- 27 Kasım 2017
- 5.325
- 8.817
- 148
Ben de her uyuduğunda pusete koyuyorum yoksa beşiklerinde uyanıyor pusette en azından 1 saat falan konsantre bir şekilde uyuyorinşallah yoktur benimki de puseti çok sevio mutfakrayken alıyorum yanıma besiğinde yatmıyor pusete koyunca hemen gidiyor
Valla bende yakında amuda kalkıp emzireceğim Ya acıkmaz mı bebek ya açlıktan çıldırıyor ama emmiyor memeyle kavga edip duruyor geçsin şu dönem artıkKızlar meme reddi olalı iki hafta olacak, bir kaç gün etmiyordu ugrastirmadan şimdi çıldırıyor. Artık kanguruya koyup öyle emziriyorum diğer yollarda ise yaramayinca . İnşallah sütüm bitmez erkenden
Ya böyle biraz oturur pozisyonda ya beline falan zarar verecek diye korkuyorum
Uzun süreli kullanımda omurga gelişimi için zararlı olduğunu okumuştum, tam kavrasın diye öyle yapıyorlar zaten kucak gibi.. çok sağlıklı olsa beşikleri de öyle yaparlardıKızlar pusette oturmasının uyumasının herhangi bir zararı var mıdır
Valla benimde içim rahat etmiyor ki en fazla 1 saat tutuyorum sonra mutlaka kaldırıyorum bi düzlensin çocuk diyorum üzülüyorum ciddenUzun süreli kullanımda omurga gelişimi için zararlı olduğunu okumuştum, tam kavrasın diye öyle yapıyorlar zaten kucak gibi.. çok sağlıklı olsa beşikleri de öyle yaparlardıüzülüyorum ne yazık ki benim oğlum da çok seviyor rahat uyuyor ama uzun süreli kullanmamaya dikkat ediyorum bence sen de çok bırakma
1 saat durduruyorum maksimum sonra kaldırıyorum kucakta da olsa biraz gerilsin düzlensin istiyorum :) bi penye Ya da muslin örtümüz oluyor başka bişiy koymuyorum minder vsBu yazı alıntı bir bayanın yorumu
Bebek anne karnında hediye paketi gibi bacakları bağdaş kurmuş gibi ve bacakları gövdesine katlanmış gibi olur. Üstelik bu pozisyona gelmek bile onları çok mutlu edermiş. :)
Oto koltuğu olarak kullanılan grup 0 ve grup 0+ anakucakları arabada güvenlik için o şekilde çukur. Tabiki evde uzun süre onda yatırmamak gerekir, düz zemin daha iyidir ama ben hiçbir sakıncası olmadığını düşündüm yolculuklarda vs. İçinde zaten yenidoğan destek pedi var. Onun üstüne ekstra bir şeye gerek yok. Arabaya koyarken zaten kemerlenmesi gerek ve altına ekstra birşey koyarsanız kemerler yetmez, şeklen de bebeğin oturma pozisyonu değiştiğinden koruyuculuğu azalır.
Bu tür ürünler onlarca mühendis tarafından dizayn edilip, onlarca tıp uzmanı tarafından değerlendirilip vs. üretiliyor. Maalesef çok duyuyorum ve görüyorum ekstra birşeyler konduğunu.
ben de bunu uyguladıgım ıcın duzenlyız canım. gunduzlerı uyudugu ıcın saatınde ve uzun surelı uyuyor gece de. 2.ye esnemesıne ızın vermeden uyutuyorum. bısekılde aksarsa uykuya geciş zor oluyor cunku.Bebeğinizi uyutmak sandığınız kadar zor değil! - Yatsan Blog
Bebek uyutmak denilince herkes kendini zorlu bir sürecin beklediğini düşünüyor. Aslında bebek uyutmak düşünüldüğü kadar zor değil. Gelin birlikte bakalım.blog.yatsan.com
Güzel bir yazı
Aynen kuzum bende öyle düşünüyorum çok erken başladı bizimkiler emmemeye bari bir altı ay icselerdi.Valla bende yakında amuda kalkıp emzireceğim Ya acıkmaz mı bebek ya açlıktan çıldırıyor ama emmiyor memeyle kavga edip duruyor geçsin şu dönem artıkvalla be ilk 6 ay yetsin sütüm yeter modundayım sonrası daha kolay ama 6 bari alsaydı diye üzülüyorum :/
Canım nasıl uyutuyorsun peki? Bizimki inatla yatmıyor ne gece ne gündüz.. uyusa da en fazla yarım saat uyuyor gözleri kıpkırmızı oluyor ama uyumayı beceremiyor sanki emerken yatırabiliyorum sadece, sen ne uyguluyorsun tam olarak?ben de bunu uyguladıgım ıcın duzenlyız canım. gunduzlerı uyudugu ıcın saatınde ve uzun surelı uyuyor gece de. 2.ye esnemesıne ızın vermeden uyutuyorum. bısekılde aksarsa uykuya geciş zor oluyor cunku.
Gunde kac saate bir uyuyor cnm birde 24 saatte kac kere emiyorben de bunu uyguladıgım ıcın duzenlyız canım. gunduzlerı uyudugu ıcın saatınde ve uzun surelı uyuyor gece de. 2.ye esnemesıne ızın vermeden uyutuyorum. bısekılde aksarsa uykuya geciş zor oluyor cunku.
Canım uyumayan bebek uyumuyor ne uygularsan uygula demekki seninki uyumlu bir bebek, benim bebeğin de saatleri var mesela sabah 6 da kalkıyor ve öğlen 1 e kadar uyumasının imkanı yok 6 saat boyunca dar ediyor bana dünyayı, yorgunluktan bitkin düşüyor kucağımda veya pusetinde 5 dk lık yarım göz uyuyor geri açıyor gözlerini ağlamaktan helak oluyor, öğlen 1 den sonra da uyumaya başlıyor o da ayak sesime uyanacak kadar tilki uykusu asla derin uykuya geçemiyor ve başından ayrılamıyorum çünkü memesi düşse ağlıyor kafasını çevirse ağlıyor artık yeter ki dinlensin diye başında bekliyorum 2 saat falan uyuyor 1 de yatıp, uyanıp emiyor emerken gene uyuyor şimdi uyanacak 5.30-6 gibi ve bir daha 10-11 e kadar da gene uyumayacak gezdireceğiz kucakta, bizim saatlerimiz böyleben de bunu uyguladıgım ıcın duzenlyız canım. gunduzlerı uyudugu ıcın saatınde ve uzun surelı uyuyor gece de. 2.ye esnemesıne ızın vermeden uyutuyorum. bısekılde aksarsa uykuya geciş zor oluyor cunku.
tabıkı canım bı derdı olunca bızımkı de uyumak ıstemıyor en son uykuya yenil düşüyor agır basıyor da uyuyor. işte o dalma evresını yapamıyor senın kuzucuk sanırım rem uykusuyla kalıyor dalamıyor. ben de bazen dalmadıgında braktıgımda uyanıyor hayda enbaşa. Bizimkı suanlık boyle bakalım ılerde nasıl olcak. ama gaz meme reddı fln gecsın de uyku ekbet buyudukce duzene gırer canım Bak bugunden berı kaka yapamıyor kahvaltya cıktık sonra ılkkez üçumuz gezdık dısarda hava guzeldı. daha once yemege gtmıstık ama bugun de uykusuna yenıl düştü uyudu bızde sıkıntısı olunca da uykusu agır basıyor babasının da uykusu agır ona cektıgını dusunüyormCanım uyumayan bebek uyumuyor ne uygularsan uygula demekki seninki uyumlu bir bebek, benim bebeğin de saatleri var mesela sabah 6 da kalkıyor ve öğlen 1 e kadar uyumasının imkanı yok 6 saat boyunca dar ediyor bana dünyayı, yorgunluktan bitkin düşüyor kucağımda veya pusetinde 5 dk lık yarım göz uyuyor geri açıyor gözlerini ağlamaktan helak oluyor, öğlen 1 den sonra da uyumaya başlıyor o da ayak sesime uyanacak kadar tilki uykusu asla derin uykuya geçemiyor ve başından ayrılamıyorum çünkü memesi düşse ağlıyor kafasını çevirse ağlıyor artık yeter ki dinlensin diye başında bekliyorum 2 saat falan uyuyor 1 de yatıp, uyanıp emiyor emerken gene uyuyor şimdi uyanacak 5.30-6 gibi ve bir daha 10-11 e kadar da gene uyumayacak gezdireceğiz kucakta, bizim saatlerimiz böyle
canım genelde sabahtan ogleye 2saat uyanık kalıyor enfazla bazen 1saat snrasında da uyuyor. amabayadır gözlemliyorum uykusu gelınce uyutuyorum zaten aksileşiyor saatı gecerse ama artıl saate bakmayı bıraktım dakıka dakıka. gunduz 1uzun 2kısa uyku uyuyor artık uzunu 2,3saat kısalar 1er saat ortalama. Uyanık kaldığı sürelerde genelde 2 saat falan bazen 3 buluyor tabi aksıyablıo aksam 7gb uyuyor 40dk fln sonra uyanıp yne 9da gece uykusuna yatıyor bdaha 7saat sonra fln uyanıyor memeye. sonrasnda 3saat sonra fln. hergun de kaka yapar ya 3,4kez. ama bugun yapamıyor enson dun aksam yapmıstı karsımda suan kıvranıyorr ayaklar havadaGunde kac saate bir uyuyor cnm birde 24 saatte kac kere emiyor
Kacgune kaka yapiyor
Cnim biberona koyduğunda iciyirmu? benim oğlan çok istahsiz olduğu için biberonuda red etti.has.tipi pompa kiralayacagim olmazsa inşa geri kalmaz da kendisi emer.ama çok bunaltıcı bir süreç.Kızlar meme reddi olalı iki hafta olacak, bir kaç gün etmiyordu ugrastirmadan şimdi çıldırıyor. Artık kanguruya koyup öyle emziriyorum diğer yollarda ise yaramayinca . İnşallah sütüm bitmez erkenden
Derdi yokki her gün böyle olmasa arada bir olsa bende derim acaba bi yeri mi ağrıdı diye bu çocuk 2 aydır böyle kolik dediklerinden mi bilmiyorum ama hergun hemen hemen aynı saatlerde perişan ediyor beni babasını bugün eşim de yok işe gitti ve sabah artıl 12 de cinnet geçirdim ya pusetine koydum oyunlar yapıyorum kollarım koptu kucağımda taşımaktan yerimden kalkıp masadan bir bardak su içmek kaç saniye sürer işte o surede morardı ağlamaktan bağırmaktan Boğaz’ı acıdı kusmaya başladı 10 saniye bırakmıyor bana yemek yemeği geçtim ben artık oturup kahvaltı etmek akşam yemeği yemek şurada kalsın ekmek bulduysam içine biraz peynir koyup yanına su içebildiysem o gun tamam diyorum bugün iyiyiz o kadar yani :) ama biliyorum ki bugunlerde geçecek ve hepsini unutup yıllar sonra 2. Bebeği bile düşüneceğiz ...tabıkı canım bı derdı olunca bızımkı de uyumak ıstemıyor en son uykuya yenil düşüyor agır basıyor da uyuyor. işte o dalma evresını yapamıyor kuzucuk sanırım rem uykusuyla kalıyor dalamıyor. Bizimkı suanlık boyle bakalım ılerde nasıl olcak. ama gaz meme reddı fln gecsın de uyku ekbet buyudukce duzene gırer canım Bak bugunden berı kaka yapamıyor kahvaltya cıktık sonra ılkkez üçumuz gezdık dısarda hava guzeldı. daha once yemege gtmıstık ama bugun de uykusuna yenıl düştü uyudu bızde sıkıntısı olunca da uykusu agır basıyor babasının da uykusu agır ona cektıgını dusunüyorm
Kuzum gerçekten gazdan falan olabilir yani sonuçta bebeklerin çıkaramadığı gazları Bizler anlayamıyoruz keşke evimizde ultrason olsaydı da bakabilseydik gazı var mı diye karnına doktor değilim ama araştırdığım kadarıyla en çok gaz sancısı bebekleri morartarak Ağlatır mış ilk Ay gaz yüzünden bizimkide morarmıştı birkaç kere. çok zor oluyor Sabret canım dediğin gibi geçecek inşallah bu günler de büyüyecekler anne baba deyip bize sarılacaklarDerdi yokki her gün böyle olmasa arada bir olsa bende derim acaba bi yeri mi ağrıdı diye bu çocuk 2 aydır böyle kolik dediklerinden mi bilmiyorum ama hergun hemen hemen aynı saatlerde perişan ediyor beni babasını bugün eşim de yok işe gitti ve sabah artıl 12 de cinnet geçirdim ya pusetine koydum oyunlar yapıyorum kollarım koptu kucağımda taşımaktan yerimden kalkıp masadan bir bardak su içmek kaç saniye sürer işte o surede morardı ağlamaktan bağırmaktan Boğaz’ı acıdı kusmaya başladı 10 saniye bırakmıyor bana yemek yemeği geçtim ben artık oturup kahvaltı etmek akşam yemeği yemek şurada kalsın ekmek bulduysam içine biraz peynir koyup yanına su içebildiysem o gun tamam diyorum bugün iyiyiz o kadar yani :) ama biliyorum ki bugunlerde geçecek ve hepsini unutup yıllar sonra 2. Bebeği bile düşüneceğiz ...
Ben kafasının altına yastık koyup siringayla sıkıyorum dr genzine kaçmasına izin ver dedi hastahanede yan yatırıp bi burnundan sıkıp diğer burnundan cikariyo hemen yüz üstü şeklinde kucağına aliyolarGecmis olsun canim buruna damlayi bebek hangi pozisyondayken damlatiyorlar
Emzik sakinleştiriyor,denemediysen dene bence.Derdi yokki her gün böyle olmasa arada bir olsa bende derim acaba bi yeri mi ağrıdı diye bu çocuk 2 aydır böyle kolik dediklerinden mi bilmiyorum ama hergun hemen hemen aynı saatlerde perişan ediyor beni babasını bugün eşim de yok işe gitti ve sabah artıl 12 de cinnet geçirdim ya pusetine koydum oyunlar yapıyorum kollarım koptu kucağımda taşımaktan yerimden kalkıp masadan bir bardak su içmek kaç saniye sürer işte o surede morardı ağlamaktan bağırmaktan Boğaz’ı acıdı kusmaya başladı 10 saniye bırakmıyor bana yemek yemeği geçtim ben artık oturup kahvaltı etmek akşam yemeği yemek şurada kalsın ekmek bulduysam içine biraz peynir koyup yanına su içebildiysem o gun tamam diyorum bugün iyiyiz o kadar yani :) ama biliyorum ki bugunlerde geçecek ve hepsini unutup yıllar sonra 2. Bebeği bile düşüneceğiz ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?