Yok canim hiiic erken diye dusunme . Ben de izne ayriliim oyle hazirlarm ne var ki diyordum ki 35+0 dayım bugün 2 gundur ayaklarimi uzatacak yer ariyorumKızlar 34. Haftadayım bende her işi tek başına yapacak gruptayım şehir dışında oturduğum için eşimden başka yardım edenim yok. Bebişin kıyafetlerini yıkayıp ütülesem mi ki erken mi acaba?
Iste risk de orda zaten dogum zaten cok yaklasmis oluyor belli bir acilmadan sonra ve dr agriyi keserse ikinma azaliyor ve bebek strese girip sikisabiliyor dogum uzayabiliyor bunlarda bebge zarar verebiliyorRisk ile epiduralin dogrudan ilgisi yok ki, epidural sadece agriyi kesiyor. Ama agrisi kesilmis kadinlari ikinmaya ikna etmek bazen doktorlar icin zor oldugundan belki belli bir asamadan sonra yanasmiyorlar ikinma evresinde sorun yasamamak icin.
Saglik ocagindakiler cok bilmez ki sonucta dogum yaptirmiyorlar orda...ben zahide kucugun videolarinda gordum ikinci dogumu olacak bir hastasina epizyo olmasin diye perine masaji yapiyorduHastaneden görüştüğüm bi ebe yok, sağlık ocağına da ıkınma ile ilgili soru sordum, okadar basit yanıt veriyor ki. Nefesini al, tut ıkın ve bırak dedi. Eğitim bu yani sağolsun :) perine masajının da 2. Doğumda çok faydalı olmadığını okumuştum , doktorumA sordum o da aynı şeyi söyledi malesef
[/QUOTE]onu bilmiyordum ışte.çevremde genelde hepsi spinal olduğu için ilk defa duydumTam anestezili ameliyatlarda bağlanıyor çünkü hasta baygınlık haliyle ellerini oraya buraya sallayip tehlike yaratabiliyor.
ya boyle seyler cokduydum ama hıc olanı duymadım canm acıkcası aklıma getırmek istwmem ıkısı de aynı mantk belden enjekte etmıyorlar mı ztenBelden vuruldu icin felc olma ihtimali var diyorlar canm nekadar dogru ki
Genel yaptırma ya sezeryen olsa bile o ilk anı yaşayalım bence :)Kızlar daha once tecrubesi olanlar, spinal ya da epidural (farkini da kartanesi sayesinde anladim gibi:) riskleri var, bel agrisi bas agrisi kaliyor fln diyorlar ya boyle bisi yasadiniz mi? Benim sezeryan olursa genel olsun ama normal olursa en azindan bir rahatlatici siginacagim dal olsun diye dusunuorum da:))
Canım eşim memur olduğu için kullanmazsa yanacaktı izni o yuzden yeni yıla girmeden hepsini kullanacak :) Zaten 10 gün izinli olcak bebek doğduğunda. Yoksa ben de tamamını doğumdan sonra kullansın istemiştim :) inşallah o günlerimde göreceğiz göz açığ kapayıncaya kdr buyuyorlar zatenn :))Ohh evinin tadını çıkarırsın canım sonrasında zaten son hazırlıklar artık bebişlerimizi bekleyeceğiz :) eşin bebek doğunca kullansaydı ya yıllık iznini eşimde bekletiyor bebek doğunca kullanacak 20 gun beraber olacağız çekirdek ailem :)) sonrasında bebeğimin gazı var,bebeğim dönmüyor henüz,bebeğim emeklemeye başladı, bebeğimin dişi çıktı çıkmadı muhabbetleri döner merak etme
canımm basagrısı ve gaz bır ıkıguj olabılıyormus ama kalıcı oldugunu duymadım sezeryan olan ablama ve bır kac arkadasıma kuzenıme danıstım etkı kalmadı dedıler.. korkma korkma ben sez olsam dagenel anestezı yapmamGenel yaptırma ya sezeryen olsa bile o ilk anı yaşayalım bence :)
Canım ben spinal anestezi oldum. Baş ağrısı falan kalmadı bende. Sirt agrisi oluştu ama o da fizyoterapi ile düzeliyor. Gerçi benim bel ağrım önceden de olduğu için tetiklemiş olbilir tabii. Genel anestezi istiyordum bende bir anestezi uzmanı arkadaş onun tehlike olasılığının daha yüksek olduğunu söylemişti.Kızlar daha once tecrubesi olanlar, spinal ya da epidural (farkini da kartanesi sayesinde anladim gibi:) riskleri var, bel agrisi bas agrisi kaliyor fln diyorlar ya boyle bisi yasadiniz mi? Benim sezeryan olursa genel olsun ama normal olursa en azindan bir rahatlatici siginacagim dal olsun diye dusunuorum da:))
İkisi icinde dedim zaten kuzum hani dogum normalya boyle seyler cokduydum ama hıc olanı duymadım canm acıkcası aklıma getırmek istwmem ıkısı de aynı mantk belden enjekte etmıyorlar mı zten
Genel yaptırma ya sezeryen olsa bile o ilk anı yaşayalım bence :)
Genel olmasin mi diyorsunuz yaa aklima giriyorsunuz bak:) ben gogusden kitle aldrmstm lokal anestezi ile aci yok ama hani alindigini hissediorsun ya bayilir miyim ki o siradacanımm basagrısı ve gaz bır ıkıguj olabılıyormus ama kalıcı oldugunu duymadım sezeryan olan ablama ve bır kac arkadasıma kuzenıme danıstım etkı kalmadı dedıler.. korkma korkma ben sez olsam dagenel anestezı yapmam
Iyiyuz biz canim ama agrilarim.cok var@1oglak1koc @kubrafatih @Fatma Ersin Elif @Hb0216Zuhal budak polat @nursena nerdesiniz bebisler nasıl siz nasılsıniz
Ah canım okuyunca yüreğime ateş düştü. Ne desem bilemiyorum. Başın sağolsun. Sen de bir an önce sağlığına kavuşursun umarımGebeliğin 30+4 haftasında 05.12.2018 tarihinde gebelik zehirlenmesi yaşadım ani premksi imiş 18 20 tansiyon ile genel anestezi ile doğuma aldılar iki gün yoğun bakımda kaldım üç gün normal odada tansiyonu kontrol altına almaya çalıştılar bebek iki gün yaşadı ciğerleri gelişmediği ve böbrekleri benden dolayı enfeksiyon varmış yaşasada sağlıklı olmazmış. Şuan hala tansiyon 15/16 böbreklerde protein kaçağı devam ediyor nefroloji ve kardiyolojiye tedaviye başladım bugün araştırılıyor neden olabileceği çok ağır bir imtihan dan geçiyorum dualarınızı eksik etmeyin
Bende birini takip ediyorum öyle arada Urfa'dan aynı kişi mı acabaYaa çok güzel bir andır oİnstagramda keşfetti bir kadın gordum açıyım bakıyım hastane fotosu falan böyle baktım kadının storylerine 3. Sezaryenini dün olmuş gayet iyi gorunuyor ve 4. Bebeğimi de yapacağım falan diye konuşuyordu demek ki dedim acımıyor
Canım geçmiş olsun ve gözün aydın. Sağlıcakla bir an önce evinize gidin beraberKızlar Çarşamba sabahı doğum yaptım. Bebeğim ilk gün yoğun bakımda solunum desteği aldı dün de normal kuveze alındı ama ciğerlerinde enfeksiyon olduğu için gözlemde tutulup antibiyotik tedavisi başlandı.
Çok şükür ikimiz de iyiyiz. Rabbim sizleri de sağ saglim kavuştursun inşallah :)
Ben rakamlardan korkmuyorumda kuzum gobek kalacak diye korkuyorum 60 cm lik belim vardi simdi heryerinden yag fiskiran kat kat bi gobek olacak gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?