- 17 Ocak 2018
- 10.307
- 9.812
- 248
ben bulgur yemıstım ılk gaz maceramız ozaman baslamıstı canımdan can gıtmıstı o aglarken bıdahs tövbe dedım peki nezaman bız ıstedıgımızı yıyıp ıcecegız. kızım 40ımız cıktıgından berı kendısı de gaz cıkarıyor alttan ustten:) 3 ay genelde dıyorlar ama sanırım 6ay en garantisi. senin ilk bebegınde nezaman yemen ıcmen duzelmıstı canm@Kartanesii8892 barbunya gibi bakkagiller kıvrandırıyor aman diyim yemeyin
Ben uyuduğumda sütüm çok güzel artıyor. Lütfen bebeğin uykuya dalar dalmaz sende uyu. Hem ilk 20 gün süt çok gelmiyor zaten. Bebek ne kadarla doyarsa o kadar geliyor. Allahın işi işte..Evet canım geçtiğimiz cumartesi ben de kavuştum kızıma, çok teşekkür ederim.
1 aylık oldu ha, maşallah sen büyütmüşsün artık :)
Sezaryen olmasına rağmen süt çok az da olsa geldi hemen ama bebiş iştahlı ve 2 saatte bir doyurulmalı denildikçe ve bebiş ememedikçe çok gerildim. Bugün 4. Günümüzdü öğleden sonra bir artış oldu tabi hala tam inmedi ama buna bile çook sevindim. Duş alıyorum ama uykuyu artırıp düzene sokmam lazım.
Evet maalesef benim de etrafımda ancak uzaklaştıramayacağım "çocuk aç aç, süt gelmiyor" diyen biri var. Çevreye de söylüyor bi de. Yapabildiğim kadar uzak tutuyorum kendimden artık hatta emzirirken yanımda olmamasını istedim bugün resmen.
En büyük eksiğim uyku. Daha önce yapmamış olduğum buradaki önerileri de ekleyerek yarından itibaren itinayla uygulayacağım, sütüm artacak buna inanıyorum.
Cevabın için çok teşekkür ederim
Ne yersen ye barbunya yeme bugün 3.gün çocukta bende mahvoldukKızlar barbunya gaz yaparmı kaç gündür et türü şeyler yapıyorum barbunya kuru fasulye gibi değildi Normalde yapmıyordu bana gaz ya da yemeklern ıcıne kimyon atıp faydasını gören oldu mu
Devlet memuru olduğum için doğum rapor parası bizde yok ama çocuk parası ödeme asamasinda yazıyor sen aile sosyal politikalar bakanlığı Nil müdürlüğüne basvurun oldumu biz 9 ocakta yaptık başvuru pazartesi günü pttye gidip çekeceğim bakalım yatmış miKızlar ya ben çalışan annelere bir şey soracağım. 300 tl doğum param ve doğum rapor param ( devletin ödediği maaş yerine geçen) yatmadı hala. 21 aralıkta ayrıldım ne aralık ne ocak ikiside yatmadı
Emdikten sonra bi süre dik tutulması gerekiyor bebeğin.hemen yatırınca ağzına geri geliyordur. 10-15 dk kadar dik tutuyorum ben emzirdikten sonraKızlar normalde bebeğin altını emzirdikten sonra temizleyin diyorlar. Bende öyle yapıyorum ama bebeğim altını temizlerken genelde az-çok kusuyor. Ben mi yanlış yapıyorum acaba. Sizde durumlar nasıl.
Evet bende o yuzden alt degistiriyorum alttan gaz cikartiyorun (karni dolu olursa direk kusuyo yine) sonra emziriyorum sonra omzumda ustten gaz cikartiorumKızlar normalde bebeğin altını emzirdikten sonra temizleyin diyorlar. Bende öyle yapıyorum ama bebeğim altını temizlerken genelde az-çok kusuyor. Ben mi yanlış yapıyorum acaba. Sizde durumlar nasıl.
Benimkide oyle valla. Ve 3 aydan cok surenlet var onda da korkuyorumBenum oğlum kolik akşam 9 da basliyo
11.30 12 ye kadar agliyo hiçbişey kâr etmiyo sürekli emmek istiyo emiyo hirslaniyo emerkende agliyo göğsümü koparircasina cekistiriyo fazla emdiginden kusuyo gazdan Kivraniyo derken 12 'de yorgun düşüp uyuyo dr 3 ay sabredeceksin diyo
İyi iyi cok sukur daha da duzelir aynen ❤❤ alistik artik bizde birbirimize ne yapalim ben inatci sinirli baba inatci sinirli dogal ilarak kizimizda inatci ve sinirli oldu bisey diyemiyorum:))Aşırı davranışların dozu azaldı =) daha sakiniz tabi kreşin etkisi yoruluyor biraz iyi olacak inşallah canım gitgide.. Nasıl gidiyor mındıkla siz alışabilirdiniz mi
Benimki hep agliyor nerdeyse malesef.. gunduzleri uyumuyor surekli aglamakta aksam olunca 2kat aglamasi var. Elleri hep agizda zaten. O yuzden anlayamiyorum iste ben.. ama mesela meme verince almio o zaman ac degilmis diyorum.. genelde her 2 3saatte bi actigimda mutlaka cis kaka oluyor bezdeCanım bebeğim yatırınca ağlıyor sonra sürekli yakalarını ellerini yemeye çalışıyor.. doyduğunda ya uyuyor ya da kendini salıyor. Günlük çişli bezden de takip edebilirsin
Sakin ne kelime ortaligi yikiyor. Surekli ayakta kucakta yuruyerek vs vs sabit duramiyoruz herseyden sikiliyor 5dk da bir kuzum ayniyiz.. ana kucaginda sallanma bile fayda etmio cigliklar devam.. masallah size ya ne kadar tatli bi bebek ❤ Rabbim omrunu kaderjnide guzel eylesin❤Uyanikken nasil sakin mi bizimki kok sokturuyor sureklu ayakta salla kucakta salla yada supurge sesi acacaksin kafam kaldirmiyor artik
Emmenin sonuna dogru uyuyakaliyor ama yerine koyunca 5dk icinde aglamaya basliyor uyanipEmerken de mi hep uyanık canım ?
Masallah ne tatli bir bebek ❤Benimki uyuyor..ama uyaniksa agliyo genelde :)
Hep ac cunku..babasi gibi
Ben kurufasulye bile yedim canim ekstra bisey olmadi hicKızlar barbunya gaz yaparmı kaç gündür et türü şeyler yapıyorum barbunya kuru fasulye gibi değildi Normalde yapmıyordu bana gaz ya da yemeklern ıcıne kimyon atıp faydasını gören oldu mu
Masallah bebegine canim❤Geçen yaptım eve yardımcı bayan vardı bana sen yeme gaz yapar dedi oysa o kadar hevesle pisirmistim
Kesinlikle oyle. Bende ayni sekilde omuzda gaz cikartiroum o arada kafasi vucudu dikEmdikten sonra bi süre dik tutulması gerekiyor bebeğin.hemen yatırınca ağzına geri geliyordur. 10-15 dk kadar dik tutuyorum ben emzirdikten sonra
Son 2 3 gündür bizde de aynı sorun başladı bende emzirme öncesi alıcam artık.birde o şekilde denemek lazmKızlar normalde bebeğin altını emzirdikten sonra temizleyin diyorlar. Bende öyle yapıyorum ama bebeğim altını temizlerken genelde az-çok kusuyor. Ben mi yanlış yapıyorum acaba. Sizde durumlar nasıl.
Bilmiyorum valla ikilemde kaldım canım. Kusma açısından emme öncesi mantıklı geliyor banabenm kizm da emzrdikten sonra temizlersem kusuyor ben once temizliyorum ne yapayim, zaten bez cok durmuyir ki once temizlesem ne olacak
Bende önce temizleyip sonra emziriyorum emerken uyuyo diye bu seferde emerken kaka yapiyo
Ya bizimkide oyle emzirmek istemiyorum artik surekli ciglik atiyor emerken ama surekli boyle sanki biyerine birsey olmus gibi basiyor cigligi oraya buraya cekistiriyor biberondan icerken hic sesi solugu cikmiyor neden acaba :/(
Bizde de aynısı oluyor. Biraz dik tutup bekliyorum ama yinede biraz kusuyor. Önce altını açmayı denedim ama uyandığında öyle aç oluyor ki ağlamaktan nefesi kesiliyor. Önce doyurmak zorunda kalıyorum.
Canım bize hastanese hemşire emzirmeden önce altını değiştirin yoksa kusar dedi. Gerçekten de öyle, emzirip değiştirirken kusuyor. O yüzden ben emzirmeden önce değiştiriyorum. Bebeğin alt değiştirmesi ve banyosu açken yapılırmış :)
Yok canım bende tam tersi biliyorum bunu önce alt temizliği sonra emzirme, hoş benimki zAten daha pijamasını çıkarırken kusmaya başlıyor sonra ben altını mı temizleyim üstünü mu bilemiyorum
bence de emzırdıkten sonra. oyle okudum ben de bızımkı uyuynca altını alınca da uyanmıyor devam edıyor. ben de ıyle yapmaya basladım daha once emzırmeden once sanıyordum ve oyle yapıyordum emınce çişini yapıyor veya kakasını busefer tekrar alt alıyordum hayda dön başa
Benimki uyuyor..ama uyaniksa agliyo genelde :)
Hep ac cunku..babasi gibi
Kızlar ya ben çalışan annelere bir şey soracağım. 300 tl doğum param ve doğum rapor param ( devletin ödediği maaş yerine geçen) yatmadı hala. 21 aralıkta ayrıldım ne aralık ne ocak ikiside yatmadı
Emdikten sonra bi süre dik tutulması gerekiyor bebeğin.hemen yatırınca ağzına geri geliyordur. 10-15 dk kadar dik tutuyorum ben emzirdikten sonra
Evet bende o yuzden alt degistiriyorum alttan gaz cikartiyorun (karni dolu olursa direk kusuyo yine) sonra emziriyorum sonra omzumda ustten gaz cikartiorum
Yaa bebeğin kolik olabilir mi canım? Allah kolaylık versin, öyle anlamak zor olur tabi haklısın. Benim kız sadece acıkınca ağlıyor ben ordan anlıyorum. Ama baya çişi oluyormuş 2/3 saatte bir çok iyi, demek ki doyuyor canım. Bir de arkadaşın dediği gibi tartıyla tartılabilirsin tahmini olarak kilo artışını takip edebilirsin. Ben öyle yapıyorum ama henüz doktora gitmedik çarşamba ayımız dolunca kontrolümüz bakalım umarım yanılmıyorumdur da doyuyordur gerçekten kuzum..Benimki hep agliyor nerdeyse malesef.. gunduzleri uyumuyor surekli aglamakta aksam olunca 2kat aglamasi var. Elleri hep agizda zaten. O yuzden anlayamiyorum iste ben.. ama mesela meme verince almio o zaman ac degilmis diyorum.. genelde her 2 3saatte bi actigimda mutlaka cis kaka oluyor bezde
Son 2 3 gündür bizde de aynı sorun başladı bende emzirme öncesi alıcam artık.birde o şekilde denemek lazm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?