Canım çok çook sevindim sağlıklı olmanıza:) Maşallah yavrularına Allahım sağlıkla büyümelerini nasip etsinKızlar cok şükür bende oğlumda cok iyiyiz sabah ultrasonda 2885 çıkan bebegim 2400 doğdu bugün tam 36+0 dik cok sukur sagligi iyi uyuyor sıpa spinal sez. Oldum ameliyatım gayet iyi geçti agrilarim var ama dayanilmicak bise degil bi saate yurutucekler bu defa kara bir kuzu dogurucam dedim ama bildiginiz beyaz sacli bir minik dogurdum sacları resmen beyaz abisine coknbenziyo abisi kumral maviş bu sarı maviş kızlar hepinize allah sağ.salim kucagınıza almayı nasip etsin cok güzel bi duygu şükürler olsun
canım 37 ve 38ı de paylasr msn yine gelişimine göre çıkarsa 38e gırecegz yarın. foto ceksen olur :) zahmet olmazsa35. HAFTA: er-Rahîm / er-Raûf / el-Vedûd DOĞUMA ÜÇ İLA BEŞ HAFTA arasında bir zaman kaldı. Kramplarla kesilen nefesleriniz sizi korkutmasın. Gebelik haftanıza göre bedeninizin verdiği doğal tepkiler bunlar. Krampların, size yemek dahi yedirmeyecek kadar rahatsızlık verdiğini söyleyebilirsiniz. Az az ve sık sık yemek yerseniz biraz daha rahatlarsınız. Bebeğiniz hızla büyümeye devam ediyor. Yaklaşık 33 cm’ye ulaşan boyunun yanında, tırnakları da oluşmaya başladı. İnce, kibar parmaklarının ucunda oluşan tırnakların hikmetini düşünecek olursak, Yüce Yaratıcının bize lütfettikleriyle ruhumuzu bir kez daha şükürle doldurabiliriz. Siz belki de bebeğinizin tombul parmaklarının hayalini kurmak istiyorsunuzdur. Bu da mümkün. Çünkü yağ depolamaya devam eden bebeğinizin bu haftadan itibaren özellikle omuz çevrelerinde boğumlar ve şirin tombulluklar oluşmaya başlıyor. O, bu gelişimleri zevkle yaşarken, siz de eklemlerinizdeki şişlik ve boğumlardanşikâyet ediyor olabilirsiniz. O halde uzun süre aynı pozisyonda kalmaktan kaçının. Özellikle ayaklarınızın ve bileklerinizin şişmesini engellemek için ayakta kalmamaya dikkat edin. Bu, tamamen hareketsiz oturun, ya da yatın anlamına gelmiyor. Sık aralıklarla dinlenerek hareket edin. Vücudunuz ne kadar istikrarlı hareket ederse, kan dolaşımınız da o kadar faal olacaktır. Bu da sizi rahatlatır. Bu zorlu son haftalarda, bedeninizi dinleyerek ağrı ve kramplarla canınızı sıkmayın. Bunun yerine yapılacak en iyi şey belki de, bugüne kadar özlemle beklediğiniz ve hayalini kurduğunuz bebeğinizi düşünmek. Anneliğe dair kurduğunuz hayalleri gözden geçirin. Nasıl bir anne olmak istiyorsunuz? İdeal anne sizin için nasıldır? Ve tabii kendi anneniz... Anneliğiniz boyunca “Benim annem olsaydı, bu durumda nasıl davranırdı?” diye birçok kere düşüneceksiniz. Anneliği herkes önce kendi annesinden öğrenir çünkü. Her ne kadar fıtratımıza ‘annelik’ kodlanmış olarak doğmuş olsak da, bu konuda tek rol modelimiz kendi annemizdir. Anneliğinizi yaşamaya başladığınız ilkgünden itibaren, annenizi daha fazla hatırlayıp anabilirsiniz. Gerek bebeğinizin bakımıyla ilgilenirken, gerekse onun terbiyesiyle alâkalı konularda annenizin size karşı olan davranışlarını hatırlayacak, sizin için hangisi doğruysa onu yapmaya çalışacaksınız. Annenizin şefkatini bir kez daha hissedip, siz de o merhameti bebeğinize göstereceksiniz. Nasıl da sabırla davrandığını, sevgiyle okşadığını, sık sık uykuları bölünse de bu sevgiden bir şey kaybetmediğini düşüneceksiniz. Ve belki de ilk kez anneliğin ne kadar değerli olduğunu tüm hücrelerinizle hissedeceksiniz! “Yıllarca anne olan anlar” sözü ilk kez içinizde bir anlam bulacak. Âyet de buyuruyor ya: “Biz insana, anne-babasına çok iyi davranmasını önerdik. Annesi onu zahmetle taşıdı, zahmetle doğurdu. Taşınması ve sütten kesilmesi otuz aydır.”[60] Artık annenizin kıymetini daha iyi bildiğinizi fark edeceksiniz. Anne ve babanıza daha özenle davrandığınızı göreceksiniz. Böylesi bir şefkat içinde de dilinizden dualar düşmeyecek: Ya Rahîm, ya Raûf, ya Vedûd: Bize kendi merhametinden, şefkatinden ve sevginden ver ki, anneliğimizi bu duygularla taçlandırabilelim! * * * O, şüphesiz merhametlilerin en merhametlisi Rahîm’dir! Yine hiç şüphe yok ki O, en şefkatli, Raûf’tur! O, müminleri en çok seven ve en çok sevilmeye layık olan Vedûd’dur! [60] Ahkâf sûresi, 46:15. @Ytmz buyur canım
Dimi cok guzel kokuyo...ben hala dolabi acinca geliyor. :)camasir cok olunca masallah ben hep kullanirim cabuk kuruyo mandalla asinca dalin sivi deterjani ve yumusaticisi harikaymis
insaAllah ıyıdır keske bırbırımızı unutmasakBir arkadaş daha vardı o da yok bayadır adını hatırlayamıyorum. Hatta tansiyon riskim var diyordu ilk günden
Nasil icim bi hos oldu çok şükür ikiniz de iyisinizzKızlar cok şükür bende oğlumda cok iyiyiz sabah ultrasonda 2885 çıkan bebegim 2400 doğdu bugün tam 36+0 dik cok sukur sagligi iyi uyuyor sıpa spinal sez. Oldum ameliyatım gayet iyi geçti agrilarim var ama dayanilmicak bise degil bi saate yurutucekler bu defa kara bir kuzu dogurucam dedim ama bildiginiz beyaz sacli bir minik dogurdum sacları resmen beyaz abisine coknbenziyo abisi kumral maviş bu sarı maviş kızlar hepinize allah sağ.salim kucagınıza almayı nasip etsin cok güzel bi duygu şükürler olsun
canım hayırlı uğurlu olsun darısı başımızaKızlar cok şükür bende oğlumda cok iyiyiz sabah ultrasonda 2885 çıkan bebegim 2400 doğdu bugün tam 36+0 dik cok sukur sagligi iyi uyuyor sıpa spinal sez. Oldum ameliyatım gayet iyi geçti agrilarim var ama dayanilmicak bise degil bi saate yurutucekler bu defa kara bir kuzu dogurucam dedim ama bildiginiz beyaz sacli bir minik dogurdum sacları resmen beyaz abisine coknbenziyo abisi kumral maviş bu sarı maviş kızlar hepinize allah sağ.salim kucagınıza almayı nasip etsin cok güzel bi duygu şükürler olsun
Ne zamandır aklımdaydın . Hiç yazmıyor dedim. Ben de iyiyim canım . Ben de kotamı aşıyorumInternetim kısıtlı canım her zaman giremiyorum.hazirliklarla uğraşıyorum.cok şükür bende her şey yolunda :) sen nasılsın,inşallah her şey yolundadır sende de :)
oohhhGece gece canım bişey istedi, yani aklıma düştü sadece. Yarın alalım diye söyledim, kocam düştü sokaklara.. canım benim yaa. Saltanatımın tadını çıkarayım
Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah darısı başımızaKızlar cok şükür bende oğlumda cok iyiyiz sabah ultrasonda 2885 çıkan bebegim 2400 doğdu bugün tam 36+0 dik cok sukur sagligi iyi uyuyor sıpa spinal sez. Oldum ameliyatım gayet iyi geçti agrilarim var ama dayanilmicak bise degil bi saate yurutucekler bu defa kara bir kuzu dogurucam dedim ama bildiginiz beyaz sacli bir minik dogurdum sacları resmen beyaz abisine coknbenziyo abisi kumral maviş bu sarı maviş kızlar hepinize allah sağ.salim kucagınıza almayı nasip etsin cok güzel bi duygu şükürler olsun
Hayırlı olsun canım ne güzel oğlunu sağ salim kucağına almışsınKızlar cok şükür bende oğlumda cok iyiyiz sabah ultrasonda 2885 çıkan bebegim 2400 doğdu bugün tam 36+0 dik cok sukur sagligi iyi uyuyor sıpa spinal sez. Oldum ameliyatım gayet iyi geçti agrilarim var ama dayanilmicak bise degil bi saate yurutucekler bu defa kara bir kuzu dogurucam dedim ama bildiginiz beyaz sacli bir minik dogurdum sacları resmen beyaz abisine coknbenziyo abisi kumral maviş bu sarı maviş kızlar hepinize allah sağ.salim kucagınıza almayı nasip etsin cok güzel bi duygu şükürler olsun
Ne çekti canın
Benim değişiyor,bi üşüyorum bi sicaklıyorumNormalde çok üşüyen ben , şimdi ateşler basıyor. Sizlere de oluyor mu?
Kızlar cok şükür bende oğlumda cok iyiyiz sabah ultrasonda 2885 çıkan bebegim 2400 doğdu bugün tam 36+0 dik cok sukur sagligi iyi uyuyor sıpa spinal sez. Oldum ameliyatım gayet iyi geçti agrilarim var ama dayanilmicak bise degil bi saate yurutucekler bu defa kara bir kuzu dogurucam dedim ama bildiginiz beyaz sacli bir minik dogurdum sacları resmen beyaz abisine coknbenziyo abisi kumral maviş bu sarı maviş kızlar hepinize allah sağ.salim kucagınıza almayı nasip etsin cok güzel bi duygu şükürler olsun
Normalde çok üşüyen ben , şimdi ateşler basıyor. Sizlere de oluyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?