2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Ayni bizi tarif etmisin cnm bizde bugun 10 günlük olduk surekli gece emmek istiyor sütüm doyurmuyor diye düşünüyorum artik ya da emzik niyetine kullanmak istiyor memeyi. Gunduzde bir sikintu yok en az 2 saat uyuyor ama gece 1 saatte bir kalkiyor dun gece 3 e kadar hic uyumadi hep emmek istedi. Gece uyutmak icin ne yapmaliyiz acaba gece gunduz kavramini ogrensin diye

3 gün sonrasından yazıyorum :) Dr a sordum bunu emzir arada gazını çıkart yine devam et dedi işe yaradı. Uyku problemimiz yok şükür gündüz oturma odasında sesli ortamda uyutuyorum sessizliğe alışmasın gece odamızda uyuyor

Gece kendinizmi kaldiriyorsunuz bebisleri yoksa uyanmasinimi bekliyorsunuz
Kendi uyanıyor acıkınca ben ellemiyorum, saatimi geniş Aralık kuruyorum mesela 12 de yattıysak 4.30/5 e falan kuruyorum o zaman çok oldu deyip uyandırıyorum, ama gündüzleri standart 2 saatte bir uyuyor da olsa bölüyorum uykusunu emziriyorumn

Oh ne guzel...annemde beni dinlendiriyo arada :) esimde pek durmuyoda..ciglik.basinca korkuyo :KK48:
Bizde De tam tersi. Bizden başka kimsede durmuyor .
Henüz kimseyi görmedi doğru düzgün ondandır. 40 ımızı dolduralım bir hayırlısıyla .
Kayınvalidemde Max . 2dk duruyor :KK48:

bunları da yapıyorum canım baktım hızlı emıyor ama yıne memeye dönunce cok geldıgı ıcın her çekişte tıkanıyor anlamadıgım bı anda sureklı emdıgınde boyle degıl ama 1saat emmesın sut doluyır ya baslıyor bende o stres bıde burnu tıkalı ıc kısımları bıraz anladıgım kadarıyla. serum fızyolojık deneyecegız.ondan da kontrol edemıyordur belkı 2gundur cogaldı cnku tıkanması[/QUOTE
Aynen canım.
Burun tıkanıklığı da zor.
1 hafta çektik biz. Bir kaç gündür tıkanmıyor şükürler olsun ki

İyi yapiyorsun canim bizimki zor yetiyor birde bastan beri emmedi icin bilmiyor daha uc bes dk emip birakiyor uyuyor bende biberonla devamini veriyorum
Canım seninki emdikten sonra süt vermezsen ne kadar süre sonra acıkıyor biberonla içtiği süre kadar bekliyor mu.. benimki de emmiyordu ya bir kaç gündür memeyi tutmayı başardı hatta 20 dakkaya kadar emdi uyudu kendi bıraktı sonra yarım saat geçmeden aç bir şekilde uyandı normalde 2 saatten önce uyanmazdı biberonu almadan durmadı süt de gelmişti lıkır lıkır yutkunma sesini duydum ağzına baktım süt var göğsümde yumuşadı emerken neden doymadığını anlayamadım.

Evet canım ya Bayağı bir şey aktı serum aldık Bayağı da kuvvetle eşim çekiyordu yani öncekine nazaran çok güzel temizlendi bir daha böyle temizleyeceğiz yumuşatıp daha kolay açılıyor S Sss33301

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi yapiyorsun canim bizimki zor yetiyor birde bastan beri emmedi icin bilmiyor daha uc bes dk emip birakiyor uyuyor bende biberonla devamini veriyorum
Kuzum o zaman sürekli sağ daha da çoğalır inşallah zamanla Büyüdükçe daha da bilinçlenir emer belkı

Ya kızlar bu sorun bizde de var galiba. Akşama doğru emerken çok sinirleniyor kendini geri çekiyor. Tekrar alıyor tekrar ağlayıp sinirleniyor. Süt az olduğu için mi yapıyor? Sadece akşam yapıyor .ama mama veriyorum onu da istekli içmiyor. Aç olsa içmez mi? Aç değilse neden memeyi almak istiyor ama sinirlenip ağlıyor??
Fikri olan var mı canım çok sıkılıyor ://
Canım doktorumun dediği kadarıyla emerken kaka yapmaya çalışıyorlarmış yapamayınca sinirleniyor lar mış benimki de öyle yapıyor bazen ya da gazı varsa ve ağlayıp ağzına aldıkça hava yutuyor son 2 denemede Ben de Sütten mi acaba dedimsıktım bayağı geliyor sonra biberonla vermeye çalıştım asla biberon almıyor gazdanms zaten genelde akşamları gaz ağlamaları tutuyormuş çoğu bebeğin

Bende şaşırıyorum cidden ya benimki de o kadar yemiyor, geçen gun sağdım iki göğsümü 60cc çıktı ama benim kız bir öğünde iki memeyi asla emmiyor bir tanesini emip doyuyor yani benimki 30 cc hadi emince daha çok gelir sağmaktan diyorlar 40 cc ile doyuyor o zaman
Ayni 30cc sagdan 30 cc sol birbucuk iki gecede uc saat yetio bu millet napiyor 90lar 100 ler gercekten cok mideyi napar o

Canım seninki emdikten sonra süt vermezsen ne kadar süre sonra acıkıyor biberonla içtiği süre kadar bekliyor mu.. benimki de emmiyordu ya bir kaç gündür memeyi tutmayı başardı hatta 20 dakkaya kadar emdi uyudu kendi bıraktı sonra yarım saat geçmeden aç bir şekilde uyandı normalde 2 saatten önce uyanmazdı biberonu almadan durmadı süt de gelmişti lıkır lıkır yutkunma sesini duydum ağzına baktım süt var göğsümde yumuşadı emerken neden doymadığını anlayamadım.
Galiba meme emen cocuk ac gozlu oluyor :-)) saka degil gercekten doydugunu bilmiyor galiba ama yirmi dk emip gogsunde yumusuyorsa doymustur cnm bu arada coook sevindm meme almasina

Canım bir kaç mesajına denk geldim ama fırsat bulup yazamadım. Benim ilk kızımda yaşadıklarımı yaşıyorsun. Belki faydam olur sana.

Öncelikle 8-12 arası bir memeden bir memeye emdiğini yazmıştın. Biz de bu seans 18de başlıyordu 01;00e kadar sürüyordu. Sürekli memeden memeye. Bu anne için çok yıpratıcı emin ol bir zaman emzirmekten soğuyorsun ve tümden mamaya teslim oluyorsun. Bir diğeri ise böyle besleme olmayacağının, sonuca varılamayacağını ben 2.çocukta çözdüm.

İki memeyi aktif yutkanarak güzel emdiyse tekrar memeye alma. Hala ağlıyorsa gazı çıktıktan sonra varsa sağılmış süt yoksa mama ver. Verdiğini içerse artık aç mı diye düşünme. Ve memeye alma.

Özellikle o saatlerde yoldan çıkıyorsa akşam huzursuzluğuna işarettir. Bizdeki durum da buymuş kolik değildi ama kolik gibi akşam huzursuzluğu vardı ben anlayamadım. Sallama, beyaz gürültü, emzik, bebek arabası vb sakinleştirmeye çalış.

Bir diğer nokta bebek über obur değilse mama tam içtiği halde mideyi 3 saatte terkeder. Daha önce beslememeye çalış. Doğum tarihi ne 28 aralık doğumluyuz biz şu an 90cc mama içiyor.
Senin bebeğin 10 da 90cc bitirip 12de 90cc bitirmesi over beslendiğini gösterir. Gerçekten fazla bir miktar. O ara 3 saat olmalı. Mama anne sütüne göre mideyi geç terkeder. 90cc mana ile 90cc anne sütü aynı değil.

Kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak naçizane yazmak istedim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Canım çok teşekkür ederim ❤️ İlk bebeğim ve tecrübe sahibi değilim. Annemin de son bebeğinin üzerinden 25 sene geçti o da konuya çok hakim değil. Akşamları evet sürekli meme istiyor, sürekli emdiği için de sütün birikmesine fırsat olmuyor. Mecbur mama veriyorum yetmediği yerde hiç istemesem de. Sanırım bebeğim doyduğunu bilemiyor çünkü fazlasını da versem içecek durumda. 14 ocak doğumluyuz canım.. sanırım başka şeylerle oyalamalıyım, her ağladığında meme vermemem gerekiyor..

Canım çok teşekkür ederim ❤️ İlk bebeğim ve tecrübe sahibi değilim. Annemin de son bebeğinin üzerinden 25 sene geçti o da konuya çok hakim değil. Akşamları evet sürekli meme istiyor, sürekli emdiği için de sütün birikmesine fırsat olmuyor. Mecbur mama veriyorum yetmediği yerde hiç istemesem de. Sanırım bebeğim doyduğunu bilemiyor çünkü fazlasını da versem içecek durumda. 14 ocak doğumluyuz canım.. sanırım başka şeylerle oyalamalıyım, her ağladığında meme vermemem gerekiyor..
Saate baglasan duzene girer aslinda aciktiginda anlarsin en azindan saate bakip verirsin iki saate yada bir bucuk saate emzirsen meme emen cocuk anlamiyor galiba biz biberonla iciyorduk alarim kurardim gwcw cocuk uyanirdi alarm bes dk sonra calardi cocuk acikti saati biliyor bende emzirmeye basladim simdi bazen hep istiyor bazense hic bizimki bes dk emip birakiyor daha acemi bilmiyor :-) masallah cenelerinizde kuvvetli bizimki yoruluveriyor

Galiba meme emen cocuk ac gozlu oluyor :-)) saka degil gercekten doydugunu bilmiyor galiba ama yirmi dk emip gogsunde yumusuyorsa doymustur cnm bu arada coook sevindm meme almasina
Canım sen 1 aydan sonra aldı diyince umutlandım silikon ucuda attım dayadım memeye kafayı o geri attı ben bastırdım az da süt damlattım zorla zorla tuttu. Gaza getirdin beni çok sağoll:)) buarada benimkide geceleri 3 saatte 90a yakın içiyor ben çok diyordum ama seninki 2 saatte 60 içiyorsa normal sayılır bizimkide yalnız gündüzleri 2 saatte yada daha az sürede 80 falan içiyor. Bende arada oyalamak için uyanıkken emzik veriyorum artık biraz susuyor..

Ayni 30cc sagdan 30 cc sol birbucuk iki gecede uc saat yetio bu millet napiyor 90lar 100 ler gercekten cok mideyi napar o
Ben hic biberonla vermedim
Ne kadar iciyor bilmiyorum ama..en az 20 dk emiyor.sutumun cok oldugunu dusunursek 50 emiyodur galiba ..
Bakalim ay kontrolunde kac kilo almis olcak..
Zayif degil zaten bıdık gibi :)

Back
X