3-4 saat çok değil mi memede ya?? Dediğin gibi o zaman hiç süt birikmez ki.. ben 2 gün mama verdim sonra süt yeterli olunca kestim. Ama çok katı değilim, doymadığını düşünürsem 30 cc yapıyorum , ama içmiyor genelde. Ben kendimi rahatlatmış oluyorum oh şükür tokmuş diyeKızlar hem mama hem meme veren var mı bizim gibi ? 15 günlük olduk günde 3 kez 30 cc mama veriyorum. Artık o kadar saat memede kalıyor ki doymuyor diye veriyorum birkaç saat uyuyor süt birikiyor biz de dinleniyoruz.
Siz nasıl yapıyorsunuz 3-4 saat memede kalsa da mama vermiyor musunuz?
Canım yok niye yanlış anlıyım estagfurullah, canım sütüm var hatta çoğu boşa bile akıyor kendiliğinden, hiç memeden ben ayırmıyorum bebek doyup bırakıyor memeyi, neredeyse değiştirdiğim her bezi kakalı alıyorum bu da doyduğunu gösteriyormuş, bi de bebeğim eve geleli 10 gun olmuştu sağlık ocağına topuk kanı için gittik tarttılar 10 günde yarım kilo almıştı sanırım doymasa kilo alımı olmaz, salı günü aşımız var yeniden sağlık ocağı ve tartı demek oluyor bakalım kuzucum doğalı 1 ay oluyor ama 20 gündür evde kendim besleyebiliyorum salı günü yazarım 20 günde toplam kilo alışını, ne biliyim yani her bebek öyledir diye düşünüyordum ben hiç 3 saat uyuyan bebek görmedimS Sevimlipanduf cnm isine karismak istemem beni yanlis anlama sakn, ama sanki senin bebisin bana doymuyormus gibi geldi.. mama vermek istemiyorsan bi sagma makinediyle sag cnm nekdr sut geliyor diye... bikereligine biberonla ver istersen bakalm ozmn uyicakmi
ben ilk kizimda hep gazi var saniyordm ama meger cocuk acmis , doyduktan sonra 3 saat uyanmadi ben zorla uyandirdim kizimi
Canım en geç gece 11 de emzirmeye gayret gösteriyorum ondan sonra isterse emzik veriyorum 4 veya 5 saat gece uykusu uyuyor uyumalı ki büyüsün bizde süt üretelim ondan sonra ki her 2 buçuk 3 saatte bir emziriyorum doyana dek memeyi boşaltıyor genelde gün böyle geçiyor sürekli memede tutmak oluşması gereken yağlı süt tabakasının oluşmasını engeller ve çocuk sürekli aç hisseder birde ne kadar çok emerse o kadar çok gaz demek düzenli emerse gazı da çıkar rahat edersiniz ikinizde..Canım yok niye yanlış anlıyım estagfurullah, canım sütüm var hatta çoğu boşa bile akıyor kendiliğinden, hiç memeden ben ayırmıyorum bebek doyup bırakıyor memeyi, neredeyse değiştirdiğim her bezi kakalı alıyorum bu da doyduğunu gösteriyormuş, bi de bebeğim eve geleli 10 gun olmuştu sağlık ocağına topuk kanı için gittik tarttılar 10 günde yarım kilo almıştı sanırım doymasa kilo alımı olmaz, salı günü aşımız var yeniden sağlık ocağı ve tartı demek oluyor bakalım kuzucum doğalı 1 ay oluyor ama 20 gündür evde kendim besleyebiliyorum salı günü yazarım 20 günde toplam kilo alışını, ne biliyim yani her bebek öyledir diye düşünüyordum ben hiç 3 saat uyuyan bebek görmedim
Cok gecmis olsun canim..cok uzuluyorum minicikler. Allah dermansiz dert vermesin tabi.ocak bebekleri pek bi sorunlu cıktı bizde enfeksiyon ve sarılıktan yatıyoruz hastanede bi 5 gün daha buraliyiz uğrayamadım epeydir Rabbim diğer hasta bebislerede acil şifalar versin çok zor günlerdir uykusuzum
4-5 saat kesintisiz uyku mu asla uyumaz benimki hatta parçalı da olsa gece 4-5 saat uyumaz :)) gündüz gene uyku konusunda daha iyi uyuyor ama geceleri uyumuyor, ki bende dayanamam 4-5 saat emzirmeden ben bi gece uyuya kalmışım 3 saat emzirmemişim bebek de ağlamamış ilginç sütlerim hep akmış üzerimi ıslatmış çok üzüldüm 3 saat emzirmedim diyeCanım en geç gece 11 de emzirmeye gayret gösteriyorum ondan sonra isterse emzik veriyorum 4 veya 5 saat gece uykusu uyuyor uyumalı ki büyüsün bizde süt üretelim ondan sonra ki her 2 buçuk 3 saatte bir emziriyorum doyana dek memeyi boşaltıyor genelde gün böyle geçiyor sürekli memede tutmak oluşması gereken yağlı süt tabakasının oluşmasını engeller ve çocuk sürekli aç hisseder birde ne kadar çok emerse o kadar çok gaz demek düzenli emerse gazı da çıkar rahat edersiniz ikinizde..
İlk bebekte insan öyle hissediyor canım doymuyor ağlar durmaz ister gibi geliyor ama beden ve ruh sağlığımız için her ikimizinde bu gerekli çünkü 1 gün 1 ay değil 24 ay emzireceğiz uzun vadede çok yıpratıcı olur kızımı da öyle emzirdim çok huzurlu ve çok kilo alan bir bebek ti oğlumdada yeni yeni sistem oturuyor ve uzun uyumaları başladı4-5 saat kesintisiz uyku mu asla uyumaz benimki hatta parçalı da olsa gece 4-5 saat uyumaz :)) gündüz gene uyku konusunda daha iyi uyuyor ama geceleri uyumuyor, ki bende dayanamam 4-5 saat emzirmeden ben bi gece uyuya kalmışım 3 saat emzirmemişim bebek de ağlamamış ilginç sütlerim hep akmış üzerimi ıslatmış çok üzüldüm 3 saat emzirmedim diyebir de memede sakinleşmesi diye bir olayı var bizimkinin, valla ben neredeyse saat başı emziriyorumdur
Bende gece beslenmesini zamanla azaltacağımızı okumuştum ama bunun 4. Aydan itibaren olacağını biliyordum şimdi bu bebe daha ne anlar :))) önce biraz gecemizi gündüzümüzü ayırt etmeyi öğrenelim biz onun çabasındayız gündüzleri tamamen perdeleri açıp gun ışığına yatıyorum geceleri de artık gece lambasını kullanmıyorumİlk bebekte insan öyle hissediyor canım doymuyor ağlar durmaz ister gibi geliyor ama beden ve ruh sağlığımız için her ikimizinde bu gerekli çünkü 1 gün 1 ay değil 24 ay emzireceğiz uzun vadede çok yıpratıcı olur kızımı da öyle emzirdim çok huzurlu ve çok kilo alan bir bebek ti oğlumdada yeni yeni sistem oturuyor ve uzun uyumaları başladı
Kac gunde indi canim yaaBol su komposto tüket emin ol gelecek ilk gelen süt fazla kıvamlı oluyor benimde zor inmişti sen sürekli sağmaya çalış ve üzülme nolur aksine bebişine şifa olacak o sütler öyle düşünerek sağmaya devam et
Canım 3. Günde bebeği doyuracak kadar gelmişti birikmiyordu bile sağıyordum minicik biberonun dibinde kalıyorduKac gunde indi canim yaa
Hiç icmedigim kadar su içiyorum hurma yiyorum
Komposto içiyorum bulgur pilavı yedim dün
Bekliyorum rabbim versin bebeğinin rızkını diye
Nasilsin canim.var mi gelisme.Kizlar suniye baslanildi dualarinizi esirgemeyin suan hala 3 cm insallah acilir
canım yazdıkların çok mantıklı ilk oğlum emzik tutmadı bu alıyor ama ben de emziğe alışınca bıraktırma sıkıntı olur mu dihe tereeddüt ediyorum öte yandan küçğk bey beni emzik yerine kullanıyor ee evde 2 cocuk elim ayagıma dolanıyor sen kozına emziği bıraktırırken sıkıntı yaşadın mı?biz memeyi çok zor bıraktık ilk oğlumla o yüzden tırsıyorumCanım en geç gece 11 de emzirmeye gayret gösteriyorum ondan sonra isterse emzik veriyorum 4 veya 5 saat gece uykusu uyuyor uyumalı ki büyüsün bizde süt üretelim ondan sonra ki her 2 buçuk 3 saatte bir emziriyorum doyana dek memeyi boşaltıyor genelde gün böyle geçiyor sürekli memede tutmak oluşması gereken yağlı süt tabakasının oluşmasını engeller ve çocuk sürekli aç hisseder birde ne kadar çok emerse o kadar çok gaz demek düzenli emerse gazı da çıkar rahat edersiniz ikinizde..
Canim hünnap in anne sutu arttirici veya rezene çayı arttiyor sütü. Ayni zamanda kuru incir ve hurma.ben denedim bunlari ama hepsini ayni Gün yaptgm icin hangisi daha etkiki bilmiorum denemekte yarar var:).Kac gunde indi canim yaa
Hiç icmedigim kadar su içiyorum hurma yiyorum
Komposto içiyorum bulgur pilavı yedim dün
Bekliyorum rabbim versin bebeğinin rızkını diye
Ben ince yastık yaptrdım ilk oglumda. Onu kullanacam yastıksız yatarsa kusunca yutar bogulma tehlikesi gecirir. Ben kullandım bir zararını görmedim2 yasindan once yastik tavsiye edilmiyor, kusmasindan korkuyorsan yastigi doseginin altina koyabilirsin ama direk yastigin uzerine yatirma canim. Burayi oku istersen
http://www.uykusuzanneler.com/bebeklerde-yastik-kullanimi/
2 yaş doğum gününün ertesi günü bıraktırdım canım memeyi ama haftalar öncesi konuşmaya başladım bir gün meme de süt bitecek ve artık olmayacak diye bir gece ağladı ertesi gün istemedi emziği de bir hafta sonra camdan attım kedilerin yavruları istiyor diye kedileri çok seviyordu ikisini de çok az sorunla atlattık emzikten korkma ama şöyle bişey sadece uyumadan önce emdi emziği 15 dakika emiyordu uyuyunca alıyordum yani gün boyu ortada olmuyordu yatağında duruyordu şimdide uyku rutini olsun diye uyku saatinde veriyorum oğlumacanım yazdıkların çok mantıklı ilk oğlum emzik tutmadı bu alıyor ama ben de emziğe alışınca bıraktırma sıkıntı olur mu dihe tereeddüt ediyorum öte yandan küçğk bey beni emzik yerine kullanıyor ee evde 2 cocuk elim ayagıma dolanıyor sen kozına emziği bıraktırırken sıkıntı yaşadın mı?biz memeyi çok zor bıraktık ilk oğlumla o yüzden tırsıyorum
Acıl durumşarda yapılıyırmus sanırım . ( bana yapılmadu)Günaydın herkese kızlar sezeryan olan anneler lavman yapılıyor mu sezeryana girmeden
Gunaydin,spinal sezeryanda lavmana gerek yok sanirim,plansiz sezeryanda genel aneztezi alirsan yapiliyor diye biliyorumGünaydın herkese kızlar sezeryan olan anneler lavman yapılıyor mu sezeryana girmeden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?