :)

Bende gecen Çarşambadan beri hastanedeyim yarın doğuma alınabilirim yada Çarşamba :) haber vermeye geldim seni öğrendim :))

İnşallah bizde hayırlısıyla kurtuluruz.
1200 mesajı görünce okuyamadım başka var mı doğum yapan?

sahi mi canim hadi bakalim saglicakla gelsin minigin neden erken oldu insallah minigine saglicakla kavusursun herkes aralik annesi oldu valla

cibi35 biz seninle ayniyiz canim kismet insallah benim kizcem erkenden gelmez zamaninda dogar daha yapilacak cok isim vAr biraz daha uyu anneciginin karninda kizim

sahi mi canim hadi bakalim saglicakla gelsin minigin neden erken oldu insallah minigine saglicakla kavusursun herkes aralik annesi oldu valla

Plasenta previayim canım ben kanamalarım hem şiddetlendi hemde arası çok azaldi. Risk yükselince böyle bir karar aldılar. Bebek de iyi çok şükür inşallah doğunca da bir sıkıntısı olmaz. Dualarınızda unutmayın beni de. :)

Dido 3.annemiz
Birde ikiz kızlarımız doğdu.

Geçmiş olsun canım. Sağlıkla kavuşmanı dilerim:)

Hakkinda hayirlisi olsun insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…