Hmmm belkide yapar beni...zaten.hazir giderimde...bakalim.napiyor bizim oynak :) 1 ay olcak.nerdeyse gormeyeli..21 aralık canm sata göre 38+0 olucazz o gun arkadasım da söyleyıp yaptı demıstı bana da onceden soyledı musaıtlık durumına gore de olabılır bıldıgım kadarıyla 34ten sonra yapıyormus drlar 34,38arası
Canım bu sorduğun streptokok testi mi? Ben de kitapta gördüm bu ay yapılması gereken kontrollerde ama kimse söylememişti araştırmamıştım da. Bilmiyorum soruya cevap geldi mi yetişemiyorum yazılanlara telefondanKizlar bu vajinal rektal kultur analizi yaptiran var mi ? 35 37arasi yapiliyormus galiba benim doktorum hic bahsetmedi bana bundan. Beni 36+5 te cagirmisti ama ben 37+1 de gidicem calisamaz raporu da alayim diye. Kafam karisti bi
Kuzum zaten baş her zaman önde gider doktorlar bunu hemen sezeryan diye niye korkutuyorlar anneyi acaba benim doktorum da dedi kafası büyük diye genetik dedi bi sağlık sıkıntısı yok endişelenme diye
2 hafta önce kafa 1 hafta öndeydi zaten ama vücutta 1 hafta önde gidiyordu bu sefer öyle olunca bende Bi şaşırdım aslında kesin sezeryan demedi sadece ihtimali yükseltebilir dedi ben şaşkınlıktan herhalde biraz düştüm moral olarak sonra da dedim kızım ve benim için hayırlı olan ne ise o olur inşallah bakalım yaşayıp görücez
Ah nerdeee kuzu daha 40 gun var bizim :)) ben en iyi ihtimalle ocak 8-10 falan diyorum, kontrol haftaya canım artık hergun arayacağım hastaneyi boş yer olursa iptal eden olursa alacaklar beni araya, aynen bebiş baş geliş normal Doğum pozisyonunda bakalım nasibimizde ne var :)Kiz elini cabuk tut ilk ona gir
Bacim kontrolun nezaman bebek dogum pozisyonunu almisti dimi son kontrolunde
Çok geçmiş olsun zamanında sağlıkla kucağına alırsın inşallahKızlar ben dün yüksek tansiyon ile ilgili sıkıntımı yazmıştım. Bugün doktorumu aradım ve illa gel dedi. Gittim muayene oldum ve bir kaç test istedi, acil sezaryene almam gerekebilir dedi kendisi de çok telaşlandı halbuki çok sakin bir adam. Bebeğin iyi ama yüksek tansiyon senin hayatını tehlikeye sokuyor dedi. Testler protein kaçağı varmı idrarda gibi testlerdi gayet iyi çıktılar o arada tansiyonum normale indi (ben normalinde çok düşük tansiyonluyum) normale inince 1gün 1gündür 1saat 1saattir dedi eve gönderdi bir çanta tansiyon ilacı ile. Cep numarasını verdi ve birdaha yükselirse haber ver bana bir müddet takip edelim düşmezse hastane çantanı al gel diyeceğim sana dedi. Zaten tansiyon yüksekliğinden gözlerim karardı başım döndü çok kötü oldum. Bebeğim henüz ufak lakin anne karnında ençok ölümlere sebep olan faktörmüş yüksek tansiyon. Bugün tam 33+0 ve 2160gram oldu oğlum. Enaz 2hafta daha dursa diye dua etti doktorum 35de doğsa küveze bile gerek kalmayabilir dedi. Bir haftada 200 gram aldı yavrum inşaAllah dahada gelişir ve sağlıkla dünyaya gelir.. Erken geç artık onu düşünemiyorum bile bukadar iyi giden bir gebeliğim vardı şuanda büyük bir imtihandayım, hamd olsun her halimize tabiki... Yavrumun canı ve kendi canımın derdine düştüm.. Ölüm riski var dedi açık açık doktorum. Elimde tansiyon aleti ile geziyorum ha çıkarsa yine 15-16lara diye :'(
Canım benim bebiş hem kilo olarak ileride hem de kafası 2 hafta ileri bende dedim bu normal doğumu engeller mi diye kafası engel değil eğer çatın uygunsa yeterli açılma olursa zaten bebeğin kafasındaki kemikler iç içe geçiyor Doğum esnasında dedi ama benim az yiyip kilo aldırmamam gerekiyormuş böyle giderse 4 kiloyu geçer o zaman sezeryen demek zorunda kalırım kilosundan dolayı dedi, son kontrolden beri ekmek yemiyorum şekerli hiç bir şey yemiyorumKızlar selamlar bizimde bugun muayenemiz vardı 34+1 2400 kg 45 cm olmusuz kilomuz haftasıyla uyumlu yalnız kafası 2 hafta önde çıktı ve Dr um normal doğumda zorlanabileceğimi söyledi ama çatı muayenesi yapmadan net birşey söyleyemem dedi çatı muayenesini de 38.haftada yapıcakmş biraz moralim bozuldu. 2 hafta sonra randevum inşallah vücutta kafayı yakalar kendimi hep normale adapte etmiştim sabahtan beri sezeryan nasıl olacak die düşünmeden edemiyorumvarmı bebeğinin baş çevresi hafta sına göre önde giden
Çok şükür sen de bebeğinde iyisiniz. Bir an önce evinize bebeginle birlikte dönersiniz inşallah. Sağlıcakla kalınDogumımız oldu nasıpse su cıkmayan gazım cıkarsa yarn taburcu olucaz . Doktorm ıyıkı normal dogum denememısız takla atsan yıne douramassın dedıspına epıdural oldum epıduraden bısey anlamaım ckıp gıttu .. sezeryan bana cokzor geldı Elimde olsa normal doğumu tercih ederdim şu an hala kambur yürüyorum ağrım da çok ama inşallah daha da iyi olacağım kusura bakmayın telefonum bozuk arada zorla yazıyorum arada böyle ses kaydedip yazdırıyorum telefonae
Kizimda gitmistim cuma gunu,pazarteside dogum yapmistim,bişey olmadıKızlar ya sinemaya gitmek şu dönemde zarar verir mi yüksek ses ve o kadar sure aynı pozisyonda oturmak falan ?
Bana da tamamen çatıya bağlı dedi 38.haftada yapıcakmş bana çok geç geldi sana tarih verdimi çatı muayenesi için haftamız aynı seninleCanım benim bebiş hem kilo olarak ileride hem de kafası 2 hafta ileri bende dedim bu normal doğumu engeller mi diye kafası engel değil eğer çatın uygunsa yeterli açılma olursa zaten bebeğin kafasındaki kemikler iç içe geçiyor Doğum esnasında dedi ama benim az yiyip kilo aldırmamam gerekiyormuş böyle giderse 4 kiloyu geçer o zaman sezeryen demek zorunda kalırım kilosundan dolayı dedi, son kontrolden beri ekmek yemiyorum şekerli hiç bir şey yemiyorum
Dr zahide küçük normal doğumda hemen sezeryanda 1 hafta sonra kullanılabilir demişti bir videosunda bende alıcam araştırıyorum şuandaKızlar korseden bahsetmişsiniz. Bana da spor hocam söylemişti. Kendisi de iki kere doğum yapmış ama karnı düzdü. Doğurur doğurmaz saracaksın korsen yoksa o an çarşaf bile bağla ama bi şekilde sık karnını başka türlü eski haline dönemezsin demişti. O yüzden doğurmadan önce mi alınmalı bilemedim? Sezaryen olanlarda dikişliyken nasıl kullanılıyor ameliyattan 15 gün sonra kullanılabilir yazmıştı birisi (parça parça okudum sayfaları da kimdi hatırlamıyorm) 15 günde iyileşiyor mu dikişler
sezeryani bilemiyorumda ben normal dogumda karnim kalmasin diye dogumdan hemen sonra kullandim ama cok sikti karnimi onun yerine carsaf bagladik surekli karnim kalmadi fazla o dogru birsey korse mutlaka alinmali simdi aldim ben cirtli korse aldim daha rahatKızlar korseden bahsetmişsiniz. Bana da spor hocam söylemişti. Kendisi de iki kere doğum yapmış ama karnı düzdü. Doğurur doğurmaz saracaksın korsen yoksa o an çarşaf bile bağla ama bi şekilde sık karnını başka türlü eski haline dönemezsin demişti. O yüzden doğurmadan önce mi alınmalı bilemedim? Sezaryen olanlarda dikişliyken nasıl kullanılıyor ameliyattan 15 gün sonra kullanılabilir yazmıştı birisi (parça parça okudum sayfaları da kimdi hatırlamıyorm) 15 günde iyileşiyor mu dikişler
Allah razı olsun canım benim, evet konak hastanesine itimat ediyorum çok güveniyorum o konuda. Çıkmadıkça durduğu kadar tutarız dedi sami bey. Yani ara sıra ani yükselmelerden dolayı plasenta eskiyor ve iyice eskirse de alınması gerekiyormuş şimdi ilk hedef 35+0 ı görmek tam tamına 2hafta var önümde onu görünce ikinci hedef 37 dedikcanım simdi okudum ınsn nasıl içim titresi. benim kuzenim de yüksek tansiyondan dolayı erken dogum yaptı 1800gramdı ama coksukur bıraz küvözde kaldı konakta cok ıyı baktılar . Mutlaka kesın kararını sor danıs tekrar Allahım dualarımızı kabul etsın bak.hepımız dua edıyoruz sana bebegıne. pekı tansıyonun cıkmadıgı surece sorun var mıymısBismilhayrun
bi sikinti olmaz canim korkma sadece oturmak yorabilir ama ara verdiklerinde gezebilirsin biz gttik esimle bi sikinti olmadi cok sukur sadece cok su icmeKızlar ya sinemaya gitmek şu dönemde zarar verir mi yüksek ses ve o kadar sure aynı pozisyonda oturmak falan ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?