- 22 Kasım 2010
- 11.436
- 20.610
- 598
Valla değişiyo bankaya gore. Kit ucreti alim ucreti vs ayrı hep. Bi de yillik 100 euro gibi saklama ucreti var. Ben dusunmuyodum ama doktorum kendi cocuklarininkini de saklatmis o aklima soktu.Nekadarmış maliyeti? Ben bikere düşündüm. Sonra evrene negatif enerji yollamayayım, olumlu şeyler dusuneyim diye dusunmekten vazgeçtim. Ama aklıma geldi şuan yine. Ve de doğum yapacağım hastanede bu işlemi yapamazlar gibi geldi.
Ya şaka mı bizim hastane 200-300 tl istiyormuşTam da şimdi , bizde de durum sizinkine yakın ama artırmak lazım :))
bol bol derken :))) ya bide 8000 adım nasıl olcak ya, izne de ayrıldım hep evdeyim. Dışarısı da çok soğuk. Acaba apartmanda merdiven inip çıksak nasıl olur ki
bizde de 750 tl istiyorlar canım
Ben onlerdan olmak istemiyorum ya bakanimizda olmucak en normal olsa bizim icin daha iyi önce hayirlisi ama durumlar el veriyorsa normal olur insallah canmolmaz olur mu bızzat arkadaslarım yasadı ozelde bebek donmedı sezeryan olcak deyıp devlete aynı gun gıdıp hayır bebek basgelıs deyıp normal doguran Maalesef her yerde olduğu gibi işini kötüye kullanan Doktorlar da var acı ama gerçek
Canim senin durumu kacirmisim.cok yazismalardan dolayi..gecmis olsun..daha iyisindir umarim..senin minik acelemi ediyor neEvet ne kadar kilosu iyi destekte bu tek başına doğum olsun denemize imkan vermez dedi birde ultrasonun eksik fazla tartma payını da düşünmek gerek
Sen nasılsın canım oğlun nasil oldu
O yuzden ben asla normal doğuramam çünkü 7 aydır falan ilişki yok bizde
Canım benim sata göre 19 ocak ama sezeryan olacağı için ocağı ilk haftası muhtemelen alacağız dedi bir sürpriz olmaz ise. 34+5 şuan haftamız. Çok şükür riskli dönemi atlattık ama 30 lu haftalara ulaşmak benim için çok zorsu şükür ki rabbim nasip etti. Minnoşum biraz zayıf ama önemli olan organ gelişimleri tam olsun.Rabbim hayirlisi ile sanada bu günleri gormeyi nasip etti çok şükür ben kaybetme korkusunu bu gebelikte 16. Haftaya kadar yaşadım çok stresli ve üzücü bir dönemdi
Dr doğum tarihi olarak ne diyor arkadaşım
benim de neredeyse 3 hafta önde çıkıyor değerleri, hatta dün sordum yine bu erken geleceği anlamına gelir mi diye. hayır dedi doktor sadece iri bi bebek olduğu anlamına gelir. 26 ocak bizim tarihimiz dedi, sağlıkla gelse de o kadar beklemese, çok yoruldum.Canım hani benim bebek de iri ya birazcık 10 gun ileri çıkıyor ultrason da ama benim doktorum biz satı baz alıyoruz senin bebek iri gelişimi iyi diye erken tarihe çekmeyeceğiz Doğumu gene 23 ocak diyor mesela
Ya ben de yılbaşında gelmesinden korkuyorum bebeğimin. Kendi doktorum gelmezse bişeyler ters giderse diye hep aklıma aksilikler geliyor.. sende tarih belli diye bekler heralde stres olmadığın içinEvet canım dinlen dedi bol bol o yüzden
Benim erken gelmezse 3 Ocak sezeryan tarihi
Aynen canim bende hic hamilegibi degilimcanım naptın. Bu mesajından sonra bi mesajını göremedim. İyimisin?
azalmıştı şimdi yine başladı, ama üşütme gibi geliyor canım bana ya, sancım Yok hiç
sağol canım valla siz diyene kadar hiç öyle bi ihtimal düşünmedim, çünkü sancı ve bel ağrım yok, ama yine de dikkat ederim sağol canım
benim sırtım da çok fena yaa, bazen diyorum şu olmasa hamile olduğumu bile unutabilirdim çoğunlukla, ama bu ağrı mahvetti beni 3-4 aydır
Aynen bizim için de öyle. Ben yine tam şartlarını öğrenmek için form doldurmuştum netten, geri aramışlardı. Hangi hastanede doğum yapacağımı tahmini tarihi doktorumu filan her şeyi sordular ondan sonra bişey çıktı o an kapatmak zorunda kaldım sonra arayın dedim. Heralde küçük şehirdeyim diye ya da daha önce aynı hastanede işlem yapmadıkları için mi bilmiyorum dönüş yapmadılar.Evet acikcasi beni de Türkiye deki şartlar düşündürüyor. Kök hücre teknolojisinin su an yeterli olmadığı, guvenilir bi şekilde saklanmayabilecegi, zaten kanın bi saklanma ömrü olduğunu vs bir sürü şey okudum. Kafamı karıştırdı hepsi. Ha durumumuz cok ii olsa bu kdr düşünmem faydasından emin olmasam da zarari olmaz diye yaptırırım ama zaten bir sürü masrafımız oluyor, bilemedim o yuzden
Benimde umudum o gostermesin bakalim eve getirdimmi kimse karisamicak biktirana kadar doya doya koklayip opecemİnşallah sağlıkla getirelim dünyaya bebeğimi 3 hafta göremicem sonra canlısını görcem =)
Aman dikkat et kuZum gercekten cok az kaldi Ayni bende aciyorum kasiklarimda agri ortunuyorum ter basiyor gece wc isimiz var birde omrumde kalkmadim bu minik saolsun gece bi ziyaret ettiriyor su icmeyen ben gece su icmeye kalkiyorumZaten boğazında 2 3 gündür gıcık gıcık sürekli öksürüyorum gece çok terliyorum üstümu ortsem ayrı dert açsam ayrı dert napicam bilmiyorum bogazimda kotuye gidiyor
Her hastanenin fiyatı farklı işte canım, eltime de iğne başı 200 istemişlerdi, Doğuma kadar 3 iğne yapıldı, 600 e mal oldu. Ama ben yaptırmıcam inşYa şaka mı bizim hastane 200-300 tl istiyormuş
Bacim onun tek gozlugu var oda sez baska konusmaArada bir geliyor grubumuzu karıştırıp gidiyor yok samimiyetsizmişiz yok normal Doğum istiyormuşuz sürekli tartışma ortamı yaratmaya çalışıyor ben ki ne kadar pollyanna olduğumu anlamışsınızdır belki ben bile sinirleniyorum bunun nesnel bir ölçütü yoktur olamaz da normal doğumu ortadan kaldıralım herkes sezeryen olsun diyemeyeceğimiz gibi, sezeryeni ortadan kaldıralım herkes normal Doğum yapsın diyemeyiz, he ikisine de zorlanmamalı kadın onda hem fikiriz bedeni neye elveriyorsa bebek nasıl gelmek istiyorsa biraz akışına bırakmalı böyle şeyleri çok fazla bizim elimizde olduğunu düşünmüyorum, devlet hastanesinde Doğum yapmama kararım da tamamen normal Doğuma zorlamaları evet denemek istiyorum Ama daha önce hiç yaşamadığım bir sancı konusunda o an ne yapabilirimi kestiremediğim için belki de o sancıyla beni sezeryene alın diyeceğim ama devlet bunu yapmadığı için (mahremiyete de önem verdiğini duşunmediğimden odalarda 2-3 kişilik) kendi isteklerime uygun hareket edecek bir hastane seçtim dayanabilirsen normal(çatır çatır) doğururum, dayanamazsam sezeryen ile doğururum bu tamamen kişisel bi şey ağrı eşiği ile ilgili
amin inşallah canım ama hiç araştırmaMıştım doğumda bukadar yırtıklar olacaksa hangısı bizim saglıgımız ıcın iyiıyse o olsun şaka maka az zaman kaldı bebeklerimize kavuşmaya her an heyecan yapıyorum her anBen onlerdan olmak istemiyorum ya bakanimizda olmucak en normal olsa bizim icin daha iyi önce hayirlisi ama durumlar el veriyorsa normal olur insallah canm
Soyguncular :))Her hastanenin fiyatı farklı işte canım, eltime de iğne başı 200 istemişlerdi, Doğuma kadar 3 iğne yapıldı, 600 e mal oldu. Ama ben yaptırmıcam inş
Evet katılıyorum. Zaten türkiyede saklanmıyor sanırım avrupaya gönderiyorlar o yüzden euro üzerinden fiyat biçiyorlar. Bana da güvenilir gelmiyor. Lösev fikrini beğendim ama keşke kabul etselermişKızlar kök hücre ve kordon saklama ile alakalı yazmışsınız. Ben ilk hamile olduğum aylar Lösev’i aradım. Kordon saklama şirketleri çok yüksek meblağlar istiyorlar hatta euro üzerinden. Bebek doğmadan önce 1500-2000 önden veriyorsunuz sonradan yine 1500-2000 civarı ödeme yapıyorsunuz. Yıllık ödeme miktarı yine çok yüksek ve euro üzerinden. Cocuğunuz 26 yaşından sonra Allah korusun kanser vs olursa bir işe yaramıyor çünkü maximum saklama süresi 26 yıl. Ben de lösevi aradım. Benim bu bebeğimin kordonunu saklayacak maddi gücüm ileride olmayadabilir ancak şuan hasta olan çocuklar için isterseniz ben size bağışlamak istiyorum dedim. Ancak bunun bilimsel bir kanıtının net olmadığını ve enfeksiyon riski nedeniyle bağış kabul etmedilerini söylediler. Özetle anlattıkları konuda hassasiyetlerini anladığım için hak verdim. Sağlık konusunda tamamen maddi çıkarlar üzerine kurulu şirketlerin uzun süreli depolama için yüksek rakamları beni endişeye düşüren asıl konu. Kime neyi neden emanet edip para ödeyeceğiz? Yıllarca saklayacaklarının garantisi var mı? İleride bir sorun yaşadığımızda hastalığa kesin çözüm mü? Bilimsel geçerliliği nedir? Hiç birinin net yanıtı yok maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?