- 8 Ağustos 2016
- 3.660
- 4.493
- 133
Cnim benim emme az olduğu için benimde sütüm azalmış zaten azdı.hastane tipi pompa inanılmaz vakumu kuvvetli ve çok iyi süt çıkarıyor.cnim emmezse mecbur sagicam.Dünden beri biberon emzik de almıyor canım ya inanılmaz huzursuz. Bugun sabah yediden beri yarımşar saatten iki saat uyumustur en fazla .
Sut devam etsin diye mi öyle kirlaayacaksn. Benim şuan sütüm var ama azalıyor. Ne yapacağımı şaşırdım .
Bunalima girdim ya,, doktora götürdüm çok şükür bi sıkıntı yok ama hep iştahsız.onceleri çok iyi emiyordu kilo alımı çok iyidi ama bez saudi her zaman azdı şimdi hiç bez çıkmıyor desem yeridir.iki 3hafta oldi kilo alımı çok çok az..Valla biberonla alsa mama yapar veririm. Kızımda böyleydi ama 4.uçan sonra bırakmıştı emmeyi bu baya erkenci.kizimi kaşıkla zorla besledim,inşa oğlum beni bu kadar yıpratmaz.cunku kiz8mda cookkkk yıprandım.Ne kadar çok meme reddi yaşayan olduk. Bu aylarda oluyor demekki. Daha önce de yazmıştım ama belki görmeyen vardır.
3.Yediğiniz birşey sütün tadını değiştirmiş olabilir
- Beslenme aralığını açın. İsrarcı olmayın.
- Bazen emzirme pozisyonunda bebekler sıkılabiliyormuş yürüyerek emzirin.
Bizde de şimdi emzirirken kıpır kıpır. Kollar bacaklar hiç durmuyor.
- Annenin üzülmesi bebekte redde sebep olabiliyormuş
- Bebek meme ucunu ağrıtıp siz anlık tepki verdiyseniz bu da redde sebep olabiliyormuş.
Sagdiginda nekadar sut geliyorki tabi birde kac saate sagdiginda onemli kizinda elektriklimi vardi makina oda cok fark ediyor kabizda degil bizimki aslinda bilmiyorumki yapmiyor cok tembel hazirci hepCnim bende zeytin yağı onerecektum çok yumuşatıyor bağırsakları.benim sutum çok az olduğu için bana anca hastane pompaları gerekiyor oda kira baya tuzlu.birde saçak sütü azaltiyormu acaba? canim bana gore emmeyen bebek iştahlı değildir onu bilir onu söylerim. siz de niye kabizlik olduki? Aynen ya bende çok dusuniyirum acaba ek gidayi nasil yedirecegiz canları sağ olsun da artık bi şekilde biyuyecekler.ya sagma işlemi çok messaketli kizimda emmeyi red etmişti 10aya kadar şahsım verdim ozaman daha çok sur vardı tabi mama takviyeli veriyordum.
Kızım almadı ve 11 ay sağanak sadece anne sütü ile.besledim. ama bunda o kadar sabrım ve gücüm. Olacağını sanmiyorum. O makinenin sesi irite ediyor beni.. Rabbim. Hepimizin evladına şifa versin inşallah.Kızınız daha sonra almadı dimi.
Sebebi yoksa alır inşallah geri ya ataktan da olabilir diyorlar. Bizimkisi alerjiden.
Bende ya şafi diyorum bu zikri de çekeyim.
Allah kalıcı dert vermesin ama bu durum beni çok üzüyor ustum islaniyor sütüm boşa gidiyor hep varken icireniyorum .aç olsa da güzel emmiyor
Cnim benim emme az olduğu için benimde sütüm azalmış zaten azdı.hastane tipi pompa inanılmaz vakumu kuvvetli ve çok iyi süt çıkarıyor.cnim emmezse mecbur sagicam..
Keşke gerek kalmazsa da emsebenim bebeğim nornmalde çok fazla emiyordu doymak bilmiyor saatlerce emiyordu bu alerji ile iştahsızlık başladı
Ya maşallah size valla zor 11 ay sağmak. Annelik işte. İnşallah gerek kalmaz emerler.Kızım almadı ve 11 ay sağanak sadece anne sütü ile.besledim. ama bunda o kadar sabrım ve gücüm. Olacağını sanmiyorum. O makinenin sesi irite ediyor beni.. Rabbim. Hepimizin evladına şifa versin inşallah.
Cnim bende 11ay sagarak verdim.ama mama ile beraber. çok yıpratıcı bi süreç arkadaşın dediği gibi bunda tam bırakırsa sadece mama vereceğim.kizimda oldu kadar enerjim yok.Ya maşallah size valla zor 11 ay sağmak. Annelik işte. İnşallah gerek kalmaz emerler.
Bizde de uyku sorun olmaya başladı ağıt ile uykuya dalıyor
Yaa.. teşekkür ederim cevabın için, ben de gazını çıkartmaya çalışıyorum mümkün oldukça ama gece genelde memede uyuyakaldığı için uyandıramıyorum o zaman da gazı çıkmıyor, 15 dk omzumda tutuyorum dik kalsın diye sonra yatırıyorum. Hem benim içime sinmiyor gazı çıkmadan yatınca korkuyorum hem de zaten kendisi rahat etmeyip uyanıyor.. relactaz kullanmaya başladığımızdan beri geceleri bi nebze uzadı uykuları ama yine de çok yoruyor işte.. bu gece gazini tam cikarmayi deneyeyim bakalim yatiracak mi :)canım gazını falan cıkarıyor musun gaz cıkarmadan yatırıyosan uyku gecıslerı varmıs bızde 90dk bu bebeklerde 40dk flanmıs rem uykusu uyurlarmıs cogu o esnada gazı falan kaldıysa uyanıyordur. benim kızım da emzırdıkten sonra uyuyor. ama dürtüyorum kendı uyansın memeyle uyumaua alısmasın kendı dalsın dıye oyle yatırıyırum. bazen de omzumda uyuyor ya da eşimin omzunda. kendısı dalıyor genelde ayakta ya da beşikte sallamaya karsıyım mecbur kalmadıkca. oyle bir ortam da olusmadıgı ıcın bu sekılde şuanlık uyuma tarzı. hatta bugun çıktkk aıle hekımı arkadasımızla görustuk uzun uzun anlattı nasıl yatırdıgımı da sordu. bak yenge asla emdıkten sonra yatırmıcaksın gazı cıksın guzelce yıne de bı 10,15dk omzunda pışpışla oyle yatır dedı ben ne yalan soleyım gazını cıkarıyorum yatırmadan ama gunduzlerı hemen yatırıyordum gcelerı omzumda bekletıp yatırıyordum ama gunduz de dıkkat et yan yatsa da reflü yastıgı da olsa soluk borusuna anii gazla kacabılır dedı. mumkun oldugunca emzırdıkten sonra yatırma hemen omzunda uyusun gerekırse dedı. ona dıkkat edelım aklıma ısledı baay 3,5dk degıl 10,15dk oyle yap dedı. bıkac hastalarının başına gelmıs de
Kıyamamış annesine :) geçmiş olsun canmMaaşallah benim kuzum uykuyu sevmeye başladı. Şimdi böyle diyorum ya yarın hiç uyumazmış.
Mutfakta da düştüm 1 saat önce , dirseğim şişti. İnşallah yarın taşıyabilirim kuzumu
Kıyamam kuzuya nasıl acıkmıyorlar insan anlayamıyorBunalima girdim ya,, doktora götürdüm çok şükür bi sıkıntı yok ama hep iştahsız.onceleri çok iyi emiyordu kilo alımı çok iyidi ama bez saudi her zaman azdı şimdi hiç bez çıkmıyor desem yeridir.iki 3hafta oldi kilo alımı çok çok az..Valla biberonla alsa mama yapar veririm. Kızımda böyleydi ama 4.uçan sonra bırakmıştı emmeyi bu baya erkenci.kizimi kaşıkla zorla besledim,inşa oğlum beni bu kadar yıpratmaz.cunku kiz8mda cookkkk yıprandım.
Böyle durumlarda kanguruya koyuyorum canım ben bi iş yapacaksam pusette durmuyor normalde duran çocuk ağlıyor kanguruya koyup geziyorumBugün Doğum günümdü, eşimin işe gitmesi gerekiyordu depo sayımı için gunduz eşim hediyesini göndermiş akşam da illa dışarı çıkalım yemeğe dedi hava da güzeldi tamam dedim çıkalım hazırlandık 7.30 da dışarı çıktık yoldayken vazgeçirdi bizim kız bizi dedik bari pasta yiyip kahve falan içelim kutlama babında daha kısa süreli olsun sonuç: pastayı paket yaptırıp eve geri donduk ağlama krizleri hiç bitmedi kızın
Ya kalabalık ve ışıklı bir yerdi muhtemelen bir anda çok uyaran aldı ve korkmuş da olabilir eve gelene kadar sakinleşmedi eve geldik emzirdim sakinleşti sessizce uyudu, sessiz ve hafif loş ortamlar benim kıza iyi geliyor salondaki avizeinin ampüllerini bile azalttık mesela rahatsız oluyorBöyle durumlarda kanguruya koyuyorum canım ben bi iş yapacaksam pusette durmuyor normalde duran çocuk ağlıyor kanguruya koyup geziyorum
Kızımda hatırlıyorum hiç öyle ortamlara giremedik ev sürekli sessiz ortamda olduğu için dışarıyı hemen farkedip bağırarak ağlardı eşim çocukla ben arabayla arkasından koşardım komşular hep gülerdi halimize yürüyerek güle oynaya çıkardık koşarak dönerdik eveYa kalabalık ve ışıklı bir yerdi muhtemelen bir anda çok uyaran aldı ve korkmuş da olabilir eve gelene kadar sakinleşmedi eve geldik emzirdim sakinleşti sessizce uyudu, sessiz ve hafif loş ortamlar benim kıza iyi geliyor salondaki avizeinin ampüllerini bile azalttık mesela rahatsız oluyor
Aynen dün bizde oyle olduk eşim bebeği taşıdı kucağında ben boş bebek arabası :))Kızımda hatırlıyorum hiç öyle ortamlara giremedik ev sürekli sessiz ortamda olduğu için dışarıyı hemen farkedip bağırarak ağlardı eşim çocukla ben arabayla arkasından koşardım komşular hep gülerdi halimize yürüyerek güle oynaya çıkardık koşarak dönerdik eve
Yalnız bu saatte uyumuyor oluşumuzKızımda hatırlıyorum hiç öyle ortamlara giremedik ev sürekli sessiz ortamda olduğu için dışarıyı hemen farkedip bağırarak ağlardı eşim çocukla ben arabayla arkasından koşardım komşular hep gülerdi halimize yürüyerek güle oynaya çıkardık koşarak dönerdik eve
Aslında mama ile beslememizi söyledi,ama ben istemedim çünkü mamayi verdiğim an tamamen anne sutunu birakacaktir,iyi mi yapıyorum kotu mu inan bilmiyirum tek bildiğim anne sutu ile beslenmesini istedigimdir.kizimda bırakmıştı 11 ay sagip verdim ama bende bitmistim artık.Eğer oglum bırakırsa kesinliklr o güç yok bende.Kıyamam kuzuya nasıl acıkmıyorlar insan anlayamıyor
Mama çeşitlerini denesen belki birini sever
Anne memesini emmek daha eforlu bir iş
Kendi sütünü de sağıp ver
3 haftadır kilo alımı pek yok madem dr kendi halinize mü bırakıyor sizi
Önerisi yok mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?