Teşekkür ederim canım.Doktorun dediğini yaptım. İki gündür bebeğim sanki daha huzurlu. Ve bugün çok şükür kakasını yaptı. İnşallah kilo almaya başlamıştır.Canım yeni doğum oldu zamanla emmeye alışacak kuzun sen uyandırma için altını aç ayağını sık ıslak bezle yüzünü boynunu sil
Dr dedigini yap biraz kendine gelsin emecektir seni merak etme
Ben bebeğin doyup doymadığını anlamıyorum memeden ne kadar süt geliyor bilmiyorum 2 göğüs hiç emzirmedimYine bir doymama kriziyle karşı karşıyayız, saatlerdir bir o meme bir bu meme emziriyorum. Göğsüme yapıştı çocuk. Emerken bir süre sonra uyuyor yatağa koyuyorum uyanıyorSanırım günlük 1 biberon mama olmadan olmayacak artık. Tam mama hazırladım baktım ki uyumuş. Demek ki doymuş ki uyumuş, şımarıklıklarından yapıyorlar sanırım. Canıma okudu resmen
Benimki aç olunca ağlıyor. Yatırıyorum başlıyor ağlamaya sonra da ne bulursa ağzına almaya çalışıyor. En son yoruldu uyudu ya da ben aç sanıyorum ama aç değil. Benim de kafam karıştı şimdiBen bebeğin doyup doymadığını anlamıyorum memeden ne kadar süt geliyor bilmiyorum 2 göğüs hiç emzirmedim
canım alerji olmadıgına sevindim masallah kuzuya güzel kilosu inşallah reflüsü de cok uzamaz bizim de 1 ay sonra netleşicek durum tüm bebişlerimize Allah saglık sıhhat versin.Doktordan geldik şimdi, hemen aklımda kalanları söylüyorum
- bebeğim reflüymüş süt alerjisi gibi bişiy olsa kilo alımı olmaz veya çok daha az olurdu oradan anlardık sütun yaramıyor deyip tahlil yapardık dedi( 50 günlük bebeğim 10 gun kuvöz-40 gun beslenmeyle 2400 den 4160 gr olmuş gayet yeterli dedi)
- kusması için de bazı zamanlar çok artar bazen azalır dedi kusturmayan mama sordum kesinlikle vermem bebek yeterli kilo alıyor dedi
- bebeğin üzerini falan çıkarmıştık orada bebek ağlamaya falan başladı ben tabi sürekli bebeği susturmaya çalıştım en son sakinleşti bebek oyle konuştuk doktorla, doktor şey dedi bebeğinin ağlamasına izin ver susturmaya çalışma o susacak zaten dedi şaşırdım
- bebekler sebepsiz yere de ağlarlar dedi
- rutin 2 saatte bir besleme yapılacak
- moflor damlanın reflüyü bir etkisi yokmuş normal gaz damlasıymış kusturmayan damla diye bişiy yok dedi ( biz gaz damlası kullanmayı bıraktık çok şükür kendi kendine idare edebiliyor)
-reflü yatağı puset bu şekilde idare edeceğiz gene, 6 aylık olana kadar azalarak gider dedi sonra bitecekmiş inşaallah
Aynısı bizde de var. Bütün gün memede ve sürekli emiyor. Gece bu kadar değil ama gündüz sürekli emmek istiyor yatağına koyunca ağlıyor. Kv de sabah gelip akşam gidiyor bizde, sürekli bu çocuk emip yatacak diyip duruyor 10 emzirmede de aynı şey uyumiycak biliyorum diyorum her ağlamada aç bu çocuk diyor gına geldi artık stresli değildim strese soktu beni sütüm yetmiyor mu acaba demeye başladım ama mama vermiyorum hala kilosu iyi şu an, mümkün olduğu sürece de vermemeye çalışıcam. 3 aylık bebeği olan birisi de dedi ki ilk ay bizde de öyleydi süt bezleri tam çalışana kadar çocuk hemen doymuyor ama sonra oturuyor her şey merak etme mamaya başlama dedi. Bakalm 1. Ay kontrolünü bekliyorumYine bir doymama kriziyle karşı karşıyayız, saatlerdir bir o meme bir bu meme emziriyorum. Göğsüme yapıştı çocuk. Emerken bir süre sonra uyuyor yatağa koyuyorum uyanıyorSanırım günlük 1 biberon mama olmadan olmayacak artık. Tam mama hazırladım baktım ki uyumuş. Demek ki doymuş ki uyumuş, şımarıklıklarından yapıyorlar sanırım. Canıma okudu resmen
Bu aksamda bizde var. Cokta severim.annem sarimsak koyuyormus gaz yapmaz ye diyor. Yicem sanirim :)Geçen yaptım eve yardımcı bayan vardı bana sen yeme gaz yapar dedi oysa o kadar hevesle pisirmistim
Belki emdiğinin fazlasını çıkarıyordur sadece. Dik tutunca kakasını da rahat yapıyor bizimki o açıdan da yararlı oluyorBilmiyorum valla ikilemde kaldım canım. Kusma açısından emme öncesi mantıklı geliyor bana
Uykusu değilde kusması beni üzüyor. Açıkcası kustugu zaman sütea ıyorum. Çünkü süt olsun Diye sürekli incir hurma hoşaf bıktım valla :)
Canım maşallah ne tatlı meleğin kıyamam ben ona
Canım bizim emne bitince 5 dk o poZisyonda tutuyorum sonra gazını çıkartıyorum nekadar sürerse o an. Sonrada altını temizliyorum. Yavaş olmayacak özen gösteriyorum ama yinekusuyor
Bende açken değiştircem artık canım. zaten 2 saatte bir emiyor kızım yapacak biley yok. Kussun istemiyorum zaten yatakta ıkınırkrnde kusuyor. Gazını çıkartırkende kusuyor ufff her şekilde kusuyor
Ne kadar kötü bir durum tam kısır döngü. Dizinde kusma sorununuz var bende kontrole gittiğimizde. Kıyafeti geçtim kustugu süte üzülüyorum
Hiç böyle hayal etmemiştim Doğumdan sonrasını hergün yeni birşeyler çıkıyor canım. Analık zor zanaaatmış
Canım maşallah bebeğine çok güzelll
Canım 180 tl olan ödeme emzirme yardımı PTT ye gitmiş bugün alabilirsiniz dedi. 300 tl için aile ve sosyal politikalara bizzat gidip başvurdum 25 Mart’ta PTT den al dedi. 4ocaktaiznim başlamış oldu Doğum 14 Ocak’ta oldu 10 günlük 518 tl hesabıma yattı. E devletten takip edebilirsin. Normalde maaşın elden yatıyorsa, hesap numaranı tanımla direk hesabına yatsın. PTT bankaya gidip uğraşma
Canım dediğin gibi yapıyorum ama yine kusuyor sıpa
Canım gaz çıkartma olayını nasıl yapıyorsun alttan anlatabilirmisin aklıma yattı bu iş
Aynen canim ayni..benimkide memede uyuyor.yerine koyuyorum 1 dk gecmeden kipirdiyor sonra dovmusuz gibi bagirmaya basliyor .. gogsumde uyumak en sevdigi.ancak oyle derin uyuyor derinkusum :)Masallah ne tatli bir bebek ❤ve halimiz ayni canim :)))
Kizim pek kusmuyor. 2 3 kez fazla yedi diye kustu.ama her bebis.farklidir sanirimKızlar bu kusma dönemi ne zaman bitiyor genel olarak. Bide eldivenleri ne zaman çıkarttınız acaba
Canım bu Yasin çörek otu ne için okunuyor
Nazar için okudu canım okuduğunda bebek hep yanında şimdilik yastığının altında duracak biraz toparlandığında kıyafetinin içine takacağım
Canım geçen hafta annemlerde kaldım ya her ağladığında bebeğin aç olduğunu düşünüyor büyükler sürekli emzir emzir yarım saatte bir emzir bebeği diyorlar bana oradayken bi de ‘bebekler, at kuyruğunu sallayana kadar acıkırmış’ annemin lafı :))) kv tarafından biri dese kızarım ama annem deyince bişiy de diyemiyorum yok anne aç değil diyorum :))Aynısı bizde de var. Bütün gün memede ve sürekli emiyor. Gece bu kadar değil ama gündüz sürekli emmek istiyor yatağına koyunca ağlıyor. Kv de sabah gelip akşam gidiyor bizde, sürekli bu çocuk emip yatacak diyip duruyor 10 emzirmede de aynı şey uyumiycak biliyorum diyorum her ağlamada aç bu çocuk diyor gına geldi artık stresli değildim strese soktu beni sütüm yetmiyor mu acaba demeye başladım ama mama vermiyorum hala kilosu iyi şu an, mümkün olduğu sürece de vermemeye çalışıcam. 3 aylık bebeği olan birisi de dedi ki ilk ay bizde de öyleydi süt bezleri tam çalışana kadar çocuk hemen doymuyor ama sonra oturuyor her şey merak etme mamaya başlama dedi. Bakalm 1. Ay kontrolünü bekliyorum
Sende kv var bende de her şeye muhalefet bir annane :) gerçekten insanı durduk yere geriyorlar gereksiz yorumları ile... Ben de direniyorum ısrarla ama dün ilk kez bir biberon verdim göğüslerim acıyordu artık. İlk zamanlar böyle oluyormuş evet benim görümcem de aynısını dedi o da ilk zamanlar doymadığında mama verdim ama sonrasında hiç gerek kalmadı diye. Bugün de henüz vermedim şu an uyuyor uyanınca bakalım ne olacak.Aynısı bizde de var. Bütün gün memede ve sürekli emiyor. Gece bu kadar değil ama gündüz sürekli emmek istiyor yatağına koyunca ağlıyor. Kv de sabah gelip akşam gidiyor bizde, sürekli bu çocuk emip yatacak diyip duruyor 10 emzirmede de aynı şey uyumiycak biliyorum diyorum her ağlamada aç bu çocuk diyor gına geldi artık stresli değildim strese soktu beni sütüm yetmiyor mu acaba demeye başladım ama mama vermiyorum hala kilosu iyi şu an, mümkün olduğu sürece de vermemeye çalışıcam. 3 aylık bebeği olan birisi de dedi ki ilk ay bizde de öyleydi süt bezleri tam çalışana kadar çocuk hemen doymuyor ama sonra oturuyor her şey merak etme mamaya başlama dedi. Bakalm 1. Ay kontrolünü bekliyorum
Kizim pek kusmuyor. 2 3 kez fazla yedi diye kustu.ama her bebis.farklidir sanirim
Eldiveni biz.hic takmadik canim..temas etsin dediler anne.teniyle..tirnagida yok.takmiyorum ben evdeyken
Annemde sinek besigi dolasana kadar uykusu gelirmis diyip duruyor :)Canım geçen hafta annemlerde kaldım ya her ağladığında bebeğin aç olduğunu düşünüyor büyükler sürekli emzir emzir yarım saatte bir emzir bebeği diyorlar bana oradayken bi de ‘bebekler, at kuyruğunu sallayana kadar acıkırmış’ annemin lafı :))) kv tarafından biri dese kızarım ama annem deyince bişiy de diyemiyorum yok anne aç değil diyorum :))
Ay ellerini emiyolar kiyamiyorum o zaman yaDr bize 2 aylık olana kadar takın dedi sonra zaten ellerini oynamaya başlyacak takılmaz dedi benim kız taktırmıyor çorap giydiriyorum üşüyor hemen zaten. Emzirirken özellikle takıyorum yüzüne getiriyor o arada nasıl emecekse :))
Canım ben de öyle sanıyordum ama birden bırakılmaz diye biliyorum gaz olunca kullanılıyor sanıyordum sadece ama birkaç ay bağırsakları düzenlensin diye kullanılması gerekiyormuş düzenlie doktoruna sor bence❤ Allah şifa versin prensesine hemencik geçer reflusu ınsallah kuzumReflü de fışkıracak şekilde kusturuyormuş, 6 aylık olana kadar azalarak gider ve biter dedi, gaz damlasını doktor demedi ki bırak diye bizimki bitti 1 haftadır kullanmadık sıkıntı da çekmedik ondan ben dedim almaya gerek yok bi daha diye :))
Birden bırakılmaz mı nasıl yani azaltarak falan mı bıraktıracaktık ki bilmiyordum bi daha randevumuz bir ay sonra, arada sağlık ocağı aşı günümüz var 10 gun sonra sorarım orada, inşaallah ya bazen o kadar iyi ki Bugün maşallah sadece 1 kez kustuCanım ben de öyle sanıyordum ama birden bırakılmaz diye biliyorum gaz olunca kullanılıyor sanıyordum sadece ama birkaç ay bağırsakları düzenlensin diye kullanılması gerekiyormuş düzenlie doktoruna sor bence❤ Allah şifa versin prensesine hemencik geçer reflusu ınsallah kuzum
Su saate dek uyumadik 4ten beri.. bende buttim valla.. arada annem gelip eve islere yardimci oluyor arada kv gelip tum gun yatip bebegi aadece sevmek icin kaliyor sinirlerim bozuluyor ekstra falan oyle :)Saol kuzum hepimizinkini bsgislasin bizimki gezdimi aglamiyo susuyor surekli kucakta ayakta sallanacak tekmi bakiyorsun varmiyardim eden biri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?