- 10 Şubat 2009
- 5.290
- 2.104
- 698
- 37
Acıl durumşarda yapılıyırmus sanırım . ( bana yapılmadu)
Gunaydin,spinal sezeryanda lavmana gerek yok sanirim,plansiz sezeryanda genel aneztezi alirsan yapiliyor diye biliyorum
Ben ince yastık yaptrdım ilk oglumda. Onu kullanacam yastıksız yatarsa kusunca yutar bogulma tehlikesi gecirir. Ben kullandım bir zararını görmedim
Kızlar yaa benim bebeğim 38 artı 5 te 3 kilo 90 gram 51 cm ile doğdu. Bana göre bebeğin hiç bir sıkıntısı yok nefes alım hızı 30 50 arası nabzı 135 140 doğarken kakasini yapmış ve akciğerleri temizlensin diye tutuyorlar. Ama bu bebek bir kere bana verilip emzir bakalım denilmedi.
Ve serum ile besleniyor doğduğundan beri.
Gerçekten bu süreç çok yıpratıcı ve sabir istiyor.
Bebeğim gözlerini ilk defa açtığı yabancı bir dünyada annesinin kokusundan uzak ne derece adapte olacak hayata.
Acaba bu yeni doğanların küvez e konulması ile ilgili bir bit yeniği mı var
Kizlar suniye baslanildi dualarinizi esirgemeyin suan hala 3 cm insallah acilir
Günaydın herkese kızlar sezeryan olan anneler lavman yapılıyor mu sezeryana girmeden
Bana yapılmadıGünaydın herkese kızlar sezeryan olan anneler lavman yapılıyor mu sezeryana girmeden
planlıysa zaten 7-8 saat ac kalıyorsun gerek yok acil sezaryen olursa yapabilirler amaGünaydın herkese kızlar sezeryan olan anneler lavman yapılıyor mu sezeryana girmeden
İnşallah sağ salim alırsın canm kucağınaKizlar doguma geldim suniyi kabul ettim bebegimin suyu azalmis dye riske atmadim suan 3 cm acikligim var dua edon sag salim kurtulalim
anladım canım mantıklı benim çocıklar biraz inat o yuzden korkuyorum ama uyku rutini için mantıklı gece cok kalkıyor benimki de2 yaş doğum gününün ertesi günü bıraktırdım canım memeyi ama haftalar öncesi konuşmaya başladım bir gün meme de süt bitecek ve artık olmayacak diye bir gece ağladı ertesi gün istemedi emziği de bir hafta sonra camdan attım kedilerin yavruları istiyor diye kedileri çok seviyordu ikisini de çok az sorunla atlattık emzikten korkma ama şöyle bişey sadece uyumadan önce emdi emziği 15 dakika emiyordu uyuyunca alıyordum yani gün boyu ortada olmuyordu yatağında duruyordu şimdide uyku rutini olsun diye uyku saatinde veriyorum oğluma
Canim nasilsin :)İnşallah sağ salim alırsın canm kucağına
Canım sarılık riski geçene dek 1 saatte emzir süt kanalların dolduğu için göğüslerin sertleşmiş emzirerek yumuşamalarını sağlayabilirsin her 1 saatte diğer göğsünü ver sağarken çıkan süt emerken çıkan sütten az o yüzden sağdığın süt bir ölçü değil eğer bezi çişli ise doyuyor demektir.. İnşallah sorunsuz atlatırsınızKızlar Doğum yapalı 6 gün oldu. Spinal sezeryanla. Bebeğimde bir sıkıntı yoktu ikimizde odaya çıktık ertesi akşam taburcu olduk. Kızım memeyi güzelce tutuyor. 4. Gün muayeneye götürdük sarılık başlangıçı var dedi kan aldılar sınırda çıktı. Bebeğim doğduktan sonra 4 gün içinde 290 gr kilo vermiş doktor normal değill dedi. Mama verdi günde bir kez 30 cc vereceksin dedi. Fakat bebeğim mamayı direk reddediyor. Hiç içmeden geri çıkartıyor ağzından. Eğer sarılık artarsa hastaneye yatcaz. Zaten ilk bebeğim bişey bilmiyorum. 2 saatte bir ezmiyorum en geç. Bazen 20 dk. Bazen 40 dk emiyor. 2. Memeye geçemiyorum kabul etmiyor. Hangisi ile başlarsa onla bitiriyor. Emerken bıraktıramıyorumda. Dün sağdım bir göğüsümden 30 cc. Diğer göğüsten 20 cc çıktı. 15 er dakikada. Normal gibi geldi sizce nasıl. Bide 4. Gün kendim banyo yaptım göğüslerim dolmaya başladı. Sanırım hepsini bitiremiyor. Göğüslerim baya şişti ayrı var ve vücudumun diğer yerinden daha sıcak. Ne yapmalıyım bu durumda. Yardım lütfen
Canım benim bebeğim de 2700 doğdu 2450 ile çıktık hastaneden( 10 gun sonra) normal dediler bize de,sağarak sütünü boşalt siş kalmasın mastite çevirir, bebek her emdikten sonraKızlar Doğum yapalı 6 gün oldu. Spinal sezeryanla. Bebeğimde bir sıkıntı yoktu ikimizde odaya çıktık ertesi akşam taburcu olduk. Kızım memeyi güzelce tutuyor. 4. Gün muayeneye götürdük sarılık başlangıçı var dedi kan aldılar sınırda çıktı. Bebeğim doğduktan sonra 4 gün içinde 290 gr kilo vermiş doktor normal değill dedi. Mama verdi günde bir kez 30 cc vereceksin dedi. Fakat bebeğim mamayı direk reddediyor. Hiç içmeden geri çıkartıyor ağzından. Eğer sarılık artarsa hastaneye yatcaz. Zaten ilk bebeğim bişey bilmiyorum. 2 saatte bir ezmiyorum en geç. Bazen 20 dk. Bazen 40 dk emiyor. 2. Memeye geçemiyorum kabul etmiyor. Hangisi ile başlarsa onla bitiriyor. Emerken bıraktıramıyorumda. Dün sağdım bir göğüsümden 30 cc. Diğer göğüsten 20 cc çıktı. 15 er dakikada. Normal gibi geldi sizce nasıl. Bide 4. Gün kendim banyo yaptım göğüslerim dolmaya başladı. Sanırım hepsini bitiremiyor. Göğüslerim baya şişti ayrı var ve vücudumun diğer yerinden daha sıcak. Ne yapmalıyım bu durumda. Yardım lütfen
Bana yapilmadi canim ama sonda takildiGünaydın herkese kızlar sezeryan olan anneler lavman yapılıyor mu sezeryana girmeden
Canım çok geçmiş olsun , bizimde enfeksiyon nedeniyle alındı, bu arada çevremde doğum yapan 3 doğum yapan 2 sininde bebisi alındı. Çok zor bir durum cidden. En azından emzirmeye vermeliler. Ben sorunca ancak Dr tamam dedi yoksa gel emzir demediler bileKızlar yaa benim bebeğim 38 artı 5 te 3 kilo 90 gram 51 cm ile doğdu. Bana göre bebeğin hiç bir sıkıntısı yok nefes alım hızı 30 50 arası nabzı 135 140 doğarken kakasini yapmış ve akciğerleri temizlensin diye tutuyorlar. Ama bu bebek bir kere bana verilip emzir bakalım denilmedi.
Ve serum ile besleniyor doğduğundan beri.
Gerçekten bu süreç çok yıpratıcı ve sabir istiyor.
Bebeğim gözlerini ilk defa açtığı yabancı bir dünyada annesinin kokusundan uzak ne derece adapte olacak hayata.
Acaba bu yeni doğanların küvez e konulması ile ilgili bir bit yeniği mı var
Kızlar Doğum yapalı 6 gün oldu. Spinal sezeryanla. Bebeğimde bir sıkıntı yoktu ikimizde odaya çıktık ertesi akşam taburcu olduk. Kızım memeyi güzelce tutuyor. 4. Gün muayeneye götürdük sarılık başlangıçı var dedi kan aldılar sınırda çıktı. Bebeğim doğduktan sonra 4 gün içinde 290 gr kilo vermiş doktor normal değill dedi. Mama verdi günde bir kez 30 cc vereceksin dedi. Fakat bebeğim mamayı direk reddediyor. Hiç içmeden geri çıkartıyor ağzından. Eğer sarılık artarsa hastaneye yatcaz. Zaten ilk bebeğim bişey bilmiyorum. 2 saatte bir ezmiyorum en geç. Bazen 20 dk. Bazen 40 dk emiyor. 2. Memeye geçemiyorum kabul etmiyor. Hangisi ile başlarsa onla bitiriyor. Emerken bıraktıramıyorumda. Dün sağdım bir göğüsümden 30 cc. Diğer göğüsten 20 cc çıktı. 15 er dakikada. Normal gibi geldi sizce nasıl. Bide 4. Gün kendim banyo yaptım göğüslerim dolmaya başladı. Sanırım hepsini bitiremiyor. Göğüslerim baya şişti ayrı var ve vücudumun diğer yerinden daha sıcak. Ne yapmalıyım bu durumda. Yardım lütfen
Ben de aynen devam ediyorum dün kontrolde ne sancı çıktı ne bişey :)) pazartesi kontrole gidicem o zamana kadar gelmezse en geç çarşamba suni sancı verecekCanim nasilsin :)
@Ytmz ne yapti acabaa..cok merak ettim.
Bende temizlik yapcam bugun o kadar saglamim
Hadi insallah ptesi bi anda oluversin benim gibi. Ptesi benimde kontrolum vardi umudum yoktu pazar gecesi bi anda ,❤Ben de aynen devam ediyorum dün kontrolde ne sancı çıktı ne bişey :)) pazartesi kontrole gidicem o zamana kadar gelmezse en geç çarşamba suni sancı vereceksenin doktorun ne diyor tarih belirlediniz mi
Planliysa yapilmiyor ama yapan da vardir belkiGünaydın herkese kızlar sezeryan olan anneler lavman yapılıyor mu sezeryana girmeden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?