- 27 Kasım 2017
- 5.325
- 8.817
- 148
Yalnız uyumam muhtemelen ama gun içinde 20.gunden sonra eşim işe başlayınca mecbur tek olacağım gündüzleri Allah yardımcımız olsun :)Sizde baya şey varmis mi sarı örtü ,40 gün çıkmamak vs bizde de var ama ben pek inanmazdım lohusa yalnız kalmasın uyumasın vs laflarına ama cidden dikkat edin yalnız uyumayın bolca dua okuyun,uykusuz ve yorgun olunca bi takım şeylere açık olunuyor.
Yeni doğan yoğun bakımı var . Ancak hastane aşırı pahalı benim özel sağlık sigortam yok o yüzden bebek erken vs doğarsa yada küveze girerse diye korkmuyo diğilim geceliği 3000 bebek için sanırımCanım sen memorial da doğum yapacaktin di mi...odalar fln nasıl.. yenidogan yoğun bakım fln var mi
Canım çok geçmiş olsun şimdi sen böyle yazınca bende korkmadım değil perşembe günü bende gebelik izlenimi için sağlık ocağına gittiğimde tansiyonum 14/ 10 çıkmıştı yüksek demişti tuzu tamamen bırak demişti bugün gittim yine 11/10 çıktı yine yüksek dedi ilaç yazdı ama yarın zaten kendi doktorumda randevum var o yüzden almadım arama gereği de duymadım bakalım benim doktor yarın ne diyecek yavrularımız Allaha emanet inşallah sağ salim kucağımıza alırızKızlar ben dün yüksek tansiyon ile ilgili sıkıntımı yazmıştım. Bugün doktorumu aradım ve illa gel dedi. Gittim muayene oldum ve bir kaç test istedi, acil sezaryene almam gerekebilir dedi kendisi de çok telaşlandı halbuki çok sakin bir adam. Bebeğin iyi ama yüksek tansiyon senin hayatını tehlikeye sokuyor dedi. Testler protein kaçağı varmı idrarda gibi testlerdi gayet iyi çıktılar o arada tansiyonum normale indi (ben normalinde çok düşük tansiyonluyum) normale inince 1gün 1gündür 1saat 1saattir dedi eve gönderdi bir çanta tansiyon ilacı ile. Cep numarasını verdi ve birdaha yükselirse haber ver bana bir müddet takip edelim düşmezse hastane çantanı al gel diyeceğim sana dedi. Zaten tansiyon yüksekliğinden gözlerim karardı başım döndü çok kötü oldum. Bebeğim henüz ufak lakin anne karnında ençok ölümlere sebep olan faktörmüş yüksek tansiyon. Bugün tam 33+0 ve 2160gram oldu oğlum. Enaz 2hafta daha dursa diye dua etti doktorum 35de doğsa küveze bile gerek kalmayabilir dedi. Bir haftada 200 gram aldı yavrum inşaAllah dahada gelişir ve sağlıkla dünyaya gelir.. Erken geç artık onu düşünemiyorum bile bukadar iyi giden bir gebeliğim vardı şuanda büyük bir imtihandayım, hamd olsun her halimize tabiki... Yavrumun canı ve kendi canımın derdine düştüm.. Ölüm riski var dedi açık açık doktorum. Elimde tansiyon aleti ile geziyorum ha çıkarsa yine 15-16lara diye :'(
Ayy bayağı pahalıymış 3000Yeni doğan yoğun bakımı var . Ancak hastane aşırı pahalı benim özel sağlık sigortam yok o yüzden bebek erken vs doğarsa yada küveze girerse diye korkmuyo diğilim geceliği 3000 bebek için sanırım
Amin inş cnm . Bir hafta 10 gün daha durursa gerek kalmaz inş . Şimdilik duruyo ama akşamları ağrım oluyo o korkutuyoAyy bayağı pahalıymış 3000inşaallah hiiiiç gerek kalmaz öyle şeylere bebişini de alıp yürüyerek çıkarsın hastaneden Allah’ın izniyle
sor tabi canım, varsa hiç yük etmezsin, ama yoksa tedbirini almış olursun , kış günü saçlarımız ıslak kalmasın bideben vucut havlusu ve kucuk havlu koydum canım kendı hurcumasaç kurutma makınesı aklıma gelmedı dogrusu. duşu falan baya ıyı demıstı ablam var mı bılemedım sormak gerek. saksılarını paylasır msn bızımle
harikaaaİvetttt bal kızıma bal hediyelik yaptırdım :)) çok tatlışlar dimi :))
çok geçmiş olsun canım. Sürekli düşünüp kafaya takarsan da sıkıntı. Bol limonlu sirkeli, ve tuzsuz şeyler tüketmeye çalış canım. İnş bidaha çıkmazKızlar ben dün yüksek tansiyon ile ilgili sıkıntımı yazmıştım. Bugün doktorumu aradım ve illa gel dedi. Gittim muayene oldum ve bir kaç test istedi, acil sezaryene almam gerekebilir dedi kendisi de çok telaşlandı halbuki çok sakin bir adam. Bebeğin iyi ama yüksek tansiyon senin hayatını tehlikeye sokuyor dedi. Testler protein kaçağı varmı idrarda gibi testlerdi gayet iyi çıktılar o arada tansiyonum normale indi (ben normalinde çok düşük tansiyonluyum) normale inince 1gün 1gündür 1saat 1saattir dedi eve gönderdi bir çanta tansiyon ilacı ile. Cep numarasını verdi ve birdaha yükselirse haber ver bana bir müddet takip edelim düşmezse hastane çantanı al gel diyeceğim sana dedi. Zaten tansiyon yüksekliğinden gözlerim karardı başım döndü çok kötü oldum. Bebeğim henüz ufak lakin anne karnında ençok ölümlere sebep olan faktörmüş yüksek tansiyon. Bugün tam 33+0 ve 2160gram oldu oğlum. Enaz 2hafta daha dursa diye dua etti doktorum 35de doğsa küveze bile gerek kalmayabilir dedi. Bir haftada 200 gram aldı yavrum inşaAllah dahada gelişir ve sağlıkla dünyaya gelir.. Erken geç artık onu düşünemiyorum bile bukadar iyi giden bir gebeliğim vardı şuanda büyük bir imtihandayım, hamd olsun her halimize tabiki... Yavrumun canı ve kendi canımın derdine düştüm.. Ölüm riski var dedi açık açık doktorum. Elimde tansiyon aleti ile geziyorum ha çıkarsa yine 15-16lara diye :'(
çok güzel duruyor canım, güle güle eskitsin prenseshalımız da geldii avizemiz de ama o daha takılmadıkızlar malum telde net degıl okadar dokusundan parlıyo ama halıyı cok begendik tavsıye edıyorumm uymus muu daha raflar oyuncak sepetı cibinlik yanındakı duvara 3boyutlu stıcker alcam ve kızçemin fotoları eksık odada. bir ultraaison resmını büyütcem öyle asıcam
Bizimkinin de kafası büyükmüş ama Doğuma engel felan demedi doktorKızlar selamlar bizimde bugun muayenemiz vardı 34+1 2400 kg 45 cm olmusuz kilomuz haftasıyla uyumlu yalnız kafası 2 hafta önde çıktı ve Dr um normal doğumda zorlanabileceğimi söyledi ama çatı muayenesi yapmadan net birşey söyleyemem dedi çatı muayenesini de 38.haftada yapıcakmş biraz moralim bozuldu. 2 hafta sonra randevum inşallah vücutta kafayı yakalar kendimi hep normale adapte etmiştim sabahtan beri sezeryan nasıl olacak die düşünmeden edemiyorumvarmı bebeğinin baş çevresi hafta sına göre önde giden
bizde de sarıyı ona kırmızıyı anneye örter canım al basmasın diye. Eskiden 40 diye bişi vardı. Şimdi yarı 40 diyorlar, 20 gün sonra herkes dışarda :)Carsiya ciktim bugun rezene aldim sari ve kirmizi yazma aldim bizde 40 i cikana kadar besiginin uzerine ortulur sarilik ve al dusmesin diye adettir sizlerde adetler nelerdir ha birde bizde 40 imiz cikana kadar evden disari cikilmaz tabi onemli gerekli durum olmadikca bizde adetler boyle sizlerde neler var
Kizlar dogum yaptm sukurler olsun 2280 45 cm Alya minam hosgeldi bi saat sonra yuruyus yapcam kuveze girmedi kuzum sukurler olsun simdi yanimda misil misil uyuyo ama emmekte biraz zorlandk on dk anca emdi oyle herkeese tesekkurler burda stresimi sikintimi hep sizinle paylastim tekrar saolun
rabbim bunun da ilacını verir sen dıkkat et yediğine içtiğine dikkat et kontrolüne haftalık gelıceksın dımi. 35ı bir gör de inşallah ozaman bıle sıkıntı cıkmaz Allahın ıznıyle. bır de 37 olursa süper olur zor süreç olucak belkı ama kavuscaksınız bebegıne asla kötu düşünmeAllah razı olsun canım benim, evet konak hastanesine itimat ediyorum çok güveniyorum o konuda. Çıkmadıkça durduğu kadar tutarız dedi sami bey. Yani ara sıra ani yükselmelerden dolayı plasenta eskiyor ve iyice eskirse de alınması gerekiyormuş şimdi ilk hedef 35+0 ı görmek tam tamına 2hafta var önümde onu görünce ikinci hedef 37 dedik
Dogumımız oldu nasıpse su cıkmayan gazım cıkarsa yarn taburcu olucaz . Doktorm ıyıkı normal dogum denememısız takla atsan yıne douramassın dedıspına epıdural oldum epıduraden bısey anlamaım ckıp gıttu .. sezeryan bana cokzor geldı Elimde olsa normal doğumu tercih ederdim şu an hala kambur yürüyorum ağrım da çok ama inşallah daha da iyi olacağım kusura bakmayın telefonum bozuk arada zorla yazıyorum arada böyle ses kaydedip yazdırıyorum telefonae
Merhaba, doktorunuz kim acaba :)) Memorial Ankara hastanesinde masa veriliyor hatta bende ebatları da mevcut 140x70.. Ben de memorial’e gidiyorum özellikle rica ettiğinizde doğum katına çıkarıp odaları gösteriyorlar..Evet cnm memorialde yapıcam daha önce bi gece ağrım olduğunda gitmiştim doğum katında oda açtılar orda bakmışlardı gayet güzel görünüyordu . Birde bi arkadaşım doğum yaptı onun odası küçüktü benim sezeryan olucak acil bişey olmazsa Müsaitlil durumuna göre oda istiycem . İnşallah büyük oda olur . Ben odamı süslemeyi düşünüyorum içeriye masa veriyorlarmı vermiyorlarmı onu öğrenicem evden masa taşıyamam birde .odanın iç kısmında çay kahve vs koydukları bi alan var oraya dizicem ikramlıkları olmazsa
Bizimde öyle olacakmış canım şuan 1.600 normal doğum ,zamlı fiyatını da söylemediler. Ama çok farketmez diyor gidenler. Size zam miktarı söylendi miBu arada kızlar bizde bugun fiyatla ilgili konustuk normalde hastane ocak ayında zam yapıyormuş ocagın ilk haftası olan doğumlar genelde eski fiyattan devam ediyormuş takipli olunduğu için ama sonrası için net birşey söylemiyorlar bizde zam lı tarifeden yararlancaz sanırım
Allah analı babalı büyütsün kuzuxuğu küveze de girmemiş çok mutlu oldum sizin adınıza boyu kilosu da iyi mahsallah zaten doğunca hemencik tontikleşiyorlarmısKizlar dogum yaptm sukurler olsun 2280 45 cm Alya minam hosgeldi bi saat sonra yuruyus yapcam kuveze girmedi kuzum sukurler olsun simdi yanimda misil misil uyuyo ama emmekte biraz zorlandk on dk anca emdi oyle herkeese tesekkurler burda stresimi sikintimi hep sizinle paylastim tekrar saolun
O olayi farkli olarak bende uyguladilar :) 40 gun icinde dugunu olan biri beni gelinlikle goruncemiydi neydi..ayaga kalkmam gerekirmis yoksa kirklarimiz karisirmis..bizim mesela sebepsiz olmuyordu bebis..sirt sirta kaldirdik 3 kere teyzemin geliniyle :) hic inanmam ama..valla sonra kaldim.dogal yolla 3 tup bebek sonrasi...Bizde de sarı ortu ortulur sarilik olmasin diye ben de aldim:) en tuhafima giden , yeni dogan bebegin yanina 40 ı cikmamis bir bebek denk gelirse fena telas yapilir dua okunur, sirt sirta verilip bebekler siz kardessiniz denirmis boylece bebegin birinden birine 40 basmazmis
Benim tansiyonum da normalinde çook çok düşük ve ben zaten tuszus besleniyorum canım bunun pek gıdayla ilgisi yok içerden gelem birşey mutlaka doktoruna ilet bir idrar tahlili ister belki bu son dönemde çok önemli Allah korusun hafife almasın canımCanım çok geçmiş olsun şimdi sen böyle yazınca bende korkmadım değil perşembe günü bende gebelik izlenimi için sağlık ocağına gittiğimde tansiyonum 14/ 10 çıkmıştı yüksek demişti tuzu tamamen bırak demişti bugün gittim yine 11/10 çıktı yine yüksek dedi ilaç yazdı ama yarın zaten kendi doktorumda randevum var o yüzden almadım arama gereği de duymadım bakalım benim doktor yarın ne diyecek yavrularımız Allaha emanet inşallah sağ salim kucağımıza alırız
Benim de senin gibiydi tansiyonum genelde düşük olurdu hatta bir kere tansiyon düşüklüğünden bayılmışım ilk defa böyle yüksek çıktı zaten şu an hastaneye gidiyorum doktora mutlaka danışacağım ben en azından 37 yi gördüm inşallah sende görürsün canım sağ salim kucağımıza alırız yavrularımızıBenim tansiyonum da normalinde çook çok düşük ve ben zaten tuszus besleniyorum canım bunun pek gıdayla ilgisi yok içerden gelem birşey mutlaka doktoruna ilet bir idrar tahlili ister belki bu son dönemde çok önemli Allah korusun hafife almasın canım
500 cok bizde 300 ya az ya cok fark ediyoGenelde 400-500 g daha az geliyor yaben o yuzden doktorun soylediginden 500 dusuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?