Valla herşeye alisiyor bu bebisler yeterki dogru uygulama yapmak lazim canimen ıyısı yapmısaın canım ben de sallamadım ama kucakta uyutmaya da sakın alıstrma uyudugu an koy sımdı anlasılmıyor ama ona alısıyor bebek ve bunu 3,4 aylıkken anlıyormusuz.arkadaşımın bebegı 4aylık kucakta uyuyor şusıra hep. uyku egıtımıne basladı cokzorlu olur dıyor kucakta uuyumaya alıstrma dıyor. kv bazen kolunda sallıyor hayr dıyorm anne yapma sallanmasın dıye. bıde şş pat yontemı var arastır ıstersen şş derken sırtına pat pat dokunuyrm o yöntem uyutuyor. bıde mesela memedeyken anlıyorum uyucagını hemen bırakıyorum besıgine kendı dalıyor uykuya o süreyı uzatırsak beslenırken memede uyumaya alısırmıs bebek. ve uzun uzun pışpışlarsak da uyuması zorlasır tekrar basa donermıs olay. bir pedagogdan okudum çok ısıme yaradı bu bılgıler
evet canım alısıyorlar vallahı oyuzden ablam gb yapmak ıstıyorum. benım ablam bu gb seylere cok dıklat ettı sabırla yaptı rahat süreç gecırdı oyüzden ben de yapaym da ıcım rhat etsın dıyorum. bazen uyumadıgında acaba ayagıma mı alsam dıyorum sonra yokyok sabır dıyorum garıp bısüreçmiş. alya hanım gece en gec 2de uyuyor gunduz 10.11de kalkıyoruz tabı emmeye uyanıyor 3kez fln. gelen gıden azaldı kuzum aniden oluyor bazen o bıraz sinirbozucu ama eşim tatılde o ıyı geldı bize. kırkımız cıkmadan gezdık ya bı ikikez kv. tarafı cagırdı uzaktan akraba da var dıye kıramadım ama dun dedım bıdaha soylersın cagıranlara 3aydan once bebk gezmesıne gıtmıcek dıye cokbozuldu usteledı falan bryere gıdınce çok stres oluyorum kızım aglarsa anneme de soyledım kımse cagırmasın dıye. birazdan alyayı yıkayacagız tuz dokmeye kalkabılır eşime dedım söyle benı germesınler dıyee. sen nasılsınn bebişlerin nasıl kardeşlik nasıl gıdıyorr❣Valla herşeye alisiyor bu bebisler yeterki dogru uygulama yapmak lazim canim
Sen nasilsin gelenin gidenin azaldi mi biraz :)
Kuzum yeterki aglamasin diye ben salladim diger gibi basini geri atiyor cocuk sakinlesmiyordu zaman demekki tek ihtiyacimiz olan seyYok canım özel hiç bişiy yapmadım ama çok dua ettim allahım kolaylaştır zorlaştırma diye sabrımın tükendiği noktalar oldu çok ağladım bakamıyorum diye o yüzden hep dua ediyordum, bizimki de öyle kucakta gezdirmeyi çok seviyor, sabır sınırım artıyor gittikçe daha az sinirleniyorum, bi de ağlamalarını anlıyorum gaz sancısından mı ağlıyor şımarıklığından mı ağlıyor anlaşılıyor gazdan ağlıyorsa onu rahatlatacağını düşündüğüm ne varsa onu yapıyorum, şımarıklığından ağladığında yanında gidip biraz konuşup gülüşüyoruz hemen susuyor yanından kalkarsam ağlıyor anlıyor :)) bazen çizgi film müzikleri falan dinletiyorum yanında biri var sanıp müzik sesine susuyor :) bu arada hiç sallamadım ben bebeği hep kucağımda uyuyordu çünkü annemlerde ilk defa ablam ayağına koydu sallayayım dedş bebek açtı gozleri nolduğunu anlamadı alışkın olmayınca :)
Bizim ki de öyle çoğu zaman 3 saat bazen 4 saat aralıkla besliyorum geceleri, acıksa ağlar diyorum uyandırmıyorum uzun uyku surelerine alışsınkızlar kızım genelde uyuduktan 2,2bucuk saat sonra memeye uyanırdı gece 2de yatırdım ve bıdaha 6da uyandı. genelde hep aynı saatlerde uyanıyor dıye alarm kurmadım ama 4saat çok mu sızce vıcdan yaptım kendıme. dr da büyüdükce uyanma sıklıgı azalıcak demıştı. cok da fazla emdı uyumadan gerçi. sızce abartı mı 4saat aralıksız uyuması acıksa uyanırdı ztn dıyor esım de. 40günlük olduk tam
Cok takiyorum kafama. Gecen ruyamda gogsumden hortumdan gelir gibi sut geliyordu. Legen tutmustuk altina. Ben de biberon tutuyorum 60 cc yeter ogluma onu alayim diye yalvariyorum. Sanki benden gelmiyo sut. Ruyamda bile takintiliyimAslinda cok kastigin icin, gelmiyor dendiği icin mi oluyor boyle bilemedim ki canim ya sen yine mucadeleni ver yettigi kadar alsin sütünden cok sıkma kendini saglicakla büyüsün bebegin insallah
Ben de mamayla buyumusum hic sut icmemeisim. Cocuguma oyle olmasin istedim ama maalesef nasip boyleymis sanirim.Canım benim yanlış anlama ama bu kadar takılma bu süt olayına yok yetmiyor falan da deme psikolojik olarak da azalır, tabiki elinden geleni yap ama olmuyorsa da olmuyordur napalım mamalarda zehir yok ya annem 7 çocuk doğurmuş 6 tanemizde süt yeterken bi ablamda asla sütü gelmemiş -o ablamdan önce 3 sonra 3 çocuk daha emerek büyümüş- 35 yıl önce bile mama ile beslemişler ablamı
Canım ben kızımı hiç saatle uyandırmıyorum, kendiliğinden acıkınca uyanıyor. Bazen 1 saat bazen 2 bazen 4 saati de bulabiliyor. Gelişimimiz gayet güzel, bebeğin doymasına bağlı oluyor sanırım. Bir sorun olacağını sanmıyorum.kızlar kızım genelde uyuduktan 2,2bucuk saat sonra memeye uyanırdı gece 2de yatırdım ve bıdaha 6da uyandı. genelde hep aynı saatlerde uyanıyor dıye alarm kurmadım ama 4saat çok mu sızce vıcdan yaptım kendıme. dr da büyüdükce uyanma sıklıgı azalıcak demıştı. cok da fazla emdı uyumadan gerçi. sızce abartı mı 4saat aralıksız uyuması acıksa uyanırdı ztn dıyor esım de. 40günlük olduk tam
Gaz sancısı olduğu için dedi doktorum ama benim kızım da arada inliyor.. Ve maalesef çok gazlıKızlar bir bebek neden inler ?
1 aylik olunca dediler bize onumuzdeki cuma yaptiracagiz biz insallahKızlar kalça çıkıklığı testi ne zaman yapılıyordu??
Bir haftalikken yapilmisti benim oglana. Uyumasi gerekiyor dediler uyaninca basa sarilior islem. Kapisinda hatta uygulama 5 dk ile 40 dk arasinda degisiklik gosterir yaziyordu:)İşitme testi yaptıran var mı?
1 aylik oldugunda gelin demislerdi bizeKızlar kalça çıkıklığı testi ne zaman yapılıyordu??
Allah sabir versin gercekten cok zor kipkirmizi oluveriyor cocuk gecse biran once nezamana geciyorki yoksa hep boylemi olacaklarİste bizimde oyle kuzum. Koliklik oyleymis aksamlari basliyor daha cok bizimki. Dedigin gibi alti temiz karni tok gazini cikartioruz ama durmuyor surekli yuksek sesli sanki dovmusuz gibi hic durmadan agliyor ne kucak ne yatak hic bi yerde durmuyor dogru duzgun surekli agliyor dun bende agladim onunla baya ici gidio insanin..
Benimkide çok ıkınıyor özellikle gece sabaha kadar ve dün den beride devamlı bi inleme var ihh ihh diye diye uykusunda mahvoldum ya ondanmidir kiGaz sancısı olduğu için dedi doktorum ama benim kızım da arada inliyor.. Ve maalesef çok gazlıIkınmaktan çocuk doğru dürüst uyku uyuyamıyor o ağladıkça ben de onunla birlikte ağlıyorum
Ondandır canım bize doktorumuz öyle söyledi. 15.günden sonra gaz sancıları başlayacak inlemeler, ıkınmalar görülebilir dedi. Ama kızım öyle böyle ıkınmıyor kıpkırmızı oluyor çok üzülüyorumBenimkide çok ıkınıyor özellikle gece sabaha kadar ve dün den beride devamlı bi inleme var ihh ihh diye diye uykusunda mahvoldum ya ondanmidir ki
Günaydın hanımlar, pek yazamadım 5-6 gündür annemlerde kalıyorum kalabalık oluyor burası da bebek görmeye gelenler falan, 40 mız çıktı ben biraz daha rahatladım sanırım ya da alıştım da diyebiliriz, bebeğimin düzenini de bi nebze öğrendim ona ayak uyduruyorum artık, çok şükür gece uykularımız iyi 2 haftadır bozulmadı, gündüzleri mızır mızır uyku sureleri kısa ve o boncuk boncuk bakma tabirimiz var ya onu da yaşıyoruz artık kızımla bakışıp duruyoruz :)hatta gece uykusuna dalmadan önce en az 3 saat uyanık kalıyor biraz kucakta biraz yatıyor ellerine falan bakıyor çok hoşuma gidiyor :)) kucakta olmayı çok seviyor, geceleri bende bebekle bir uyuyorum sabah ediyoruz gündüzleri de bebekle ilgileniyorum evin işi yemek vs hep bunlar aksıyor
—1,5 aylık olduk hala silikon meme ucuyla emziriyorım
—45 günlük olduk ama hala kanamam az da olsa geliyor
— gaz sancılarımız inanılmaz duzene girdi çoğu zaman kendi çıkarıyor, gece uyuduğu ve hareketsiz kaldığı için sabahları bayağı bi spor yaptırıyorum rahatlıyor
Ucret almadilar aynen dogum hastanemdi kuzumNerde yaptırdınız cnm doğum yaptığın hastanede mi? Ücreti ne kadardı
Kızlar kalça çıkıklığı testi ne zaman yapılıyordu??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?