Benim araştırmalarıma göre suyun sancin yahut nisanın geldiğinde ılık suya koyuyorsun felak nas fatiha ayet-el kursu okuyarak o çiçek açıldıkça senin de açılmanın olduğuna inanılıyor . Ve bi kaç yudum da içmek gerekiyor suyundan. Doğumdan sonra da sudan cikariliyo .
Yok canım iri olduğu için değil, hastalığım yüzünden sezeryan olacaksın bebeği de senide riske atamam dedi. Ben yada başkası da Doğuma girse sezeryan olacak dedi oysaki normal Doğum istiyordum.
Afetma afetme kaç aydir cektiriyor bikere guluverdi diye buzları hemen saloverme canim
Ben doktoru affetsem asistani delirtiyor doktora birsey soracaz kapiya gecmis iceri girmemize izin vermiyor mesai saati bitmiş eve gitme derdinde doktor gene zemzemle yikanmiş o asistan bozuntusu pek fena yonan başlı
Canım ilk doğumumda 3800 demişlerdi en son. Yatışım yapıldıktan sonra tekrar bakmak istediler normal doğum açısından problem olup olmayacagini anlamak için. En son 3600 civarı doğar dediler. Oğlum 3740 Gr doğdu :)
Merhaba kızlar bugün kontrolüm vardı. Kızım 3100 gr olmuş doktorum gayet iyi dedi. Babası gibi uzun olacak dedi. Kilo konusunu sordum ne kadar yanılma payı var diye. En fazla 50-100 gr +/- olabilir daha fazlası olmaz benim ölçümlerinde dedi. Haftaya çarşamba son kontrolüm var ilk kez nts ye sokacak. 13 Ocak sezeryan dedi. Normalde bebeğimin kafası sol kaburgamın oradaydı. Şimdi başı aşağıya dönmüş. 2 gün çok sert hareketler yapmıştı dönmüş diye düşündüm doğruymuş. Doktor sezeryan diyor ama haftaya kadar bir umut normal Doğum olabilir diye dua ediyorum.
Ben 160 im oglumda 93 ile doğuma gitmiştim 1. Doğum gününde 66 kiloydum. Karar verince kolay kilo veriyorum ama o karar ve motivasyon için destek lazım
Canım bence senin yerinde olsam doktorum ne dese onu yaparım.bana bugün sezeryan dese kabul edeceğim yeterki sağlıkla kucagima alayım bebeğimi.hatta sende normal istiyorsun demi dedi doktorum.bende hayır siz ne diyorsunuz ben onu istiyorum dedim.simdilik normal dedi.bak grupta goruyoruz sezeryan oluyor arkadaşlar ama maşallah normal doğum yapmış gibiler.tabi gönül normalden yana ama senin için en uygunu neyse o olsun.
Doğru söylüyosun canım. Normal olsun diye travmatik şeyler yaşamak ya da çok yırtılmak istemiyorum. Ben en iyisi doktoruma güvenmeye devam edeyim. O ne derse kabul edicem direk
Kiz doktora birsey soracagim diyorum nesoracaksin dedi yarin mr girmemi isterse doktor napacam dedim beyincerrahisi emar derse sana biz uygun görürsek girersin diyor sen kimsin ya uygun goreceksin
O oyle dedi diye ozeldeki doktora gitmesim devletteki beyinciye gittik
Canım vajinal mi düşünüyorsun sen de? Bebeklerin kilosu yakın. Ben de aynı şeyi düşündüm ama normal doğuma alındığında bebek gelmezse vakum deneriz dedi doktor. Vakum hiç istemiyorum o yüzden cesaret edemiyorum normali denemeye. Benim bebek de inmemiş daha. Bebek büyük olduğu için zorlar diye düşünüyorum. Pazartesi tekrar kontrolüm var, bir değişiklik olmazsa haftaya çarşamba sezaryene tamam diyeceğim sanırım
Evet canım ben de vajinal istiyorum. Seninle aynı endişelerim var. Bebeklerimiz de aynı gidiyo. Vakum falan hiç istemem zaten. Cumartesi gittiğimizde dönmemişse ve doktorum sezaryen derse kabul etmeyi düşünüyorum ben de
Selam kizlar, doktordan sonra anca yaziyorum, ayin 11 ine kadar gelmezse suni sanciya baslaticaklar, 11 in sabahi, yani hafaya cuma 41. Hafta bitiyor.
Simdilik sadece bir cm acilmam var ve bebek 4 kg
matrush
valla cnm bu bi gercek turkiyedeki ozelde calisan doktorlar hep sezeryan yapiyor... inan bana turkiyede yapilan sezeryan sayisi yurtdisinda yok ... hep bi bahane uyduruyorlar
İşte bu konu insanı endişelendiriyor. En çok sezaryen bizde valla. Ama bi yandan da doktoruma güveniyorum. Normal doğumu destekliyor. Son ana kadar doğum şeklini konuşmamıza izin vermedi acele etmedi
Evet canım lupus hastasıyım perinatoloji takip ediyor. Doktorum ani bebek yada anne ölümü olmasın diye sezeryan istiyor. Facebook’ta lupus hastalarına da sordum onlara da aynısı denmiş. %95 i sezeryanla alınmış. Çoğunlukla Doğumda bebek ölümü çok fazla oluyormuş. Hamile kalmam riskliydi zaten o riski alıp kaldım.
Selam kizlar, doktordan sonra anca yaziyorum, ayin 11 ine kadar gelmezse suni sanciya baslaticaklar, 11 in sabahi, yani hafaya cuma 41. Hafta bitiyor.
Sen mi israr ediyosun normal olsun diye...
Kilosuda iyiymis o zamana kadar daha fazla almazmi..) gozunu korkutmim bende.korkuyoruda gece kalir.iri.olur bebisim.diye
Canım erhan karaalp diye bi hekim var. Normal doğumu destekleyen ancak gerektiğinde sezeyandan kaçmamak gerektiğine dair yazıları var. Yurtdışında normal doğum kayıplarının fazla olduğunu okumuştum daha önce. Erhan beyin yazdıkları bu istatistiği doğrular nitelikte. Bence instagramdan girip bi bak hikaye bölümünde paylaşmıştı
Hemen inceliyorum canım sağol. Yani ben de normal doğurmakta ısrar etmicem eşim de destekliyor beni. Niye kendimi de bebeğimi de hırpalayayım ki. Kv habire 5 kilo dogurdum vakumla cektiler demekten bıkmadı milletin içinde. Bi dahakine ben onu utandırıcam içerden dışardan kaç dikişin var kaç hafta oturamadın diye
Evet canım ben de vajinal istiyorum. Seninle aynı endişelerim var. Bebeklerimiz de aynı gidiyo. Vakum falan hiç istemem zaten. Cumartesi gittiğimizde dönmemişse ve doktorum sezaryen derse kabul etmeyi düşünüyorum ben de