2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Hangi markayı önerirsin peki? Gerçi cırtlı olursa şimdiden almak daha kolay olur heralde bedeni kendimize göre ayarlayabiliriz. Cırtlı olmayanlar nasıl alınır ki doğum öncesi

Bana da tamamen çatıya bağlı dedi 38.haftada yapıcakmş bana çok geç geldi sana tarih verdimi çatı muayenesi için haftamız aynı seninle
Bana da 38. Hafta dedi bana geç gibi geldi 38 biz 38 e gelene kadar herkes doğuracak

Bana da 38. Hafta dedi bana geç gibi geldi 38 biz 38 e gelene kadar herkes doğuracak
Evet ya 36 da gidicrm nst bakıcak belki 37 de falan gel çatı muayenesi için der die dua ediyorum ocağın 2.haftasına geliyor neredeyse gerçi belli olmaz bakarsın bebişler daha erken davranır

Bizde de sarı ortu ortulur sarilik olmasin diye ben de aldim:) en tuhafima giden , yeni dogan bebegin yanina 40 ı cikmamis bir bebek denk gelirse fena telas yapilir dua okunur, sirt sirta verilip bebekler siz kardessiniz denirmis boylece bebegin birinden birine 40 basmazmis

Beni 36+1de çağırdı doktorum, hem nst hem çatı muayenesi için.
Yani bende 36 37 der die düşünüyordum ama 38 geç sanki duruma göre belki erken yapar nst falan çekilecek belli olmuyor bu işler hiç hepimiz sağlıcakla bir avazda doğuruveriirz inşallah

Yani bende 36 37 der die düşünüyordum ama 38 geç sanki duruma göre belki erken yapar nst falan çekilecek belli olmuyor bu işler hiç hepimiz sağlıcakla bir avazda doğuruveriirz inşallah
Amiin 38 bence de biraz geç sanki ama doktor sonuçta vardır bildiği bir şey :)

Galiba o canim evet. Evet bir kisiye yapilmis burdan. Cok fazla cevap gelmedi bilemedik o yuzden

Evet ya 36 da gidicrm nst bakıcak belki 37 de falan gel çatı muayenesi için der die dua ediyorum ocağın 2.haftasına geliyor neredeyse gerçi belli olmaz bakarsın bebişler daha erken davranır
Ben bi haftaya gideceğim ne gun olduğu belli değil bir de 4 ocak da randevum var sanırım 4 ocakta yapar çatı muayenesini

Benden istedi idari mali isler kuzum ya alman gerekiyor dediler sonucta o gunden oncede ayrilanlar oluyor ya zaten gitmicem is yerime taa ilceye dek whatsappdan yollicam.
İstedilerse sen al tabi. Az kaldı benim de son 1 haftam ama sürünerek gidiyorum artık işe

Ay dur bende anlatayım da gülelim :)) kırmızı örtü bizde de var ve bebeği gun ışığına yatırırlar sürekli sarılık olmasın bol bol ışık alsın diye,
-40 içindeyken dışarı çıkılır ancak ikindi olmadan eve dönülür eğer gidilen yer ev ziyaretiyse bebeğin koynuna ekmek veya yumurta bırakılır nedenini bilmiyorum :)))
- anne de bebek de 40 içindeyken hergun yıkanır ama dikkat ikindiyi geçmeyecek ikindiye kadar yıkandın yıkandın sonra yıkanamazsın :)) yıkadıkça bebeğin rengi açılır guzelleşirmiş annenin de hamilelik ağırlığı gidermiş
- bir de 40 lı kadın yalnız bırakılmaz denilir lohusa kadının mezarı 40 gun açık olur diye bi tabir varmış hatta korkmuştum duyduğumda lohusa depresyonuna girmesin diyeymiş
40. Gun ki adetlerimiz hele hepten garip 4 yol ağzından 40 taş toplanır bunlar güzelce kaynatılır mikropları gitsin, bebeğin yıkanacağı suya 40 ayetel kursi okunur ve içine bir adet altın herhangi bir şey yüzük vs de olur, bu Sudan bir bardak bir tas artık ne kadar derseniz ayırıp anne yıkanırken kendi uzerine döker bunu, suya taze Gül yaprakları atılır bebeğin terinin kokmayacağı inancından dolayı, tuz ve şeker yanında duruyor ama öylesine konuluyor suya falan katılmıyor bizde, dualar edilerek bebek yıkanır sonra anne yıkanır ve o gun muhakkak gezmeye gidilir yani evden çıkılsın mutlaka 40 uçurulur o ağırlık gider
Ve bizde kız bebekler 35. Günde kırklanır erkek bebekler 40. Günde nedenini bilmiyorum :))))

ay bunlar bal mı hiç görmemiştim ne kadar güzel değişik bayıldımmmm❣❤

Geçmiş olsun canim ya tansiyon kötü olmuş;( insallah tekrar yükselmez de biraz daha bekler bebegin

Hmmm belkide yapar beni...zaten.hazir giderimde...bakalim.napiyor bizim oynak :) 1 ay olcak.nerdeyse gormeyeli..
nasıl özlemişsindirr. Artık sık kontrolune de başlarsın zaten ınsan sık kontrole baslayınca 1ay nasıl beklemişim yahu diyor. :) hakkaten nasıl beklemişizz:)

Sizde baya şey varmis mi sarı örtü ,40 gün çıkmamak vs bizde de var ama ben pek inanmazdım lohusa yalnız kalmasın uyumasın vs laflarına ama cidden dikkat edin yalnız uyumayın bolca dua okuyun,uykusuz ve yorgun olunca bi takım şeylere açık olunuyor.

Canım sen memorial da doğum yapacaktin di mi...odalar fln nasıl.. yenidogan yoğun bakım fln var mi
Evet cnm memorialde yapıcam daha önce bi gece ağrım olduğunda gitmiştim doğum katında oda açtılar orda bakmışlardı gayet güzel görünüyordu . Birde bi arkadaşım doğum yaptı onun odası küçüktü benim sezeryan olucak acil bişey olmazsa Müsaitlil durumuna göre oda istiycem . İnşallah büyük oda olur . Ben odamı süslemeyi düşünüyorum içeriye masa veriyorlarmı vermiyorlarmı onu öğrenicem evden masa taşıyamam birde .odanın iç kısmında çay kahve vs koydukları bi alan var oraya dizicem ikramlıkları olmazsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…