marka bilmiyorum canim ama cirtli daha iyi sikiligini kendin ayarlaya biliyosun cirtli oldugu icin o korse zayiflama urunu almostik onun icerisinde gelmistiHangi markayı önerirsin peki? Gerçi cırtlı olursa şimdiden almak daha kolay olur heralde bedeni kendimize göre ayarlayabiliriz. Cırtlı olmayanlar nasıl alınır ki doğum öncesi
gozunayfin canim hayirli olsun prensesinKızlar Allah hepinizden razı olsun. Rabbim sizleri de bir avazda sağlıcakla yavrulariniza kavuştursun inşallah
Kızım gayet iyi teyzeleri bugün emzirmeye başlayacağım Allah'ın izniyle. Solunumla ilgili bir sıkıntımız kalmadı. Antibiyotik tesavisini 7 güne tamamlayıp taburcu etmeyi düşünüyorlar.
Ben durumumdan dolayı Zeynep Kamilde doğum yaptım, doğum sonu servisi çok yoğun kirli odalar havasız ama bebek yoğun bakım, ameliyathaneler, ilgi alaka çok iyi. İyi ki bebeğim benimle servise gelmemiş. Gelseydi enfeksiyonu serviste kapardi zaten.
Aranızda devlette doğum yapacak olursa bebeği koruyacak şekilde tedbir alın.
oda cok tuhafmisBizde de sarı ortu ortulur sarilik olmasin diye ben de aldim:) en tuhafima giden , yeni dogan bebegin yanina 40 ı cikmamis bir bebek denk gelirse fena telas yapilir dua okunur, sirt sirta verilip bebekler siz kardessiniz denirmis boylece bebegin birinden birine 40 basmazmis
o bizdede var 40 li kadin 40 li bebek yalniz birakilmaz sznkide degisik ve guzelmisAy dur bende anlatayım da gülelim :)) kırmızı örtü bizde de var ve bebeği gun ışığına yatırırlar sürekli sarılık olmasın bol bol ışık alsın diye,
-40 içindeyken dışarı çıkılır ancak ikindi olmadan eve dönülür eğer gidilen yer ev ziyaretiyse bebeğin koynuna ekmek veya yumurta bırakılır nedenini bilmiyorum :)))
- anne de bebek de 40 içindeyken hergun yıkanır ama dikkat ikindiyi geçmeyecek ikindiye kadar yıkandın yıkandın sonra yıkanamazsın :)) yıkadıkça bebeğin rengi açılır guzelleşirmiş annenin de hamilelik ağırlığı gidermiş
- bir de 40 lı kadın yalnız bırakılmaz denilir lohusa kadının mezarı 40 gun açık olur diye bi tabir varmış hatta korkmuştum duyduğumda lohusa depresyonuna girmesin diyeymiş
40. Gun ki adetlerimiz hele hepten garip 4 yol ağzından 40 taş toplanır bunlar güzelce kaynatılır mikropları gitsin, bebeğin yıkanacağı suya 40 ayetel kursi okunur ve içine bir adet altın herhangi bir şey yüzük vs de olur, bu Sudan bir bardak bir tas artık ne kadar derseniz ayırıp anne yıkanırken kendi uzerine döker bunu, suya taze Gül yaprakları atılır bebeğin terinin kokmayacağı inancından dolayı, tuz ve şeker yanında duruyor ama öylesine konuluyor suya falan katılmıyor bizde, dualar edilerek bebek yıkanır sonra anne yıkanır ve o gun muhakkak gezmeye gidilir yani evden çıkılsın mutlaka 40 uçurulur o ağırlık gider
Ve bizde kız bebekler 35. Günde kırklanır erkek bebekler 40. Günde nedenini bilmiyorum :))))
Aynen aynen bide havalar sogudu cok kar buz gelince iyi zor oluyorİstedilerse sen al tabi. Az kaldı benim de son 1 haftam ama sürünerek gidiyorum artık işe
Aa bu da degisikmis:) ben de batil bunlar yaa diyorum ama dediğin gibi zararı yok diye yapiyorum..seviyorum böyle geleneksel seyleri:)O olayi farkli olarak bende uyguladilar :) 40 gun icinde dugunu olan biri beni gelinlikle goruncemiydi neydi..ayaga kalkmam gerekirmis yoksa kirklarimiz karisirmis..bizim mesela sebepsiz olmuyordu bebis..sirt sirta kaldirdik 3 kere teyzemin geliniyle :) hic inanmam ama..valla sonra kaldim.dogal yolla 3 tup bebek sonrasi...
Zarari olmaz nasilsa diye inanmadan yapmistim :)))
Ikindi olayini bilmiordum ama diger her sey var bizde de:)bebeklerimiz sagliklica dogsun da insallah 40 banyolarini konusalimmm bakin benim kizin/oglanin kirki uctu diyee♡♡:)Ay dur bende anlatayım da gülelim :)) kırmızı örtü bizde de var ve bebeği gun ışığına yatırırlar sürekli sarılık olmasın bol bol ışık alsın diye,
-40 içindeyken dışarı çıkılır ancak ikindi olmadan eve dönülür eğer gidilen yer ev ziyaretiyse bebeğin koynuna ekmek veya yumurta bırakılır nedenini bilmiyorum :)))
- anne de bebek de 40 içindeyken hergun yıkanır ama dikkat ikindiyi geçmeyecek ikindiye kadar yıkandın yıkandın sonra yıkanamazsın :)) yıkadıkça bebeğin rengi açılır guzelleşirmiş annenin de hamilelik ağırlığı gidermiş
- bir de 40 lı kadın yalnız bırakılmaz denilir lohusa kadının mezarı 40 gun açık olur diye bi tabir varmış hatta korkmuştum duyduğumda lohusa depresyonuna girmesin diyeymiş
40. Gun ki adetlerimiz hele hepten garip 4 yol ağzından 40 taş toplanır bunlar güzelce kaynatılır mikropları gitsin, bebeğin yıkanacağı suya 40 ayetel kursi okunur ve içine bir adet altın herhangi bir şey yüzük vs de olur, bu Sudan bir bardak bir tas artık ne kadar derseniz ayırıp anne yıkanırken kendi uzerine döker bunu, suya taze Gül yaprakları atılır bebeğin terinin kokmayacağı inancından dolayı, tuz ve şeker yanında duruyor ama öylesine konuluyor suya falan katılmıyor bizde, dualar edilerek bebek yıkanır sonra anne yıkanır ve o gun muhakkak gezmeye gidilir yani evden çıkılsın mutlaka 40 uçurulur o ağırlık gider
Ve bizde kız bebekler 35. Günde kırklanır erkek bebekler 40. Günde nedenini bilmiyorum :))))
Bizede zam miktarından bahsetmedilrr hiç belli olmuyor dediler bu sene 2 kez zam gelmiş yıl içerisinde o yuzden çok fazla fark olmaz dediler 2 zamla 250 TL oynamış muhtemelen 100 200 oynar die düşünüyorum en fazla medikalparka gidiyorum ben normal doğum 2750 sezeryan 3000 şuandaBizimde öyle olacakmış canım şuan 1.600 normal doğum ,zamlı fiyatını da söylemediler. Ama çok farketmez diyor gidenler. Size zam miktarı söylendi mi
Ikindi olayini bilmiordum ama diger her sey var bizde de:)bebeklerimiz sagliklica dogsun da insallah 40 banyolarini konusalimmm bakin benim kizin/oglanin kirki uctu diyee♡♡:)Ay dur bende anlatayım da gülelim :)) kırmızı örtü bizde de var ve bebeği gun ışığına yatırırlar sürekli sarılık olmasın bol bol ışık alsın diye,
Canım kasılma bu. Karnın sertleşiyor. Rahim kendini doğuma hazırlıyormuş böyle kasılmalarlaGunaydinn kizlarr ❤❤ dun hic biseyim yokken gece karnimda kramp gibi can yakan daha once yasamadigim biseyler oldu 2 3 kere. Hemen ardindan cok affedersiniz istifra ve ishal durumu yasadim. Karnim tas gibi o arada kipir kipir olan kizim semsert oldubisey mi dokundu bilmiyorum gerci normalden farkli biseyde yoktu. Oyle biseyler iste
Simdi gecti mi peki..gecenlerde 2 3 gun arayla bana da olmustu ya..sonra bidaha olmadiGunaydinn kizlarr ❤❤ dun hic biseyim yokken gece karnimda kramp gibi can yakan daha once yasamadigim biseyler oldu 2 3 kere. Hemen ardindan cok affedersiniz istifra ve ishal durumu yasadim. Karnim tas gibi o arada kipir kipir olan kizim semsert oldubisey mi dokundu bilmiyorum gerci normalden farkli biseyde yoktu. Oyle biseyler iste
Olabilir olabilir kuzum bende acaba o kramp gibi sey sanci mi diye de dusundum bide bi anda istifra ve ishal de cikinca ustunede sertlesme. Onlarda dogum belirtisi olabikir diye okumustum biraz korktum yani hayirlisi artik ❤Canım kasılma bu. Karnın sertleşiyor. Rahim kendini doğuma hazırlıyormuş böyle kasılmalarla
Su an iyiyim sukur ❤ ama karnim sert yine biraz. Bi anda tum belirtiler olusunca dogumla ilgili baya bi kortum. Sanciyida hic yasamasigimdan bilmedigimden. Gecti sukur ❤❤Simdi gecti mi peki..gecenlerde 2 3 gun arayla bana da olmustu ya..sonra bidaha olmadi
Sez olursa ben izleyemem kusarim bisiler gorsemSezeryan olursa uyanık olup görmek isterim mutlaka spinal olur , sezeryanda spinal cokk daha sık kullanılıyo spinal tercih ediyo drlar genelde.Normal olursa da o an karar veririm 4 cm de takiyolar çünküama bunda bi kolaylık var sonuçta belime her halükarda iğne girecekse bunun normalde olmasını tercih ederim arkadaşım 3 hafta önce yaptı aynı hastane ayni doktor iyiki diyor arkadaşım eşi bile eşime sizinde aklinizda olsun mutlaka çok rahatladı iğneden sonra fln dedi
Maşallah azmine araa ara belki vazgecen olurAh nerdeee kuzu daha 40 gun var bizim :)) ben en iyi ihtimalle ocak 8-10 falan diyorum, kontrol haftaya canım artık hergun arayacağım hastaneyi boş yer olursa iptal eden olursa alacaklar beni araya, aynen bebiş baş geliş normal Doğum pozisyonunda bakalım nasibimizde ne var :)
Cok sukur canim. Azcik daha dursunlar..sonra gelsin minikler :)Su an iyiyim sukur ❤ ama karnim sert yine biraz. Bi anda tum belirtiler olusunca dogumla ilgili baya bi kortum. Sanciyida hic yasamasigimdan bilmedigimden. Gecti sukur ❤❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?