- 22 Kasım 2010
- 11.426
- 20.568
- 598
Son kontrollerde ne zaman girsem 300 400 gr birden almis oluyordu o yuzden simdi 100 gr az geldi. Bi de fl ac ölçümleri ortalaması da bi haft geri cikinca iyice taktim. Ama doktor hic umursamadı ölçümlere takılma suyu vs ii deyip durdu :)Zaten bildigim kadariyla haftada 1 olcumler cok saglikli da olmuyor kuzum :) ayrica son haftalarda az kilo alabklir hatta hic almayadabilir diye cok soyleyen vardi. Ben 37+1de gittigimde 3221 g ciktik ptesi 38+1de kontrolum bemde max 100g bekliyorum yani o da max :)
Olcumlerde zaten ne kadar guvenilir ki :) bir sikinti olsa doktor zaten soyler hele ki bu kadar sona gelmisken riske atamaz o yuzden hiiic kafana takma stres yapma son gunlerinin tadini cikar canim❤Son kontrollerde ne zaman girsem 300 400 gr birden almis oluyordu o yuzden simdi 100 gr az geldi. Bi de fl ac ölçümleri ortalaması da bi haft geri cikinca iyice taktim. Ama doktor hic umursamadı ölçümlere takılma suyu vs ii deyip durdu :)
Emzirmeye gittim minnoşumu, gece de bir kez kalkıp sütümü sağmıştım, sonra bi daha uyanınca sağmadan gittim bebek emecek süt birikmiş olsun mantığıyla ama hata etmişim göğsüm çok sert olduğu için ememedi bi de göğüs ucum yokmuş uç aldık öğlen bi daha gideceğim emzirmeye, ya bi de itiraf ediyorum sevmekten emzirmeye odaklanamadımiki kes güldü bebişim ağzını yiyesim geldi
Öpmek ne demek ya kış bebeği bu yeni doğdu eşin uyarısında bulunan canım sen karışmakızlar kv ve görumcem kızımı öpüyolar zor tuttum kendimi eşime söyledım en son haklısın yuzde yüz ben solıcem dedı sen söyleme dedı ben bıle ürküyorum öpmeye şapşup nedir ya Allah bana sabır versın. Annem dıcek bırazdan kv.me bıde uyansın mıncıklıcam dıyo sacmasapan sarsacak ve ben asla susmıcam....
Evet dogum kilosu son ultrason olcumunden farkli çıkan cok oluyor duyduğuma gore. Doktor da neden kilolu olsun istiyorsun max 4 kg olsun zaten kolay doğurursun dedi. Bakalim...Son haftalarda usg ye takılma canım 500 gr eksik veya fazla doğabiliyor
Masallah kuzuna canım sağlıkla doğsun kuzun inşallahKizlar bende simdi muaneden ciktim. Hersey normal gorunuyordu, sadece ebe simdiki kilosu icin 4100 tahmin etti, doguma kadar daha kilo alabilir belki zorlanirsin istersen suni sanciyla daha once dogurtabiliriz dedi,ultrasona yonlendirdi. ultrasonda 3700-3800 gorunuyordu. Doktor zamanini bekleyelim tavsiyesinde bulundu bende oyle istedim, aciklik var mi diye baktilar yoktu. Umarim bugun kontrolu olan herkesin kontrolu guzel gecmistir♡ bizde haberler Boyle:)
Yok kanala girmiş vs demedi. Doktor da usg ölçümleri net degildir takilma vs dedi ama hep kendi ayni cihazla ölçüyor haliyle bi tutarlılık bekliyo insan. Bi de 100 gr cok az yani bi haftada. Bundan once ortalama 300 400 gr alıyordu bi hafta 10 gunde.
Nst de iyiydi cok sukur. Ah saglikla kucagimiza alsak bir...Olcumlerde zaten ne kadar guvenilir ki :) bir sikinti olsa doktor zaten soyler hele ki bu kadar sona gelmisken riske atamaz o yuzden hiiic kafana takma stres yapma son gunlerinin tadini cikar canim❤
Yazarım buraya canım bakalım bende merak ediyorum kuzuyuBüyük heyecanla bekliyorum senin bebişi 2. Olması sonra neler hissedeceksin çok merak ediyorum sağlıkla kavuşun canım
Tek kokusunu biraz geç alman olsun sorun valla cok sevindim canim sagliinizda yerinde sizden mutlusu yoktur iyi bak minnosumuza allahm evladi olmayanlarada nssip etsin kimseyi bu duygudan mahrum birakmasinçok şükür canım uyuyo suan yanımda azonce emzirdim. çok güzelmiş tanem ya yani hakkaten bunu dıyenlerı sımdı anlıyorum dıyorum annecım karnımdaydın smdı yanımdasın bı bakısı yetıyor gulüyor 2gündur ben alya dedıkce.. ama nasıl ıçten hatta sımdı de guluyor hıckırıyor bıyandan. agrım sızım yok gb yarın ılk kontrollerımız var saglıkocagında ve hastanemızde onun heyecanı var kzıımla ılkkez gıdecez byere saglkla sız de kucaklayın bır hele benı uzen tek sey kızımın kokusunu alamıyorum hala burnum tıkalı esım dıyor mıs kokuyo ama ıcımngıdıyor duyamıyorum koku
Olabilir canim guzel elletozaman yarın banada bakar büyük ihtimal söyleyince muayne olunca doğum tetikleniyor o yüzden lekenmede artarmış
Anladim canim benim bu fıtık degil insallahta olusmamistir mr cektirdikden sonra agrisi acisi agriyan yeri ayni ozamanda biz fitik galiba dedik doktor mr temiz diye soylemisti insallah oyledirFıtık var bende ona rağmen yapabilirsin dedi ama benim ağrım falan olmuyor
İnşallah cnm dikkat etmeye çalıs son zamanlarınAnladim canim benim bu fıtık degil insallahta olusmamistir mr cektirdikden sonra agrisi acisi agriyan yeri ayni ozamanda biz fitik galiba dedik doktor mr temiz diye soylemisti insallah oyledir
Kuzum inanirmisin en son gittigimizde bizim bebegin haftasida öndeydi baya bi hatta sanada demistim devletteki perinaloga gonderecek kadar ondeydi haftalar gectikce gunune geldi artikKızlar çok karmaşık bir gün geçirdim kafam allak bullak resmen , ilk muayenemi girdim bebise bakıldı vs 2500 kilo çıktı 47cm 3 hafta da 350 gramcik almış resmen 2 kez ölçtü doktor aynı sonuç çıktı bende 2800 doğmuşum minyon bi bebek olacak demekki seninki dedi çokta takılmaya gerek yok sende oyleymissin bak fln dedi ama takildim ben tabi ultrasona göre 30 ocak çıktı resmen sat a gore beklicz biz ama gelişimi de göz önünde bulundurczz dedi.benim 3 4 gündür ağrılarım var belki demisimdir dr söyledim vs hatta oraya gittiğimde bellimde çok ağrıyordu gelişimde biraz gerilik va var diye doktor alıştırma sancisidir dedi 2 hafta sonra gelirsin va dedi ama bi nst ne bakalım bebiskom uyuyodu son 5 dk da uyandı resmen 60 larda şancı cikti tabi daha fazla kalmadigim için devamı olur muydu bilmiyorum dr girdim tekrardan konuştuk alıştırma sancıları dedi yine bende yani hep böyle olcakmi dedim geceleri 3 4 gündür çok ağrıyo adet sancısı gibi birde şuanda çok belim ağrıyo dedim gece agrilarinmi başladı dedi evet dedim gece gelen ağrılar genelde gerçek sancılardır dedi istersen bi muayene edelim seni dedi ona göre bakalım tamam dedim olur edebilirsiniz baktı 1 cm açıklığın var dedi bebek kanala girmiş dedi basi ve ciddi bi baskı yapıyor dedi kemik yapın biraz dar dedi sezeryanda dönebilir dedi sonra masasına geçtik bebeğinin minyon olması bu aşamada senin için avantaj dedi basi fln da normal çünkü eğer sancılar başladığı da bakılır pozisyonunu da düzgün alabilmişse dedi çıkar rahatlıkla dedi , kilolu bi bebeğin olsaydı zorlardı seni açıkçası dedi son ana kadar sez kafandan at düşünme dedi en son karar verilir öyle bo durum olursa 1 hafta içinde de gerçekleşebilir 1 cm aciklikla bekleyedebilir hiç belli olmaz dedi yılbaşı ertesi hemen gel dedi yani suan sancolarin gercek sancilar dedi bakalım tekrardan gidişata göre bakıcaz dedi 30 ocak tan bi haftaya düştük bi anda @Ytmz A anneveoglusuedosko T tanem-tane20
Dikkat et doguma cok tetikleme bence bebegin kilolansin biraz daha zaten dogum sirasinda sık sık bakıyorlar durumun musait degilse alirlar sezeryana hakkinda hayirlisi olsunKızlar çok karmaşık bir gün geçirdim kafam allak bullak resmen , ilk muayenemi girdim bebise bakıldı vs 2500 kilo çıktı 47cm 3 hafta da 350 gramcik almış resmen 2 kez ölçtü doktor aynı sonuç çıktı bende 2800 doğmuşum minyon bi bebek olacak demekki seninki dedi çokta takılmaya gerek yok sende oyleymissin bak fln dedi ama takildim ben tabi ultrasona göre 30 ocak çıktı resmen sat a gore beklicz biz ama gelişimi de göz önünde bulundurczz dedi.benim 3 4 gündür ağrılarım var belki demisimdir dr söyledim vs hatta oraya gittiğimde bellimde çok ağrıyordu gelişimde biraz gerilik va var diye doktor alıştırma sancisidir dedi 2 hafta sonra gelirsin va dedi ama bi nst ne bakalım bebiskom uyuyodu son 5 dk da uyandı resmen 60 larda şancı cikti tabi daha fazla kalmadigim için devamı olur muydu bilmiyorum dr girdim tekrardan konuştuk alıştırma sancıları dedi yine bende yani hep böyle olcakmi dedim geceleri 3 4 gündür çok ağrıyo adet sancısı gibi birde şuanda çok belim ağrıyo dedim gece agrilarinmi başladı dedi evet dedim gece gelen ağrılar genelde gerçek sancılardır dedi istersen bi muayene edelim seni dedi ona göre bakalım tamam dedim olur edebilirsiniz baktı 1 cm açıklığın var dedi bebek kanala girmiş dedi basi ve ciddi bi baskı yapıyor dedi kemik yapın biraz dar dedi sezeryanda dönebilir dedi sonra masasına geçtik bebeğinin minyon olması bu aşamada senin için avantaj dedi basi fln da normal çünkü eğer sancılar başladığı da bakılır pozisyonunu da düzgün alabilmişse dedi çıkar rahatlıkla dedi , kilolu bi bebeğin olsaydı zorlardı seni açıkçası dedi son ana kadar sez kafandan at düşünme dedi en son karar verilir öyle bo durum olursa 1 hafta içinde de gerçekleşebilir 1 cm aciklikla bekleyedebilir hiç belli olmaz dedi yılbaşı ertesi hemen gel dedi yani suan sancolarin gercek sancilar dedi bakalım tekrardan gidişata göre bakıcaz dedi 30 ocak tan bi haftaya düştük bi anda @Ytmz A anneveoglusuedosko T tanem-tane20
Aynen canım bende öyle diyorum doktor da normal yapmak istedigimi çok iyi biliyor kendisi de normale yönlendirdiyo hadi yine iyisin dedi demekki normal doğumu istediğin için bebek te böyle minyon oldi dedi bu şekildeki ölçülerinde zorlamaz seni dedi ama tabi nasip yine bende öyle diyorum hep doktorda son anda bakarız diyo hep ona sancılar la birlikte durum değişir tamamen bebeğin giriş pozisyonuna bağlı tek sıkıntım 28 29 30 31in gecesine kadar doktorum yokmuş sabret dedi o günlerde doğurma sonrasına bakarız dedi :dKuzum inanirmisin en son gittigimizde bizim bebegin haftasida öndeydi baya bi hatta sanada demistim devletteki perinaloga gonderecek kadar ondeydi haftalar gectikce gunune geldi artik
Bebeklerin kilo alimi uzamasi gecti galiba 8 gunde 100 gram almis bizimkide ilk zamanlar onde gitmeseydi asa yukari senle ayni olacaktik yapisi doktorunda dedigi gibi sana cekmiş olabilir bu demek degilki uc kilo uzeri gayet saglikli iyi asagisi kotu napıyorduk kiloya boya gune kafasi karnina takilmiyorduk ee hadi gozun aydin dun sana dedim biz kaldik herkez gunu belli yada dogum yapti bi belirtimiz yok derken şom agzim iyimi yapti kotumu bilemedim bizde kahveler seninki yolunu bulmuş adım adım yaklasiyor bizimki daha arayiş icinde neresi oldunu kestiremedi galiba yolunu ariyorSaglikla gelsinler canim hep bebeklere diyorduk bizlerde saglikla kucagimiza almak nasip olsun bu bel beni çok dusundurdu rabbim önce bebge ve bize saglikli olan dogumu. Nasip etsin insallah
Kızlar çok karmaşık bir gün geçirdim kafam allak bullak resmen , ilk muayenemi girdim bebise bakıldı vs 2500 kilo çıktı 47cm 3 hafta da 350 gramcik almış resmen 2 kez ölçtü doktor aynı sonuç çıktı bende 2800 doğmuşum minyon bi bebek olacak demekki seninki dedi çokta takılmaya gerek yok sende oyleymissin bak fln dedi ama takildim ben tabi ultrasona göre 30 ocak çıktı resmen sat a gore beklicz biz ama gelişimi de göz önünde bulundurczz dedi.benim 3 4 gündür ağrılarım var belki demisimdir dr söyledim vs hatta oraya gittiğimde bellimde çok ağrıyordu gelişimde biraz gerilik va var diye doktor alıştırma sancisidir dedi 2 hafta sonra gelirsin va dedi ama bi nst ne bakalım bebiskom uyuyodu son 5 dk da uyandı resmen 60 larda şancı cikti tabi daha fazla kalmadigim için devamı olur muydu bilmiyorum dr girdim tekrardan konuştuk alıştırma sancıları dedi yine bende yani hep böyle olcakmi dedim geceleri 3 4 gündür çok ağrıyo adet sancısı gibi birde şuanda çok belim ağrıyo dedim gece agrilarinmi başladı dedi evet dedim gece gelen ağrılar genelde gerçek sancılardır dedi istersen bi muayene edelim seni dedi ona göre bakalım tamam dedim olur edebilirsiniz baktı 1 cm açıklığın var dedi bebek kanala girmiş dedi basi ve ciddi bi baskı yapıyor dedi kemik yapın biraz dar dedi sezeryanda dönebilir dedi sonra masasına geçtik bebeğinin minyon olması bu aşamada senin için avantaj dedi basi fln da normal çünkü eğer sancılar başladığı da bakılır pozisyonunu da düzgün alabilmişse dedi çıkar rahatlıkla dedi , kilolu bi bebeğin olsaydı zorlardı seni açıkçası dedi son ana kadar sez kafandan at düşünme dedi en son karar verilir öyle bo durum olursa 1 hafta içinde de gerçekleşebilir 1 cm aciklikla bekleyedebilir hiç belli olmaz dedi yılbaşı ertesi hemen gel dedi yani suan sancolarin gercek sancilar dedi bakalım tekrardan gidişata göre bakıcaz dedi 30 ocak tan bi haftaya düştük bi anda @Ytmz A anneveoglusuedosko T tanem-tane20
Doktor sa zaten bitki çayları ilişki egzersiz hiç biseyi yapmıyorsun dedi tetiklemeye gerek yok şimdilik önemli olan haftası gelişimi dedi kilosu değil dedi zaten gelirse sancin durdurmaya gerek yok miadinda artık dediDikkat et doguma cok tetikleme bence bebegin kilolansin biraz daha zaten dogum sirasinda sık sık bakıyorlar durumun musait degilse alirlar sezeryana hakkinda hayirlisi olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?