- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
Yine turuncgillere sardım zaten her gecede süt iciyorum kuru kuru boğazımda burnumda :) nasip işte ne zamana denk gelecegiiBende gunlerdir agir bir nezle geciriyorumbogazini sicak tut canim atki falan sar bol bol c vitamini al, balli sicak sut iyi geliyor. Son haftalarimiz tam kisin en soguk hastalikli zamanlarina denk geldi, bir daha cocuk istersem son ayini sicak aylara denk getirmeye calisacagim:)
Aynen söylemek istediklerimin canlı örneğisin. Gene bir anne bir diğerine yapıyor malesef.İlk oglumda aman biberon vermeyin aman mama vermeyin biberona alışır memeyi tutmaz diye başımızı yediler biz de tabi tecrübesiz sonuç oğlan sarılık oldu
Sözde eğitimci eltim bile normal doğurdu diye annelerin hakkı ödenmez hele de normal doğum yapanların gibi aqtalca bu cümle kurdu maalesef yazdıkların çok dogru gece gece eskileri hatirlattin
dus almak en fazla 10 dk surer sonra hemen doktordasin bi sikinti olacagini zannetmiyorum ben canimzaten dus almadanda gitsen ayni sey sadece evde bi 10 15 dk fazla durucaksin oda icin rahat gidersin banyo yapip gidersenSuyun gelmesi daha riskli gibi ya. Bebek mikroplara karşı direncsiz oluyormuş suyu geldikten sonra. Ondan aklima takildi.
Acaba ne kadar süremiz olur. Benim yüksek ihtimal sezaryen olacak. Ama suyun gelmesi bazen erkenden olabiliyor. Tedbirli olmak lazim.Canım su konusunda fikirsizim ama bildiğim şey su gelince hemen doğum olmuyor bi duş almaya vaktimiz olur sanki
Amin arkadaşım hakkında iyisi ve sağlıklısı olsun.canım tabıkı haklısın herkeain bunyesı verdıgı tepkıler farklı kımi vajınal doguma karsı dırayetlı kımı sezeryana. Ama ben en saglıklısı oldugu ıcın hersey yolunda gıtsın ve oyle olsun ıstıyorum aksı halde sezeryan olsun karsı degılım ben de. ve dogum anında da gerekırse dönulsün buna da karsı degılım. sadece tercıhım dualarım o yönde
Aa grip aşısından mı oldu ki acaba? Bide aynı çaya limon da sıkıyorduk şimdi hatırladım :) Benim de aklıma sen geldin zaten onu görünce :))
ben grip olmamak icin elimden geleni yapiyorum hic incitmiyorum kendimi disari cikmiyorum suyla oynamiyorum cunku ilk dogumdae o yonden cok cektimYine turuncgillere sardım zaten her gecede süt iciyorum kuru kuru boğazımda burnumda :) nasip işte ne zamana denk gelecegii
Benim doktorcum konuşuyor sandım bir anBen anlamiyorum eskiler hep normal dogum yapmis hemde evde o bu sokaktan gelen gecen dogutturmuş şimdi bu işin ehli olanlar hastanede her imkanin oldugu ortamlarda becerip dogum yaptiramiyorlar ne kadar garip
Suyumuz gelince panik olmazsak aslında vaktimiz var diye biliyorum 12 saat içinde bebek doğmalı diye duymuştum sonrası tehlikeli oluyormuş enfeksiyon açısından, tabi suyumuz gelince o panikle duşa girebilir miyiz bilemedimBir de kızlar kac zamandır aklimda olan bir soru daha var. Diyelim ki birden suyumuz geldi ve biz alttan çok müsait değiliz bikini bölgesinden. Duşa girip orasını hemen jiletleycek kadar vaktimiz var mi acaba? Suyumuz geldikten sonra dusa girebiliyormuyuz??Simdi diyeceksiniz ki niye böyle olumsuz düşünüyorsun. Eltimin gecenin bir vakti suyu geldi ondan beridir aklımda...
Bu aralar ben de biraz tedirgindim su gelmesini nişan gelmesini filan araştırdım ama su gelme olayı daha nadir yaşanıyormuş( gebelerin %15i demişlerdi) ve su geldikten sonra 24 saat dayanabiliyormuş bebek içerde. Bence vakit olur banyoya girmeye ama o panikle jiletlemek tehlikeli geliyor banaBir de kızlar kac zamandır aklimda olan bir soru daha var. Diyelim ki birden suyumuz geldi ve biz alttan çok müsait değiliz bikini bölgesinden. Duşa girip orasını hemen jiletleycek kadar vaktimiz var mi acaba? Suyumuz geldikten sonra dusa girebiliyormuyuz??Simdi diyeceksiniz ki niye böyle olumsuz düşünüyorsun. Eltimin gecenin bir vakti suyu geldi ondan beridir aklımda...
Valla ben müsait olmazsam yani içim rahat etmez girerim kesin. Sadece tehlikeli olmadigina emin olayim yeter:)Suyumuz gelince panik olmazsak aslında vaktimiz var diye biliyorum 12 saat içinde bebek doğmalı diye duymuştum sonrası tehlikeli oluyormuş enfeksiyon açısından, tabi suyumuz gelince o panikle duşa girebilir miyiz bilemedim
Aynen söylemek istediklerimin canlı örneğisin. Gene bir anne bir diğerine yapıyor malesef.
Benim kızım düşük tartılı doğdu. Biraz okuyan araştıran sadece düşünse de olur düşük tartılı bebekte daha çok emzirme sorunu olacağını bilir.
Eşimin teyzesi bana sezaryen doğuruyorsunuz sonra emziremiyorsunuz demişti. Benim sezaryenim yüksek tansiyondan dolayı acil şekilde olmuştu.
Kendi kuzenim bana ben hiç mama vermedim hep organik besledim dedi. Anne sütü vermek organiklikmiş!
Normal doğum ve emzirme ile ilgili bazısı yarışmayı çok seviyor.
:)) ya evet ben de grip değilim ama burnum sürekli tıkalı gibi. Vücuttaki ödemlerden burun filan da şişince tıkanıklık oluyormuş ondan tıkandı heralde bi çözümü de yok bunun:))) guldum valla.
Oglum nezleydi ondan bulasti ama asi beni bayagi halsiz birakti, agir geciriyorum o yuzden. Simdi dogumada az kaldi, aniden gelirse bebekte hasta olacak diye korkmaya basladim o yuzden burayada sabah yazdim kendinize cok dikkat edin, kalabaliktan uzak durun, bol vitamin alin. Bebekler geliyor artik hasta anneyle ve virusleriyle karsilasmasinlar hemen :)
Herhangi bir komplikasyon yoksa mesela kaka yapmamışsa kan gelmiyorsa gibi ilk etapta dua almaya vaktiniz olur gdoktorada gidildiğinde bebek kalp atışlarında bi sıkıntı yoksa enfeksiyon durumu yoksa 16 18 saat kadar beklenebiliyomus ama senim sez olcağı için vaktin olur canım stres yapma :)Bir de kızlar kac zamandır aklimda olan bir soru daha var. Diyelim ki birden suyumuz geldi ve biz alttan çok müsait değiliz bikini bölgesinden. Duşa girip orasını hemen jiletleycek kadar vaktimiz var mi acaba? Suyumuz geldikten sonra dusa girebiliyormuyuz??Simdi diyeceksiniz ki niye böyle olumsuz düşünüyorsun. Eltimin gecenin bir vakti suyu geldi ondan beridir aklımda...
evet çok zor olur diyolar ama nasip bende dikkat etmeye çalışıyorum ama bu kadar oluyo galiba yaben grip olmamak icin elimden geleni yapiyorum hic incitmiyorum kendimi disari cikmiyorum suyla oynamiyorum cunku ilk dogumdae o yonden cok cektim
Sağlık açısından bir sıkıntı yoksa ben jiletlerim. Hani jilerlemeden gidersem daha çok gerilirim çünkü.Bu aralar ben de biraz tedirgindim su gelmesini nişan gelmesini filan araştırdım ama su gelme olayı daha nadir yaşanıyormuş( gebelerin %15i demişlerdi) ve su geldikten sonra 24 saat dayanabiliyormuş bebek içerde. Bence vakit olur banyoya girmeye ama o panikle jiletlemek tehlikeli geliyor bana
Ne gereksiz bir tartışma . Neden böyle şeyler yazıyor bu arkadaş anlamadımbunun ben de farkındayım hayvanlara mecburi oluyor onu bılıyorum arkadaşım keyfi olan bızızzzzz
Yengemi suyu evde geldi hemen hastaneye gittiler Zeynep kamile, 3 gun normal doğurtacağız diye beklettiler ilk gun doğmayınca bebek geri istedik yengemi başka hastaneye götürmek için suyu gelmiş bebek mikrop kapar ya da kalp atışları düşer biz risk almıyoruz kağıt imzalayıp çıkarabilirsiniz dediler abimde korktu tabi kalsın madem dediler tam 3. Gun bebek doğdu eve geldi sonra bebek enfeksiyon kapmış vücudu su topladı 10 gun de Beykoz devlet hastanesinde yoğun bakımda yattıBu aralar ben de biraz tedirgindim su gelmesini nişan gelmesini filan araştırdım ama su gelme olayı daha nadir yaşanıyormuş( gebelerin %15i demişlerdi) ve su geldikten sonra 24 saat dayanabiliyormuş bebek içerde. Bence vakit olur banyoya girmeye ama o panikle jiletlemek tehlikeli geliyor bana
Onu bilmiyorum da ben hamilelik boyunca ve öncesinde hep ağda yaptırdım yine yaptırcam çünkü karnımız kocamanken aşağıyı göremeden jilet de son aşamada zor olur gibime geliyor. Ağdayla hiç olmazsa 10-15 gün temiz kalıyorSağlık açısından bir sıkıntı yoksa ben jiletlerim. Hani jilerlemeden gidersem daha çok gerilirim çünkü.
Öyle canım cahil saçmalıkları ilk çocukta insan takıyor da şimdi ne deseler umrumda olmazAynen söylemek istediklerimin canlı örneğisin. Gene bir anne bir diğerine yapıyor malesef.
Benim kızım düşük tartılı doğdu. Biraz okuyan araştıran sadece düşünse de olur düşük tartılı bebekte daha çok emzirme sorunu olacağını bilir.
Eşimin teyzesi bana sezaryen doğuruyorsunuz sonra emziremiyorsunuz demişti. Benim sezaryenim yüksek tansiyondan dolayı acil şekilde olmuştu.
Kendi kuzenim bana ben hiç mama vermedim hep organik besledim dedi. Anne sütü vermek organiklikmiş!
Normal doğum ve emzirme ile ilgili bazısı yarışmayı çok seviyor.
Balık ağzından mı doğuruyor beaArkadaşlar hepimiz son haftalarımızdayız Doğum şeklimiz yüzünden neden tartışmaya giriyorsunuz kim nasıl isterse öyle doğursun balık gibi ağzımızdan doğuramayacağımıza göre, önemli olan bebeklerimize sağlıkla kavuşalım yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?