Hangi markayı önerirsin peki? Gerçi cırtlı olursa şimdiden almak daha kolay olur heralde bedeni kendimize göre ayarlayabiliriz. Cırtlı olmayanlar nasıl alınır ki doğum öncesisezeryani bilemiyorumda ben normal dogumda karnim kalmasin diye dogumdan hemen sonra kullandim ama cok sikti karnimi onun yerine carsaf bagladik surekli karnim kalmadi fazla o dogru birsey korse mutlaka alinmali simdi aldim ben cirtli korse aldim daha rahat
Bana da 38. Hafta dedi bana geç gibi geldi 38 biz 38 e gelene kadar herkes doğuracakBana da tamamen çatıya bağlı dedi 38.haftada yapıcakmş bana çok geç geldi sana tarih verdimi çatı muayenesi için haftamız aynı seninle
Beni 36+1de çağırdı doktorum, hem nst hem çatı muayenesi için.Bana da tamamen çatıya bağlı dedi 38.haftada yapıcakmş bana çok geç geldi sana tarih verdimi çatı muayenesi için haftamız aynı seninle
Evet ya 36 da gidicrm nst bakıcak belki 37 de falan gel çatı muayenesi için der die dua ediyorum ocağın 2.haftasına geliyor neredeyse gerçi belli olmaz bakarsın bebişler daha erken davranırBana da 38. Hafta dedi bana geç gibi geldi 38 biz 38 e gelene kadar herkes doğuracak
Bizde de sarı ortu ortulur sarilik olmasin diye ben de aldim:) en tuhafima giden , yeni dogan bebegin yanina 40 ı cikmamis bir bebek denk gelirse fena telas yapilir dua okunur, sirt sirta verilip bebekler siz kardessiniz denirmis boylece bebegin birinden birine 40 basmazmisCarsiya ciktim bugun rezene aldim sari ve kirmizi yazma aldim bizde 40 i cikana kadar besiginin uzerine ortulur sarilik ve al dusmesin diye adettir sizlerde adetler nelerdir ha birde bizde 40 imiz cikana kadar evden disari cikilmaz tabi onemli gerekli durum olmadikca bizde adetler boyle sizlerde neler var
Yani bende 36 37 der die düşünüyordum ama 38 geç sanki duruma göre belki erken yapar nst falan çekilecek belli olmuyor bu işler hiç hepimiz sağlıcakla bir avazda doğuruveriirz inşallahBeni 36+1de çağırdı doktorum, hem nst hem çatı muayenesi için.
AmiinYani bende 36 37 der die düşünüyordum ama 38 geç sanki duruma göre belki erken yapar nst falan çekilecek belli olmuyor bu işler hiç hepimiz sağlıcakla bir avazda doğuruveriirz inşallah
Doktoruma msj attım cnn o anda bişeyler yediysen soluna yat biraz bekle hiç hareket etmezse hemen gel dedi . Allaha şükür ki oynadı kuzum sonradan iyice oynadı . Bi sorun olursa gidicem .
Galiba o canim evet. Evet bir kisiye yapilmis burdan. Cok fazla cevap gelmedi bilemedik o yuzdenCanım bu sorduğun streptokok testi mi? Ben de kitapta gördüm bu ay yapılması gereken kontrollerde ama kimse söylememişti araştırmamıştım da. Bilmiyorum soruya cevap geldi mi yetişemiyorum yazılanlara telefondan
Ben bi haftaya gideceğim ne gun olduğu belli değil bir de 4 ocak da randevum var sanırım 4 ocakta yapar çatı muayenesiniEvet ya 36 da gidicrm nst bakıcak belki 37 de falan gel çatı muayenesi için der die dua ediyorum ocağın 2.haftasına geliyor neredeyse gerçi belli olmaz bakarsın bebişler daha erken davranır
İstedilerse sen al tabi. Az kaldı benim de son 1 haftam ama sürünerek gidiyorum artık işeBenden istedi idari mali isler kuzum ya alman gerekiyor dediler sonucta o gunden oncede ayrilanlar oluyor yazaten gitmicem is yerime taa ilceye dek whatsappdan yollicam.
Ay dur bende anlatayım da gülelim :)) kırmızı örtü bizde de var ve bebeği gun ışığına yatırırlar sürekli sarılık olmasın bol bol ışık alsın diye,Carsiya ciktim bugun rezene aldim sari ve kirmizi yazma aldim bizde 40 i cikana kadar besiginin uzerine ortulur sarilik ve al dusmesin diye adettir sizlerde adetler nelerdir ha birde bizde 40 imiz cikana kadar evden disari cikilmaz tabi onemli gerekli durum olmadikca bizde adetler boyle sizlerde neler var
ay bunlar bal mı hiç görmemiştim ne kadar güzel değişik bayıldımmmm❣❤Hediyeliklerim de geldi :)) allahım nasıl mutlu oluyorum bir bir eksikler kapandıkça :) şimdi sırada ne var bakalım Doğuma daha zaman oldukça başka başka bişiyler geliyor aklıma bi sürü hediyelik olacak az sayıda diye çeşit çeşit yaptırıyorum valla :)))
Kızlar ben dün yüksek tansiyon ile ilgili sıkıntımı yazmıştım. Bugün doktorumu aradım ve illa gel dedi. Gittim muayene oldum ve bir kaç test istedi, acil sezaryene almam gerekebilir dedi kendisi de çok telaşlandı halbuki çok sakin bir adam. Bebeğin iyi ama yüksek tansiyon senin hayatını tehlikeye sokuyor dedi. Testler protein kaçağı varmı idrarda gibi testlerdi gayet iyi çıktılar o arada tansiyonum normale indi (ben normalinde çok düşük tansiyonluyum) normale inince 1gün 1gündür 1saat 1saattir dedi eve gönderdi bir çanta tansiyon ilacı ile. Cep numarasını verdi ve birdaha yükselirse haber ver bana bir müddet takip edelim düşmezse hastane çantanı al gel diyeceğim sana dedi. Zaten tansiyon yüksekliğinden gözlerim karardı başım döndü çok kötü oldum. Bebeğim henüz ufak lakin anne karnında ençok ölümlere sebep olan faktörmüş yüksek tansiyon. Bugün tam 33+0 ve 2160gram oldu oğlum. Enaz 2hafta daha dursa diye dua etti doktorum 35de doğsa küveze bile gerek kalmayabilir dedi. Bir haftada 200 gram aldı yavrum inşaAllah dahada gelişir ve sağlıkla dünyaya gelir.. Erken geç artık onu düşünemiyorum bile bukadar iyi giden bir gebeliğim vardı şuanda büyük bir imtihandayım, hamd olsun her halimize tabiki... Yavrumun canı ve kendi canımın derdine düştüm.. Ölüm riski var dedi açık açık doktorum. Elimde tansiyon aleti ile geziyorum ha çıkarsa yine 15-16lara diye :'(
İvetttt bal kızıma bal hediyelik yaptırdım :)) çok tatlışlar dimi :))ay bunlar bal mı hiç görmemiştim ne kadar güzel değişik bayıldımmmm❣❤
nasıl özlemişsindirr. Artık sık kontrolune de başlarsın zaten ınsan sık kontrole baslayınca 1ay nasıl beklemişim yahu diyor. :) hakkaten nasıl beklemişizz:)Hmmm belkide yapar beni...zaten.hazir giderimde...bakalim.napiyor bizim oynak :) 1 ay olcak.nerdeyse gormeyeli..
Benim çarşamba günü kontrolüm var o gün sorarım doktoruma gerekli mi diyeGaliba o canim evet. Evet bir kisiye yapilmis burdan. Cok fazla cevap gelmedi bilemedik o yuzden
Sizde baya şey varmis mi sarı örtü ,40 gün çıkmamak vs bizde de var ama ben pek inanmazdım lohusa yalnız kalmasın uyumasın vs laflarına ama cidden dikkat edin yalnız uyumayın bolca dua okuyun,uykusuz ve yorgun olunca bi takım şeylere açık olunuyor.Ay dur bende anlatayım da gülelim :)) kırmızı örtü bizde de var ve bebeği gun ışığına yatırırlar sürekli sarılık olmasın bol bol ışık alsın diye,
-40 içindeyken dışarı çıkılır ancak ikindi olmadan eve dönülür eğer gidilen yer ev ziyaretiyse bebeğin koynuna ekmek veya yumurta bırakılır nedenini bilmiyorum :)))
- anne de bebek de 40 içindeyken hergun yıkanır ama dikkat ikindiyi geçmeyecek ikindiye kadar yıkandın yıkandın sonra yıkanamazsın :)) yıkadıkça bebeğin rengi açılır guzelleşirmiş annenin de hamilelik ağırlığı gidermiş
- bir de 40 lı kadın yalnız bırakılmaz denilir lohusa kadının mezarı 40 gun açık olur diye bi tabir varmış hatta korkmuştum duyduğumda lohusa depresyonuna girmesin diyeymiş
40. Gun ki adetlerimiz hele hepten garip 4 yol ağzından 40 taş toplanır bunlar güzelce kaynatılır mikropları gitsin, bebeğin yıkanacağı suya 40 ayetel kursi okunur ve içine bir adet altın herhangi bir şey yüzük vs de olur, bu Sudan bir bardak bir tas artık ne kadar derseniz ayırıp anne yıkanırken kendi uzerine döker bunu, suya taze Gül yaprakları atılır bebeğin terinin kokmayacağı inancından dolayı, tuz ve şeker yanında duruyor ama öylesine konuluyor suya falan katılmıyor bizde, dualar edilerek bebek yıkanır sonra anne yıkanır ve o gun muhakkak gezmeye gidilir yani evden çıkılsın mutlaka 40 uçurulur o ağırlık gider
Ve bizde kız bebekler 35. Günde kırklanır erkek bebekler 40. Günde nedenini bilmiyorum :))))
Evet cnm memorialde yapıcam daha önce bi gece ağrım olduğunda gitmiştim doğum katında oda açtılar orda bakmışlardı gayet güzel görünüyordu . Birde bi arkadaşım doğum yaptı onun odası küçüktü benim sezeryan olucak acil bişey olmazsa Müsaitlil durumuna göre oda istiycem . İnşallah büyük oda olur . Ben odamı süslemeyi düşünüyorum içeriye masa veriyorlarmı vermiyorlarmı onu öğrenicem evden masa taşıyamam birde .odanın iç kısmında çay kahve vs koydukları bi alan var oraya dizicem ikramlıkları olmazsaCanım sen memorial da doğum yapacaktin di mi...odalar fln nasıl.. yenidogan yoğun bakım fln var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?