2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
@Kartanesii8892 barbunya gibi bakkagiller kıvrandırıyor aman diyim yemeyin
ben bulgur yemıstım ılk gaz maceramız ozaman baslamıstı canımdan can gıtmıstı o aglarken bıdahs tövbe dedım peki nezaman bız ıstedıgımızı yıyıp ıcecegız. kızım 40ımız cıktıgından berı kendısı de gaz cıkarıyor alttan ustten:) 3 ay genelde dıyorlar ama sanırım 6ay en garantisi. senin ilk bebegınde nezaman yemen ıcmen duzelmıstı canm

Ben uyuduğumda sütüm çok güzel artıyor. Lütfen bebeğin uykuya dalar dalmaz sende uyu. Hem ilk 20 gün süt çok gelmiyor zaten. Bebek ne kadarla doyarsa o kadar geliyor. Allahın işi işte..

Kızlar barbunya gaz yaparmı kaç gündür et türü şeyler yapıyorum barbunya kuru fasulye gibi değildi Normalde yapmıyordu bana gaz ya da yemeklern ıcıne kimyon atıp faydasını gören oldu mu
Ne yersen ye barbunya yeme bugün 3.gün çocukta bende mahvolduk

Devlet memuru olduğum için doğum rapor parası bizde yok ama çocuk parası ödeme asamasinda yazıyor sen aile sosyal politikalar bakanlığı Nil müdürlüğüne basvurun oldumu biz 9 ocakta yaptık başvuru pazartesi günü pttye gidip çekeceğim bakalım yatmış mi

Kızlar normalde bebeğin altını emzirdikten sonra temizleyin diyorlar. Bende öyle yapıyorum ama bebeğim altını temizlerken genelde az-çok kusuyor. Ben mi yanlış yapıyorum acaba. Sizde durumlar nasıl.
Emdikten sonra bi süre dik tutulması gerekiyor bebeğin.hemen yatırınca ağzına geri geliyordur. 10-15 dk kadar dik tutuyorum ben emzirdikten sonra

Kızlar normalde bebeğin altını emzirdikten sonra temizleyin diyorlar. Bende öyle yapıyorum ama bebeğim altını temizlerken genelde az-çok kusuyor. Ben mi yanlış yapıyorum acaba. Sizde durumlar nasıl.
Evet bende o yuzden alt degistiriyorum alttan gaz cikartiyorun (karni dolu olursa direk kusuyo yine) sonra emziriyorum sonra omzumda ustten gaz cikartiorum

Benimkide oyle valla. Ve 3 aydan cok surenlet var onda da korkuyorum

Aşırı davranışların dozu azaldı =) daha sakiniz tabi kreşin etkisi yoruluyor biraz iyi olacak inşallah canım gitgide.. Nasıl gidiyor mındıkla siz alışabilirdiniz mi
İyi iyi cok sukur daha da duzelir aynen ❤❤ alistik artik bizde birbirimize ne yapalim ben inatci sinirli baba inatci sinirli dogal ilarak kizimizda inatci ve sinirli oldu bisey diyemiyorum:))

Canım bebeğim yatırınca ağlıyor sonra sürekli yakalarını ellerini yemeye çalışıyor.. doyduğunda ya uyuyor ya da kendini salıyor. Günlük çişli bezden de takip edebilirsin
Benimki hep agliyor nerdeyse malesef.. gunduzleri uyumuyor surekli aglamakta aksam olunca 2kat aglamasi var. Elleri hep agizda zaten. O yuzden anlayamiyorum iste ben.. ama mesela meme verince almio o zaman ac degilmis diyorum.. genelde her 2 3saatte bi actigimda mutlaka cis kaka oluyor bezde

Uyanikken nasil sakin mi bizimki kok sokturuyor sureklu ayakta salla kucakta salla yada supurge sesi acacaksin kafam kaldirmiyor artik
Sakin ne kelime ortaligi yikiyor. Surekli ayakta kucakta yuruyerek vs vs sabit duramiyoruz herseyden sikiliyor 5dk da bir kuzum ayniyiz.. ana kucaginda sallanma bile fayda etmio cigliklar devam.. masallah size ya ne kadar tatli bi bebek ❤ Rabbim omrunu kaderjnide guzel eylesin❤

Kızlar barbunya gaz yaparmı kaç gündür et türü şeyler yapıyorum barbunya kuru fasulye gibi değildi Normalde yapmıyordu bana gaz ya da yemeklern ıcıne kimyon atıp faydasını gören oldu mu
Ben kurufasulye bile yedim canim ekstra bisey olmadi hic

Emdikten sonra bi süre dik tutulması gerekiyor bebeğin.hemen yatırınca ağzına geri geliyordur. 10-15 dk kadar dik tutuyorum ben emzirdikten sonra
Kesinlikle oyle. Bende ayni sekilde omuzda gaz cikartiroum o arada kafasi vucudu dik

Son 2 3 gündür bizde de aynı sorun başladı bende emzirme öncesi alıcam artık.birde o şekilde denemek lazm

benm kizm da emzrdikten sonra temizlersem kusuyor ben once temizliyorum ne yapayim, zaten bez cok durmuyir ki once temizlesem ne olacak
Bilmiyorum valla ikilemde kaldım canım. Kusma açısından emme öncesi mantıklı geliyor bana

Bende önce temizleyip sonra emziriyorum emerken uyuyo diye bu seferde emerken kaka yapiyo

Uykusu değilde kusması beni üzüyor. Açıkcası kustugu zaman sütea ıyorum. Çünkü süt olsun Diye sürekli incir hurma hoşaf bıktım valla :)

Ya bizimkide oyle emzirmek istemiyorum artik surekli ciglik atiyor emerken ama surekli boyle sanki biyerine birsey olmus gibi basiyor cigligi oraya buraya cekistiriyor biberondan icerken hic sesi solugu cikmiyor neden acaba :/(

Canım maşallah ne tatlı meleğin kıyamam ben ona

Bizde de aynısı oluyor. Biraz dik tutup bekliyorum ama yinede biraz kusuyor. Önce altını açmayı denedim ama uyandığında öyle aç oluyor ki ağlamaktan nefesi kesiliyor. Önce doyurmak zorunda kalıyorum.

Canım bizim emne bitince 5 dk o poZisyonda tutuyorum sonra gazını çıkartıyorum nekadar sürerse o an. Sonrada altını temizliyorum. Yavaş olmayacak özen gösteriyorum ama yinekusuyor

Bende açken değiştircem artık canım. zaten 2 saatte bir emiyor kızım yapacak biley yok. Kussun istemiyorum zaten yatakta ıkınırkrnde kusuyor. Gazını çıkartırkende kusuyor ufff her şekilde kusuyor

Yok canım bende tam tersi biliyorum bunu önce alt temizliği sonra emzirme, hoş benimki zAten daha pijamasını çıkarırken kusmaya başlıyor sonra ben altını mı temizleyim üstünü mu bilemiyorum

Ne kadar kötü bir durum tam kısır döngü. Dizinde kusma sorununuz var bende kontrole gittiğimizde. Kıyafeti geçtim kustugu süte üzülüyorum

Hiç böyle hayal etmemiştim Doğumdan sonrasını hergün yeni birşeyler çıkıyor canım. Analık zor zanaaatmış

Benimki uyuyor..ama uyaniksa agliyo genelde :)
Hep ac cunku..babasi gibi

Canım maşallah bebeğine çok güzelll

Canım 180 tl olan ödeme emzirme yardımı PTT ye gitmiş bugün alabilirsiniz dedi. 300 tl için aile ve sosyal politikalara bizzat gidip başvurdum 25 Mart’ta PTT den al dedi. 4ocaktaiznim başlamış oldu Doğum 14 Ocak’ta oldu 10 günlük 518 tl hesabıma yattı. E devletten takip edebilirsin. Normalde maaşın elden yatıyorsa, hesap numaranı tanımla direk hesabına yatsın. PTT bankaya gidip uğraşma

Canım dediğin gibi yapıyorum ama yine kusuyor sıpa

Evet bende o yuzden alt degistiriyorum alttan gaz cikartiyorun (karni dolu olursa direk kusuyo yine) sonra emziriyorum sonra omzumda ustten gaz cikartiorum

Canım gaz çıkartma olayını nasıl yapıyorsun alttan anlatabilirmisin aklıma yattı bu iş

Kızlar bu kusma dönemi ne zaman bitiyor genel olarak. Bide eldivenleri ne zaman çıkarttınız acaba

Yaa bebeğin kolik olabilir mi canım? Allah kolaylık versin, öyle anlamak zor olur tabi haklısın. Benim kız sadece acıkınca ağlıyor ben ordan anlıyorum. Ama baya çişi oluyormuş 2/3 saatte bir çok iyi, demek ki doyuyor canım. Bir de arkadaşın dediği gibi tartıyla tartılabilirsin tahmini olarak kilo artışını takip edebilirsin. Ben öyle yapıyorum ama henüz doktora gitmedik çarşamba ayımız dolunca kontrolümüz bakalım umarım yanılmıyorumdur da doyuyordur gerçekten kuzum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…